Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@08:49:53 GMT

اصول زیست محیطی در طرح‌های توسعەای مورد توجە قرار می‌گیرد

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۰۱۲۵۷

اصول زیست محیطی در طرح‌های توسعەای مورد توجە قرار می‌گیرد

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست استان کردستان، بهمن مرادنیا در نشست هم اندیشی با سازمان‌های مردم نهاد زیست محیطی، با اشاره به اینکه یکی از ظرفیت‌های استان وجود معادن و مواد معدنی است، اظهار داشت: بهره‌برداری از معادن باید اصولی و با رعایت مسائل زیست محیطی همراه باشد و اگر در این مسیر مشکلی وجود دارد باید آن را با همکاری و تعامل رفع کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بحث‌های متنوعی در این نشست مطرح شد که تعدادی از آنها تلنگری است و موجب توجه جدی‌تر به محیط زیست می‌شود فقط برای دستیابی به نتیجه ثمربخش باید از بیان مباحث پراکنده پرهیز کرد.

استاندار کردستان در پاسخ به مسائل مطرح شده در خصوص تخریب‌های زیست محیطی که در نتیجه فعالیت معادن در استان ایجاد شده است، ادامه داد: معادن در تمام دنیا وجود دارد و از آن بهره‌برداری می‌شود و این بخش تنها مربوط به استان ما نیست.

مرادنیا یادآور شد: آنچه در این بین حائز اهمیت است بهره‌برداری درست و اصولی از معادن است و اگر ایرادی در این رابطه وجود دارد باید در راستای رفع آن اقدام شود نه اینکه خواستار عدم فعالیت معادن شد.

وی با اشاره به اینکه معدن طلای قروه برای ۹۰۰ نفر از جوانان منطقه شغل ایجاد کرده و از ظرفیت‌های ارزشمند استان است، بیان کرد: آلودگی آب و خاک قروه به آرسنیک را نمی‌توان ناشی از فعالیت معدن طلای در این شهرستان دانست چرا که این مشکل در اکثر مناطق استان وجود دارد.

استاندار کردستان با بیان اینکه هیچکدام از مسئولان حاضر نیستند به قیمت به خطر افتادن سلامت مردم اقدام و فعالیت صنعتی و تولیدی انجام دهند، گفت: دو سال است که پیگیر مباحث مربوط به معدن طلای قلقله سقز هستیم و تا موافقت محیط زیست هم در این زمینه اخذ نشود فعالیت آن شروع نخواهد شد.

مرادنیا با اشاره به اینکه تخلف یک فرد را نباید به کل جامعه تعمیم داد، اظهار داشت: از آنجا که مردم اهمیت ویژه‌ای برای سخنان اعضای سازمان‌های مردم نهاد قائل هستند انتظار می‌رود این اعضا هم نظراتشان کارشناسی شده و از روی اصول باشد.

وی با بیان اینکه زمین‌خواری چه در حیطه منابع‌طبیعی و چه محدوده شهرها اتفاق ناخوشایندی است، افزود: قوه قضائیه به طور جدی به این حوزه ورود کرده و پیگیر مباحث مربوط به زمین خواری در استان است.

استاندار کردستان با اشاره به اینکه هر پروژه‌ای در استان اجرا می‌شود با مشکل معارض ملکی مواجه خواهد شد و نمونه آن پروژه راه آهن همدان - سنندج است، ادامه داد: اگر هر مساله و مشکلی در زمان خود مورد بررسی قرار می‌گرفت امروز با این وسعت از مشکلات مواجه نبودیم.

مرادنیا در ارتباط با موضوع آتش سوزی مراتع و جنگل‌ها استان نیز یادآور شد: دو سال است که برای خرید تجهیزات اطفای حریق به اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اعتبار اختصاص می‌دهیم.

وی با اشاره به اینکه از سال گذشته تاکنون حدود ۸۰ هکتار درختکاری در استان انجام شده است، بیان کرد: این اقدام در راستای جلوگیری از تخریب محیط زیست و افزایش سرانه فضای سبز در داخل شهرها انجام شد و براساس برنامه‌ریزی و هدفگذاری صورت گرفته شده امسال هم در ورودی تمام شهرهای استان اقدام به درختکاری می‌شود.

۳۴ هکتار از مناطق تحت مدیریت محیط زیست کردستان رفع تصرف شد

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان نیز در این نشست گفت: از سال ۹۷ تاکنون ۳۴ هکتار و ۷۰۰ مترمربع از اراضی موجود در مناطق چهارگانه تحت مدیریت این سازمان در استان رفع تصرف شد.

