Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-20@01:05:25 GMT

تجلیل از عوامل سریال «نون خ»

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۰۵۱۲۳

تجلیل از عوامل سریال «نون خ»

مراسم تقدیر از عوامل سریال تلویزیونی «نون خ» با حضور جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تهران برگزار شد.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سیما، مراسم تجلیل از عوامل سریال «نون. خ» با حضور سازندگان و هنرمندان این سریال و نیز جمعی از نمایندگان مجلس، روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت در تهران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مهدی فرجی تهیه‌کننده، سعید آقاخانی کارگردان، سیروس میمنت و ندا قاسمی‌بازیگر و امیر وفایی نویسنده از جمله عوامل حاضر در این نشست بودند.

فرجی در ابتدا درباره حضور در این مراسم بیان کرد: به دلیل کرونا و پروتکل‌های بهداشتی با تعداد محدودی در خدمت حاضران بودیم و دلیل حضورمان در نشست هم این بود که فهمیدم برگزارکنندگان دوستان فرهیخته‌ای از قومیت کرد بودند و یک بار دیگر خواستیم از این طریق از هموطنان کردنشین تشکر کنیم.

وی ادامه داد: ما تلاش کردیم فرهنگ کرد را نمایش دهیم این فرهنگ آنقدر جاذبه، زیبایی و وجوه مختلفی دارد که مثل یک ذخیره بزرگ فرهنگی و یک گنجینه است. هر نقطه این فرهنگ را دست بگذاریم حرف‌های بسیاری دارد که باعث شد مردم به سریال توجه کنند.

تهیه‌کننده سریال نون. خ با اشاره به قومیت‌های مختلفی که سریال را دیدند گفت: برای ما جالب بود که بیشترین مردمی‌که سریال را دیدند از استان سیستان و بلوچستان با حدود ۹۰ درصد مخاطب در مرکز استان بود. بعد از آن استان کردستان با ۸۷ درصد بود و بعد از آن‌ها بندرعباس، آذربایجان و کرمانشاه از دیگر استان‌های پربیننده بودند.

چرا مردم نون. خ را دوست داشتند؟

تهیه‌کننده سریال اضافه کرد: وقتی از مردم سوال شد چرا از سریال رضایت داشتند، جدای از قصه و نقش آفرینی از موسیقی، طبیعت زیبا و یکپارچگی و اتحاد در فرهنگ کرد نام بردند که این ویژگی‌ها را پسندیده بودند. همچنین سوال مشخصی پرسیده شد که نظرشان بعد از تماشای سریال نسبت به کرد‌ها چقدر تغییر کرد و حدود ۶۰ درصد بیان کردند نظرشان خیلی بهبود یافته است.

فرجی در ادامه با اشاره به اینکه سریال‌سازی در مناطق و با محور اقوام مختلف کشور باید ادامه پیدا کند، گفت: آقاخانی چند بار به من پیشنهاد داد که سمت مناطق جنوبی و بندرعباس برویم. خدا را شکر «پایتخت» و «نون. خ» این راه را باز کرد و سایر اقوامی را هم خواهیم دید.

وی با اشاره به سختی‌های تولید سریال نیز یادآور شد: سکانسی که دوستان به رودخانه رفتند تا چادر را بیاورند سرما ۱۸ درجه زیر صفر بود. شب می‌خوابیدیم و صبح بیدار می‌شدیم می‌دیدیم حدود ۸۰ سانتی‌متر برف آمده است و یا بار‌ها چادر ما را باد و طوفان برد. هنروران و بازیگران به خوبی نقش ایفا کردند. امیر وفایی نویسنده خیلی خوبی است که شاید تجربه نویسندگی اش با این سریال آغاز شد، اما بسیار خوب کار کرد.

