Web Analytics Made Easy - Statcounter

خانم‌هایی که به هر دلیل مجبور می شوند طلاق بگیرند در جامعه اَنگ مطلقه بودن به آنها می‌خورد و آسیب و مشکلات بسیاری در پیش دارند اما باید زیر ساخت‌ها و حمایت‌های لازم برای ازدواج مجدد خوب برای آنان فراهم شود.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ جامعه ارزشی که برای ازدواج اول هر فرد قائل است را به ازدواج مجدد نمی‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگاه منفی برخی از افراد به ازدواج دوم مرد یا زنی که همسر اول خود را به علت فوت یا جدایی از دست داده است، مخالفت فرزندان، دخالت‌ها و مخالفت‌های خویشاوندان همسر سابق از جمله مشکلات ازدواج دوم است با این وجود حق هر زن و مردی است که در صورت طلاق یا فوت همسرش به زندگی خود ادامه دهد و مجددا ازدواج کند از این رو افرادی که به هر دلیلی ازدواج اول خود را از دست داده‌اند باید مورد توجه جدی قرار بگیرند تا بتوانند مجدد تشکیل خانواده دهند تا آسیب‌های ناشی از طلاق کاهش پیدا کند.

علیرضا شریفی یزدی، جامعه شناس و استاد دانشگاه، با اشاره به آسیب پذیری شدید خانم‌ها در طلاق گفت: طلاق یک آسیب بزرگ هم برای زن و هم مرد است اما در این میان دو قشرِ خانم‌ها و بچه‌ها بیشتر از مردان آسیب می‌بینند.

او افزود: من سال‌هاست تلاش می‌کنم واژه مُطلقه را از فرهنگ کشورمان دور کنم چون این واژه بیشتر از اینکه یک صفت باشد یک برچسب (لیبل) برای خانم هاست بنابراین همانطور که برای آقایانی که طلاق می‌گیرند اسمی نمی‌گذاریم برای خانم‌ها هم باید همینگونه باشد و از آنها به عنوان «خانم طلاق گرفته» یاد کنیم.

این جامعه‌شناس تصریح کرد: از آنجایی که تفاوت عمده خانم‌ها با آقایان در عاطفی‌تر و احساسی‌تر بودن آنهاست، مهم‌ترین آسیبی که خانم‌ها بعد از طلاق می‌بینند، مشکلات عاطفی است بنابراین اگر در یک رابطه خانم خواهان طلاق نباشد، دچار آسیب می‌شود.

او افزود: عمده دلیل طلاق خانم‌ها، رفتار نامناسب همسرشان است اما با این وجود اگر خانم خواهان طلاق باشند باز هم دچار مشکلات روحی و روانی بسیاری می‌شوند.

شریفی یزدی بیان کرد: دلیل ازدواج مجدد خانم‌ها فقط مسائل و مشکلات اقتصادی نیست بلکه مطالعات نشان می‌دهد بسیاری از این خانم‌ها به دنبال بازسازی روابط و ایجاد آشیانه گرم زندگی زناشویی هستند.

این استاد دانشگاه با اشاره به ایجاد مشکلات مالی خانم‌ها پس طلاق گفت: معمولا پس از طلاق، امنیت اقتصادی خانم‌ها به خطر می‌افتد به همین دلیل برای اینکه بتوانند این امنیت را مجددا به دست بیاورند تن به ازدواج دوم می‌دهند.

او افزود: اگر میزان رضایت از ازدواج اول 80 درصد باشد در ازدواج دوم این رضایت برای خانم‌ها به 40 درصد تقلیل پیدا می‌کند.

این جامعه‌شناس با اشاره به ازدواج مجددی که فقط به دلیل مشکلات مالی انجام می‌شود، گفت: گاهی اوقات خانم‌ها پس از جدایی دچار مشکلات مالی و اقتصادی می‌شوند به‌همین دلیل تن به ازدواج‌های عجولانه و نادرست می‌دهند.

