Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: «صابر الدقامسه» نویسنده و تحلیلگر سیاسی اردنی در یادداشتی ضمن انتقاد از پروژه ایران‌هراسی در برخی جوامع عربی نوشت: ایران امروز با وجود تحریم‌ها به یک قدرت اقتصادی و دژ علمی، صنعتی و نظامی تبدیل شده است.
به گزارش خرداد به نقل از ایرنا، این نویسنده اردنی به تازگی در یادداشتی نوشته است که ایران در طول سال‌های پس از انقلاب اسلامی سخت‌ترین و شدیدترین تحریم‌های ممکن را تجربه کرده و نه تنها در برابر آن تسلیم نشده بلکه پیروزمندانه از زیر بار تحریم ها خارج شده و دنیا را به پذیرش حق خود در زمینه هسته‌ای وادار کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود که ایران امروز با وجود تحریم‌ها به یک قدرت اقتصادی و دژ علمی، صنعتی و نظامی بدل شده است که به تنهایی ماهواره به فضا می‌فرستد و هواپیمای بدون سرنشین می‌سازد و موشک قاره‌پیما را خود طراحی می‌کند.
الدقامسه همچنین تعصب کور ضد ایرانی و تبلیغات علیه آن را در برخی کشورهای عربی ناشی از پیشرفت ایران و توانمندی‌های آن دانست که برخی تحمل شنیدن و دیدن آن را ندارند.
این تحلیلگر اردنی ضمن انتقاد از شیعه‌هراسی گفت که منتقدان ایران از شدت ناآگاهی حتی نمی‌دانند که میلیون‌ها شهروند ایرانی اهل سنت در این کشور مشغول زندگی هستند و در طول تاریخ هیچ‌گاه مجبور به تغییر مذهب خود نشده‌اند.
وی دلیل دیگر کینه‌توزی برخی نسبت به ایران را توانمندی‌های بازدارنده نظامی آن دانست و نوشت: ایران امروز کشوری قدرتمند و مستقل است که تروریست‌های متوحش که در سطح کشورهای منطقه پراکنده شده‌ بودند حتی جرات فکر کردن به نزدیکی های مرز این کشور را در سر ندارند و ایران با قدرت از شهروندان در برابر تهدیدهای تروریست‌ها محافظت می‌کند، شاید این دلیل کینه برخی از ایران است. ‌
الدقامسه دیگر دلیل حمله به ایران را برگزاری منظم انتخابات و چرخش قدرت در این کشور از زمان پیروزی انقلاب اسلامی دانست و گفت که این درسی است که برخی توان درک آن را ندارند.
این نویسنده اردنی افزود که دلیل دیگر نفرت از ایران شاید این باشد که این کشور ۴۰ سال است از قهرمانانی که با دشمن جنگیده و کشورهایشان را آزاد کرده حمایت می‌کند درحالیکه برخی کشورهای عربی امروز با تمام وقاحت و پشت کردن به ارزش‌ها و شرافت در حال همپیمانی با اسرائیل هستند و طبیعی است افرادی که میلیاردها دلار برای سقوط دولت سوریه خرج کردند از ایران خشمگین باشند.
وی همچنین در خصوص تعصب کور برخی هموطنان خود در اردن علیه ایران نوشت که هیچ شکی نیست که این حجم از ایران‌هراسی نتیجه تبلیغات وهابیت علیه این کشور است.
 الدقامسه همچنین با انتقاد از اجازه ندادن به ایرانی‌ها برای سفر به اردن نوشت که برخی با حماقت از این موضوع دفاع می‌کنند درحالیکه ما با از دست دادن این فرصت به صله کسانی چشم دوخته ایم که با خار کردن ما پاداشمان را داده اند.
این تحلیلگر اردنی همچنین با تمجید از پیشرفت‌های علمی و هنری ایران نوشت که درحالیکه ایران در زمره پیشرفته ترین کشورها در زمینه تحقیقات سلول‌های بنیادین است و ارکستر سمفونیک تهران در اروپا مشغول نواختن موسیقی های کلاسیک است، وهابی‌ها هم با اهدای گروه های تروریستی داعش، النصره، احرار الشام، نورالدین زنکی به تمدن انسانی، دنیا را با راه و روش سر بریدن، نبش قبر، تخریب مساجد، ذبح کودکان، تکفیر دیگر ملت‌ها و نابودی انسانیت آشنا می‌کند. برچسب ها: تحریم

