Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان در بیانیه‌ای گفت، طالبان در جریان مذاکرات در دوحه نسبت به تصمیم رئیس جمهوری افغانستان برای دستور عملیات نظامی علیه این گروه شبه‌نظامی ابراز نگرانی کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، زلمای خلیل‌زاد، نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان روز چهارشنبه (31 اردیبهشت 99) پس از ترک دوحه وارد کابل شد تا با دولت افغانستان درباره آغاز سریع روند سیاسی در این کشور گفت‌وگو کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در توییتی نوشت: ما درباره نگرانی‌های طالبان نسبت به دستور اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان برای انجام عملیات نظامی علیه این گروه شبه‌نظامی گفت‌وگو کردیم.

به دنبال حمله اخیر به یک زایشگاه و کشته و زخمی‌شدن مادران و نوزادان، غنی دستور حمله نظامی به طالبان را صادر کرد. دولت کابل طالبان را مقصر این حمله می‌داند در حالی که آمریکا تاکید کرده که داعش تنها مقصر و مسؤول این حمله است.  

خلیل‌زاد گفت: من سه نشست سازنده با ملا برادر، معاون رهبر طالبان و دیگر اعضای کمیسیون سیاسی طالبان داشتم که در جریان آنها من از تمامی طرفین خواستم تا خشونت‌ها را کاهش داده و مفاد کلیدی توافق‌نامه امضا شده اخیر را به این شبه‌نظامیان متذکر شدم.

این نماینده آمریکا در توییت دیگری نوشت: توافق‌نامه آمریکا-طالبان به هم پیوسته است. بدین معنا که تعهدات نسبت به مقابله با تروریسم، مذاکرات بین‌الافغانی، خروج نیروها و کاهش تدریجی خشونت‌ها منجر به یک آتش‌بس دائمی می‌شود.

وی افزود: طالبان تعهد خود به این توافق‌نامه و اجرایش را بیان و تاکید کرده که هر کار بتوانند برای مستقر کردن شهروندان آمریکایی انجام می‌دهند.

خلیل‌زاد در ادامه گفت: من نیز موضوع ناپدید شدن مارک فرریچز و پل اووربای، شهروندان آمریکایی را مطرح و نسبت به حملات اخیر طالبان در قندوز، غزنی و خوست ابراز نگرانی کردم.   

لینک کوتاه: asriran.com/0033oq

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: افغانستان طالبان خلیل زاد خلیل زاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۲۸۶۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات خود را علیه نیروهای آمریکایی از سر می‌گیریم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، نیروهای مقاومت عراق اعلام کرده‌اند که عملیات‌های خود علیه نیروهای آمریکایی را باردیگر آغاز می‌کنند.

در همین ارتباط نیز گردان‌های حزب‌الله عراق در بیانیه‌ای اعلام کردند که گروه‌های مسلح عراق به دلیل عدم پیشرفت در زمینه خروج آمریکا، عملیات خود را علیه نیروهای آمریکایی از سر خواهند گرفت.

به گفته گردان‌های حزب الله عراق، از سرگیری عملیات علیه آمریکایی‌ها در نتیجه عدم پیشرفت مذاکرات در زمینه خروج نیروهای آمریکایی از عراق در سفر «شیاع السودانی»، نخست وزیر به واشنگتن صورت می‌گیرد.

هفته گذشته محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق در جریان سفر خود به ایالات متحده با «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید دیدار کرده بود. در این دیدار السودانی با اشاره به مساله خروج نیروهای آمریکایی از عراق گفته بود: ما پیرامون مشارکت پایدار بر اساس توافق چارچوب راهبردی رایزنی خواهیم کرد. ما به مصوبات کمیته عالی هماهنگی میان عراق و آمریکا پایبند خواهیم بود. دولت من در اجرای این توافق جدیت دارد.

