Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر نفت از پایان بخش دریایی پارس جنوبی و تکمیل ۱۷ فاز در دولت تدبیر و امید خبرداد و گفت: آنچه در شرایط کنونی مهم است اینکه ما در دوران تحریم متوقف نمی‌شویم و با وجود تحریم کارمان را پیش می‌بریم و همه پروژه‌هایمان اعم از میدان‌های مشترک، پروژه گوره – جاسک، پروژه‌های غرب کارون و پتروشیمی فعال است.

به گزارش خبرنگار شانا، بیژن زنگنه امروز (پنجشنبه، ۳۱ اردیبهشت‌ماه) در آیین آغاز مراحل عملیات نصب پایه نخستین عرشه طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی با اشاره به اینکه این میدان موهبتی الهی برای ملت ایران است، یادآور شد: عملیات توسعه فازهای این میدان مشترک گازی پس از سال ۱۳۷۶ آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی مقدار برداشت از میدان مشترک گازی پارس جنوبی را در سال ۹۲ روزانه ۲۸۰ میلیون مترمکعب عنوان کرد و با بیان اینکه این رقم اکنون به روزانه ۷۰۰ میلیون مترمکعب رسیده است، تصریح کرد: امسال نیز ۵۰ میلیون مترمکعب به این مقدار افزوده می‌شود.

وزیر نفت افزود: خوشبختانه برای نخستین بار در این دولت آنچه خواست ملت ایران در برداشت متناسب با سهم‌مان از این میدان بود، محقق شده است.

نفت ۱۰۰ دلاری نداشتیم

زنگنه با اشاره به اینکه بخش عمده‌ای از توسعه میدان گازی مشترک پارس جنوبی در سال‌های اخیر در زمان تحریم محقق شده است، اظهارکرد: البته در فرصت کوتاه برجام توانستیم بسیاری از کالاهای مورد نیاز را وارد کشور کنیم.

وی با یادآوری اینکه پیش از آغاز به کار این دولت ۱۰ فاز پارس جنوبی تکمیل و ۱۷ فاز ناتمام وجود داشت، اظهار کرد: خوشبختانه ۱۷ فاز نیمه تمام جز پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی اکنون به بهره‌برداری رسیده است و امسال همه فعالیت‌های دریایی این میدان پایان می‌یابد.

وزیر نفت ادامه داد: این فعالیت‌ها در شرایطی انجام شده است که با مشکلات مالی روبه‌رو بودیم و نفت ۱۰۰ دلاری هم نداشتیم البته صندوق توسعه ملی در این مدت کمک زیادی به ما کرد.

کناره‌گیری توتال و سی‌ان‌پی‌سی‌آی از فاز ۱۱

زنگنه از طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی به‌ عنوان آخرین فاز این میدان مشترک نام برد و یادآور شد: قرارداد توسعه این میدان سال ۹۶ با کنسرسیوم بین المللی  متشکل از توتال فرانسه، شاخه بین‌المللی شرکت ملی نفت چین (سی‌ان‌پی‌سی‌آی) و پتروپارس ایران امضا شد و این کنسرسیوم پیش از ترک ایران ۱۰۰ میلیون دلار در این طرح هزینه کردند.

وزیر نفت با بیان اینکه با بازگشت تحریم ایران ابتدا توتال و سپس سی‌ان‌پی‌سی‌آی چین از این پروژه خارج شدند، گفت: با خروج این شرکت‌ها توسعه این پروژه به‌طور کامل به شرکت پتروپارس سپرده شد.

وی هدف از اجرای طر توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی به ارزش بیش از ۴ میلیارد دلار را افزون بر برداشت روزانه ۵۶ میلیون مترمکعب گاز از این میدان مشترک، استفاده از فناوری فشارافزایی عنوان کرد و افزود: برداشت گاز از میدان پارس جنوبی در آینده با افت تولید همراه می‌شود بنابراین قرار بود در این فاز از این فناوری استفاده کنیم.

به گفته زنگنه، ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار از مبلغ بیش از ۴ میلیارد دلاری این قرارداد مربوط به سکوی فشارافزایی بوده است.

برداشت از فاز ۱۱؛ ۱۴ ماه بعد

وزیر نفت با بیان اینکه عملیات نصب جکت سکوی ۱۱B طرح توسعه فاز 11 پارس جنوبی امروز در موقعیت خود (بلوک B) که در مرز هم قرار داد آغاز می‌شود، افزود: با نصب این جکت  که ارزش آن ۲۵ میلیارد دلار است امکان حفاری ۱۲ حلقه چاه تولیدی فراهم می‌شود که حفاری پنج حلقه چاه در مرحله نخست برنامه‌ریزی شده است.

وی با بیان اینکه با تمهیداتی که اندیشیده شده برای این جکت سکوی بهره‌برداری ساخته نمی‌شود، تصریح کرد: با نصب این جکت و حفاری پنج حلقه چاه امکان برداشت روزانه ۱۴ میلیون مترمکعب از این فاز ظرف ۱۴ ماه آینده میسر می‌شود.

زنگنه با بیان اینکه موضوع فشارافزایی از دو مسیر دریایی و خشکی در حال بررسی است، ادامه داد: نتیجه این بررسی احتمال دارد مهر یا آبان‌ماه مشخص شود و می‌توانیم در این زمینه تصمیم‌گیری کنیم.

