Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-25@12:42:37 GMT

آموزش مجازی، جایگزینی مناسب برای تدریس حضوری

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۱۴۹۷۴

آموزش مجازی، جایگزینی مناسب برای تدریس حضوری

ایران اکونومیست-معاون آموزشی دانشگاه تهران گفت: کلاس‌های مجازی جایگزین مناسبی برای کلاس‌های حضوری خواهند بود.

حسین حسینی، معاون آموزشی دانشگاه تهران درباره روند برگزاری کلاس‌های مجازی اظهار کرد: با تصمیمی که دانشگاه تهران از ابتدای شیوع ویروس کرونا گرفته بود، نحوه برگزاری کلاس‌ها به صورت مجازی یا الکترونیکی تصویب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: برگزاری کلاس‌های الکترونیکی مورد توجه بوده و دانشگاه تهران هم از گذشته تجربه‌های خوبی را در این زمینه کسب کرده و زیر ساخت‌های مناسبی را داشته است. اگرچه در بحث زیر ساخت‌ها، دانشجویان ما با مشکلاتی هم روبه رو بودند اما تلاش‌های زیادی شد تا آموزش را تعطیل نکنیم و آن را حتی به صورت مجازی برگزار کنیم.

حسینی با بیان اینکه تمامی دروس نظری دانشگاه تهران به صورت الکترونیکی در حال برگزاری است، بیان کرد: بالغ بر ۷۵۰۰ عنوان درس نظری در دانشگاه تهران به صورت مجازی در حال برگزاری است. بر اساس زمان بندی که انجام شده است حدود ۲ هفته به تقویم آموزشی دانشگاه تهران برای برگزاری کلاس‌های جبرانی اضافه شده است و امیدواریم که شرایط کرونا بهبود یابد تا دانشجویان با شرایط امن در دانشگاه حضور یابند.
امتحانات دانشگاه تهران به صورت حضوری برگزار می‌شوند

معاون آموزشی دانشگاه تهران با اشاره به نحوه برگزاری امتحانات پایان ترم اظهار کرد: دانشگاه تهران در تلاش است تا امتحانات پایان ترم دانشجویان به صورت حضوری از تاریخ ۷ تیر به مدت ۲ هفته برگزار شود، البته دروس عملی دانشجویان در تابستان ارائه خواهد شد.

حسینی درباره جزئیات دفاع از پایان نامه دانشجویان دانشگاه تهران گفت: دفاع از پایان نامه‌ها شرایط خاصی ندارد و همان مقرراتی را که در گذشته داشتیم یعنی بعد از اینکه استاد راهنما کفایت تایید پایان را اعلام کند، تمامی فایل‌ها به صورت الکترونیکی برای اعضای هیئت داوران ارسال می‌شود و بعد از اعلام نظرات آنها بر اساس سامانه موجود، افراد می‌توانند زمان برگزاری جلسه دفاع از پایان نامه‌ها را اعلام کنند. این جلسه با حضور نماینده تحصیلات تکمیلی جلسه دفاعیه به صورت الکترونیکی همانند جلسات حضوری برگزار خواهد شد.

او افزود: دفاع پایان نامه‌ها به صورت الکترونیکی در حال برگزاری است. البته بیشتر پایان نامه‌های دانشجویان در تابستان برگزار می‌شود و همیشه اوج دفاع پایان نامه‌ها در ایام تابستان است و امیدواریم که شرایط امکان برگزاری جلسات حضوری دفاع از پایان نامه‌ها در تابستان فراهم داشت.

حسینی ادامه داد: افرادی که تمایل به ارائه پایان نامه دارند، می‌توانند از پایان نامه‌های خود دفاع کنند. در گذشته هم ظرفیت اجرای کلاس‌ را به صورت الکترونیکی داشتیم.

آموزش مجازی فرصت مناسبی را حتی در روز‌های معمولی هم فراهم کرده است

معاون آموزشی با بیان اینکه کلاس‌های مجازی جایگزین مناسبی برای کلاس‌های حضوری خواهند بود، گفت: در قوانین و مقررات دانشگاه باید یک بازنگری صورت بگیرد. در گذشته هم برای تشکیل کلاس‌های مجازی ظرفیت‌هایی وجود داشته است، اما از همان ظرفیت‌های حداقلی استفاده نمی‌کردیم.
ظرفیت کلاس‌های مجازی می‌تواند ۲۰ درصد افزایش یابد

او ادامه داد: در گذشته استادان این امکان را داشتند تا ۱۰ درصد کلاس‌های خود را به صورت مجازی برگزار کنند اما به نظر من این ظرفیت را می‌توان حدود ۲۰ درصد افزایش داد.

