Web Analytics Made Easy - Statcounter

هدی عین اللهی متخصص پوست، مو و زیبایی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره علائم کرونا، گفت: تب، سرفه، خستگی و اختلال در حس چشایی علائم رایجی هستند که در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ دیده می‌شوند، اما به تازگی گزارش‌هایی در مورد نشانه‌های جدید ابتلا به کرونا در افراد مانند لکه‌های پوستی مشاهده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: طی چند روز اخیر گزارش‌هایی از نشانه‌های غیرعادی ویروس کرونا منتشر شده است؛ برای مثال یک پزشک ایتالیایی به پدیدارشدن لکه‌های آبی و کبود رنگ بر روی پا‌های یک نوجوان ۱۳ ساله که به کرونا مبتلا بوده، اشاره کرده است.

عین اللهی تصریح کرد: پس از انتشار گزارش پزشک ایتالیایی چند گزارش مشابه دیگر در مورد کرونا در میان کودکان و نوجوانان منتشر شد. همچنین در یک بیمارستان مستقل در ایتالیا ۱۸ مورد از ۸۸ مورد بیمار مبتلا به بیماری کووید ۱۹ تغییراتی را در پوست بدن خود با فرم‌های متفاوت مشاهده کردند.

این متخصص پوست، مو و زیبایی با بیان اینکه مشاهدات مشابهی در خصوص بروز لکه‌های پوستی در افراد آمریکایی گزارش شده است، بیان کرد: آکادمی درماتولوژی آمریکا یک بانک اطلاعاتی راه اندازی کرده است که پزشکان یافته‌ها و علائم جدید بیماران کرونایی را وارد آن می‌کنند. یافته‌های جدید نشان می‌دهد که در آمریکا نیز واکنش‌های پوستی در میان مبتلایان به کرونا دیده شده است.

عین اللهی ادامه داد: باید دانست که اگزانتم یا واکنش پوستی در مورد ابتلا به بیماری‌های ویروسی، امری غیرعادی نیست. البته این واکنش‌ها پیامد مستقیم یک بیماری محسوب نمی‌شوند بلکه نتیجه غیرمستقیم یک عفونت هستند؛ به عنوان مثال اگزانتم زمانی به وجود می‌آید که سیستم ایمنی بدن به عوامل بیماری‌زا واکنش نشان داده یا پرفیوژن ضعیف، باعث آسیب‌های پوستی می‌شود.

این متخصص پوست، مو و زیبایی اظهار کرد: از آن جایی که تغییرات پوستی در میان بیماران مبتلا به کرونا دیده شده است، محققان و دانشمندان نسبت به نتیجه‌گیری شتاب‌زده این مقاله‌ها هشدار جدی می‌دهند و توصیه می‌کنند که پژوهش‌های بیشتری در این خصوص انجام شود.

علائم پوستی در افراد مبتلا به کرونا اهمیت ندارد

او با بیان اینکه علائم پوستی در بیماری کرونا بسیار مهم و با اهمیت نیست، تاکید کرد: طبق مطالعات علمی از ۸۸ بیمار بستری شده در بیمارستان‌ها به علت ویروس کرونا تنها ۱۸ نفر از آن‌ها (۲۰ درصد)، دارای علائم پوستی بوده‌اند. همچنین باید دانست که در اکثر افراد بیمار، این علائم به صورت بثورات پوستی قرمز رنگ، در ۱۶ درصد افراد به صورت کهیر گسترده و در ۵ درصد دیگر موارد تاول‌های شبیه به آبله مرغان مشاهده است.

عین اللهی با اشاره به اینکه خارش پوست در افراد مبتلا به کرونا وجود دارد، اظهار کرد: خارش پوست در مبتلایان به کووید ۱۹ بسیار کم دیده شده است. باید این نکته مهم را مورد توجه قرار داد که تظاهرات پوستی به هیچ عنوان ارتباطی با شدت بیماری ندارد، یعنی ضایعات پوستی در تغییر پیش آگهی بیمار و شدت بیماری تاثیر نمی‌گذارد. مواردی مانند خونریزی‌های سر سوزنی زیر سطح پوست، کبودی‌های کوچک و رگه‌های قرمز سطح پوست در افراد مبتلا به کووید ۱۹ بسیار مشاهده شده است.

