Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-25@12:35:09 GMT

چگونه گوشی به سرقت رفته خود را ردیابی کنیم؟

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۱۰۹۸۹

چگونه گوشی به سرقت رفته خود را ردیابی کنیم؟

سرقت تلفن همراه معضلی است کە هر روز خبرها متعددی از آن در سطح جامعه بە گوش می‌رسد و بە تبع باید حقوقی را در این راستا برای مالباختگان متصور شد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ در قوانین موجود درباره تلفن همراه، مواردی در مورد مجازات استفاده‌های غیرمجاز از وسایل مخابراتی و نحوه‌ی برخورد با ایجاد مزاحمت برای دیگران ذکر شده است و بعضا مصوبات پراکنده‌ای در جهت حفظ حقوق مشترکان تدوین شده است، اما این سوال مطرح است کە آیا مشترکان تلفن همراه از تمامی‌ حقوق خود در قبال این وسیله‌ی ارتباطی آگاهند؟ تاکنون کدام حقوق مشترکان بە طور مستقل بە اطلاع آن‌ها رسانده و تا امروز براساس کدام قانون عمل شده است؟ چه قانونی از حریم خصوصی اشخاص در قبال این وسیله حمایت می‌کند و آیا می‌توان با استناد بە آن، نقض‌کنندگان این حریم را مورد پیگیری قرار داد؟

با تصویب طرح رجیستری، در صورت فروش تلفن همراه (سیم کارت)، مشترک باید نسبت بە انجام مراحل قانونی (بر اساس مقررات مربوط) برای انتقال مالکیت اقدام کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در غیراین صورت عواقب ناشی از هرگونه سوءاستفاده از این تلفن همراه و خدمات مرتبط بە عهده مشترک است.

عواقب خرید گوشی های سرقتی

گوشی‌های سرقت شده معمولا بە فروش می‌رسند، بنابراین کارشناسان تاکید دارند کە اشخاص باید در خرید گوشی‌ها دقت داشته باشند تا نسبت بە خرید انواع معتبر و دارای ضمانت‌نامه اقدام کنند، زیرا در نهایت فردی کە اینگونه گوشی را بدون فاکتور خریداری کرده، مقصر و مجرم شناخته می‌شود. شما همچنین می توانید برای اطلاع از سرقتی نبودن و رجیستر بودن گوشی که قصد خریداری آن را دارید در کنار سایر فرآیندها شماره سریال آن را از سامانه همیاب ۲۴ استعلام بگیرید.

اما کارشناسان بە خریداران اخطار می‌دهند کە در زمان خرید گوشی تلفن همراه از فروشگاه‌هایی خرید کنند کە دارای پروانه کسب معتبر بوده و حتما فاکتور خرید ممهور دریافت کنند و با استعلام از چند فروشنده از نوع گارانتی و قیمت‌ها مطلع باشند و چنانچه بە موارد تخلفی برخورد کردند آن را بە کمیسیون رسیدگی بە شکایات اتحادیه مربوطه اطلاع دهند.

نکته:  در صورتی که می خواهید هنگام خرید، ناخواسته یک کالای سرقتی را خریداری نکنید، حتما رجیستر بودن و سرقتی نبودن دستگاه را از سامانه همیاب۲۴ استعلام بگیرید.

عواقب بعد از سرقت گوشی تلفن همراه

باید بدانید که بعد از سرقت گوشی، این تنها جنبه مادی نیست که متوجه شما شده است. چند مساله وجود دارد که در صورت عدم اطلاع شما برای مقابله با آن ها، می توانند مشکلات متعددی را برای شما به وجود بیاورند. اول اینکه ممکن است فرد با استفاده از سیم کارت روی گوشی شما مرتکب جرمی شود، ممکن است گوشی موبایل شما از مرز خارج شود و یا در داخل کشور خرید و فروش شود. حال چه اقداماتی را انجام دهیم تا از وقوع تمام این مشکلات جلوگیری شود؟

اقدامات لازم بعد از سرقت گوشی تلفن همراه

آیا همه مشترکان تلفن‌ همراه، می‌دانند در صورتی کە گوشی تلفن ‌همراهشان بە سرقت رفت چه اقدامی را برای پیگیری سریع انجام دهند تا از سوءاستفاده‌های احتمالی بعد از آن جلوگیری شود و سریع تر به دستگاه سرقتی خود برسند؟

زمانی که گوشی شما به سرقت می رود برای جلوگیری از سوءاستفاده های بعدی توسط کلاهبردارن به شما توصیه می کنیم در اولین فرصت سیم کارت خود را مسدود نمایید تا سارق با استفاده از سیم کارت شما مرتکب جرمی نشود که تبعات آن متوجه شما شود. برای آموزش نحوه سوزاندن سیم کارت کلیک کنید.