شریفی یزدی در ادامه خاطر نشان کرد: تکرار این سیکل معیوب باعث می‌شود ازدواج دوم هم ناموفق از آب دربیاید با این تفاوت که خانم‌ها این بار سعی می‌کنند با هر چیزی بسازند تا دوباره مجبور به گرفتن طلاق نشوند.

این استاد دانشگاه با اشاره به مشکلاتی که ازدواج دوم به همراه دارد، گفت: وقتی خانم‌ها مجبور می‌شوند در این ازدواج‌ها بمانند، افسردگی اولین مشکلی است که گریبان گیر آنها می‌شود و بعد از مدتی اضطراب، وسواس فکری، پائین آمدن اعتماد به نفس و در نتیجه اختلالات روان تنی برای آنها ایجاد می‌شود.

او ادامه داد: اختلالات روان تنی باعث می‌شود بیماری‌های عصبی و روانی خود را در قالب بیماری‌های جسمانی نشان دهند و منجر به مشکلاتی از قبیل ناراحتی های دستگاه گوارش، مشکلات قلبی و... خواهد شد.

این جامعه شناس بیان کرد: اگر ازدواج دوم از روی ناآگاهی، جبر و فشار انجام شود، شرایط بهتری از ازدواج اول نصیب خانم‌ها نمی‌شود به همین دلیل توصیه می‌کنیم تا جایی که امکان دارد در ازدواج اول بمانند و اگر دیگر چاره‌ای نیست آگاهانه طلاق بگیرند.

شریفی یزدی یادآور شد: درصورتی هم که طلاق صورت گرفت، ازدواج دوم باید آگاهانه انجام شود یعنی حتما باید خانم‌ها و آقایان با روانشناس متخصص صحبت کنند و مشورت بگیرند.

او تاکید کرد: در کشورهای غربی یک خانم 5 بار فرصت ازدواج برابر دارد اما در ایران نه تنها اینگونه نیست بلکه ازدواج دوم هم برابر صورت نمی‌گیرد و اصولا خانم‌ها مجبور هستند با مردانی که همسرشان فوت کرده یا طلاق گرفته یا بچه و سن بالا دارند ازدواج کنند. اگر هم با فرد مجرد ازدواج کنند باید مورد بررسی قرار داد چرا آن مرد تا این سن مجرد بوده و ازدواج نکرده است.

این جامعه‌شناس در پایان گفت: به طور کلی خانم‌ها باید بسیار دقیق مسائل فوق را مدنظر قرار دهند تا اسیر شرایط بد نشوند از طرفی پیشنهاد می‌کنم پس از طلاق حتما برای خود شغلی پیدا کنند تا حداقل به استقلال مالی دست پیدا کنند و از این ناحیه آسیب‌پذیر نباشند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ازدواج زنان مطلقه طلاق جامعه شناس ازدواج دوم جامعه شناس ازدواج مجدد ازدواج دوم ازدواج اول شریفی یزدی خانم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۰۲۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاوره ژنتیکی بن‌بستی برای بیماری‌های ژنتیکی

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ شیوع بیماری‌های ژنتیکی، یک به دو هزار نفر در سال اعلام می‌شود، اما باید توجه داشت که بیماری‌هایی مانند سرطان، آسم و آلزایمر شیوع بیشتری دارد. از آنجایی که این بیماری‌ها وابسته به محیط هستند، لازم است با بررسی ژنتیک و محیط از بروز این بیماری‌ها پیشگیری شود و اگر فردی به این بیماری‌ها مبتلا شد، روش درمان خاص فرد به وی ارائه شود.

مریم اسلامی متخصص و مشاور ژنتیک در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ با اشاره به لزوم مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج برای زوجین، گفت: افراد به منظور پیشگیری از بروز مشکلات ژنتیکی در بین خود و فرزندانشان باید مشکلات و بیماری‌های سه نسل گذشته خود را با متخصص ژنتیک در میان بگذارند. 

