Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-18@09:58:35 GMT

۱۷ عارضه که سلامت چشم را تهدید می‌کند

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۳۳۲۰۰

۱۷ عارضه که سلامت چشم را تهدید می‌کند

 

به گزارش تابناک، عصر ایران به نقل از بست‌لایف نوشت: به دلیل آسیب‌پذیر بودن چشم‌ها باید نشانه‌ها و علائمی را که در این اندام‌ها رخ می‌دهد جدی بگیریم. در این گزارش به ۱۷ هشدار اشاره می‌کنیم که در صورت بروز آن‌ها در این عضو حساس بدن باید هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنیم.

حرکات غیرعادی چشم
اگر احساس می‌کنید چشم‌های شما بدون این‌که تلاشی برای حرکت دادن آن‌ها انجام دهید به عقب و جلو می‌روند باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این می‌تواند نشانه‌ای از یک ضایعه در عضلات چشم یا آسیب عصبی باشد، اما احتمال این‌ نیز وجود دارد که مسئله‌ای جدی‌تر باشد.

دیسمتری حرکات سریع چشم (saccadic dysmetria) به یک نوع حرکت غیرعادی چشم گفته می‌شود که حتی در زمان استراحت نیز رخ می‌دهد. این مشکل که از مخچه سرچشمه می‌گیرد، می‌تواند در نتیجه هر چیزی از بیماری لایم تا مولتیپل اسکلروزیس یا یک آسیب‌دیدگی سر تشخیص داده نشده رخ دهد.

خشکی مزمن چشم
افراد بسیاری هر از گاهی خشکی چشم را تجربه می‌کنند که می‌تواند به دلایل مختلف از جمله تغییرات آب‌وهوایی یا محرک‌هایی شکل بگیرد که با چشم در تماس بوده‌اند، اما خشکی مزمن چشم ممکن است نشانه‌ای از یک بیماری خودایمنی باشد.

سندرم سیوگرن یک بیماری خودایمنی است که توانایی غدد درون‌ریز را برای ترشح مواد از بین می‌برد. در شرایطی که طول عمر افراد مبتلا به این سندرم تقریبا برابر با افراد عادی است، این بیماری می‌تواند خطر ابتلا به عفونت و همچنین لنفوم را افزایش دهد.

بیرون‌زدگی چشم‌ها
بیرون‌زدگی ناگهانی چشم‌ها می‌تواند نشانه‌ای از شرایطی بالقوه خطرناک به نام بیماری تیروئید چشمی باشد. این عارضه ممکن است نشانه یک بیماری نادر خودایمنی باشد که می‌تواند گاهی اوقات به نابینایی منجر شود.

چشم‌های بیرون‌زده ممکن است نشانه‌ای از بیماری گریوز نیز باشد که به واسطه پرکاری غده تیروئید شکل می‌گیرد و نسبت به بیماری تیروئید چشمی خطر کمتری ایجاد می‌کند.

برخی بیماران ممکن است قرمزی چشم و همچنین تاری دید را به واسطه بیماری گریوز تجربه کنند. از دیگر علائم آن می‌توان به اختلالات خواب، افزایش تشنگی و کاهش وزن اشاره کرد.

احساس فشار در چشم
در شرایطی که سردردها می‌توانند موجب افزایش فشار در اطراف چشم شوند، فشاری که مستقیم بر کره چشم‌ها تاثیر می‌گذارد نشانه‌ای است که نباید نادیده گرفته شود.

احساس فشار در چشم‌ها بیشتر با اسپاسم عضلانی اربیکولاریس ناشی از خشکی یا تحریک چشم مرتبط است، اما ممکن است به واسطه التهاب در پشت چشم مانند آنچه به واسطه بیماری تیروئید چشمی، عفونت یا تومور رخ می‌دهد نیز شکل بگیرد.

احساس درد در چشم
احساس درد در چشم نشانه‌ای است که نباید نادیده گرفته شود. گاهی این درد به دلیل وجود یک جسم خارجی رخ می‌دهد، اما گاهی اوقات نشانه‌ای از شرایطی جدی‌تر در پشت چشم و در حفره سینوس یا حتی پایه مغز با تحت فشار قرار گرفتن یا تحریک شدن عصب سه‌قلو است.

از دست دادن موقت بینایی
برای افراد مبتلا به میگرن از دست دادن ناگهانی بینایی ممکن است یک رویداد آشنا باشد. با وجود این، برای افرادی که به این شرایط مبتلا نیستند از دست دادن موقت بینایی می‌تواند به بروز مسئله‌ جدی‌تری اشاره داشته باشد.