فرجی افزود: گروه ما به طور معمول و بدون هنرور حدود ۱۰۰ نفر بود. آقاخانی معتقد بود حضور رنگ و لهجه و... جذابیت‌های سریال است. ما روز‌های بسیار سختی را به لحاظ تولید داشتیم، اما خوشبختانه کار را پسندیدند.

وی در ادامه گفت: فصل سوم نون. خ در حال نگارش است در فصل یک با تخمه در فصل دوم با انار اشنا شدیم و در فصل سوم راه سختی در پیش گرفته شده است که توجه به معدن و گیاهان دارویی از جمله این‌هاست.

فرجی همچنین عنوان کرد: هنرمندان مناطق کردنشین درخشیدند. ما از آذربایجان غربی و کردستان و همه جا هنرمند داشتیم و من حرف آقاخانی را قبول دارم که می‌گفت بخش مهمی از این جاذبه به چهره‌های بومی‌باز می‌گشت.

آقاخانی: امیدوارم پشیمان نشوید!

در ادامه سعید آقاخانی در سخنان کوتاهی بیان کرد: امیدوارم سری سوم انتظارت بیشتری برآورده شود و بهتر کار کنیم و پشیمانتان نکنیم.

سپس کمال حسین‌پور نماینده مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: خوشحالم که در سریال فرهنگ و زبان کردی را نمایش دادید در فصل سوم هم امیدوارم این فضا را ببینیم و نشان دهید که این فرهنگ از صداقت و سادگی کرد است.

جلال محمودزاده دیگر نماینده مجلس نیز بیان کرد: قبل از نون. خ کمتر کسی می‌دانست انار یکی از محصولات مناطق کردنشین است و یا محصول تخمه و یا انگور سیاه از دیگر محصولات ماست. معرفی لباس و فرهنگ ما در این سریال دیده شد. متاسفانه اوایل انقلاب دیدیم هنوز نگاه خوبی نسبت به مناطق کردنشین نبود.

سپس سیروس میمنت بازیگر دیگر سریال در سخنانی بیان کرد: فرهنگ کردستان چندان در فیلم و سریال‌ها نبود. ما این همه خط مرزی در کردستان داریم، اما دیده نمی‌شد البته درباره همه قومیت‌ها باید فیلم و سریال ساخته شود، اما شاید فیلم‌های دفاع مقدسی بیشتر در خوزستان ساخته می‌شد.

امیر وفایی نیز درباره این سریال بیان کرد: ما نهایت سعی خود را کردیم که سریالی باشد که زیبایی کردستان را نمایش دهد و هم طبیعت و جذابیت‌های داستانی باشد. اینکه می‌خواستیم کمدی کار کنیم و شوخی کنیم با خط لب مرزی و باریکی رو به رو بودیم.

ندا قاسمی‌بازیگر نقش شیرین در سریال نیز عنوان کرد: بودن در سریال «نون. خ» برای من یک اتفاق و شانس بود خدا را شکر مردم دوست داشتند و امیدواریم فصل سوم هم ادامه پیدا کند.

در ادامه طا‌ها مدیرعامل جامعه کرد‌ها در تهران گفت: یکی از وجوه ملی بودن تلویزیون و رسانه ملی همین توجه به اقوام است و نون. خ از این حیث خدمت بزرگی به رسانه ملی کرد. این سریال کاستی‌ها و کمبود توجهات را در زمان وقوع زلزله در این مناطق نشان داد. من از صداوسیما خواهش می‌کنم به اقوام و فرهنگ‌ها بیشتر توجه کنند.

دشواری پرداخت به اقوام در آثار نمایشی

فرجی در ادامه مراسم اظهار کرد: اگر ما در رسانه ملی کمتر کار‌های مربوط به اقوام در بخش نمایشی می‌بینم در بخش موسیقی و مستند این توجه بیشتر دیده می‌شود. با این حال یک دلیل این است که در بخش نمایشی معضلات زیاد است عده‌ای می‌خواهند عده دیگری را تحریک کنند. اگر نکته کوچکی درباره زبان، فرهنگ، لباس و.. رعایت نشود همه این‌ها می‌تواند به شدت شرایط را برای رسانه سخت کند. این جلسات به رسانه انگیزه می‌دهد که کار‌ها را دنبال کنند.

