Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@14:02:01 GMT

مستقیم‌گویی درباره کرونا شورش درآمده

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۲۰۰۱۳

مستقیم‌گویی درباره کرونا شورش درآمده

مهدی فرشیدی سپهر معتقد است مستقیم گویی درباره کرونا در اجراهای تئاتر، شورش درآمده و خوب است به جای پرداختن به این موضوع، به اصل زندگی بپردازیم.

این هنرمند تئاتر که فعالیت‌های مستمری در حوزه تئاتر نوجوان دارد، این روزها مشغول طراحی و برنامه‌ریزی برای اجراهای آنلاین تئاتر است اما می‌گوید شکل اجرای آنلاینی را که در حال حاضر مرسوم شده، نمی‌پسندد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در گفتگو با ایسنا توضیح داد: هنوز روش مورد نظرم را برای اجرای آنلاین تئاتر پیدا نکرده‌ام و همچنان مشغول طراحی و درک این فضای اجرایی هستم چرا که ظاهرا کرونا فعلا همراه ماست و باید در پی یافتن شیوه‌های دیگری برای اجرای تئاتر باشیم.

این کارگردان در پاسخ به این پرسش که شیوه فعلی اجرای آنلاین تئاتر چه نقاط ضعفی دارد، گفت: اجراهای تک‌نفره‌ای که بازیگر رو به دوربین بنشیند، سبب شده تاثیر تئاتر کاهش پیدا کند و من این شیوه را نمی‌پسندم. همچنانکه معتقدم حتی شیوه فروش بلیت در فضای آنلاین برای اینکه مختصر درآمدی نصیب آن هنرمند کند، نیازمند تغییر و بازنگری است.

سپهر که در کارنامه هنری‌اش اجرای نمایش‌هایی همانند «پدران» و «عقل صورتی» را دارد، تاکید کرد: برای اجرای اثرگذار آنلاین باید بتوانیم میزانسن‌هایی متفاوت طراحی کنیم و این نیازمند برنامه‌ریزی، مطالعه و شناخت درست این فضاست.

او درباره اجرای آنلاین نمایش‌های چند پرسوناژه نیز گفت: چنین ایده‌ای، شدنی است اما همان گونه که توضیح دادم، نیازمند طراحی و برنامه‌ریزی درستی است.

به باور این هنرمند، آنچه امروزه در فضای آنلاین در حال انجام است، تجربه‌های اولیه و خامی است که بهتر است به جای تکرار مداوم آنها که همچون آب باریکه‌ای در این وضعیت است، بر این تجربه‌ها تامل کنیم.

سپهر درباره لزوم استفاده از متون نمایشی جدیدی که ویژه فضای آنلاین نوشته شده باشند، گفت: در اجرای آنلاین هم می‌توان از متون جدید استفاده کرد و هم متون قبلی که همیشه در تئاتر اجرا شده‌اند ولی استفاده از موضوع کرونا و پرداخت مستقیم به آن در اجراهای نمایشی، عمل کردن بی‌تامل است زیرا رسانه‌های گوناگون از صبح تا شب به این موضوع می‌پردازند و استفاده از آن در مدیوم تئاتر، عملکرد شتاب‌زده ما را در پرداخت به یک موضوع اجتماعی نشان می‌دهد؛ درحالیکه هنوز در دل این وضعیت هستیم و خیلی نمی‌توانیم به تحلیل آن در قالب اثر هنری بپردازیم.

این کارگردان و بازیگر تئاتر خاطرنشان کرد: مستقیم‌گویی درباره کرونا در تئاتر، شورش درآمده و خوب است به جای پرداختن به این موضوع، به اصل زندگی بپردازیم.

سپهر در عین حال خاطرنشان کرد: در اجرای آنلاین هیچ محدودیتی برای بهره‌گیری از نمایشنامه‌های مختلف نمی‌بینم. اگر کارگردانی میزانسن را بشناسد، می‌تواند هر متنی را به صورت آنلاین اجرا کند. حتی اگر آن متن متعلق به شکسپیر، برتولد برشت یا هر نمایشنامه‌نویس مطرح دیگری باشد.