این عارضه می‌تواند نشانه‌ای از آموروز فاگاکس یا یک حمله ایسکمیک گذرا باشد. این عارضه به بررسی فوری پزشک نیاز دارد، زیرا ممکن است نشانه‌ای از اختلال در گردش خون به سمت چشم یا مغز باشد. حتی در صورت بازگشت بینایی، مراجعه به پزشک برای بررسی دقیق شرایط و رد احتمال یک سکته مغزی ضروری است.

از دست دادن بینایی هنگام ایستادن
از دست دادن ناگهانی بینایی هنگام برخاستن از حالت نشسته مسئله‌ای نیست که نادیده گرفته شود. این نابینایی موقتی نشانه‌ای از قطع گذرای جریان خون به چشم، عصب بینایی یا مغز است که می‌تواند نشانه‌ای از فشار خون پایین، بیماری عروقی یا افزایش فشار درون جمجمه باشد.

نوسانات دید
آیا برای یک لحظه دید خوب و شفافی دارید و لحظه‌ای بعد همه‌چیز مبهم به نظر می‌رسد؟ اگر این‌گونه است باید برای بررسی‌های دقیق‌تر به پزشک مراجعه کنید.

این شرایط اغلب نشانه‌ای از نیاز به استفاده از عینک است و همچنین می‌تواند نشانه‌ای از موارد جدی‌تر مانند دیابت یا دیگر بیماری‌های سیستمیک باشد.

دوبینی ناگهانی
دوبینی که بدون دلیلی مشخص شکل می‌گیرد قطعا مسئله‌ای نیست که نادیده گرفته شود. دوبینی می‌تواند نشانه‌ای از یک خونریزی، تومور یا تورم باشد که همگی به رسیدگی پزشکی فوری نیاز دارند.

مشاهده فلش‌های نور
مشاهده ناگهانی فلش‌های نور مسئله‌ای نیست که نادیده گرفته شود و در کنار مشاهده تغییر در اجسام شناور یا داشتن سایه در بینایی ممکن است به مساله پزشکی پیچیده اشاره داشته باشد. این علائم می‌توانند به جداشدگی شبکیه که یک وضعیت اضطراری است، اشاره داشته باشند.

تاری دید پس از یک وعده غذایی شیرین
تاری دید پس از خوردن غذاهای شیرین می‌تواند به دیابت اشاره داشته باشد. قند بیش از حد در جریان خون شما می‌تواند موجب تورم عدسی‌های چشم شده و به تاری دید منجر شود.

حساسیت به نور و قرمزی در یک چشم
حساسیت به نور همراه با قرمزی در یک چشم که به صورت ناگهانی شکل گرفته است می‌تواند نشانه‌ای از یووئیت یا التهاب لایه میانی چشم باشد. یووئیت نوعی التهاب است که یووه، لایه‌ای از چشم زیر صلبیه، را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. این موارد اغلب ماهیت خودایمنی دارند و می‌تواند به واسطه شرایطی از جمله اسپوندیلیت آنکیلوزان، مولتیپل اسکلروزیس، سارکوئیدوز و آرتریت روماتوئید شکل بگیرد.

خارش چشم‌ها
خارش چشم‌ها اغلب با آلرژی‌های فصلی پیوند خورده است، اما این تنها شرایطی نیست که ممکن است موجب خارش چشم‌ها شود.
چشم‌های تحریک‌شده و ملتهب می‌توانند نشانه‌ای از درماتیت پلک باشد که با نام اگزما بهتر شناخته می‌شود. در این مورد پرهیز از مالش و خاراندن چشم و مراجعه به پزشک برای دریافت درمان مناسب بهترین گزینه است.

التهاب عنبیه
علائم آرتریت تنها به مفاصل انسان محدود نمی‌شود. یووئیت قدامی ــ التهاب دردناک عنبیه ــ اغلب نشانه‌ای از آرتریت روماتوئید است.

لکه‌ای ثابت در میدان دید
وجود لکه‌ای ثابت در میدان دید یک موقعیت اضطراری پزشکی است که باید بلافاصله به آن رسیدگی شود. اپتومتریست‌ها می‌توانند ملانومای بدخیم و دیگر انواع سرطان در پشت چشم و همچنین تومورهای مغزی را که موجب تغییر در میدان دید بیمار شده‌اند تشخیص دهند. بیماران اغلب تا زمانی که لکه در مرکز میدان دید آن‌ها قرار داشته باشد، متوجه بروز مشکل نمی‌شوند.

مشکل دید در یک چشم
بدتر شدن دید یا از دست دادن کامل بینایی فقط در یک چشم که با آسیب‌دیدگی مرتبط نیست، یک وضعیت پزشکی جدی است. این شرایط می‌تواند زمانی رخ دهد که رگ‌های خونی در چشم دچار نشت یا انسداد هستند. این تغییرات عروقی می‌تواند به حمله قلبی و سکته مغزی منجر شود.

