Web Analytics Made Easy - Statcounter

«جان وایتلی» هنرپیشه هالیوودی که در خردسالی جایزه نادر اسکار را ازآن خود کرده بود، در 75 سالگی درگذشت.

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس به نقل از هالیوود ریپورتر، «جان وایتلی» هنرپیشه هالیوودی که در خردسالی جایزه نادر اسکار را ازآن خود کرده بود، در ۷۵ سالگی درگذشت. 

 

وایتلی که اصالتا اهل اسکاتلند بود، در دوره کودکی برای بازی در فیلم سینمایی «آدم ربایان» در سال ۱۹۵۳ اسکار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبر درگذشت وی توسط موزه اشمولیان در آکسفورد انگلستان اعلام شد. او در آنجا ۳۸ سال به عنوان معلم و مورخ هنر فعالیت داشت.

 

ویتلی در ۸ سالگی به همراه همبازی اسکاتلندی اش وینسنت وینتر در نقش نوه هایی بودند که در سال ۱۹۰۰ پس از مرگ پدرشان توسط پدربزرگ و مادربزرگشان (دانکان مکرا و ژان اندرسون) در نوا اسکوشیا  نگهداری می شدند. آن دو در یک خانه ای متروکه نوزادی رها شده را می بینند و  تصمیم می گیرند که او را بزرگ کنند. این فیلم در زمان نمایش در آمریکا با عنوان «آدم رباهای کوچک» شناخته می شد.

 

وایتلی و وینتر  هردو برای بازی در این فیلم جایزه «اسکار خردسالان» را که جایزه ای نادر محسوب می شوند را دریافت کردند. این جایزه را اولین بار «شرلی تمپل» در سال ۱۹۳۴ دریافت کرد. «باب هوپ» این جایزه را «اسکارت»(به معنای اسکار کوچک) نامید. «هِیلی میلز» آخرین هنرپیشه خردسالی بود که این جایزه را در سال ۱۹۶۰ دریافت کرد. «میکی رونی» «دینا دوربن» «جودی گارلند» «مارگارت او براین» و «بابی دریسکول» ازجمله دریافت کنندگان این جایزه بوده اند.

خویشاوندان وایتلی اجازه ندادند او در مراسم اهدای جایزه اسکار سال ۱۹۵۴ حضور یابد از این رو این جایزه از طریق پست برای او ارسال شد.

 

وی در سال ۲۰۱۴ به روزنامه پرس و ژورنال گفت: به یاد می آورم که وقتی جایزه اسکار را برایم با پست ارسال کردند، با شنیدن این که قرار است چیز خاصی باشد، با هیجان و شوق زیاد جعبه را باز کردم و بسیار ناامید شدم. آن زمان مجسمه اسکار خیلی زشت به نظرم رسید.

ویتلی متولد ۱۹ فوریه ۱۹۴۵، در آبردینشایر است. ویتلی فرزند یک مدیر بود. او در ۶ سالگی کارش را در رادیو بی بی سی با خواندن به جای جغد و بچه گربه آغاز کرد و به سرعت وارد دنیای سینما شد.

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: درگذشت هالیوود اسکار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۳۰۳۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر در قوانین جوایز اسکار

آکادمی اسکار قوانین جدیدی را برای فصل آینده این جوایز اعلام کرد که بر فیلم‌ها در شاخه‌های بهترین فیلم بین‌المللی، انیمیشن، موسیقی متن و فیلمنامه‌نویسی تأثیر می‌گذارد.

به گزارش ایسنا، بر اساس قوانین جدید آکادمی، انیمیشن‌های بلندی که در شاخه بهترین فیلم بین‌المللی از سوی کشورها معرفی شده‌اند به شرط دارا بودن شرایط، امکان رقابت در شاخه بهترین انیمشن بلند را نیز خواهند داشت.

همچنین پنجره اکران فیلم‌ها برای شرکت در شاخه بهترین فیلم بین‌المللی برای اسکار ۲۰۲۵ از ۱ نوامبر ۲۰۲۳ (۱۰ آبان ۱۴۰۲) تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۴ (۱۰ دی ۱۴۰۳) خواهد بود و فیلم‌ها برای واجد شرایط شدن باید در این بازه زمانی در کشور مبدا اکران سینمایی داشته باشند.