بیشتر بخوانید:

ویروس کرونا؛ برای رفع خارش پوست دست از چه کرمی استفاده کنیم؟

آسیب‌های پوستی از علائم ابتلا به کرونا است؟

کشف پروتئینی که عامل خارش در بیماری‌های پوستی است

ویروس کرونا؛ ضدعفونی‌های الکلی باعث اگزما می‌شود؟

ویروس کرونا؛ چگونه پوست دست را از خشک شدن نجات دهیم؟

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس بیماری پوستی ویروس کرونا عین اللهی کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۲۲۲۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم‌رنگی‌ها در معرض این بیماری

رنگ چشم ما بیشتر از چیزی که فکر می‌کنیم، دربردارنده‌ اسرار مگو است و می‌تواند نکات و هشدار‌های مهمی را پیرامون سلامتی کلی ما آشکار کند.

به گزارش خبرآنلاین، اگر برای شما هم جالب است که بدانید کدام رنگ چشم بیشتر در معرض کدام بیماری قرار دارد، مطلب زیر را بخوانید:

۱) چشم‌های آبی مشکلات قند خون

یک مطالعه اروپایی در سال ۲۰۱۱ نشان می‌دهد که ترکیبی از چشمان آبی و پوست روشن، فرد را در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع یک قرار می‌دهد. البته برای اطمینان کامل از این نتیجه به تحقیقات بیشتری نیاز است.

ویتیلیگو

بیماری برص یا ویتیلیگو یک بیماری پوستی است که با از بین رفتن رنگ یا رنگدانه‌های پوست، نواحی مختلفی از بدن سفید یا روشن‌تر می‌شود و به صورت لک خودنمایی می‌کند. معمولاً این لکه‌ها روی دست‌ها، ساعد یا پا‌ها و صورت ظاهر می‌شوند. اگر چشمان آبی رنگ دارید، احتمال آن کمتر است که به این عارضه مبتلا شوید. محققان معتقدند برخی ژن‌هایی که در آبی شدن رنگ چشم‌ها نقش دارند، خطر ابتلا به این بیماری را نیز کاهش می‌دهند.

اعتیاد به الکل

بر اساس یک مطالعه در سال ۲۰۱۵، اگر چشمانتان آبی است، احتمال مصرف الکل و حتی خطر اعتیاد به آن در شما بیشتر از سایر افراد است. به باور محققان، این مسئله ممکن است به ملانین مربوط باشد؛ چرا که ملانین در اتصالات الکتریکی بین سلول‌های مغز نقش دارد. در نتیجه اگر میزان ملانین در چشم با مقدار ملانین در مغز مرتبط باشد، افراد دارای رنگ چشم تیره نسبت به محرک‌هایی مانند الکل حساس‌ترند و بر همین اساس، تمایل کمتری به مصرف آن دارند.

آندومتریوز

در بیماری آندومتریوز، بافتی که به‌طور طبیعی در داخل رحم رشد می‌کند به خارج از آن گسترش می‌یابد و در فضای بیرونی رحم نیز رشد می‌کند. در صورت حمله‌ی این بافت به اندام‌هایی، چون مثانه و روده، فرد دچار آندومتریوز عمیق نفوذی (DIE) می‌شود. بر اساس آمار‌های کمی، بسیاری از زنان مبتلا به DIE رنگ چشم‌هایشان آبی است.

۲) چشم‌های قهوه‌ای اختلال در شنوایی

مطالعات نشان می‌دهد افراد با رنگ چشم قهوه‌ای، در محیط‌های پر سر و صدا، نسبت به کسانی که چشم‌های روشن‌تر دارند، از قدرت شنوایی کمتری برخوردارند. باور‌ها بر این است که افراد دارای چشم‌های قهوه‌ای ملانین (رنگدانه) بیشتری در چشم و گوش خود دارند و هنگامی که سطح نویز (سر و صدا) بالا می‌رود، این ملانین‌ها محافظت کمتری را ارائه می‌کنند و چندان مقاوم نیستند.

آب مروارید

یک مطالعه استرالیایی نشان می‌دهد که صاحبان چشم‌های قهوه‌ای تیره، بیشتر در معرض ابتلا به آب مروارید قرار دارند. آب مروارید، نوعی بیماری چشمی با دلایل مختلف است که با تار شدن عدسی چشم آغاز شده و با افزایش تیرگی و کدر شدن عدسی، بینایی چشم را مختل می‌کند. همه افراد بدون توجه به رنگ چشمشان ممکن است به آب مروارید دچار شوند، اما طبق تحقیقات انجام‌شده، ابتلا به این بیماری در افراد دارای چشم‌های قهوه‌ای رنگ، دو برابر بیشتر از سایر رنگ‌ها است.