فریبا رضایی با بیان اینکه پنج مورد ساخت و ساز غیرمجازی در حوزه منطقه حفاظت شده شاهو کوسالان با مساحت یک هزار و ۶۴۸ مترمربع شناسایی و تخریب شد، اظهار داشت: ۱۱ مورد از اراضی رفع تصرف شده مربوط با مساحت ۳۷ هزار مترمربع در منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان هم مربوط به به جنگل‌ها و مراتع بود.

وی یکی از مشکلات مشترک بین ادارات کل محیط زیست و منابع طبیعی استان را وجود ناوگان خودرویی فرسوده دانست و افزود: علاوه بر فرسوده بودن این ناوگان افزایش قیمت بنزین هم بر مشکلات مربوط به بخش گشت و بازرسی افزوده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان وضعیت این اداره‌کل از لحاظ تجهیزات اطفای حریق را ضعیف اعلام کرد و ادامه داد: سال گذشته ۵۰ میلیون تومان از اعتبار ملی به استان اختصاص داده شد ولی این مبلغ جوابگوی نیاز ما در تأمین تجهیزات اطفای حریق نیست.

رضایی با بیان اینکه انتظار می‌رود ستاد بحران استان حمایت مالی در زمینه خرید تجهیزات موردنیاز برای اطفای حریق در مناطق حفاظت شده به این اداره‌کل اختصاص دهد، یادآور شد: سال ۹۴ استعلامی از محیط زیست گرفته شده که در پاسخ این استعلام آمده که هر اقدامی در این تپه باید براساس طرح توجیهی باشد.

وی با اشاره به اینکه محیط زیست در هر حوزه‌ای نمی‌تواند ورود کند، بیان کرد: این مسئله بیشتر متوجه ارگان‌هایی است که با تغییر کاربری در این تپه موافقت کردند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: حدود ۱۰ تا ۱۲ سال است که با مشکل جایگاه زباله در شهرستان قروه مواجه هستیم و با تغییر پنج، شش شهردار هم هنوز این مسئله به قوت خود باقی است.

رضایی اظهار داشت: چندین سال است که تأسیسات بازیافت زباله در روستای شیخ جعفر جایگاه قبلی دفن زباله شهر قروه مستقر شده ولی هنوز به بهره‌برداری نرسیده است.

وی با بیان اینکه شرکتی حاضر به سرویس و راه‌اندازی این تأسیسات شده ولی شهرداری تاکنون در این رابطه اقدامی انجام نداده است، افزود: در حال حاضر روزانه ۷۵ تن زباله قروه به بستر رودخانه جنیان منتقل می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان ادامه داد: شهرداری قروه به دلیل همین موضوع دفن زباله به دستگاه قضائی معرفی و ۱۰۰ میلیون هم جریمه شد ولی این اقدام هم بازدارنده نبود و هنوز مشکل حل نشده است.

کد خبر 4929121

منبع: مهر

کلیدواژه: استانداری کردستان بهمن مرادنیا حفاظت از محیط زیست ویروس کرونا بوشهر شیراز شهرکرد گرگان شب قدر قزوین شیوع کرونا کمک به نیازمندان ایلام بیرجند مواسات زلزله ماه مبارك رمضان مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان بهره برداری زیست محیطی اطفای حریق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۰۱۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری‌های کردستان مدیریت دفن بهداشتی زباله را ندارند

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: شهرداری‌های کردستان مدیریت دفن بهداشتی زباله را ندارند که این یکی از آسیب‌های جدی حوزه محیط زیست است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، اقبال حمیدی، امروز چهارم اردیبهشت_ در نشست خبری با خبرنگاران استان کردستان اظهار کرد: از سوم تا نهم اردیبهشت به نام هفته زمین پاک نامگذاری شده است که در این هفته برنامه‌هایی اجرایی می‌شود، از جمله آن با همکاری انجمن‌های زیست محیطی به صورت نمادین نسبت به پاکسازی مناطق گردشگری از زباله اقدام خواهد شد.

وی افزود: معضلات زیست محیطی با افزایش جمعیت روز به روز بیشتر می‌شود و ما نیازمند فرهنگ‌سازی در این مورد هستیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان با اشاره به ابلاغ آئین نامه کاهش مصرف پلاستیک در کشور، خاطرنشان کرد: سازمان صمت مکلف شده است که در طول مدت پنج سال، هر سال ۲۰ درصد از واحدهایی که نسبت به تولید پلاستیک همچون کیسه پلاستیکی اقدام می‌کنند را با مواد دوستدار محیط زیست جایگزین کند.

