Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فرهنگی وزارت علوم گفت: فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها در ماه‌های اخیر هیچگاه متوقف نشده و با قدرت و گستردگی قبل در فضای مجازی دنبال می‌شود. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از وزارت علوم، نشست مجازی معاونان و مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور با حضور منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی اجتماعی وزارت و جمعی از مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های سراسر کشور و مدیران ستادی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با موضوع «دانشگاه اجتماعی؛ مسائل امروز، افق فردا» در سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در ابتدای این نشست غلامرضا غفاری، با اشاره به اینکه عمده فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی صورت گرفته دانشگاه‌ها در ماه‌های اخیر به سمت فضای مجازی رفته گفت: در ماه‌های اخیر فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها تعطیل نبوده بلکه صرفاً نوع فعالیت‌ها تغییر کرده است. عرصه فعالیت‌های فرهنگی با فعالیت‌های جمعی و داوطلبانه تعریف می‌شود. تلاش ما این بود که این فعالیت‌های جمعی و داوطلبانه در شکل دیگر خود یعنی در فضای مجازی ادامه و استمرار داشته باشد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اشاره به تغییر ماهیت شکل فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در ماه‌های اخیر خاطرنشان کرد: تأثیر شیوع بیماری کرونا در حوزه فرهنگی و اجتماعی همچون حوزه آموزشی مهم و تأثیرگذار بوده است. فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی صورت دیگری به خودش گرفته و در فضای مجازی با قدرتی بیش از پیش ادامه پیدا می‌کند.

وی در ادامه افزود: مدیران لطفاً این نکته را به یاد داشته باشید که مهر ۱۳۹۹ شباهتی به مهر ۱۳۹۸ ندارد. چه در ساحت عملی و چه در ساحت ذهنی امروز کرونا تبدیل به معیار موفقیت کشور‌های مختلف شده است. ما نیز باید این مسیر را ادامه دهیم. برای کسب جایگاه مناسب جهانی در این خصوص به تغییر فاز و بازنگری نیاز داریم.

غفاری در پایان سخنان خود یادآور شد: اولین الزام در این تغییر نگرش، در نسبت با مسئله سواد رسانه‌ای بوده و باید همگی اطلاعات و تکنولوژی‌های لازم را به شکل وسیع و گسترده استفاده کنیم. در همین خصوص اندیشکده‌ای در فضای مجازی تشکیل شده که نقطه عطف خوبی در این زمینه می‌تواند باشد. حوزه فرهنگی حوزه پویایی است. باید فعالیت خود را با شرایط و وضعیتی که پیش رو داریم و با نگاهی به آینده تنظیم کنیم. نکته پایانی اینکه نهاد دانشگاه نهادی فرهنگی است و اگر این هستی را از آن بگیریم می‌شود مؤسسه‌ای شبیه دیگر مؤسسات موجود در بازار.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: غفاری معاون فرهنگی وزارت علوم کرونا فعالیت های فرهنگی و اجتماعی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها ماه های اخیر فضای مجازی وزارت علوم فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۲۸۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از کمکهای مشورتی والدین دانشجویان برای پیشبرد اهداف وزارت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، محمدعلی زلفی‌گل در نشست شورای سیاستگذاری مردمی‌سازی وزارت علوم که با حضور معاونان و مشاوران وزیر علوم، رؤسای دانشگاه‌های منتخب و سایر اعضای این شورا برگزار شد، اظهار داشت: انتظار من از این شورا تدوین برنامه‌ها و سیاست‌هایی است که نقش مردم به معنی خاص آن که جامعه دانشگاهی است و مردم به معنی عام که عموم افراد جامعه است را در هر یک از حوزه های کاری وزارت علوم مشخص کند.

وی تاکید کرد: باید مشخص کنیم که در حوزه پژوهش، آموزش، فرهنگ و سایر حوزه‌ها چگونه می‌توانیم مشارکت مردم را بیشتر کنیم و نقش مردم را در تولید و استفاده از خدمات مرتبط با وزارت علوم بیشتر و پر رنگ‌تر کنیم.

مصادیق مردمی‌سازی

زلفی گل گفت: در بحث ساخت خوابگاه و فضای آموزشی باید شرایطی فراهم شود که افراد با کمترین هزینه بتوانند مشارکت کنند برای مثال در احداث یک خوابگاه ۲۰۰ تخت خوابی، افراد بتوانند هزینه یک یا چند تخت را بپردازند.

