Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، علی باقری، دبیر ستاد حقوق بشر با اشاره به ابلاغ بخشنامه «عدم صدور دستور محرومیت از خدمات کنسولی به منظور دستیابی به اشخاص تحت تعقیب در خارج از کشور»، از سوی رییس قوه قضاییه گفت: وظیفه قوه قضاییه اجرای عدالت است و اگر کسی از قانون تعدی کند، قوه قضاییه وظیفه دارد عدالت را درباره آن اجرا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از طرفی رسالت قوه قضاییه ایجاد عدالت است یعنی با اجرای عدالت کار قوه قضاییه تمام نمی‌شود و به صرف دستگیری و مجازات مجرمان کار این قوه همچنان ادامه خواهد داشت.

معاون امور بین الملل و حقوق بشر قوه قضاییه تصریح کرد: هدف قوه قضاییه برپایی عدالت و ایجاد احساس عدالت بین مردم است.

باقری بابیان اینکه یکی از جنبه‌های اساسی اجرای عدالت صیانت از حقوق مردم در داخل و خارج از کشور است، بیان داشت: این مسئله جزو وظایف  همه دستگاه‌های حاکمیتی است و همه موظف هستند از حقوق مردم صیانت کنند، قوه قضاییه هم طبق قانون اساسی و هم طبق رهنمودها و دستورات مقام معظم رهبری وظیفه دارد تا از حقوق مردم در داخل و خارج از کشور صیانت کند.

وی با اشاره به بخشنامه اخیر رییس قوه قضاییه تاکید کرد: این بخشنامه یکی از جلوه‌هایی است که در رابطه با صیانت از حقوق مردم مطرح شد.

معاون امور بین الملل و حقوق بشر قوه قضاییه بیان داشت: پیشتر مراجع قضایی به اصطلاح دستوراتی را برای افراد تحت تعقیب در خارج از کشور صادر و آن‌ها را از خدمات کنسولی محروم می‌کردند، البته این موارد بسیار نادر بوده است.

ستاد حقوق بشر

دبیر ستاد حقوق بشر ضمن تاکید مجدد بر اینکه ایجاد احساس عدالت یکی از اهداف قوه قضاییه است، بیان داشت: حتی با یک مورد کوچک و نادر هم ممکن است احساس عدالت مورد خدشه قرار گیرد، بنابراین دستگاه قضا باید نسبت به صیانت از حقوق مردم حساس و اهتمام جدی داشته باشد.

وی بیان داشت: قوه قضاییه در صیانت از حقوق مردم هیچگونه بی توجهی و اهمال را تحمل نخواهد کرد حتی اگر در داخل مجموعه خود دستگاه قضا و یا نسبت به افراد تحت تعقیب، متهم و یا مجرم باشد.

دبیر ستاد حقوق بشر بیان داشت: دستور اخیر رییس قوه قضاییه که در قالب یک بخشنامه به همه مراجع قضایی سراسر کشور ابلاغ شد پشتوانه و دلگرمی برای همه آحاد مردم خواهد بود؛ چراکه قوه قضاییه نسبت به صیانت از حقوق مردم هوشیار و هوشمند است.

باقری گفت: همچنین این امر نشان دهنده این است که قوه قضاییه درباره حقوق مردم بسیار جدی است و هیچگونه اهمال گری را نمی پذیرد، حتی به حقوق افرادی که در معرض اتهام هستند نیز توجه ویژه دارد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا این بخشنامه در مورد خاصی صادر شده و یا به طور کلی بوده است، بیان داشت: با صدور این بخشنامه موارد باید به صورت عام اجرا شود و هیچ مرجع قضایی نمی‌تواند دستوری را صادر کند که منجر به محرومیت افراد تحت تعقیب در خارج از کشور  از بخش و تمام خدمات کنسولی دستگاه‌هایی همچون وزارت امور خارجه شود.