حسینی تصریح کرد: آموزش‌های مجازی یا الکترونیکی توانسته فرصت بهتر و مناسب تری را برای ما فراهم کند تا دانشجویان از درس عقب نمانند. شیوع ویروس کرونا ظرفیتی را برای ما ایجاد کرده است به طوریکه استادان توانسته اند مطالب زیادی را به صورت فایل‌های صوتی در سامانه‌ها ذخیره کنند.

او ادامه داد: با الکترونیکی شدن آموزش‌ها از نظر تولید محتوای درسی، اتفاقات خوبی صورت گرفته است. البته باید در آئین نامه‌های خود بازنگری انجام دهیم و این نکته را هم در نظر بگیریم تا انجام کارهایمان با افراط و تفریط همراه نباشد. حضور دانشجویان در کلاس درس از نظر فرهنگی، علمی و گفتگو‌های آنها با استادان جایگاه خاص خود را دارد و همچنان باید به برگزاری کلاس‌های حضوری پایبند باشیم، اما می‌توان بخش قابل توجهی از این ظرفیت را به صورت الکترونیکی ادامه دهیم.

حسینی با اشاره به برگزاری کلاس‌ها به صورت ترکیبی اظهار کرد: اگر فایل‌های درسی از قبل در اختیار دانشجویان قرار بگیرد، کلاس‌های مجازی می‌تواند به صورت حضوری برگزار شوند و پرداختن به سوالات و جواب در کلاس درس انجام شود.

آموزش مجازی فرصت مناسبی را حتی در روز‌های معمولی هم فراهم کرده است

معاون آموزشی دانشگاه تهران درباره مشکلات حضور استادان در سامانه الکترونیکی گفت: مشکلاتی برای حضور استادان و ارائه درس به دانشجویان به صورت الکترونیکی وجود داشت و این موضوع در حوزه‌های مختلف متفاوت بود. دانشگاه تهران سعی کرد تا از طریق ساخت کلیپ‌های آموزشی، رابط بین مرکز الکترونیکی دانشگاه و واحد‌ها را فعال کند. آنها توانستند بخشی از اشکالات را برطرف سازند.

باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: معاون آموزشی دانشگاه تهران صورت الکترونیکی دفاع از پایان نامه برگزاری کلاس پایان نامه ها برگزاری کلاس ها کلاس های مجازی صورت مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۱۴۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای سطح کیفی آموزش به دانشجویان با تبیین اهمیت یادگیری عمیق

مهدی چنگیزی معاون آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره برگزاری نخستین دوره یادگیری عمیق (تعاملی) در این واحد دانشگاهی اظهار کرد: بر اساس سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی با برگزاری کارگاه‌های آموزشی متعدد که با حضور مدیران گروه‌های آموزشی در ابتدای نیمسال اول ۱۴۰۳-۱۴۰۲ در دانشکده‌های واحد اراک برگزار شد، اهمیت یادگیری عمیق در ارتقای سطح کیفیت آموزش به دانشجویان تبیین و مورد تأکید قرار گرفت.

وی افزود: عناوین آموزشی این کارگاه شامل مباحث پداگوژی و ایجاد مهارت در فرایند آموزش، آشنایی با هرم یادگیری، مبانی یادگیری عمیق (تعاملی)، آشنایی با برخی روش‌های کارگروهی، مقایسه روش‌های سنتی و نوین در فرآیند یاددهی و یادگیری، مثلث تدریس، انواع یادگیرنده‌ها و تکنیک‌ها و روش‌های تدریس به آنها، زمینه‌های یادگیری، شیوه‌های تولید محتوای آموزشی و آشنایی با برخی پلتفرم‌های تولید محتوا نظیر Camtasia بوده است.

معاون آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک بیان کرد: این طرح به‌منظور شناسایی ظرفیت‌های موجود در دانشگاه‌ها و بررسی مزایا و معایب آموزش یادگیری عمیق (تعاملی) به‌صورت پایلوت برای دروس فیزیک ۲ و ریاضی ۲ تعریف شد. بدین منظور از هر استان یک واحد دانشگاهی به‌عنوان مجری طرح انتخاب و پس از معرفی مدرس دروس مورد بحث به سازمان مرکزی در جلسه‌ای اهداف و جزئیات آن برای اساتید تبیین شد.