حمیدی ادامه داد: سرانه مصرف روزانه پلاستیک هر نفر سه کیسه است که سالانه بالغ بر ۱۰ میلیون تُن پلاستیک در کشور مصرف می‌شود.

وی فعالیت‌های معادن، آتش‌سوزی جنگل‌ها و حریق بقایای محصولات کشاورزی توسط کشاورزان را از دیگر معضلات زیست محیطی استان برشمرد و اضافه کرد: کمتر از دو درصد روستاهای استان مجهز به سیستم تصفیه فاضلاب هستند و این فاضلاب وارد آبراه‌های پایین دست روستا می‌شود که یکی از عوامل اصلی آلوده شدن خاک است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: کانون داخلی گرد و غبار در استان کردستان وجود ندارد و در یکی دو سال اخیر مشکلی بابت گرد و غبار کشورهای همسایه نداشته‌ایم.

خودروهای فرسوده، عامل اصلی آلودگی هوای شهر سنندج

حمیدی تصریح کرد: بالغ بر ۸۰ تا ۹۰ درصد آلودگی هوای شهر سنندج ناشی از خودروها و سیستم حمل و نقل فرسوده است چون بیش از ۸۰ درصد حمل و نقل عمومی این شهر فرسوده است.

وی افزود: در مورد حل این مشکل با شهرداری سنندج رایزنی‌های لازم را انجام داده‌ایم اما تاکنون جوابی نگرفته‌ایم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان، واژگونی تانکرهای حامل سوخت را از دیگر عوامل آلودگی خاک استان دانست و گفت: از سال ۱۳۸۷ تاکنون حدود ۳۰۰ مورد واژگونی تانکر سوخت را در استان داشته‌ایم که نیاز هست پلیس راهور نظارت‌های خود را بر تردد این تانکرها در مسیرها دارای ممنوعیت بیشتر کند.

حمیدی ادامه داد: پسماند شهرها و روستاهای استان نیز از دیگر عوامل آلودگی خاک استان است، به نحوی که از حدود ۱۷۰۰ روستای استان فقط ۸۰۰ روستا دارای جایگاه زباله منطبق بر شرایط لازم هستند.

وی اضافه کرد: شهرداری‌های استان کردستان نیز مدیریت دفن بهداشتی زباله را ندارند که این یکی از آسیب‌های جدی حوزه محیط زیست و خاک و هوا بوده و موجب افزایش سگ‌های ولگرد و مشکلات زیست محیطی و بهداشتی شده است.

شهرداری‌ها مسئله پسماند را در اولویت قرار دهند

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان افزود: مشکل زباله و پسماند تا زمانی که در اولویت شهرداری‌ها قرار نگیرد این مشکل حل نخواهد شد.

حمیدی گفت: بحث تفکیک از مبدا زباله باید نهادینه شود و اگر مدیریت پسماند به صورت سامانه‌ای صورت گیرد قاعدتاً مشکلاتی همچون افزایش سگ‌های ولگرد و سایر مشکلات بهداشتی کمتر می‌شود.

وی تصریح کرد: اگر شهرداری‌های استان مسئله دفع اصولی زباله و پسماند را رعایت نکنند به مراجع قضائی معرفی می‌شوند.

کد خبر 747167

دیگر خبرها

  • ترویج فرهنگ حفاظت از زمین پاک در بین دانش آموزان 
  • معرفی ۳۶۷ متخلف زیست محیطی به مراجع قضایی آذربایجان غربی
  • شهرداری‌های کردستان مدیریت دفن بهداشتی زباله را ندارند
  • مناطق حفاظت شده در استان بوشهر افزایش می‌یابد
  • شرکت‌های دانش‌بنیان بوشهر برای حل مسائل زیست محیطی پای کار هستند
  • فرهنگ زیست محیطی در جامعه ترویج شود / هیچ اقدامی بدون پیوست زیست محیطی معنا ندارد
  • طرح‌های صنعتی باید پیوست زیست محیطی داشته باشد
  • انتقاد منتخب مردم قم در مجلس از نوع شهرسازی در کلانشهرها
  • جمع آوری ته سیگار‌های رها شده در بوستان ملت رودسر
  • ورود دادستان قائم شهر برای حل معضل زیست محیطی (شیرآبه زباله)