وی در پایان گفت: من تشکر می‌کنم که به ما اعتماد کردند وقتی اقاخانی بیان کرد می‌خواهد با محور کرد‌ها کار کند شاید دست و دل خیلی‌ها لرزید. بعد از آن فصل دوم و سوم پیشنهاد شد. ما در برخی از لابیرنت‌های شورا‌ها گیر کرده بودیم و مجوز‌ها به راحتی صادر نمی‌شد مگر با حمایت‌های مدیران.

پایان پیام/14

منبع: شبستان

کلیدواژه: سریال نون خ سعید آقاخانی مهدی فرجی فصل سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۰۵۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفاوت‌های دولت اسلامی و سکولار

سومین نشست از سلسله‌نشست‌های بررسی و نقد «گفتمان و سیاست فرهنگی دولت» به مناسبت اولین سالگرد درگذشت دکتر عماد افروغ از سوی دبیرخانه جایزه زنده‌یاد دکتر عماد افروغ (ویژه نقد و سیاستگذاری فرهنگی) برگزار شد.

این نشست، سه‌شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ با حضور علی مطهری عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران و حجت‌الاسلام مجتبی نامخواه، مدیر گروه مطالعات اجتماعی پژوهشکده باقرالعلوم (ع) در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.

در ابتدای این نشست مهدی عباسی، دبیر جلسه به صورت‌های مختلف نسبت فرهنگ و دولت اشاره‌کرد. او گفت: آیا رویکرد دولت نسبت به عرصه فرهنگ رویکرد تصدی‌گر است و یا هدایت‌گر یا مسئولیت ناظر فرهنگ را بر عهده دارد؟ در سیاست‌فرهنگی آیا فرآیند سیاست‌گذاری به صورت چرخه‌ای است یا نسبت خطی با فرهنگ دارد؟

علی مطهری

دولت اسلامی بر خلاف دولت سکولار مسئولیت اخلاق و عقاید مردم را نیز برعهده دارد

در ادامه جلسه علی مطهری، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: بسیار حسرت می‌خوریم که چرا مرحوم دکتر افروغ زود از میان ما رفتند. ایشان همیشه بر این نکته تاکید داشتند که حقیقت نباید فدای مصلحت شود. در ابتدای بحث باید این موضوع را روشن کنم که دولت اسلامی بر خلاف دولت سکولار مسئولیت اخلاق و عقاید مردم را نیز برعهده دارد. دولت مسئول سعادت انسان‌ها چه در دنیا و چه در آخرت است. طبعاً به اجبار نمی‌شود کسی را دیندار کرد و به بهشت برد اما اگر این تعبیر به معنای حق نداشتن دولت اسلامی در ورود به اخلاق و رفتار مردم باشد، تعبیر خطرناکی است.

علی مطهری گفت: دولت سکولار مدعی تامین معاش و رفاه و زندگی مردم هست اما مدعی دخالت در رفتار و اخلاق و عقاید مردم نیست. از نظر ما این پذیرفته نیست پس دولت اسلامی حتماً باید به برخی حوزه‌ها ورود کند. یکی از این حوزه‌ها، حوزه فرهنگ عمومی است. یعنی آن‌چه که مربوط به رفتار و معاشرت و نظم اجتماعی مردم است. دولت مسئول ورود به این حوزه‌هاست.