او ادامه داد: برخی از متون، ۴۰ شخصیت دارند ولی اگر کارگردانی، کادربندی را بشناسد، می‌تواند همه اینها را در یک کادر بنشاند همچنانکه تجربه‌های کارگردانی مانند آنجلوپولوس در سینما، مؤید این نکته است. بنابراین حتی پروژه‌های پر جمعیت را هم می‌توان به شکل آنلاین اجرا کرد و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.

این مدرس تئاتر که دوره‌های آموزشی مختلفی را برای گروه سنی نوجوان برگزار کرده است، در پایان درباره برگزاری دوره‌های آموزشی آنلاین تئاتر به این گروه سنی توضیح داد: نشستن تک نفره و رو به دوربین صحبت کردن، منجر به آموزش تئاتر نمی‌شود. ممکن است قدری باعث سرگرمی شود ولی آموزش تئاتر به معنای کار بر بدن، بیان و ... فراتر از اینهاست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس تئاتر آنلاین تئاتر نوجوان تئاتر آنلاین تئاتر اجرای آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۲۰۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیری مطالبات جامعه آزمایشگاهیان کشور

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، بیش از ۴۰ هزار نفر در رشته علوم آزمایشگاهی فعال هستند. این رشته در ایام کرونا در صف اول مواجهه با ویروس کرونا بود و در سایر مواقع نیز از جمله رشته‌هایی است که در ارتباط مستقیم با عوامل عفونی و ویروسی است.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   آقای یار محمدی از جمله افرادی که ۳۲ سال در این رشته کار کرده و همکارانی داشته که در حین کار به علت آلودگی با نمونه ویروسی به هپاتیت مبتلا شده است. آقای یار محمدی در این باره گفت: متاسفانه برخی همکاران ما در این رشته بعلت مواجهه با نمونه‌های ویروسی به ایدز و هپاتیت آلوده شدند و برخی جانشان را از دست دادند. البته پیگیری‌های ما نشان می‌دهد هنوز مصوبه هیات وزیران در سال ۹۵ در خصوص اعمال سختی کار برای رشته آزمایشگاه اجرایی نشده است. محسنی بند پی گفت: باید این مصوبه در بخش خصوصی همچون بخش دولتی شامل حال شاغلین رشته آزمایشگاه شود و رفتار دوگانه‌ای نباید در این دو بخش وجود داشته باشد. از دیگر مشکلات این رشته محدودیت‌هایی است که برای اداامه تحصیل فارغ التحصیلان آن وجود دارد. موضوعی که سال هاست وزارت بهداشت در حال پیگیری آن است حسین درگاهی در این باره گفت: کمیته‌های تخصصی در حال بررسی این موضوع هستند و در صورت نیاز سنجی برای این رشته اجرا میشود. خبر خوب اینکه روز گذشته شورای انقلاب فرهنگی اعلام کرد ۳۰ فروردین در تقویم کشور به نام روز آزمایشگاه ثبت شده است.

دیگر خبرها

  • اعلام جدول اجرای نمایش‌های بخش کودک و نوجوان تئاتر رضوی
  • جدول اجرای عموم نمایش‌های بخش کودک و نوجوان تئاتر «رضوی» اعلام شد
  • اعلام اجرای عمومی آثار چهاردهمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان رضوی 
  • پیگیری مطالبات جامعه آزمایشگاهیان کشور
  • سربازی امام زمان(عج) در این روزگار هزینه دارد
  • افزایش نرخ بیکاری در انگلیس به رقمی بی سابقه
  • «شورش ذهن» در نوفل‌لوشاتو برپا می‌شود
  • «شورش ذهن» به عمارت نوفل لوشاتو می‌آید
  • کره ماه چگونه به شکل فعلی خود درآمده است؟
  • گزافه‌گویی وزیر خارجه آلمان علیه ایران