Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@08:19:40 GMT

تب و تاب بازگشایی مرزهای ریلی خراسان رضوی با ترکمنستان

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۰۶۰۸۲

تب و تاب بازگشایی مرزهای ریلی خراسان رضوی با ترکمنستان

شیوع بیماری ویروسی همه‌گیر گرونا موجب شد از نیمه فروردین ماه گذشته مبادی مرزی سرخس و درگز بنا به درخواست کشور ترکمنستان به صورت موقت بسته شوند.

اینک پس از مدتی وقفه در فعالیتهای تجاری از طریق این مبادی گذرگاههای مرزی، بر اساس توافقهای صورت گرفته میان ایران و ترکمنستان مبادی مرزی ایران با آن کشور با رعایت دستورالعملهای بهداشتی و ایجاد تونلهای ضدعفونی واگنهای باری در مسیر بازگشایی قرار گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

پارسال یک میلیون و ۳۲ هزار تن انواع کالا از طریق مرز ریلی سرخس به کشورهای آسیای مرکزی صادر شد. بارگیری ۹۰۶ هزار تن از کل حجم این کالاها در خراسان رضوی صورت گرفت.

۶۷ درصد از کل این اقلام صادراتی را سیمان و پس از آن مصالح ساختمانی از جمله مواد شیمیایی و شوینده تشکیل می‌داد.

بر اساس اعلام اداره‌کل راه و شهرسازی خراسان حجم تجارت ریلی از مرز لطف‌آباد شهرستان درگز در مقایسه با مرز سرخس بسیار ناچیز است.

پایانه مرزی جاده‌ای و ریلی لطف‌آباد واقع در ۳۰۰ کیلومتر شمال مشهد به شبکه ریلی کشور متصل نیست اما صادرات و ترانزیت کالا از این پایانه به صورت "ترانشیپمنت ریلی" انجام می‌شود. با این روش کامیونهای حامل کالاهای ترانزیت و صادراتی بار را به ایستگاه مرزی راه‌آهن منتقل و در واگنهای باری تخلیه می‌کنند تا از طریق شبکه حمل و نقل ریلی کشورهای همسایه به مقاصد مختلف در سطح کشورهای آسیای مرکزی ارسال شود. 

رونق مرز ریلی لطف‌آباد

بسته بودن سه مرز جاده‌ای سرخس، لطف‌آباد و باجگیران واقع در شمال خراسان رضوی با کشور جمهوری ترکمنستان موجب عطف توجه صادرکنندگان به مرز ریلی لطف‌آباد شهرستان درگز شده است.

فرماندار درگز روز سه‌شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: مهمترین موضوع اجرایی کنونی در این شهرستان گندزدایی کامل واگنهای باری قطار و تدارک تونل ضدعفونی آنها در پایانه مرزی لطف‌آباد است.

علی فراهی افزود: به نظر می رسد با تکمیل این اقدامات مرز ریلی لطف آباد پس از عید فطر بازگشایی شود اما از آنجایی که اولویت بازگشایی ها مرز ریلی است بازگشایی مرز زمینی لطف آباد به زمان بیشتر نیاز داشته باشد.

اسفند ماه پارسال با انسداد مرز زمینی لطف‌آباد توجه به صادرات کالا از پایانه ریلی این گذرگاه مرزی افزایش یافت اما در همان زمان طبق اعلام مسوولان محلی، کشور جمهوری ترکمنستان هزینه اجاره واگن را حدود دو برابر افزایش داد،. اقدامی که صرفه اقتصادی تجارت از طریق راه‌آهن را زیر سووال می‌برد.

با این وجود نیمه اردیبهشت ماه جاری فرماندار سرخس از بازگشایی مرز ریلی این شهرستان با ترکمنستان ظرف یک هفته خبر داد اما وی امروز ۳۰ اردیبهشت در پاسخ به پیگیری خبرنگار ایرنا گفت: ایجاد داکت و تونلهای ضدعفونی واگن در یک نقطه از مرز به اجرا درآمد اما طرف ترکمنستانی با ساخت تاسیسات در آن محل مخالفت کرده است.

جابه‌جایی تاسیسات ضدعفونی

محمدرضا رجبی‌مقدم افزود: به همین خاطر هم‌اینک عملیات تغییر محل ضدعفونی و کار جابه‌جایی تاسیسات آن در مرز لطف‌آباد در جریان است.

وی ادامه داد: با راه‌اندازی تونلهای ضدعفونی قطار در این نقطه مرزی امکان ضدعفونی واگنهای باری فراهم شده و در پی آن تبادلات تجاری ایران با کشورهای آسیای مرکزی از سر گرفته می‌شود.

فرماندار سرخس گفت: پس از ضدعفونی واگنها، لوکوموتیو ایرانی از قطار جدا شده و لوکوموتیو ترکمنستانی بدون تماس و ارتباط کارکنان ریلی دو سوی مرز با یکدیگر، به واگنها متصل گردیده و حرکت قطار باربری کالهای ترانزیت و صادراتی در مسیر شبکه ریلی منتهی به کشورهای آسیای مرکزی ادامه می‌یابد.

۱۴ فروردین ماه مرز ریلی سرخس از سوی دولت ترکمنستان برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا به صورت موقت بسته شد.

