Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری همدان گفت: به دنبال تدوین سند باستان‌شناسی استان و کشور از محوطه تاریخی هگمتانه هستیم.

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، علی مالمیر امروز در حاشیه آغاز بیست و دومین فصل کاوش تپه باستانی هگمتانه اظهار کرد: برنامه‌ای که اداره‌کل در این محوطه تاریخی دنبال می‌کند این است که سند باستان‌شناسی این محوطه را در قالب سند باستان‌شناسی این استان و کشور تدوین کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: در این برنامه به دنبال این هستیم که بتوانیم برنامه مدونی را داشته باشیم تا از ظرفیت‌های داخلی و تیم‌های خارجی کمک بگیریم تا کاوش به صورت مستمر انجام شود و فاصله‌ای در کاوش‌ها اتفاق نیفتد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری همدان خاطرنشان کرد: خواناسازی برج و باروهای این محوطه تاریخی از دیگر اهداف کاوش در این مجموعه است که از گذشته در دستور کار بوده و اکنون نیز مورد توجه است.

وی ادامه داد: حوزه باستان‌شناسی نیازمند توجه زیادی است و تخصیص اعتبار به این مسئله کمتر ملموس است به طوری که به نظر می‌رسد بودجه کمی به آن اختصاص یافته است.

مالمیر با بیان اینکه این حوزه نیازمند حمایت بیشتری است تاکید کرد: برای این پروژه باید حداقل همتراز اعتبارات حوزه مرمت چه در استان و چه شهرستان‌ها در شورای برنامه‌ریزی اختصاص یابد تا بتوان با کاوش به سوالات اذهان در خصوص این تپه تاریخی پاسخ داد.

وی به میزان اعتبار فصل بیست و دوم کاوش این محوطه نیز اشاره کرد و گفت: طی یک ماه گذشته حدود ۲۳۰ میلیون تومان اعتبار اختصاص یافته و طبق برآوردهای انجام شده کل کاوش حدود یک و نیم تا دو میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری همدان خاطرنشان کرد: در سال جاری جمع‌آوری و انتشار یافته‌ کاوش‌های هگمتانه به ویژه ۱۱ فصلی که به سرپرستی دکتر محمدرحیم صراف انجام شده است، پیگیری خواهد شد.

سرپرست تیم کاوش تپه باستانی هگمتانه نیز اظهار کرد: از سال ۶۲ تا ۷۹، ۱۲ فصل کاوش به سرپرستی دکتر محمدرحیم صراف در این محوطه انجام شده و پس از آن چهار فصل دیگر به سرپرستی دکتر آذرنوش انجام گرفته است.

مهرداد ملک‌زاده ادامه داد: یک فصل کاوش نیز به سرپرستی شارل فوسه باستان شناس فرانسوی در سال ۱۹۱۳ میلادی در محوطه تپه هگمتانه و برخی تپه‌های باستانی منطقه مانند تپه پیسا صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه مسئولان میراث فرهنگی کشور اهمیت زیادی برای تپه هگمتانه قائل هستند افزود: امیدواریم با نگاه جدید به این تپه، تلاش و درس گرفتن از مجموعه تجربیات چند نسل از باستان‌شناسان بتوانیم گام‌های برداشته شده را پیش ببریم.

ملک‌زاده در تشریح چگونگی کاوش در این تپه باستانی یادآور شد: بر مبنای قانون گرانش عمومی در باستان‌شناسی، لایه‌ها روی هم شکل می‌گیرند که در تطابق لایه‌ها می‌توان به دوران تاریخی پی برد.

وی اضافه کرد: در کاوش، نمونه‌های لایه‌برداری شده را جمع‌آوری می‌کنیم تا بتوانیم گمانه‌زنی کنیم پایین‌ترین تا بالاترین لایه مربوط به چه تاریخی است و فضاها را بر اساس آن تاریخ‌گذاری کنیم.

انتهای پیام/۸۹۰۰۳/

منبع: فارس

کلیدواژه: میراث فرهنگی همدان گردشگری تپه هگمتانه کاوش سند باستان شناسی میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۰۹۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای عبور آزادراه قائمشهر_ ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد

حسین ایزدی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران در خصوص مطلب درج شده در یک سایت با عنوان «عبور آزادراه از قلب تاریخ مازندران» گفت: مطالعات احداث پروژه آزادراه قائم شهر - ساری در سال ۱۳۹۲ آغاز شد و در ه‍مان زمان شرکت توسعه آزادراه‌های کشور مسیر پیشنهادی را از اداره‌کل میراث‌فرهنگی وقت استعلام کرد.

او افزود: با بررسی پیمایشی از مسیر پیشنهادی مشخص شد چند اثر تاریخی در مسیر آزادراه مذکور قرار دارد بنابراین با بررسی و اعلام نظر کارشناسان مسیر آزاد راه تغییر داده شد و علاوه بر آن شرکت توسعه آزاد راه‌های کشور متعهد شد چنانچه در حین انجام کار به گورستان تاریخی و یا آثاری دیگر برخورد کند کار متوقف و اداره‌کل میراث‌فرهنگی را در جریان قرار دهد.

ایزدی همچنین با اشاره به سرکشی و بازدید کارشناسان و یگان حفاظت از اجرای پروژه آزادراه، گفت: اطلاعات ارایه شده در مستند منظر ناشناخته و مغفول باستان‌شناسی قائم‌شهر از نواقص علمی برخوردار است و غیر کارشناسی و مردود است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران افزود: تپه گردکوه جمنان قائم شهر تا روستای واسکس در لیست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و تحت حفاظت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قرار دارد و هرگونه تخریب و دخل و تصرف در آثار ملی برخورد قانونی شده و متخلفان به مراجع قانونی معرفی خواهند شد.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • لحظه دوست داشتن و دوست داشته شدن، لحظه واقعی زندگی است
  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم
  • حکمت الله ملاصالحی مؤسس فلسفه باستان شناسی است
  • از ابتدا پیوند عمیقی میان فلسفه و باستان شناسی وجود داشته است
  • ادعای عبور آزادراه قائمشهر ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی حیله ور
  • ادعای عبور آزادراه قائمشهر_ ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد
  • «زیرخاکی» پدیده‌ای فراگیر در اصفهان/ قانون بازدارنده نیست!
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی در روستای حیله ور
  • کشف کلاه‌خود ۲۵۰۰ ساله