دولت مسئول اداره فرهنگ عمومی است

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران اضافه کرد: برای مثال دولت‌ها گمان می‌کنند حوزه فرهنگ رانندگی و وضع عبور و مرور عابرین جزو وظایف آنها نیست در حالی که هم دولت و هم نظام راهنمایی و رانندگی و صدا و سیما به عنوان بازوی فرهنگ‌سازی باید در این مسئله ورود کنند. مسئله دیگر عدم وجود شادی عمومی و چهره‌های عبوس مردم است و در مجموع شادی در کشور کم است. یکی دیگر از مسائل که رهبر انقلاب نیز به آن ورود پیدا کردند مسئله رواج کلمات بیگانه در زبان فارسی است که در بعضی موارد صداو سیما نیز مروج این کلمات بیگانه است در حالی که منع قانونی دارد.

او در پایان گفت: در مجموع همه این مسئله‌های کوچک، مهم‌اند و از عوامل فرهنگ عمومی است و دولت باید به عنوان مسئول اداره جامعه به این مسائل بپردازد.

مجتبی نامخواه

فرایندهای سیاست فرهنگی عقیم است

در ادامه این نشست حجت‌الاسلام مجتبی نامخواه، مدیر گروه مطالعات اجتماعی پژوهشکده باقرالعلوم (ع) با قدردانی از تلاش‌ها و کوشش‌های دکتر افروغ در حوزه فرهنگ، موضوع صحبت خود را با عنوان زایش سیاست فرهنگ آغاز کرد. او گفت: سیاست‌گذاری را پاسخ قدرت عمومی به مسئله‌ها تعریف کرده‌اند. ایده دانش سیاست‌گذاری، پرداختن به این پاسخ است. شیوه تولد این پاسخ در فرآیند سه گانه تدوین، اجرا و ارزیابی در دانش سیاست‌گذاری پیگیری می‌شود.

نامخواه ادامه داد: پرسش من این است که نهاد قدرت در چه شرایطی می‌تواند پاسخ به مسئله فرهنگ را تولید کند؟ سیاست به معنای خط و مشی در چه شرایطی تولید می‌شود؟ بنابراین بحث من «تدوین سیاست فرهنگی» نیست و به دنبال «تکوین سیاست فرهنگی» هستم. برای مثال کانت در نقد عقل محض از «شرایط» تکوین معرفت صحبت می‌کند که با موضوعات معمول در معرفت‌شناسی متفاوت است.

او افزود: از نگاه حکمی و فلسفی به سیاست، این مقوله در حکمت عملی یا علم مدنی بحث شده است. از منظر حکمت عملی، سیاست در چه شرایط و زمینه‌هایی تولید می‌شود؟ من این نکته را اضافه کنم که در شرایط کنونی، سیاست فرهنگی در جامعه ما زاییده نمی‌شود بلکه فرایندهای سیاست فرهنگی عقیم است و در نتیجه سیاست فرهنگی تبدیل به زائده‌ای در حکمرانی فرهنگی شده است. ما تنها فرم‌های سیاست فرهنگی داریم ولی چرخه سیاست‌گذاری طی نمی‌شود.

این پژوهشگر اجتماعی با اشاره به چهار شرط اصلی زایش سیاست ادامه داد: اولین و مهم‌ترین ویژگی سیاست از نگاه حکمت عملی این است که سیاست بر مبنای «ناموس» یعنی قوانین کلی عقل یا دین و بر پایه تجربه اجرای این سیاست‌ها شکل می‌گیرد.

او به نقل از کتاب احصاءالعلوم فارابی گفت: علم مدنی بیان می‌کند که اداره حکومت فاضله در سایه دو نیرو امکان پذیر است. نیرویی که بر قوانین کلی استوار است (نوموس) و نیرویی که بر اثر تمرین زیاد در کارهای کشورداری بدست می‌آید. پس نوموس و تجربه دو پایه حکومت فضلیتمند هستند.