وزیر نفت با یادآوری اینکه حجم این پروژه نسبت به پروژه‌های دیگر زیاد نیست، یادآور شد: آنچه در این شرایط مهم است اینکه ما در شرایط تحریم متوقف نمی‌شویم، با همه این تحریم‌ها کارمان را پیش می‌بریم و همه پروژه‌ها اعم از میدان‌های مشترک، پروژه گوره – جاسک، طرح‌های توسعه میدان‌های غرب کارون و پتروشیمی فعال است.

عملیات نصب جکت نخستین سکوی طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی در موقعیت مخزنی بلوک B با دستور حسن روحانی، رئیس جمهوری از طریق ویدیو کنفرانس در آب‌های نیلگون خیلج فارس آغاز شد.

منبع: شانا

کلیدواژه: بیژن زنگنه وزیر نفت فاز 11 پارس جنوبی تحریم توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی میلیون مترمکعب طرح توسعه فاز میدان مشترک وزیر نفت پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۳۰۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک استقلالی آب پاکی را روی دست خطیر ریخت | افسوس برای جدایی هایی که نزدیک است

به گزارش همشهری آنلاین بعد از پایان همکاری باشگاه استقلال با اصغر حاجیلو در آکادمی این باشگاه به این بهانه که او مدرک مربیگری A آسیا را ندارد، همچنان آکادمی آبی‌ها که باید محل تولد و پرورش ستاره‌های آینده این باشگاه بزرگ و پرطرفدار باشد بدون مدیر اداره می‌شود. این درحالی است که در گزارشی طی چند روز گذشته به این موضوع به تفصیل اشاره کرده و ضمن بررسی گزینه‌های ریاست آکادمی، به جوانب امر پرداختیم. بر همین اساس از باشگاه استقلال خبر می‌رسد با وجود مشخص شدن واگذاری امتیاز استقلالی‌ها به هلدینگ خلیج‌فارس، هنوز مدیریت این باشگاه درباره آکادمی تصمیم نهایی را نگرفته و به نظر می‌رسد این فرصت‌سوزی همچنان ادامه داشته باشد.

این در شرایطی است که از راهروهای باشگاه استقلال خبر می‌رسد فارغ از همه گزینه‌هایی که این روزها اسامی آنها در رسانه‌ها برای مدیریت آکادمی باشگاه استقلال مطرح شده، علی خطیر منتظر است تا امید روانخواه، دوست سالیان اخیر وی، به پیشنهاد او برای مدیریت آکادمی باشگاه پاسخ بدهد تا درصورتی‌که این پاسخ منفی باشد، خطیر به سراغ گزینه‌های دیگر برود. خطیر درحالی خواستار حضور سرمربی کنونی پارس جنوبی جم در باشگاه استقلال شده که این مساله واکنش‌های مختلفی نیز درپی داشته، ازجمله اینکه روانخواه با باشگاه لیگ یکی تحت قرارداد است و رقابت‌های لیگ آزادگان حدود یک ماه دیگر به پایان خواهد رسید.

در همین راستا نیز روانخواه روز گذشته بعد از بازی پارس جنوبی و سایپا که با برتری تیم بازیکن سابق استقلال به پایان رسید، ضمن تایید پیشنهاد مدیریت آکادمی باشگاه استقلال در جمع خبرنگاران گفت: «نه‌فقط استقلال، پیشنهادهای دیگری هم وجود دارد. من بازیکن استقلال بودم و قبلا هم در سمت مسئول آکادمی کار کرده‌ام. با پارس جنوبی قرارداد دارم و تنهایی نمی‌توانم تصمیمی بگیرم. مطمئنا برنامه‌ای برای رفتن ندارم. دوست دارم اگر شرایط فراهم باشد، بمانم. حداقل تا زمانی که قرارداد دارم، دوست دارم کارم را اینجا (پارس جم) انجام بدهم.» همه اینها در حالی است که رقابت‌های لیگ برتر رده‌های سنی در تهران طبق معمول همه سنوات گذشته از ابتدای تابستان آغاز شده و تیم‌های حاضر در این رقابت‌ها از حالا درصدد بستن تیم‌های خود و تقویت آنها به‌منظور حضور در لیگ رده‌های سنی هستند اما از آکادمی استقلال خبر می‌رسد سرمایه‌های این باشگاه به دلیل مشخص نبودن تکلیف مدیریت آکادمی و روشن نبودن وضعیت کادرفنی تیم‌های رده‌های سنی در حال انتقال به تیم‌های دیگر هستند.

کد خبر 846518 برچسب‌ها ویژه ورزشی باشگاه استقلال

دیگر خبرها

  • ایران امروز کشوری پیشرفته است / تهدیدها و تحریم‌ها ملت ایران را متوقف نکرده است
  • برنامه قطعی وزارت نفت خاموشی فلرها در پارس جنوبی است
  • ۱۹۰۰ دستگاه خودرو شوتی در خراسان جنوبی متوقف شد
  • امضای قرارداد فشار افزایی با ابهامات باقی مانده
  • یک استقلالی آب پاکی را روی دست خطیر ریخت | افسوس برای جدایی هایی که نزدیک است
  • بسته شدن پرونده ایستگاه خط ۷ مترو تهران
  • پرونده ایستگاه های اصلی خط ۷ مترو امسال بسته می شود
  • برنامه عملیاتی شرکت مترو تهران برای خط ۷
  • برنامه عملیاتی شرکت مترو تهران برای خط ۷ در سال جاری
  • روانخواه: پارس جنوبی دیگر متعلق به تهران نیست!