منبع: خرداد

کلیدواژه: تحریم تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۲۳۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ایران در میدان رقابت قدرت های جهان در شبه‌ قاره | مزیت ویژه‌ای که سریلانکا برای ایران دارد

همشهری آنلاین – گروه سیاسی: سفر یک روزه سیدابراهیم رئیسی در شرایطی انجام شد که افتتاح ابرپروژه چندمنظوره سد و نیروگاه «اومااویا» یکی از مهم‌ترین برنامه‌های این سفر بود؛ ابرپروژه‌ای که بیش‌از هر چیز نشان‌دهنده گام‌های موفق در پیشبرد راهبردهای مدنظر در عرصه دیپلماسی اقتصادی با بهره‌گیری از توانمندی‌های حوزه فنی – مهندسی کشور است.

رئیس‌جمهور ایران در جریان سفر به سریلانکا، علاوه‌بر بهره‌برداری از ابرپروژه «اومااویا»، رایزنی‌های دوجانبه‌ای هم با رانیل ویکرمسینگه، همتای سریلانکایی خود داشت. برگزاری نشست هیات‌های عالی‌رتبه مشترک دو کشور، امضای اسناد همکاری و برگزاری نشست‌مطبوعاتی روسای‌جمهور دو کشور، از دیگر برنامه‌های رئیسی در کلمبو بود.

مناسبات اقتصادی ایران و سریلانکا

قطار دیپلماسی همسایگی دولت سیزدهم درحالی به ایستگاه سریلانکا رسید که این کشور از نظر جایگاه ژئوپلتیک، از موقعیت ویژه‌ای در شبه قاره هند برخوردار است و همواره مورد توجه دولت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای قرار داشته‌است. این درحالی است که مناسبات تهران – کلمبو طی سال‌های گذشته همواره در مسیر پیشرفت بوده‌است و سریلانکا از مشتریان انرژی و خدمات فنی – مهندسی ایران به‌حساب می‌آید.

اگرچه طی دهه‌های گذشته ایران و سریلانکا در حوزه مبادله نفت و چای تعاملات قابل‌توجهی داشته‌اند، اما وجود توانمندی‌ها و ظرفیت‌های متنوع در دوطرف، شرایط مناسبی را برای گسترش روزافزون همکاری‌های سیاسی – اقتصادی فراهم کرده‌است.

اهمیت «کلمبو» در تجارت دریایی

یک کارشناس مسائل شبه قاره هند در گفت‌وگو با همشهری آنلاین، با اشاره به اهمیت سفر رئیس‌جمهور به سریلانکا اظهارکرد: سریلانکا ازجمله کشورهای مهم در حوزه جنوب‌ آسیا محسوب می‌شود که گسترش همکاری‌ها با این کشور از جنبه‌های مختلف می‌تواند مزیت‌های قابل‌توجهی برای ایران به همراه داشته باشد.

امین رضایی‌نژاد افزود: شهر بندری «کلمبو» به‌عنوان پایتخت سریلانکا از اهمیت ویژه‌ای در حوزه تجارت دریایی برخوردار است و توجه بسیاری از کشورهای را به خود جلب کرده‌است. کلمبو در واقع نقطه عطفی در مراودات جاری در اقیانوس هند و عبور و مرور کشتی‌ها به‌شمار می‌رود.

وی با اشاره به اینکه بیشتر کشتی‌های عبوری از این منطقه معمولا توقفی هم در بندر کلمبو دارند، گفت: این بندر از نظر راهبردی دارای اهمیت ویژه‌ای است و می‌توان آن را جزو بنادر مهم جهان به‌شمار آورد که برای کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای اهمیت ویژه‌ای دارد.

مزیت‌های راهبردی سریلانکا

این کارشناس مسائل شبه قاره هند با اشاره به اهمیت توسعه مناسبات ایران و سریلانکا عنوان کرد: طی سال‌های اخیر شاهد یک جنگ کمتر رسانه‌ای شده میان ابرقدرت‌های جهان برای حضور پررنگ‌تر در سریلانکا بوده‌ایم و آنها کوشیده‌اند با افزایش مناسبات با این کشور از مزیت‌های راهبردی این موضوع استفاده کنند.

رضایی‌نژاد با اشاره به حضور پررنگ چینی‌ها در سریلانکا طی سال‌های اخیر اظهارکرد: چینی‌ها طی سال‌های اخیر اقدام‌های گسترده‌ای به‌منظور توسعه بندر «هامبانتوتا» در قسمت جنوبی سریلانکا و در نزدیکی مسیر کشتیرانی بین‌المللی انجام داده‌اند؛ اقدامی که نقش ویژه‌ای در کنترل تجارت دریایی ازسوی چینی‌ها دارد.