سیاست در نقطه فضیلت مشترک زاییده می‌شود

نامخواه ادامه داد: دومین ویژگی در حکمت عملی مفهوم غایت سیاست است. در حکمت عملی غایت سیاست، فضیلت مشترک است. سیاست می‌خواهد ما را به سعادت برساند و موضوع سیاست فضلیت مشترک است. این بدین معناست که هر فضیلتی لزوماً نمی‌تواند موضوع حکمرانی باشد و از طرف دیگر، هر امری که مشترک باشد به صرف مشترک بودن نمی‌تواند مبنای حکمرانی باشد. پس اگر رذیلتی مشترک باشد نمی‌تواند مبنای حکمرانی قرار بگیرد چنان که اگر فضیلتی مشترک نباشد نیز، نمی‌تواند مبنای حکمرانی قرار بگیرد. در واقع فضیلتی که مشترک نباشد ما را به سعادت نمی‌رساند. سیاست در نقطه فضیلت مشترک زاییده می‌شود.

مدیر گروه مطالعات اجتماعی پژوهشکده باقرالعلوم (ع) گفت: مفهوم سوم مفهومی است که فارابی برای صورت‌بندی جوامع دارد. از نظر او جوامع، بر اساس آرای اهل خود صورت‌بندی می‌شوند. تاکید بر امر مشترک از طریق آرای اهل مدینه فاضله در نگاه فارابی دیده می‌شود. آرای عموم مردم شکل‌دهنده سیمای کلی جامعه است. سیاست چیزی است که در تعامل با این آرای عموم باشد.

بازاندیشی در سیاست و نمایندگی از مردم از عوامل تولد سیاست‌اند

نامخواه ادامه داد: مفهوم چهارم عقل عملی است. عقل عملی در نگاه فارابی عقلی است که «چه‌بایدکرد» ها را تجویز می‌کند. در فلسفه اسلامی، عقل عملی مشوق انسان در انجام عمل است و نه تجویزکننده آن افعال. در نگاه فارابی، تفکیکی بین عقل عملی بالفعل و بالقوه وجود دارد. خاستگاه و ورودی‌های عقل عملی، تصویری است که عقل نظری از «هست» ها دارد و یا دین به عنوان عقل برتر به ما ارائه می‌دهد.

او اضافه کرد: عقل عملی بالقوه «باید» ها را به انسان تجویز می‌کند و عقل عملی بالفعل وقتی متولد می‌شود که جامعه، «باید» های عقل عملی را انجام بدهد و بر اثر آن تجربه حاصل و انباشت بشود. زمانی که این انباشت تجربه حاصل شد، عقل عملی قدرت ارزیابی را پیدا می‌کند. مفهوم مدرن آن «بازاندیشی» است که آنتونی گیدنز آن را مطرح کرده است. بدین معنی که هر آنچه که انسان انجام می‌دهد مرتب مورد پرسش و ارزیابی قرار گیرد. پس به طور کلی، سیاست در نقطه‌ای متولد می‌شود و امکان می‌یابد که خاستگاهی از قوانین کلی و تجربه داشته باشد، در آن فضلیت مشترک هدف‌گیری شود، با آرای اهل مدینه ارتباط بگیرد و دارای عقل بازاندیشی شده باشد.

این پژوهشگر اجتماعی با اشاره به نامه‌ای از نهج البلاغه، گفت: اگر مسیر حاکمیت یکطرفه باشد دین به نابودی گراییده می‌شود و به انقلاب و سرنگونی می‌انجامد. ارزیابی و بازاندیشی در سیاست و پیوند آن با امر مدنی و نمایندگی از مردم از عوامل تولد سیاست‌اند.

سیاست‎‌گذاری ما چرخه‌ای نیست

نامخواه در ادامه گفت: اگر با این چارچوب به وضعیت سیاست‌گذاری فرهنگی کشور نگاه کنیم، مبسوط‌ترین سند سیاست‌گذاری فرهنگی ما، سند «نقشه جامع مهندسی فرهنگی کشور» است. شورای انقلاب فرهنگی بیش از همه بر روی این سند وقت گذاشته است. اجرای این سند از اولویت‌های برنامه پنجم و ششم توسعه بوده است.