۵۷ درصد صادرات خراسان رضوی از طریق جاده و بیشتر از طریق مرز زمینی دوغارون به افغانستان صورت می‌گیرد. ۴۳ دیگر حجم صادارت از طریق مرزهای زمینی و ریلی سرخس و دو معبر زمینی لطف‌آباد و باجیگران با کشور ترکمنستان انجام می‌شود.

سرخس در فاصله ۱۸۵ کیلومتری شرق مشهد، از شمال و شرق با کشور جمهوری ترکمنستان مرز مشترک دارد.

پایانه مرزی لطف‌آباد نیز در فاصله ۲۵ کیلومتری درگز قرار دارد. درگز که از سمت شمال هم مرز با کشور جمهوری ترکمنستان است در فاصله ۲۵۴ کیلومتری شمال مشهد واقع است.

برچسب‌ها ترکمنستان مرز لطف آباد سرخس تجارت شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران درگز صادرات غیر نفتی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ترکمنستان مرز لطف آباد سرخس تجارت شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران درگز صادرات غیر نفتی ترکمنستان مرز لطف آباد سرخس تجارت شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران درگز صادرات غیر نفتی کشور جمهوری ترکمنستان کشورهای آسیای مرکزی خراسان رضوی مرز ریلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۰۶۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد مسیر ریلی جدید؛ محور دیدار مقامات افغانستان و قزاقستان

معاون اقتصادی نخست‌وزیر حکومت طالبان و معاون نخست‌وزیر قزاقستان درباره احداث شبکه ریلی از قزاقستان به پاکستان از طریق ترکمنستان و افغانستان گفتگو کردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «عبدالغنی برادر» معاون اقتصادی نخست‌وزیر حکومت طالبان و «سریک ژومانگارین» معاون نخست‌وزیر قزاقستان در دیدار با یکدیگر پیرامون مسائل سیاسی، اقتصادی، تجارتی، ترانزیتی و احداث شبکه راه آهن از قزاقستان به پاکستان از طریق ترکمنستان و افغانستان گفتگو کردند.

ملا برادر با اشاره به افتتاح اتاق تجارت قزاقستان در ولایت هرات، تمایل قزاقستان برای سرمایه‌‎گذاری در پروژه «افغان-ترانس» و همچنین حذف نام امارت اسلامی از فهرست گروه‎‌های تحریم شده را گام‌های مهم و اساسی خواند که قزاقستان برای بهبود روابط با افغانستان برداشته است.

وی در ادامه بر امضای توافقنامه برای حل مشکلات بانکی تجار دو کشور، ایجاد شرکت‌های مشترک افغان- قزاق و ایجاد تسهیلات در صدور ویزا برای تجار افغان تاکید کرد.

بر اساس اطلاعیه منتشر شده توسط دفتر مطبوعاتی ملا برادر، معاون نخست‌وزیر قزاقستان ضمن ابراز تمایل برای همکاری برای یک افغانستان باثبات و پیشرفته گفت: اگر شبکه راه‌آهن جدید از قزاقستان به پاکستان از طریق ترکمنستان و افغانستان تمدید شود، نسبت به سایر پروژه‌ها مسیری کوتاه‌تر و اقتصادی‌تر خواهد بود و اتصال کشورهای آسیای مرکزی با آسیای جنوبی از طریق افغانستان و افغانستان را با چین و اروپا از طریق ترکمنستان و قزاقستان امکان پذیر خواهد کرد.

درخواست ازبکستان از روسیه برای مشارکت در پروژه خط آهن «افغان-ترانس»شرکت اماراتی مسئول مطالعات فنی پروژه «افغان-ترانس» شدطالبان: سطح دیپلماتیک افغانستان در قزاقستان ارتقا یابدبرگزاری نمایشگاه تجاری افغانستان و قزاقستان در کابل

وی افزود دولت قزاقستان در نظر دارد به منظور افزایش تجارت با افغانستان اتاق مشترک صنعت و تجارت و گروه مشترک تجارت و کار بین دو کشور ایجاد کند.

ژومانگارین همچنین اظهار داشت قزاقستان علاوه بر سرمایه‌گذاری در معادن افغانستان، آمادگی دارد تا در زمینه حکومتداری الکترونیک، صنعت، تحصیلات عالی، آموزش، بهداشت و درمان و بانکداری با افغانستان همکاری کند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • ایجاد مسیر ریلی جدید؛ محور دیدار مقامات افغانستان و قزاقستان
  • بازگشایی جاده تربت جام -صالح آباد خراسان رضوی
  • بازارچه‌های مرزی خراسان رضوی اشتغال ۷۰۰ نفر را فراهم کردند
  • موانع پیش‌روی صادرات خراسان رضوی باید برطرف شود
  • گسترش همکاری مرزبانان ایران و کویت در مرزهای مشترک دریایی
  • آب‌رسانی به بیش از ۵۰۰ روستای خراسان رضوی با همت خیرین
  • تاکید بر تقویت همکاری مرزبانان ایران و کویت در مرزهای مشترک دریایی
  • خیالمان از مرزهای شرقی راحت باشد؟!
  • بازدید نماینده عالی دولت در خراسان رضوی از پروژه کنترل آب‌های مازاد مرزی
  • کشف بیش از ۲۸ هزار عدد قرص قاچاق در هنگ مرزی تایباد