وی تدوین آیین‌نامه پژوهشگران مستقل را که در شورای عالی عتف تصویب شد نمونه‌ای از مردمی‌سازی دانست که باعث مشارکت محققان غیر هیات علمی و فاقد رابطه استخدامی در حوزه پژوهش می شود و زمینه حضور گسترده تر نخبگان را در پژوهش فراهم می کند.

وی افزود: استفاده از ظرفیت مشارکت دانش آموختگان از دیگر موارد مردمی‌سازی است که از آن غفلت شده است و انتظار می رود روسای دانشگاه ها با تشکیل کانون‌ها یا انجمن‌های دانش آموختگان از ظرفیت آنها برای توسعه دانشگاه استفاده کنند؛ بدیهی است تعدادی از دانش‌آموختگان از نظر مادی و غیرمادی می توانند به دانشگاه کمک کنند چون بسیاری از آنها یا در جایگاه‌های اداری بالا یا از صاحبان صنایع هستند.

وزیر علوم استفاده از توان بخش خصوصی در بحث کارآموزی و مهارت محوری دانشجویان را از دیگر مصادیق مردمی‌سازی وزارت علوم دانست که کمتر به آن پرداخته شده است.

وی ادامه داد: برنامه‌ریزی برای استفاده از کمک های مشورتی و فکری والدین دانشجویان برای پیشبرد اهداف وزارت و دانشگاه‌ها و افزایش نقش نهادهای مردمی برای نظارت و ارزیابی امور بخش دیگری از توصیه‌های وزیر علوم برای مردمی‌سازی وزارت علوم بود.

زلفی‌گل همچنین اظهار داشت: هر چقدر که تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان افزایش یابد به جهش تولید کمک می‌شود و مشارکت مردم در اقتصاد بیشتر می‌شود لذا این هدف از محورهای اصلی وزارت علوم در مردمی‌سازی است که در راستای تحقق شعار سال نیز است.

در ابتدای این نشست نیز، شهاب جنابی دستیار وزیر در امر مردمی‌سازی و دبیر این شورا گزارشی در خصوص اقدامات صورت گرفته و نقشه راه مردمی‌سازی در این وزارتخانه در سال ۱۴۰۳ ارائه کرد. سپس اعضای شورا به بیان نقطه نظرات و دیدگاه‌های خود پیرامون موضوع و راهکارهای پیشنهادی در خصوص نحوه ایفای نقش وازرت علوم، تحقیقات و فناوری در راستای تحقق شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» پرداختند.

مهمترین محورهای مطرح شده توسط اعضای شورا

پیگیری تحول دانشگاه‌ها از نوع سنتی به دانشگاههای با مسولیت اجتماعی

افزایش مشارکت بخش خصوصی در نظام نوآوری و تجاری سازی محصولات دانش پایه

افزایش نقش انجمن‌های علمی و کانون‌های فرهنگی در برنامه ریزی دانشگاه‌ها

ارتباط انجمن‌های علمی دانشجویی با شرکت‌های دانش بنیان

استفاده از نظرات نخبگان در تدوین سرفصل‌های آموزشی کتب درسی

افزایش حضور اعضای هیئت علمی در صنعت با اعطای امتیاز فناوری

ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان بر اساس آمایش سرزمینی

ایجاد سامانه‌های دولت الکترونیک برای نظرخواهی مستمر از مردم

بر اساس این گزارش؛ مقررشد معاونان، مشاوران و روسای مراکز ستادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین روسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری، راهکارهای اجرایی پیشنهادی را برای مردمی‌سازی در حیطه وظایف و ماموریت‌های خود را ذیل محورهای تعیین شده تدوین و در اسرع وقت برای دبیرخانه این شورا ارسال کنند.

کد خبر 6079501

دیگر خبرها

  • پلمب یک مرکز غیر مجاز زیبایی در قزوین
  • پلمب یک مرکز غیر مجاز زیبایی در قزوین 
  • برگزاری نشست معاونین فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به میزبانی قم
  • بیانیه بسیج جامعه پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بابل در خصوص انتشار خبر «اقدام عجیب یک دندانپزشک در بابل!»
  • استفاده از کمکهای مشورتی والدین دانشجویان برای پیشبرد اهداف وزارت
  • فعالیت بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ موسسه اقتصادی در افغانستان
  • دانشجوی گنابادی پژوهشگر برجسته کمیته تحقیقات وزارت بهداشت شد
  • درخشش دانشجوی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گناباد
  • ۱۵ اردیبهشت؛ آخرین مهلت اعلام نیاز‌ها در سامانه وزارت علوم
  • پیش‌بینی اجرای ۳۵ طرح آماری اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در آذربایجان شرقی