Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ،   احمد یزدانی معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت : در خراسان شمالی غالب درختانی که کشت می‌شوند درختان صنوبر هستند و در سال‌های ۸۴ تا ۹۸ زراعت چوب در سطح ۶۹۶ هکتار از اراضی استان با ارائه نهال یارانه دار و نیز در ۳۳۲ هکتار با ارائه تسهیلات بانکی اجرایی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت : امسال  نیز علاوه بر برنامه کشت درختان گز در حوزه‌های آبخیز و عرصه‌های پخش سیلاب در سطح ۶۰ هکتار، سیاست‌های تشویقی نظیر اعطای تسهیلات ارزان قیمت در حدود پنج میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال، تامین نهال رایگان و خدمات فنی، آموزش و ظرفیت سازی و تقویت تشکل تولید کنندگان و خرید تضمینی در دستور کار است.

یزدانی  گفت: پارسال  پنج نفر متقاضی تسهیلات بانکی و سرمایه گذاری در کشت و توسعه زراعت چوب بودند که با توجه به تخصیص نیافتن اعتبار اقدامی در این بخش انجام نشد، اما هزارو ۲۰۰ اصله نهال در سطح یک هکتار به صورت مشارکتی در عرصه‌های ملی کشت شد.

او  با بیان این که برای هر هکتار زراعت چوب ۱۳۰ میلیون ریال تسهیلات به فعالان تعلق می‌گیرد اظهار داشت: توسعه زراعت چوب علاوه بر درآمدزایی باعث اشتغال پایدار روستایی، جلوگیری از خروج ارز، کاهش وابستگی و تامین مواد سلولزی ام دی اف می‌شود و صنعت را توسعه می‌دهد.

یزدانی افزود: میزان سرمایه گذاری در این بخش ۹۰ درصد تسهیلات بانکی ارزان قیمت با تنفس پنج ساله و فقط ۱۰ درصد آورده شخصی است و که به ازای هر هکتار ۱۳۰ میلیون ریال تسهیلات اختصاص می‌گیرد.

او با بیان این که حفظ و احیای جنگل‌ها یکی از مهم‌ترین اولویت‌های مدیریت جنگل در کشور است افزود : برداشت بی رویه و قاچاق چوب با توجه به اینکه به جنگل آسیب می‌رساند و باعث از بین رفتن پوشش جنگلی می‌شود، خاک را نیز بدون عایق و پوشش می‌کند و به همین دلیل بر اثر سیلاب‌ها و باران‌ها از دسترس خارج می‌شود و از سوی دیگر تولید خاک نیز مستلزم هزینه‌های زیادی خواهد بود.

او  افزود: با توجه به همین دلایل توسعه زراعت چوب بهترین روش در افزایش سطح جنگل‌ها و احیای اراضی عاری از جنگل برای کاهش فشار بر منابع جنگلی و توسعه پایدار به شمار می‌آید.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری از آمادگی منابع طبیعی برای واگذاری عرصه‌های مستعد کشت برای زراعت چوب خبر داد و گفت: عرصه‌های مستعدی که در حال حاضر کاربری جنگل ندارند در قالب استفاده از روش‌های مختلف مانند استفاده از آب‌های غیرمتعارف مانند پساب فاضلاب شهری و با توجه به شرایط کنونی و نیاز کشور به محصولات چوبده و حفاظت از پوشش گیاهی و جنگل‌های باارزش موجود استان قابل واگذاری برای زراعت چوب است.

سالانه با توجه به اعتبارات این بخش بین ۳۰ تا ۵۰ هزار اصله نهال رایگان صنوبر بین بهره برداران خراسان شمالی توزیع می‌شود و در اراضی مستثنیات و اراضی مستعد کشت بر اساس قرارداد منعقد شده با بهره برداران نهال رایگان داده می‌شود.
با توجه به بحث تنفس جنگل که مطرح شده زراعت چوب اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است و باید این موضوع جدی‌تر مورد بررسی قرار گیرد تا نیاز داخل کشور با استفاده از زراعت چوب تامین شود.

جنگل‌های استان خراسان شمالی در گستره چهار میلیون و ۳۴۵ هزار هکتار جزء جنگل‌های حفاظتی کشور محسوب می‌شود و برداشت چوب صنعتی از سطح این جنگل‌ها صورت نمی‌پذیرد.

بر اساس قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی کشور قرار بود از سطح ۷۵ هزار هکتار عرصه‌های ملی، مستثنیات و باغی کشور ۲۰ هزار هکتار آن در استان‌های شمالی زیر پوشش طرح زراعت چوب برود، ولی تاکنون بر اساس آمار تنها هفت هزار هکتار زیر پوشش قرار گرفته است

بذر طرح ملی "زراعت چوب" در سال ۸۴ کاشته شد تا بتوان به جای برداشت بی‌رویه از جنگل‌ها راه نجاتی برای قطع درختان پیدا کرد و البته این طرح از آن زمان تاکنون با فراز و نشیب‌هایی در استان‌های مختلف کشور به مرحله اجرا درآمد.

انتهای پیام/ه

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: زراعت چوب قاچاق چوب خراسان شمالی هزار هکتار زراعت چوب جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۱۳۸۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف اراضی مستحدث ساحلی در شهرستان نور

روابط عمومی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان نور اعلام کرد: مامورین سرجنگلبانی سلیاکتی و نیرو‌های حفاظتی شرکت توسعه جنگل‌های شمال و واتاشان بر اساس وظیفه ذاتی خود و به استناد ماده ۱۱ قانون اراضی مستحدث ساحلی نسبت به اجرای رفع تجاوز تقریبی ۱۳۰۰ مترمربع در ساحل شهرستان نور از ید متصرف خارج و اعاده وضع به سابق نمودند.

هموطنان می توانند در صورت مشاهده وقوع هرگونه تخلف در حوزه منابع طبیعی از قبیل قطع و حمل چوب آلات جنگلی، برداشت و حمل گیاهان مرتعی، برداشت و حمل محمولات فرعی جنگلی (چلم، خزه، سرخس و...) تصرف و تخریب اراضی ملی و حریق در عرصه‌های جنگلی و مرتعی را با شماره‌های ۲۴ ساعته امداد جنگل و مرتع ۱۵۰۴ و ۱۳۹ در میان بگذارند.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • پاکسازی ۹۱۲ هکتار از اراضی خراسان رضوی با مشارکت مردم
  • ۵ رویداد بزرگ فرهنگی توسط سپاه خراسان شمالی اجرا شد
  • ۳۴ هکتار به محدوده شهر گرمه الحاق شد
  • الحاق ۴۱ هزار هکتار اراضی به شهرهای کشور
  • خراسان شمالی در پیشبرد طرح‌های مسکن رتبه هشتم را دارد
  • رفع تصرف اراضی مستحدث ساحلی در شهرستان نور
  • مدیران مصوبات سفر رئیس‌جمهور را پیگیری کنند
  • بازگشت ۲ هکتار از اراضی کشاورزی بویین زهرا به چرخه تولید
  • رفع تداخلات ارضی از ۶۸ درصد زمین‌های کشاورزی
  • بیش از ۴۱ هزار هکتار از اراضی خراسان جنوبی زیر کشت غلات است