وی با اشاره به راهبرد ایران برای نقش‌آفرینی موثرتر در معادلات نظام بین‌الملل، عنوان کرد: گسترش فعالیت‌ها و ظرفیت‌ها در عرصه تجارت و حمل‌ونقل دریایی، یکی از مهم‌ترین ابزارها در مسیر نیل به راهبرد محوری افزایش تاثیرگذاری بر مناسبات بین‌المللی است؛ راهبردی که بیش از پیش اهمیت گسترش روابط با سریلانکا را نمایان می‌کند.

رضایی‌نژاد همچنین تاکید کرد: ازسوی دیگر اگر می‌خواهیم نقش‌آفرینی موثرتری در حوزه شبه‌قاره هند داشته باشیم، ناگزیر به توسعه مناسبات با سریلانکا هستیم.

فرصتی برای ارتقای جایگاه دیپلماسی عمومی ایران

این کارشناس مسائل شبه قاره هند با اشاره به برخورداری سریلانکا از جمعیت مسلمان (حدود ۱۰ درصد)، عنوان کرد: با توجه به اینکه جمعیت مسلمانان سریلانکا طی سال‌های اخیر ازسوی جریان‌های بودایی افراطی مورد ستم بوده‌اند، توسعه مناسبات تهران – کلمبو سبب ارتقای جایگاه دیپلماسی عمومی ایران در جهان اسلام خواهد شد.

رضایی‌نژاد با اشاره به نقش محوری جمهوری‌اسلامی در تحولات جهان اسلام ادامه داد: نکته اینجاست که رقبای ایران در حوزه جهان اسلام، مانند مصر، ترکیه، قطر، عربستان و پاکستان توجه ویژه‌ای به مسلمانان سریلانکا ندارند و جایگاهی برای این کشور در پازل سیاسی خود قائل نیستند.

وی افزود: با توجه به چنین رویکردی، گسترش روزافزون مناسبات ایران و سریلانکا از اهمیت قابل توجهی برخوردار است و باید با جدیت ویژه‌ای ازسوی دستگاه سیاست‌خارجی کشور پیگیری شود.

اهمیت توسعه همکاری‌های اقتصادی

این کارشناس مسائل شبه قاره هند درباره اهمیت توسعه همکاری‌های اقتصادی ایران و سریلانکا تصریح کرد: با توجه به شرایط تحریمی ایران، بهره‌گیری از ظرفیت‌های اقتصادی به‌منظور گسترش مناسبات دراین حوزه، می‌تواند گام مهمی در مسیر خنثی‌سازی تحریم‌ها به‌حساب آید.

رضایی‌نژاد با اشاره به ضرورت توسعه صادرات محصولات ایرانی به سریلانکا، اضافه کرد: اگرچه سریلانکا جزیره‌ای کوچک به‌حساب می‌آید، اما می‌تواند به‌عنوان یک مقصد صادراتی مهم برای ایران باشد. رقابت قدرت‌های جهانی به‌منظور ایفای نقش بیشتر در سریلانکا نشان‌دهنده ظرفیت‌های اقتصادی و اهمیت موقعیت ژئوپلتیک این کشور است.

کد خبر 847066 برچسب‌ها ایران و سریلانکا سیاست‌ خارجی سید ابراهیم رئیسی

دیگر خبرها

  • کره شمالی: تحریم‌های آمریکا به حلقه‌ای بر گردن واشنگتن تبدیل شده است
  • عزم ایران و پاکستان برای تبدیل «مرز صلح» به «مرز شکوفایی»
  • پیونگ‌یانگ به آمریکا درخصوص «اقدامات عملی قدرتمند» برای تقویت قدرت نظامی خود هشدار داد
  • حضور ایران در میدان رقابت قدرت های جهان در شبه‌ قاره | مزیت ویژه‌ای که سریلانکا برای ایران دارد
  • ایران امروز کشوری پیشرفته است / تهدیدها و تحریم‌ها ملت ایران را متوقف نکرده است
  • رئیس جمهور ونزوئلا: آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند
  • تمجید فیلسوف اهل‌سنت از سیلی ایران به اسرائیل
  • موشک‌های نقطه‌زن؛ نشان دهنده قدرت علمی ایران
  • عضو «پنهان» النقب؛ واکاوی همکاری نظامی- امنیتی اردن و صهیونیسم
  • ابعاد مهم سفر رئیس‌جمهور به اسلام آباد