سپس برای فعال کردن پیگیری همیاب ۲۴، مشخصات موبایل سرقتی را در سامانه کشوری همیاب ۲۴ ثبت نمایید. با این کار ردیابی گوشی شما در اپراتورهای مخابراتی فعال می گردد، با اطلاع رسانی کشوری به اصناف سراسر کشور از خرید و فروش دستگاه شما جلوگیری می شود، کالای شما بین تمام کالاهای پیدا شده سراسر کشور و کلانتری ها جستجو شده و به اطلاع شما می رسد و در آخر نکته مهم اینکه همیاب۲۴ از طریق همکاری با کلانتری ها و بازرسی های مرزی این اطمینان را می دهد که گوشی شما از مرزهای کشور خارج نخواهد شد.

نکته دیگری هم که وجود دارد این است که معمولا با تغییر شماره‌ سریال گوشی‌های بە سرقت‌ رفته و یا مفقود شده می‌توان از آن‌ها استفاده کرد؛ بە‌طوری کە امکان شناسایی و یا ردیابی آن‌ها از بین می‌رود اما در گوشی‌های نسل جدید کە وارد بازار می‌شوند، امکان تغییر شماره سریال وجود نداشته و یا کار بسیار مشکلی است.

سامانه همیاب ۲۴ با حمایت معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، کلانتری ها و اصناف سراسر کشور در خصوص تسهیل فرآیندها بستری مناسب جهت اطلاع رسانی و ردیابی کالاهای مفقودی یا سرقتی ایجاد کرده است. در صورتی که کالای دیجیتال شما ( گوشی، تبلت و لپ تاپ) مفقود یا سرقت شده است، در سامانه همیاب۲۴ ثبت نام کنید تا مورد پیگیری قرار گیرد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: گوشی گوشی موبایل رد یابی گوشی به سرقت رفته سامانه همیاب تلفن همراه گوشی تلفن گوشی شما سیم کارت گوشی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۱۰۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای کما و فوت دختر تهرانی در متروی تجریش به روایت تسنیم

به گزارش صدای ایران،خبرگزاری تسنیم نوشت: در روز‌های گذشته مشخص شد که این خانم به دلیل سرقت تلفن همراهش ترسیده و تشنج کرده و هیچ ارتباطی با تذکر گشت ارشاد و مسائل مربوط به طرح نور ندارد.

این دختر بعد از ثبت شکایت در کلانتری برای پیگیری تلفن همراه سرقتی خود، صفحه اینستاگرامی جدیدی ایجاد و توضیحاتی را در این حادثه بیان می‌کند. اکنون مرکز اطلاع‌رسانی فرماندهی انتظامی فیلم کامل‌تری از این حادثه به همراه توضیحات این دختر خانم منتشر کرده است.

دیگر خبرها

  • قیمت انواع گوشی موبایل در بازار، چهارشنبه ۵ اردیبهشت+اینفوگرافیک
  • توقیف محموله گوشی‌های تلفن همراه در مرز بانه
  • دستگیری ۷۰ سارق و کشف ۵۰۰ موبایل مسروقه در پایتخت
  • دستگیری سارقی که مجهز به پابند الکترونیک بود
  • ماجرای کما و فوت دختر تهرانی در متروی تجریش به روایت تسنیم
  • (ویدیو) کما و فوت دختر تهرانی در متروی تجریش؛ اصل ماجرا چیست؟!
  • انجام ۴ ماموریت پلیسی در استان سمنان/ سارق زورگیر دستگیر شد
  • سال گذشته ۱۰۰ شرکت ایرانی برای تولید گوشی موبایل تسهیلات دریافت کردند
  • افراد ۱۴۴ بار در روز تلفن‌های خود را چک می‌کنند!
  • سندرم انگشت آیفون چیست و پزشکان در موردش چه می‌گویند؟