انحراف چشم‌ها
اگر چشم‌های خود را به صورت ارادی چپ می‌کنید جای نگرانی وجود ندارد، اما اگر متوجه انحراف خودبه‌خود چشم‌ها شده‌اید باید برای بررسی دلیل آن به پزشک مراجعه کنید.

در شرایطی که انحراف چشم‌ها در کودکان معمولا خوش‌خیم است، اما شرایط باید توسط یک چشم‌پزشک ارزیابی شود زیرا انحراف ناگهانی چشم‌ها به سمت بیرون می‌تواند نشانه‌ای از افزایش فشار درون جمجمه یا سکته مغزی باشد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: روز قدس محمد عزیزی فریدون احمدی مهدی جمالی دعای روز بیست و هفتم رمضان سلامت چشم روز قدس محمد عزیزی فریدون احمدی مهدی جمالی دعای روز بیست و هفتم رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۳۳۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«ناآگاهی» بزرگ‌ترین تهدید سلامت روان

شبنم کوهی روانشناس و عضو انجمن روان‌شناسی ایران در گفت‌وگو با  خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با بیان اینکه «ناآگاهی» بزرگترین تهدید سلامت روان خانواده‌هاست، گفت: اصلاً معنای همدلی را نمی فهمیم و باید آموزش های لازم را ببینیم و در کنار این آموزش، مشاوره داشته باشیم.

وی افزود: متاسفانه فکر نمی کنیم که برای ورود به جامعه و گذراندن هر کدام از مراحل زندگی  نیاز به آموزش داریم اما  ازدواج می کنیم. بدون آموزش،  بچه‌دار می‌شویم و بدون اینکه بدانیم در هر مرحله از رشد کودک ما چه تأثیری داریم. برای مثال مادر یا پدر کودک 5 ساله را دعوا می کنند در صورتی که اصلا نمی دانند کودک تا سن 6 سالگی قدرت تفکر منطقی ندارد. والدین منطقی دعوا می کنند که برای مثال چرا سس را روی مبل ریختی، در صورتی که کودک چیزی نمی بیند و فقط می بیند که نزدیک ترین آدم، او را دعوا می کند. بعدها که بزرگ می شود والدین می گویند نمی دانم چرا بچه ام به یک رابطه غلط چسبیده است؟ یا چرا فرزند من مسئولیت پذیر نیست؟ این‌ها به این علت است که اصلا آگاهی نداریم که باید با فرزندمان چطور رفتار کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که باید برای رفع این ناآگاهی چه کرد و کجا این آگاهی به دست می آید، گفت: متاسفانه این روزها از هر کسی بپرسید برای بهبود رابطه باید چه کار کنید و یا برای فرزندپروری و ... چه کار کنیم همه صاحب نظر هستند. اما مسئله اصلی این است که آموزش حتما زیر نظر متخصص باشد تا ببینیم این همدلی که می‌گویند چیست.

کوهی افزود:  برای مثال  از هر کسی بپرسید، آیا تو انسان همدلی هستی، می‌گوید نقطه ضعف من این است که خیلی مهربان هستم و همه را درک می کنم. اما زمانی که وارد بطن زندگی این فرد می شوید، متوجه می شوید که این فرد نمی داند همدلی در عمل یعنی چه. زمانی که با بچه یا همسر دعوا می کنم، همدلی یعنی چی؟ خوب گوش دادن یعنی چه و .... این روزها اگر از همه بپرسید می گویند که من از صبح تا شب به حرف های فرزندم و همسرم گوش می دهم اما اگر از همسر و فرزند پرسیده بشود، چیز دیگری می گوید.

این روانشناس خانواده گفت: ما اصلا معنای همدلی را نمی فهمیم و باید آموزش های لازم را ببینیم و باید در کنار این آموزش، مشاوره داشته باشیم. آدم‌ها فکر می کنند مشاوره زمانی باید انجام شود که اتفاقی برای ما پیش آمده باشد. آن زمان واجب است اما قبل از اینکه پیش بیاید هم لازم است. مشاوره در واقع حکم پیشگیری دارد. 

وی با اشاره به  اهمیت نقش مشاوره فردی افزود: با آموزش، کتاب خواندن و دوره رفتن، آموزش زیرنظر متخصص یک پیش زمینه و همزبانی با دنیای  مفاهیم روان شناسی پیدا می کنیم. حالا در اتاق درمان (در خصوص نوجوان، همسر و فرزند) یاد می گیریم این مفاهیم را چطور اجرا کنیم.