خوشبختانه بیماری چشمی آب مروارید در بیشتر موارد و زمانی که باعث اختلال در بینایی شده باشد، با یک عمل جراحی ظریف برطرف می‌شود.

آستانه درد پایین

مطالعات پیرامون زنان در حال زایمان نشان می‌دهد زنان دارای چشم‌های تیره، در حین زایمان درد و ناراحتی بیشتری را متحمل می‌شوند. به طوری که زنان شرکت‌کننده در این مطالعات، از فرط درد از خواب بیدار می‌شدند، در هنگام استراحت یا حین حرکت، درد بیشتری احساس می‌کردند و به همین دلیل، بیشتر در معرض افسردگی قرار داشتند.

۳) چشم‌های سبز سرطان چشم

اگر دارای چشمان سبز رنگ، خاکستری و حتی آبی هستید، احتمال ابتلا به سرطان چشم (uveal melanoma) در شما بیشتر است. عنبیه‌های تیره‌تر، مانند چشم‌های قهوه‌ای رنگ، تا حدودی خطر ابتلا به ملانوما را دفع می‌کنند. در افراد دارای چشم‌های سبز و روشن‌تر، میزان رنگدانه‌های جذب‌کننده‌ی نور کمتر است و همین عاملی است که خطر ابتلا به سرطان چشم را افزایش می‌دهد. سالانه ۲۵۰۰ نفر در ایالات متحده امریکا به این بیماری مبتلا می‌شوند.

۴) چشم‌های چند رنگ

در برخی موارد، افرادی که رنگ غالب چشمشان قهوه‌ای است، ممکن است دارای لکه‌های آبی رنگ در چشمان خود باشند. این مورد می‌تواند نشانه‌ای از «سندرم واردنبورگ» باشد. این اختلال ژنتیکی می‌تواند باعث از بین رفتن رنگدانه در مو، پوست و چشم شود. علاوه بر رنگ‌پریدگی چشم، در بسیاری از موارد ممکن است فرد مبتلا به سندرم واردنبورگ، چشمانی با رنگ‌های متفاوت داشته باشد؛ که این پدیده به عنوان ناهمرنگی عنبیه یا هتروکرومیا شناخته می‌شود. البته برخی افراد بدون داشتن سندرم واردنبورگ، دچار هتروکرومیا هستند.

۵) چشم‌های روشن (عسلی، میشی و ...)

شایع‌ترین علت کوری در افراد مسن، بیماری دژنراسیون ماکولا است. ماکولا، قسمت حساس به نور شبکیه و مسئول دید مستقیم و واضح است که در این بیماری ماکولا تخریب می‌شود. یک مطالعه استرالیایی نشان می‌دهد افرادی که چشم‌های روشن و عسلی رنگ دارند، دو برابر بیشتر در معرض ابتلا به دژنراسیون ماکولای مرتبط با افزایش سن هستند. چرا که عنبیه (قسمت رنگی چشم) این افراد نمی‌تواند به اندازه‌ی کافی اشعه ماوراء بنفش خورشید را جذب کند؛ بنابراین، مقدار زیادی از این اشعه به شبکیه چشم می‌رسد و باعث آسیب می‌شود. این بیماری می‌تواند باعث کاهش بینایی شود.

دیگر خبرها

  • بیماری ایدز چیست؟ + فیلم
  • همه‌چیز در مورد یک ویروس بهاری؛ بیشتر مراقب کودکان خود باشید
  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • برای درمان بواسیر باید به چه موضوعاتی توجه کرد؟
  • ۶ ریزمغذی موثر در جلوگیری از ریزش مو
  • درمان تخصصی انواع بیماری های پوستی در شیراز
  • کسانی که پوست حساس دارند فقط با این روش از ویتامین C استفاده کنند
  • چشم‌رنگی‌ها در معرض این بیماری
  • هشدار دامپزشکی تربت حیدریه به دامداران در خصوص بیماری آنتروتوکسمی (قلوه نرمی)
  • فعالیت ۷۵۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور / کرونا؛ تجهیزات آزمایشگاهی را فرسوده کرد