Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، مهدی خواجه‌پور مدیر امور آب منطقه شرق اهواز گفت: رهاسازی آب از سد مارون با دبی ۸۰ متر مکعب بر ثانیه برای چند منظور شامل کشت تابستانه در محدوده بهبهان برای کشت‌های دائمی از جمله یونجه و علوفه و در پایین دست برای نخیلات شادگان انجام شده است.

او با بیان اینکه رهاسازی آب از سد مارون از ۲۹ اردیبهشت آغاز و تا ۲۸ مهر امسال ادامه خواهد داشت، افزود: کشت شلتوک در حوضه مارون ممنوع است، اگرچه در سال زراعی گذشته با اینکه کشت شلتوک آزاد بود، اما در بهبهان کشت نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خواجه پور آورد آب رودخانه مارون را نسبت به سد‌های دیگر خوزستان کمتر دانست و اظهار داشت: برنامه‌ریزی شده که حجمی از آب این سد برای کشت‌های پاییزی نگهداری شود و کشاورزان با الگوی کشت مناسب کشت خود را به صورت معقول انجام دهند، چرا که اگر الگوی کشت در حوضه مارون عمل نشود کار در این حوضهه سخت خواهد شد.

مدیر امور آب منطقه شرق اهواز حجم سیلی این سد را ۸۵۹ میلیون متر مکعب اعلام و تصریح کرد: از این حجم ۶۸۴ میلیون متر مکعب حجم مفید است؛ همچنین حداکثر حجم این سد یک میلیارد و ۱۴۸ میلیون متر مکعب و حجم خالی آن ۲۸۹ میلیون متر مکعب است.

به گفته این مقام مسئول، ورودی کنونی سد مارون ۴۰ متر مکعب بر ثانیه و خروجی آن ۷۶ متر مکعب بر ثانیه است.

سد مارون بر روی رودخانه مارون- جراحی، در ۱۹ کیلومتری بهبهان قرار دارد. این سد با ۱۷۰ متر ارتفاع، از سال ۱۳۷۷ به بهره برداری رسیده است. ظرفیت منصوبه نیروگاهی آن ۱۵۰ مگاوات است و میزان انرژی تولیدی سالانه ۱۹۰ گیگاوات ساعت برآورد شده است.

انتهای پیام/گ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کشت تابستانه انتقال آب سد مارون کشت شلتوک میلیون متر مکعب سد مارون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۰۷۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حل ناترازی ها مهمترین اولویت انرژی کشور در ۱۴۰۳

تین نیوز

یک کارشناس حوزه انرژی گفت: از جمله اقدامات مهمی که باید در دستور کار قرار گیرد اینکه طرح های نیمه تمام بخصوص در حوزه گاز به بهره برداری برسند، در غیر این صورت زمستان سال آینده با مشکل کمبود گاز مواجه می شویم.

به گزارش تین نیوز به نقل از علی بختیار در گفت وگو با ایلنا، درباره مهمترین برنامه هایی که صنعت نفت کشور در سال آینده باید در دستور کار قرار دهد، اظهار داشت: صنعت نفت و گاز یک صنعت بین المللی است و ابتدا باید رویکرد این صنعت به سمت جهانی شدن باشد. وضعیت جهانی تولید و میزان سرمایه گذاری که باید در صنعت نفت و گاز انجام شود را باید تحت نظر قرار دهیم و متناسب با آن در بازارهای جهانی حضوری فعال داشته باشیم.

بختیار افزود: موضوع مهم اینکه چه در بعد صادرات و چه در بعد تبدیل نفت و گاز به ارزش افزوده و تولید فراورده باید اقدامات جدی انجام شود. همچنین باید برای سرمایه گذاری در حوزه بالادست و پایین دست برنامه ریزی صورت گیرد.

این کارشناس حوزه انرژی گفت: ما اکنون مشکلی در کشور داریم و آن عدم توازن تولید و مصرف در حوزه گاز است و باید برای این موضوع اقداماتی انجام شود، باید در پارس جنوبی سیستم فشارافزایی را سریع تر به اجرا برسانیم تا افت تولید اصلاح شود.

وی با تاکید بر لزوم توسعه میادین گازی غیر از پارس جنوبی بیان داشت: در این حوزه باید اقدامات و برنامه های جدی تری در دستور کار قرار گیرد تا ناترازی حل شده و همچنین مشکلی برای عمل به تعهدات صادراتی نداشته باشیم. 

بختیار افزود: از جمله اقدامات مهمی که باید در دستور کار قرار گیرد اینکه طرح های نیمه تمام بخصوص در حوزه گاز به بهره برداری برسند در غیر این صورت زمستان سال آینده با مشکل کمبود گاز مواجه می شویم و از طرف دیگر صنعت کشور وابسته به گاز است و ما در اقصی نقاط کشور شهرک های صنعتی را داریم که با تداوم ناترازی دچار اختلال می شوند، همچنین اکثر نیروگاه های کشور وابسته به گاز هستند و باید سوخت مطمئن برای این بخش در دسترس قرار گیرد.

وی اظهار داشت: برق به عنوان زیرساختی است که بخش های صنعتی و تجاری برای تداوم فعالیت ابتدا وابسته به گاز هستند، بنابراین باید برای رونق بخش تولید؛ تولید گاز را جدی بگیریم، ضمن اینکه استفاده بهینه از مصرف را در دستور کار قرار دهیم و برای بهینه سازی مصرف هم باید اقدامات جدی انجام شود و این یک اولویت برای انرژی کشور است.

این عضو پیشین کمیسیون انرژی مجلس گفت: در طی سال های گذشته با فراز و نشیب های زیادی در حوزه مصرف مواجه بوده ایم، هرچند اقداماتی در حال انجام است اما همچنان مصرف انرژی در کشور ما نسبت به متوسط دنیا بالاست، به عبارت دیگر مصرف انرژی در کشور ما علاوه بر بخش خانگی در حوزه صنایع نیز بهینه نیست و باید برای حل موضوع مصرف برق و گاز که در سال های اخیر که در حوزه حمل و نقل، صنعت، خانگی، تجاری و کشاورزی چالش برانگیز شده؛ اقداماتی انجام شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • آبگیری تعداد زیادی از پروژه های اجرا شده آبخیزداری در حوزه های آبخیزدر سطح استان سمنان
  • سالانه ۲۰ میلیون متر مکعب سیلاب در استان سمنان مهار می‌شود
  • ارایه پیوست برای تمام پروژه‌های عمرانی الزامی است
  • ارائه پیوست برای تمام پروژه‌های عمرانی الزامی است
  • انجام روزانه ۴۰۰۰ متر مکعب ترانشه‌برداری در جاده جدید سرخس
  • حل ناترازی ها مهمترین اولویت انرژی کشور در ۱۴۰۳
  • دور دوم انتخابات در ۸ حوزه الکترونیکی برگزار می‌شود
  • جلوگیری از اضافه برداشت بیش از ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار متر مکعب آب + عکس
  • ٢۰ هزار بازدید در حوزه بهداشت انجام شده است
  • انجام کار فرهنگی منجر به رفع بسیاری از مشکل‌های کشور می‌شود