او اضافه کرد: هم اکنون ما هیچگونه ارزیابی از وضعیت اجرا، موانع و مشکلات در اختیار نداریم. نه تنها این سند بلکه ارزیابی دیگری از سندهای غیر این نیز در اختیار نداریم. این بدان معناست که سیاست‌گذاری ما ویژگی چرخه‌ای بودن را ندارد و به صورت خطی طراحی و رها می‌شود. هیچ سیاستی در کشور، فرایند بازنگری ندارد و در نتیجه این فقدان بازاندیشی، با جامعه ارتباط برقرار نمی‌شود. سوال این است آیا سیاست فرهنگی درکی از جامعه با نابرابری فزاینده بر اثر تورم دارد؟ چرخه سیاست‌گذاری در جامعه معیوب است و در نتیجۀ آن، این اسناد، اسناد بالقوه‌اند و نتیجه آن‌که همه سیاست‌ها زائده‌اند و زاییده نشده‌اند.

ایده جمهوری اسلامی پایان دوگانه اسلامیت و جمهوریت بود

نامخواه گفت: نکته دیگر نمایندگی سیاست است. آیا سیاست فرهنگی ما جامعه را نمایندگی می‌کند؟ اگر زیرساخت امر مشترک از دست برود هیچ فضیلتی را نمی‌توان در جامعه ساخت. برای مثال در طرح تحول شورای عالی انقلاب فرهنگی، دیوان عدالت اداری به عنوان تنها نهاد اعتراض و نظارت مردمی مصوبات، محدود شده است. ما باید فرآیند سیاست‌گذاری را بیش از پیش مستحضر به انتخاب مردم بکنیم.

او ادامه داد: به نظر می‌رسد پروژه کنونی که در حوزه فرهنگی پیش گرفته می‌شود افزایش سهم اسلامیت و خارج کردن سهم جمهوریت از چرخه سیاست‌گذاری فرهنگی است. ایده جمهوری‌اسلامی، پایان دوگانه اسلامیت و جمهوریت بود. اگر حکمرانی مسیری برای خودش ساخت که در آن بتواند به جز جمهوریت مسیر دیگری برای اقامه اسلام داشته باشد، این مسیر، به نحو آرامی به از بین بردن همه سنگرهای فضیلت در امر عمومی منجر می‌شود.

او در پایان گفت: ما در وضعیتی نیستیم که فضلیت مشترکی برای همه جامعه یافت نشود بلکه باید تنها با ساختن ساختار آن، فضیلت را به امر عمومی پیوند زد. اگر فضیلتی عمومیت نداشته باشد به اجبار از چرخه سیاست‌گذاری خارج می‌شود. کسانی که دغدغه فضیلت دارند باید به این نتیجه برسند که سیاست فرهنگی مبتنی بر فضیلت راه فراری جز امر عمومی ندارد.

منبع: خبرگزاری کتاب ایران

دیگر خبرها

  • از فرهنگ اقوام تا تجلیل از نخبگان و فرهیختگان
  • قدردانی نماینده ولی‌فقیه در استان از اجرای طرح نور
  • فرهنگ تجلیل از کارگران در جامعه تبیین شود
  • زمینه زندگی خوب را برای شهروندان فراهم کنیم
  • تجلیل از هنرمندان طراز هنر انقلاب/ مسعود نجابتی چهره هنر انقلاب در سال ۱۴۰۲ شد
  • تفاوت‌های دولت اسلامی و سکولار
  • مدودف: آمریکا در اعتراضات گرجستان دست دارد
  • «سر سفره خدا» در طول سال هم روی آنتن می رود/ عوامل تجلیل شدند
  • تجلیل ارتش از «آسمان غرب»
  • تجلیل از هنرمندان برتر استان مرکزی