Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-20@00:38:38 GMT

اخلاق را در دوره‌ همه‌گیری ویروس کرونا فراموش نکنیم

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۰۲۱۹۶

اخلاق را در دوره‌ همه‌گیری ویروس کرونا فراموش نکنیم

رییس پژوهشکده‌ علوم بهداشتی جهاددانشگاهی در مقاله‌ای به برخی از نگرانی‌های اخلاقی مربوط به شیوع بیماری کرونای ۲۰۱۹ از جمله سوء استفاده‌ی سیاسی از شرایط ایجادشده و انتشار اطلاعات مضر اشاره کرده است.

به گزارش ایسنا، دکتر علی منتظری، در مقاله‌ای که در شماره‌ اخیر نشریه‌ Medical Journal of the Islamic Republic of Iran تحت عنوان Some ethical concerns related to the coronavirus disease 2019 (COVID-19) به چاپ رسیده است، به برخی از نگرانی‌های اخلاقی مربوط به بیماری کرونای ۲۰۱۹ اشاره کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در این مقاله اظهار کرده است که اگرچه نگرانی‌های بسیاری در خصوص بیماری کروناویروس وجود دارد، اما مباحث اخلاقی باید در اولویت باشند، زیرا بُعد انسانی همه‌گیری اخیر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

استاد پژوهش گروه سلامت جامعه  پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی، در مقاله‌ خود، هرگونه سوءاستفاده سیاسی از شرایط ایجادشده در رابطه با کووید ـ ۱۹، عدم مراقبت شایسته از افراد مسن و انتشار اطلاعات مضر را غیراخلاقی برشمرده و یادآوری کرده است که این بیماری دیر یا زود از بین خواهد رفت، اما جوامع انسانی، مردمانی را به یاد خواهند سپرد که در این روزهای سخت، اخلاق را فراموش نکرده و از خود رفتار سنجیده و معقول بروز داده‌اند.

مقاله‌ی فوق از طریق مراجعه به آدرس mjiri.iums.ac.ir قابل دسترس است.

بنا بر اعلام روابط عمومی جهاد دانشگاهی، دکتر منتظری دارای گواهی‌نامه‌ عالی علوم بهداشتی (MP.H) و درجه دکتری (PhD) در رشته‌ی سلامت همگانی با گرایش اپیدمیولوژی از دانشگاه گلاسکو است. پیش‌ از این، نام رییس پژوهشکده‌ علوم بهداشتی جهاددانشگاهی در فهرست پژوهشگران ایرانی پراستناد نظام رتبه‌بندی ESI در سال 2019 قرار گرفت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس علوم بهداشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۰۲۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون طیور علیه بیماری «سالمونلا» اولویت سازمان دامپزشکی شد

مدیرکل مدیریت بهداشت و بیماری‌های طیور سازمان دامپزشکی ایران گفت: اجرای برنامه واکسیناسیون و پایش بیماری سالمونلا از اولویت‌های سازمان دامپزشکی در حوزه طیور در سال ۱۴۰۳ است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، سعید کرمی شامگاه _چهارشنبه بیست‌ونهم فروردین_ در نشست با مدیرکل دامپزشکی استان اظهار کرد: دفتر طیور سازمان دامپزشکی کشور در سال جاری سه برنامه را در دستور کار دارد که تقسیم بندی مناطق کشور به مناطق با ریسک بالا، ریسک پایین و مناطق بدون ریسک نخستین این برنامه‌ها است.

وی با بیان اینکه سیاست‌های بهداشتی دفتر طیور سازمان دامپزشکی کشور بر اساس این تقسیم‌بندی‌ها متغیر خواهد بود، گفت: همچنین اجرای برنامه واکسیناسیون و پایش بیماری سالمونلا از دیگر مواردی است که به عنوان اولویت‌های دفتر طیور در کنار اجرای سایر برنامه‌ها در دستور کار دارد.

مدیرکل بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه خوشبختانه وضعیت استان قزوین علی‌رغم تراکم بالای واحدهای پرورش طیور مناسب است، اضافه کرد: بنابراین این استان می‌تواند به عنوان یک الگوی مناسب در رعایت ضوابط امنیت زیستی و پیشگیری و کنترل بیماری‌های طیور در سطح کشور مطرح شود؛ چرا که تا کنون در بحث بیماری‌ها موفق عمل شده است.

مهدی جلوخانی، مدیرکل دامپزشکی استان قزوین هم در این دیدار گفت: استان قزوین دارای واحدهای اجداد تخم گذار منحصر به فرد در کشور و همچنین یک واحد اجداد گوشتی است و با توجه به کمیت و ظرفیت واحدهای مادر تخم گذار و گوشتی و همچنین نیمچه گوشتی و تخم گذار تجاری مراقبت ویژه ای را از منظر اقدامات بهداشتی قرنطینه‌ای طلب می‌کند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش ضمن اشاره به کمبود نیروی کارشناسی در اداره کل دامپزشکی استان قزوین تشریح کرد: نخستین واحد جوجه‌کشی دارای رتبه A+ در استان قزوین قرار دارد و همچنین ظرفیت تولید طیور در استان قزوین بیش از ۲۷ میلیون قطعه است که بیش از ۱۶ میلیون قطعه در حال حاضر فعال هستند.

مدیرکل دامپزشکی استان قزوین ادامه داد: در همین راستا اداره کل دامپزشکی برنامه‌های مراقبت فعال و غیرفعال، نمونه‌برداری‌های دوره‌ای، تشکیل جلسات مشترک با دستگاه‌های اجرایی ذیربط و اطلاع‌رسانی‌های بهداشتی از طریق ارسال پیامک، توزیع پوستر، بروشور و کلاس‌های آموزشی در دستور کار قرار دارد.

کد خبر 745604

دیگر خبرها

  • همه‌چیز در مورد یک ویروس بهاری؛ بیشتر مراقب کودکان خود باشید
  • نگرانی سازمان جهانی بهداشت از گسترش آنفلوآنزای پرندگان در بین انسان‌ها
  • اولین کنگره پژوهش و فناوری در حوزه بهداشت و سلامت در اصفهان
  • اولین کنگره پژوهش و فناوری در حوزه بهداشت و سلامت + فیلم
  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • شمشیر دو لبه‌ای به نام کورتون | پاسخ به همه سؤالات و نگرانی‌ها درباره چگونگی مصرف داروهای ضدالتهابی
  • واکسیناسیون طیور علیه بیماری «سالمونلا» اولویت سازمان دامپزشکی شد
  • سیستم بهداشتی و پزشکی آماده ورود هوش مصنوعی مولد نیست!
  • مدیر کانون هموفیلی ایران بیان کرد: وجود ۱۳ هزار بیمار هموفیلی در ایران
  • فعالیت ۷۵۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور / کرونا؛ تجهیزات آزمایشگاهی را فرسوده کرد