وی افزود: بررسی شجره‌نامه ۳ نسل قبل زوجین از قبیل مشکلات و بیماری‌هایی ازجمله بینایی، ناشنوایی، عقب‌افتادگی ذهنی، مشکلات استخوانی، ماهیچه‌ای، بیماری‌های خونی، انواع سرطان و انواع معلولیت‌های خانواده‌های پدری و مادری و بچه‌های آنها لازم است. 

متخصص و مشاور ژنتیک گفت: اگر افراد دارای این مشکلات باشند باید آزمایشات لازم را به همراه داشته‌باشند تا در کنار بررسی شجره‌نامه و جمع‌آوری اطلاعات، میزان خطر و مشاوره‎هایی که لازم است به افراد داده شود.

اسلامی افزود: در این مشاوره‌ها مشکلات روحی و روانی کم شدن یا زیاد شدن ژن‌های زنانه یا مردانه در فرزندان نیز مورد مطالعه قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: این مشاوره‌ها برای همه افراد لازم است، اما برای ازدواج‌های فامیلی تاکید بیشتری وجود دارد، چرا که در ازدواج‌های فامیلی تشابه ژنتیکی و اینکه زوجین می‌توانند ناقل سالم بیماری باشند، وجود دارد. همچنین این الزام برای افرادی که سابقه بیماری‌های ژنتیکی یا سرطان‌ها را در خانواده خود را دارند نیز مطرح است.

اسلامی با بیان اینکه همه مشکلات و بیماری‌های ژنتیکی لزوما از زمان تولد مشخص نیست، گفت: گاهی گمان افراد در دیر مشخص‌شدن بیماری‌های ژنتیکی یا بیماری حادثه‌ای مثل زمین خوردن کودک و مصرف داروی اشتباه بوده، در صورتی که علت آن بیماری ژنتیکی است.

مزایای ژن درمانی

وی افزود: از مزایای این مشاوره‌ها می‌توان در ابتدا به اصلاح ژنتیکی خود افراد و جلوگیری از مشکلات حرکتی و بیماری‌هایی مثل پارکینسون، تالاسمی، سندروم داون و.. اشاره و در ادامه باید از انتقال این بیماری‌ها به کودکان و نسل بعد جلوگیری کرد.

متخصص و مشاور ژنتیک گفت: در ایران از هر ۳۰ زوج یک نفر ناقل بیماری اس ام‌ای است و این اصلا ارتباطی با ازدواج‌های فامیلی ندارد، همچنین شیوع بیماری تالاسمی در دهه‌های اخیر باعث می‌شود همه افراد این مشاوره‌های ژنتیکی را انجام دهند تا در آینده، خود و کودکان آنها به این بیماری‌ها دچار نشوند.

اسلامی بابیان اینکه مانع‌شدن گروه خونی از ازدواج یک اشتباه رایج بین مردم است، تشریح کرد: در آزمایش خون قبل از ازدواج وجود ژن‌ها و دی ان ای‌های مشترک بیماری‌زا بررسی می‌شود ولی اینکه بعضی گروه خونی‌ها نمی‌توانند باهم ازدواج کنند وجود ندارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقش اصلی رسانه‌ها اعتمادسازی، ترویج امید و افزایش رضایت‌مندی مردم است
  • همسر شهید آیت الله سیدمصطفی خمینی دار فانی را وداع گفت
  • ضرورت استفاده از الگو‌های موفق افزایش ازدواج و کاهش طلاق
  • مشاوره ژنتیکی بن‌بستی برای بیماری‌های ژنتیکی
  • کاهش ۲ درصدی آمار طلاق در استان کردستان
  • کاهش ۲ درصدی آمار طلاق در کردستان
  • کاهش ۲ درصدی آمار طلاق کردستان در سال گذشته  
  • تکرار قصه ناتمام زن‌کشی/ زیبا؛ زن ارومیه‌ای که تاوان طلاقش را با مرگ داد
  • فوری؛ تراکتور-استقلال بدون تماشاگران خانم!
  • تغییر محل نشستن مردان و زنان در بی.‌آرتی + فیلم