Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@04:07:48 GMT

انتظار «آزادی» برای جهانی شدن

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۱۹۷۸۶

انتظار «آزادی» برای جهانی شدن

«برج آزادی» در قالب پرونده‌ی زنجیره‌ای از میراث معماری معاصر کشور برای ثبت در فهرست میراث جهانی آماده می‌شود.

به گزارش ایسنا، در نامه‌ای که معاون میراث فرهنگی وزارتخانه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به مشاور و مدیر کل حوزه ریاست وزارتخانه نوشته، تاکید کرده است که هر چند ثبت جهانی برج آزادی به دلیل محدودیت‌ها در سهمیه، نیازمند زمان بیشتری است، اما قطعا این برج تاریخی همراه با تعدادی از میراث معماری کشور در اولویت‌های ثبت جهانی قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نامه که به دست خبرنگار ایسنا رسیده، محمدحسن طالبیان، خطاب به ابراهیمی - مشاور مونسان - آمده است: «در خصوص پیشنهاد ثبت برج آزادی تهران در فهرست میراث جهانی یونسکو، ثبت زنجیره‌ای میراث معماری معاصر کشور دراولویت برنامه‌های این معاونت قرار داشته و کمیته‌ای کارشناسی متشکل از صاحبنظران  معماری معاصر در ستاد وزارت در حال بررسی آثار شاخص معماری معاصر به جهت تطبیق با معیارهای ثبت جهانی است.

در این راستا مجموعه ارزشمند برج آزادی از جمله آثاری است که به طور ویژه در این ثبت زنجیره‌ای مطمح نظر (مدنظر) قرار دارد. لازم به ذکر است نظر به محدودیت سهمیه کشورها برای معرفی آثار در جهت ثبت در فهرست میراث جهانی، نهایی این امر نیازمند زمان بیشتر خواهد بود.»

برج آزادی که سال ۱۳۴۹ توسط حسین امانت، به عنوان نماد ایران مدرن و برای یادبود جشن‌های ۲۵۰۰ ساله پهلوی در غرب تهران ساخته شد، تا قبل از انقلاب اسلامی با نام برج شهیاد شناخته و بعد از انقلاب به برج آزادی تغییر نام داد. عملیات ساخت برج در ۱۱ آبان سال ۱۳۴۸ آغاز شد و پس از ۲۸ ماه کار در ۲۴ دی‌ماه سال ۱۳۵۰ با نام برج شهیاد به بهره‌برداری رسید. معماری برج تلفیقی از معماری هخامنشی، ساسانی و نمادهایی از معماری پس از اسلام در ایران است. این برج آزادی در اسفند سال ۱۳۵۰ به پیشنهاد مدیرکل محافظت آثار باستانی و بناهای تاریخی، توسط وزیر فرهنگ و هنر وقت، در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.

بعد از تغییر نام برج به آزادی؛ وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی، نظارت بر این مجموعه را بر عهده گرفت. این مجموعه در سال ۱۳۸۲ از وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی جدا شد و به بنیاد رودکی واگذار شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: برج آزادی ثبت جهانی معماری معاصر برج آزادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۱۹۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری مراسم بزرگداشت شاعر معاصر زنده یاد استاد علی نظمی تبریزی

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گفت: اگر امروز جامعه ما به حوزه شعر وادب خود می‌بالد در سایه استادان کم نظیری، چون استاد نظمی است.

گلی  با بیان اینکه قله‌های شعر و ادب در ایران و دنیا و در جامعه امروز ما کارگرد‌های مختلفی داردافزود: ایجاد وفاق و انسجام اجتماعی در ایران یکی از این کارکرد‌ها است و سعدی خوش سخن توانسته است در قرن هفتم چنان زندگی کند؛ که به حلقه اتصال همه ما ایرانیان متصل شود.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • کارگاه "راهبرد حقوقی و هماهنگی برای آزادی فلسطین" در استانبول برگزار شد
  • کاپ جهانی شانگهای| نتایج دور از انتظار کمانداران ایران در دور مقدماتی
  • هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود
  • رونمایی از بزرگ‌ترین مسئله ایران و جهان که از فقر هم وحشتناک تر است
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • جام ملت‌های آسیا: در انتظار شناخت 4 مسافر جام جهانی
  • برگزاری مراسم بزرگداشت شاعر معاصر زنده یاد استاد علی نظمی تبریزی
  • رونمایی از ثبت جهانی کاروانسرای دیر گچین قم
  • اثر زیبای احصایی در دوسالانه ونیز رونمایی شد
  • میراث شیخ بهایی از افسانه تا واقعیت