چنگیزی افزود:‌ از استان تهران، واحد تهران شمال، از استان مرکزی، واحد اراک و از استان آذربایجان شرقی واحد تبریز برای اجرای این طرح گزینش شدند و به‌منظور مقایسه دقیق اثرات یادگیری عمیق با آنچه از آن به یادگیری رایج (سنتی) یاد می‌شود، مقرر شد دو کلاس با ظرفیت ۳۵ نفر با توزیع دانشجویی، سرفصل و زمان برگزاری یکسان از رشته‌های کامپیوتر، صنایع و مکانیک ارائه شود که در یکی از آنها روش‌های یادگیری عمیق پیاده‌سازی شده و دیگری به همان شیوه رایج قبل تدریس صورت پذیرد.

وی مطرح کرد: در کلاس یادگیری عمیق (تعاملی)، استاد به‌عنوان راهنما در کنار دانشجویان حضور دارد و با مشارکت دادن آنها در مباحث درسی، تفهیم مطالب را تسهیل و تعمیق می‌بخشد.

معاون آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک با بیان اینکه قبل از شروع نیمسال و برگزاری کلاس‌ها، مطالب و سرفصل دروس در قالب طرح درس به‌طور دقیق مشخص و مطالب ارائه و در هر جلسه تعیین شود، ادامه داد: برای هر جلسه، سه کاربرگ در نظر گرفته‌شده که هر هفته متناسب با مطالب درسی آن جلسه از طریق سامانه کاتب در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد.

چنگیزی توضیح داد:‌ کاربرگ شماره یک شامل خلاصه‌ای از درس هفته جاری بوده که به‌طور کلی اهداف و رئوس درس را بیان می‌کند. دانشجویان موظف هستند پیش از حضور در کلاس با مطالعه کاربرگ شماره یک ضمن آشنایی کلی با مبحث روز، پیش‌زمینه ذهنی برای مطالبی که در کلاس توسط استاد بیان خواهد شد، پیدا کنند. کاربرگ شماره ددو شامل نمونه‌ها و تمریناتی است که در کلاس توسط استاد مطرح و با همکاری دانشجویان حل شده و مورد بررسی قرار می‌گیرند. به‌منظور مشارکت بیشتر دانشجویان در مباحث درسی، بر اساس تکنیک آموزش«پازلی» دانشجویان به هفت گروه پنج نفره تقسیم شدند و فعالیت کلاسی آنها به‌صورت گروهی انجام می‌پذیرد.

وی تشریح کرد: برای سنجش تلاش و نیز معلومات هر یک از دانشجویان، به‌طور تصادفی افرادی انتخاب می‌شوند که باید نحوه حل هر سؤال را برای دیگر دانشجویان به‌طور شفاهی تشریح کند و کاربرگ شماره سه شامل تمرینات پایان هر فصل بوده که به‌عنوان کار در منزل به‌صورت گروهی به دانشجویان ارائه می‌شود تا با مشارکت یکدیگر مسائل مطرح‌شده را حل و پاسخ سؤالات را به استاد ارائه کند. پس از بررسی جواب‌ها توسط استاد، سؤالاتی که به اشتباه حل شده و یا نیازمند توضیح هستند در کلاس مطرح و پس از رفع ابهام و اشکال، به‌طور کامل حل می‌شوند.

معاون آموزشی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک گفت: علاوه بر این برای هر یک از دانشجویان به انتخاب خود و تأیید استاد، یک یا چند موضوع پژوهشی مرتبط با درس در نظر گرفته می‌شود که دانشجویان ملزم به ارائه شفاهی آن در کلاس‌های بازآموزی هستند. کلاس‌ها بازآموزی در هر ماه یک جلسه برگزار خواهد شد و در آن به موضوعات مرتبط با درس و فراتر از کتاب درسی پرداخته می‌شود.

به گزارش آنا، نخستین دوره کشوری یادگیری عمیق با مشارکت استان‌های تهران، مرکزی، اصفهان و آذربایجان شرقی در نیمسال دوم ۱۴۰۳-۱۴۰۲ برگزار شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری انتخابات الکترونیک در خرم‌آباد و چگنی
  • آموزش حضوری ارز دیجیتال در تهران
  • معلمی با حقوق ۳۰ هزار تومانی!
  • جنگ غزه کلاس‌های درس دانشگاه کلمبیا را مجازی کرد
  • شرایط مناسب برای برگزاری امتحانات‌نهایی در مهاباد مهیا شود
  • فعالیت کلاس‌های درس مدارس خوزستان تا روز آخر
  • «شهر آفتاب» فضای مناسب برای برگزاری نمایشگاه کتاب را ندارد + فیلم
  • یاد گرفتن زبان انگلیسی باید در چه سنی انجام شود؟
  • تصاویری از کلاس آموزش نماز و قرآن ویژه کودکان در مسجد روستای الیف
  • ارتقای سطح کیفی آموزش به دانشجویان با تبیین اهمیت یادگیری عمیق