در بخش موسیقی متن نیز فهرست نامزدهای اولیه اسکار از ۱۵ به ۲۰ عنوان افزایش می یابد و سه آهنگساز در صورتی که همه آنها به طور کامل در موسیقی مشارکت داشته باشند، مجاز به دریافت تندیس‌های فردی خواهند بود.

در بخش‌های فیلمنامه‌نویسی، آکادمی اکنون از رقابت کنندگان می‌خواهد تا فیلمنامه نهایی را ارسال کنند.

با ورود به فصل جوایز اسکار ۹۷، تغییراتی در جوایز گاورنرز ایجاد شده است. جایزه یادبود «ایروینگ جی. تالبرگ» که به تهیه‌کننده خلاقی داده می‌شود که مجموعه آثارش نشان‌دهنده کیفیت بالای تولید تصلویر متحرک است، اکنون به عنوان تندیس اسکار اعطا می‌شود.

تعریف جایزه بشردوستانه «ژان هرشولت» نیز برای شامل شدن گسترده وسیع‌تری از تلاش‌های بشردوستانه بازنگری شده است و به فردی در صنعت فیلم داده می‌شود که تلاش‌های انسان دوستانه‌اش به ارتقای رفاه انسانی و کمک به اصلاح نابرابری‌ها کمک کرده است.

دو جایزه ویژه ارائه شده در جوایز فنی اسکار نیز تغییر نام داده‌اند: جایزه «گوردون ای ساویر» به جایزه یک عمر دستاورد علمی و فنی  و جایزه «جان آ. بونر» به جایزه خدمات علمی و فنی تغییر نام دادند.

برای واجد شرایط شدن فیلم‌های بلند در جوایز اسکار، این آثار باید بین ۱ ژانویه ۲۰۲۴ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۴ اکران سینمایی داشته باشد. اکران در سینما-ماشین‌ها دیگر وسیله‌ای برای احزار صلاحیت نخواهند بود و منطقه دالاس-فورت نیز به شش منطقه لس آنجلس، نیویورک، منطقه خلیج سانفرانسیسکو، شیکاگو، ایلینویز، و آتلانتا (جورجیا) اضافه شد که در آن فیلم‌ها می‌توانند با اکران سینمایی واجد شرایط می‌شوند.

هنگامی که یک فیلم اکران اولیه حداقل یک هفته‌ای خود را در یکی از شش منطقه معرفی شده بالا در ایالات متحده داشته باشد، باید استانداردهای نمایشی خاصی را نیز برای واجد شرایط بودن در شاخه بهترین فیلم بلند رعایت کند.

نود و هفتمین دوره جوایز اسکار در تاریخ ۲ مارس ۲۰۲۵ (۱۱ اسفند) برگزار خواهد شد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: سینمایی‌های فهرست تایم ۲۰۲۴ / دل تورو درباره میازاکی چه نوشت؟ کیلین مورفی اسکار ایرلند را هم برد ؛ پیروزی کامل شد تاخت و تاز سینمای ژاپن در چین

دیگر خبرها

  • بروزرسانی قوانین اسکار ۲۰۲۵؛ از اهدای جایزه بهترین موسیقی فیلم به ۳ آهنگساز تا تغییر نام برخی از جوایز
  • قوانین جوایز اسکار تغییر کرد
  • قوانین اسکار تغییر کرد
  • تغییر در قوانین جوایز اسکار
  • نادر کاشانی پیشکسوت بسکتبال درگذشت | دلیل درگذشت نادر کاشانی چه بود؟
  • پیشکسوت بسکتبال ایران درگذشت
  • نادر کاشانی پیشکسوت بسکتبال درگذشت
  • نادر کاشانی پیشکسوت تیم ملی بسکتبال ایران درگذشت
  • نادر کاشانی درگذشت + سوابق
  • کاپیتان پیشین تیم ملی بسکتبال درگذشت