دبیر ستاد حقوق بشر در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه این بخشنامه تقسیم بندی خاصی از افراد را شامل می‌شود، یعنی آیا  شامل کسانی که تروریست بوده اند هم می‌شود؟ گفت: مسئله تروریسم متفاوت است؛ چراکه جرم تروریستی از جرم‌های دیگر تفاوت دارد. اما در مورد جرم‌های غیر از تروریستی چه این فرد تخلفش کم یا زیاد باشد دلیلی بر این که آن را از خدمات کنسولی محروم کرد وجود ندارد.

ستاد حقوق بشر

باقری ادامه داد: عدالت در زمانی محقق خواهد شد که نص قانون اجرا و رعایت شود، بنابراین ما در این مورد قانونی را نداریم که مراجع قضایی بتوانند برای افراد  تحت تعقیب در خارج از کشور دستوری صادر کنند که نهایتا آن دستور منجر به محرومیت آن فرد از خدمات کنسولی شود.

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: تروریسم حقوق بشر ستاد حقوق بشر قانون اساسی تحت تعقیب در خارج از کشور صیانت از حقوق مردم دبیر ستاد حقوق بشر خدمات کنسولی قوه قضاییه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۲۰۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علنی‌شدن حمایت اسرائیلی‌ها از گروهک تروریستی جیش الظلم + سند

چندی پیش گروهک تروریستی «جیش الظلم» جهت دریافت کمک مالی، درگاه رمزارزی در کانال رسمی خود درج کرد که در ادامه کانال‌ها و گروه‌های اسرائیلی جهت حمایت مالی از این تروریست‌ها درگاه رمزارز را با این متن بازنشر کردند: «این کیف پول الکترونیکی متعلق به مبارزان آزادی در برابر تروریست‌های جمهوری اسلامی ایران است و در داخل ایران با آنها مبارزه می‌کند؛ تا جایی که می‌توانید از آنها حمایت کنید.»

حالا دیگر به‌طور مستند می‌توان گفت این گروهک تروریستی که فعالیت‌های آنها متمرکز در جنوب شرق کشور است و در اقدامات آنها ردپای حمایت رژیم صهیونیستی به‌وضوح مشاهده می‌شود، کاملاً مورد حمایت رژیم کودک‌کش قرار دارد.

پیش از این نیز در هفته‌های اخیر رسانه اسرائیلی «ترور آلارم» با انتشار پستی از تروریست‌های جیش الظلم اعلام حمایت کرد.

گروهک موسوم به جیش العدل که خود را مدافع حقوق مردم بلوچستان معرفی می‌کند، پس از آنکه با واکنش منفی افکار عمومی مردم نسبت به جنایات اخیر در شهرستان‌های چابهار و راسک واقع در جنوب استان سیستان و بلوچستان مواجه شد، برای توجیه جنایات خود در بیانیه‌ای «جلوگیری از توسعه سواحل مکران» را علت اقدام خود خواند؛ هدفی که حالا به‌وضوح ضدیت این گروهک را با مردم منطقه عیان کرده است.

منبع: تسنیم

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • رئیسی: مشکلات آبی و برقی کشور در حال حل شدن هستند
  • طرح‌های اجرا شده در حوزه عفاف و حجاب در چارچوب قانون است
  • چین: صلح در منطقه با تحقق عدالت برای فلسطینی‌ها محقق می‌شود
  • افزایش کیفیت خدمات به مردم با رویه‌ای واحد در دادسرا‌های گلستان 
  • خدمات فنی ـ مهندسی ایران در سریلانکا
  • سر فصل خدمات انقلاب اسلامی به معنویت و انسانیت اختصاص یابد
  • آهنگ امت اسلامی، آهنگ عدالت‌خواهی و دین‌مداری است
  • علنی‌شدن حمایت اسرائیلی‌ها از گروهک تروریستی جیش الظلم + سند
  • همسان‌ سازی حقوق بازنشستگان از چه زمانی اجرا می‌شود؟
  • همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از چه زمانی اجرا می‌شود؟