چند ماه پیش نیز، یک رسانه شاخص آمریکایی در تحلیلی با اشاره به حملات فزاینده گروه‌های مقاومت عراقی به پایگاه نظامیان آمریکایی در پی تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه نوشت: افزایش تلفات نظامی و شمار بالای مجروحان آمریکایی در عراق، واشنگتن را بر آن داشته که درباره چالش پرمخاطره حضور نظامی نیروهایش در خاک عراق وارد مذاکرات اولیه با مقامات عراقی شود.

روزنامه واشنگتن تایمز با اشاره به زمزمه آغاز مذاکرات میان مقامات بغداد و واشنگتن درباره خروج احتمالی دست‌کم ۲۵۰۰ نظامی آمریکایی از خاک عراق افزود: با شدت گرفتن جنگ در غزه و حملات پی‌درپی گروه‌های مقاومت عراقی به پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه طی ۳ ماه گذشته، اکنون در پارلمان عراق نیز مطالبات برای خروج آمریکا از خاک این کشور افزایش یافته است.

این گزارش افزوده بود: «طبق اظهارات مقامات وزارت خارجه آمریکا، مذاکرات برای کاهش تدریجی و حساب شده مستشاران نظامی آمریکا و هم‌پیمانانش در عراق با هدف پایان دادن به مأموریت نظامی نیروهای ائتلاف بین المللی در عراق به زودی آغاز خواهد شد.»

به نوشته واشنگتن تایمز، مقامات آمریکایی با اذعان به ده‌ها مجروح و آسیب مغزی نیروهای نظامی تحت امر خود به دنبال حملات گروه‌های مقاومت عراقی به محل استقرار نظامیانش فاش ساختند که از زمان آغاز حملات از سه ماه گذشته تاکنون، برخی از نیروها نیز دارای جراحت عمیق و وضعیت وخیمی دارند.

از سوی دیگر، «سابرینا سینگ»، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در بهمن ماه گذشته در سخنانی با اذعان به شدت یافتن دامنه حملات به نیروهای آمریکایی مستقر در عراق طی ماه‌های جاری در مقایسه با ۱۰ سال گذشته با فرافکنی آشکار درباره موضوع کاهش حضور نیروهای این کشور در عراق مدعی شده بود که مسئله خروج آمریکا به میزان آمادگی نیروهای نظامی عراق در دفاع از حاکمیت ملی و سرزمینی در برابر تهدیدها بستگی دارد.

این روزنامه مطرح آمریکایی در بخش دیگری از گزارش خود درباره چالش آینده حضور نظامی آمریکا در عراق با استناد به ادعاهای دولتمردان آمریکایی که تاکنون درخواست رسمی از سوی بغداد برای ترک این کشور دریافت نکرده‌اند؛ افزود: «اما نیروهای آمریکایی احتمالاً در اقلیم نیمه خودمختار شمال کردستان که دولت آن روابط نزدیک‌تری با واشنگتن دارد، باقی خواهند ماند.»

کد خبر 6084937

دیگر خبرها

  • روسیه از واگذاری کرسی نمایندگی افغانستان در سازمان ملل به طالبان حمایت می‌کند
  • هیئت بلندپایه ‎ترکمنستان وارد کابل شد
  • چرا نماینده طالبان برای مذاکره درباره حقابه هیرمند به ایران نیامد؟ + جزئیات
  • چین:گشایش کریدور «واخان» با افغانستان را بررسی می‌کنیم
  • خصلتی که کافران یهود را به خونخواری و جنگ‌افروزی کشاند
  • عملیات خود را علیه نیروهای آمریکایی از سر می‌گیریم
  • عملیات تلافی‌جویانه الحشدالشعبی در راه است/ اسرائیل رفتنی است
  • طالبان: آماده همکاری با «او.آی.سی» در قضیه فلسطین هستیم
  • داعش مسئول حمله تروریستی کابل
  • حمله کابل| داعش: شیعیان و طالبان را هدف قرار دادیم