Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-20@03:31:36 GMT

تپه هگمتانه سند باستان‌شناسی استان و کشور

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۰۹۸۷۴

تپه هگمتانه سند باستان‌شناسی استان و کشور

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری همدان گفت: تپه باستانی هگمتانه سند باستان‌شناسی نه تنها استان بلکه کشور است.

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، علی مالمیر امروز در حاشیه آغاز بیست و دومین فصل کاوش تپه باستانی هگمتانه اظهار کرد: برنامه‌ای که اداره‌کل در این محوطه تاریخی دنبال می‌کند این است که سند باستان‌شناسی این محوطه را در قالب سند باستان‌شناسی این استان و کشور تدوین کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: در این برنامه به دنبال این هستیم که بتوانیم برنامه مدونی را داشته باشیم تا از ظرفیت‌های داخلی و تیم‌های خارجی کمک بگیریم تا کاوش به صورت مستمر انجام شود و فاصله‌ای در کاوش‌ها اتفاق نیفتد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری همدان خاطرنشان کرد: خواناسازی برج و باروهای این محوطه تاریخی از دیگر اهداف کاوش در این مجموعه است که از گذشته در دستور کار بوده و اکنون نیز مورد توجه است.

وی ادامه داد: حوزه باستان‌شناسی نیازمند توجه زیادی است و تخصیص اعتبار به این مسئله کمتر ملموس است به طوری که به نظر می‌رسد بودجه کمی به آن اختصاص یافته است.

مالمیر با بیان اینکه این حوزه نیازمند حمایت بیشتری است تاکید کرد: برای این پروژه باید حداقل همتراز اعتبارات حوزه مرمت چه در استان و چه شهرستان‌ها در شورای برنامه‌ریزی اختصاص یابد تا بتوان به سوالات اذهان در خصوص این تپه تاریخی پاسخ داد.

وی به میزان اعتبار فصل بیست و دوم کاوش این محوطه نیز اشاره کرد و گفت: طی یک ماه گذشته حدود ۲۳۰ میلیون تومان اعتبار اختصاص یافته و طبق برآوردهای انجام شده کل کاوش حدود یک و نیم تا دو میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری همدان خاطرنشان کرد: در سال جاری جمع‌آوری و انتشار یافته‌ کاوش‌های هگمتانه به ویژه ۱۱ فصلی که به سرپرستی دکتر محمدرحیم صراف انجام شده است، پیگیری خواهد شد.

سرپرست تیم کاوش تپه باستانی هگمتانه نیز اظهار کرد: از سال ۶۲ تا ۷۹، ۱۲ فصل کاوش به سرپرستی دکتر محمدرحیم صراف در این محوطه انجام شده و پس از آن چهار فصل دیگر به سرپرستی دکتر آذرنوش انجام گرفته است.

مهرداد ملک‌زاده ادامه داد: یک فصل کاوش نیز به سرپرستی شارل فوسه باستان شناس فرانسوی در سال ۱۹۱۳ میلادی در محوطه تپه هگمتانه و برخی تپه‌های باستانی منطقه مانند تپه پیسا صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه مسئولان میراث فرهنگی کشور اهمیت زیادی برای تپه هگمتانه قائل هستند افزود: امیدواریم با نگاه جدید به این تپه، تلاش و درس گرفتن از مجموعه تجربیات چند نسل از باستان‌شناسان بتوانیم گام‌های برداشته شده را پیش ببریم.

ملک‌زاده در تشریح چگونگی کاوش در این تپه باستانی یادآور شد: بر مبنای قانون گرانش عمومی در باستان‌شناسی، لایه‌ها روی هم شکل می‌گیرند که در تطابق لایه‌ها می‌توان به دوران تاریخی پی برد.

وی اضافه کرد: در کاوش نمونه‌های لایه‌برداری شده را جمع‌آوری می‌کنیم تا بتوانیم گمانه‌زنی کنیم پایین‌ترین تا بالاترین لایه مربوط به چه تاریخی است و فضاها را بر اساس آن تاریخ‌گذاری کنیم.

انتهای پیام/۸۹۰۰۳

 

منبع: فارس

کلیدواژه: میراث فرهنگی همدان صنایع دستی گردشگری سند باستان شناسی میراث فرهنگی تپه باستانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۰۹۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاوش‌های باستانشناسی در شمال استان اردبیل ادامه دارد

روح‌الله محمدی گفت: کاوش نجات‌بخشی در محوطه گورستان قلعه اولتان شهرستان پارس‌آباد به منظور آزادسازی مسیر دسترسی پارس‌آباد به سربند از ابتدای امسال آغاز شده و تا نیمه اردیبهشت ادامه خواهد یافت.

رئیس گروه باستان‌شناسی اداره کل میراث‌فرهنگی استان اردبیل افزود: فصل اول کاوش و آزادسازی بخشی از مسیر در منطقه یاد شده در سال ۱۴۰۱ انجام شده بود و کاوش حاضر نیز با اخذ مجوز از پژوهشگاه میراث‌فرهنگی در حال انجام است که پس از پایان، مسیر به صورت کامل آزاد خواهد شد.

او با اشاره به کشف تدفین عصر آهن و اشیایی مثل ظروف سفالی، زیورآلات و سنجاق سر از کاوش قلعه اولتان، ادامه داد: در پاسخ به استعلام یک واحد صنعتی در روح کندی بیله‌سوار به منظور تعیین محدوده ساخت و ساز آن، کاوش دیگری اجرا و به پایان رسیده است.

محمدی ادامه داد: بر اساس یافته‌ها قلعه اولتان شهری باستانی متعلق به دوران ساسانی است که در روستای بزرگی در ۱۵ کیلومتری جنوب غرب پارس‌آباد مغان قرار دارد و ارگ اولتان در ۵۰۰ متری این روستا و در کنار رود ارس واقع شده و این قلعه در مساحت ۳۲۰ هزار متر مربع بنا شده‌ و با ترکیب بجا مانده از آن یک دژ نظامی را تداعی می‌کند و با توجه به اظهارات کارشناسان هنوز قسمت اعظم ساختمان‌های قلعه در زیر خاک مدفون است.

رئیس گروه باستان‌شناسی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل گفت: قلعه باستانی اولتان از نظر ظاهری شبیه به ساختمان یک قلعه نظامی است اما بخشی از آن در سالیان گذشته بر اثر پیشروی رود ارس تخریب شده و بازسازی و نوسازی آن تاکنون به صورت مطلوب انجام نگرفته است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • راهپیمایی اهالی دیار هگمتانه در حمایت از عملیات «وعده صادق»
  • راهپیمایی اهالی دیار هگمتانه در حمایت از عملیات وعده صادق
  • عجیب‌ترین قمر منظومه شمسی کاوش می‌شود
  • همه چیز درباره کشفیات مرموز باستان‌شناسی در اصفهان / از کشف یک کوره اعجاب‌انگیز تاریخی تا لوله‌های عظیم آب و فاضلاب ۱۰۰۰ ساله و یک سازه عجیب مسقف احتمالا متعلق به یهودیان (فیلم)
  • کلید خوردk فصل ایران باستان سریال «سلمان فارسی»
  • کاوش‌های باستان‌شناسی در پارس‌آباد و بیله‌سوار انجام می‌شود
  • کاوش‌های باستانشناسی در شمال استان اردبیل ادامه دارد
  • فصل ایران باستان «سلمان فارسی» کلید خورد
  • کشف رود؛ اصلی‌ترین و بنیادی‌ترین عامل سکونت در مشهد 
  • مطالعه و کاوش در ۵ محوطه باستانی استان اردبیل