کوهی با اشاره به نقش فضای مجازی و تاثیرپذیری خانواده ها گفت: یک زمانی که فضای مجازی نبود، آدم ها از خیلی چیزها خبر نداشتند و بنابراین سطح انتخاب ها، توقعات و انتظارات مشخص بود. مثلا شخصی که در روستا زندگی می کرد با توجه به سطح روستایی که در آن زندگی می کرد، آرزوها شکل می گرفت. اما امروز می بینیم آدم ها در آن سر دنیا چه طور زندگی می کنند، چه ارزشها و اهدافی دارند و این باعث می شود که ما دچار اضطراب شویم، احساس کنیم عقب هستیم. این مسئله دامن خانواده ها را می گیرد. 

وی عنوان کرد: ما زوجهایی را در اینستاگرام می‌بینیم که مدام در مسافرت و خوشگذرانی هستند، بعد ما می بینیم که ما درگیر مشکلات متعدد از جمله اقتصادی و ... فرزند و مشکلات آنها هستیم. یا مثلا همسرم هر روز من را سورپرایز نمی کند، با گل به خانه نمی آید. این باعث می شود که احساس کنیم یک جای کار می لنگد. دلیل این احساس واهی این است که درگیر فضای مجازی شده ایم. البته به خیال خودمان همه چیز را می بینیم. چون ما عادت داریم قشنگی هایمان را قاب کنیم. 
کوهی ادامه داد: بدیهی است ما دعوای آدم های مجازی را نمی بینیم. هیچ وقت زندگی نرمال و صورت بدون آرایش آنها را نمی بینیم. در اینجا آموزش های روان شناسی خیلی مهم‌تر می شود.

 این روانشناس خانواده افزود: مهمترین کار این است که آدم ها بدانند زندگی گاهی سختی هایی دارد و قرار است در سختی ها کنار هم باشیم. البته منظورم این نیست که اگر همسرتان شما را کتک زد و خشونت خانگی داشت و خیانت کرد باید تحمل کرد.  اما یک زندگی ممکن است دعواهای بدی داشته باشد و ممکن است فرزندتان مسیری را انتخاب می کند که شما اصلا دوست نداشتید که چنین انتخابی داشته باشد و ... اما این ها مسائلی است که در هر زندگی وجوددارد و باید بدانیم که آنها را باید حل کنیم، نه اینکه تحمل کنیم، یا رها کنیم یا نه اینکه با همسر و بچه دعوا کنیم، زیرا زندگی سختی هایی دارد که باید آنها را بپذیریم و سعی در  اصلاح آن داشته باشیم و خانواده را حفظ کنیم چرا که  این خانواده با دردها زیباست و گرنه در خوشی‌ها و مسافرت ها همه هستند. زمانی که شما واقعا یک دردی را دارید و با یک نفر سختی را پشت سر گذاشتید، آن آدم ارزشمند است و آن فرد به شما حس امنیت می دهد و حس خانواده را القا می کند.

وی در رابطه با بزرگترین خطری که روابط خانواده را تحت تأثیر قرار می دهد، گفت:  مهمترین دلیل به هم ریختن خانواده «خشم درمان نشده» است. زمانی که به عنوان همسر و فرزند با شما دعوا می کنم (خصوصا فرزندان در دوره نوجوانی) حتی اگر مسئله کوچک باشد، تأثیری که در من می گذارد بزرگ است. این خشم است که همه چیز را از جمله صمیمیت، رابطه جنسی، تفریح، خوشگذرانی و رابطه به عنوان یک نقطه امن برای همسر و فرزند را از بین می برد و نقطه شروع خیانت و سردی عاطفی در خانواده است. جایی که همه چیز تمام می شود.

وی در پاسخ به این سئوال که برای رفع این خشم چه باید کرد، گفت: اولا باید مهارت فردی به عنوان پذیرش و جداسازی افکار داشته باشیم که این ها مهارت های حوزه آگاهی و آموزش است و باید بدانیم که «رابطه» سختی های خودش را دارد و «خشم» جزئی از رابطه است، اما باید بدانم که چطور این خشم را در خودم و ذهن و رابطه حل کنم. 

کوهی افزود: بعد از اینکه فهمیدم چطور در خودم و ذهنم مشکل را حل کنم حالا باید یاد بگیرم چطور با همسر و  فرزندم حل کنم. نحوه «درست صحبت کردن» و «گوش دادن» یک مسئله بسیار مهم و بزرگ است و تکنیک های مختلف دارد. خوب گوش کردن ویژگی های مشخص دارد. گاهی اوقات به همسر خود می گوییم مشکل کجاست؟ تا صحبت می کنم شروع به حمله می کنیم. می گوید چرا می پرسی وقتی نمی خواهی بدانی. بعد اگر بپرسید می گوید من همیشه به همسرم گوش می دهم. اول باید یاد بگیریم و  بدانیم که در موقعیت چطور از آن استفاده کنیم. نحوه درست گفت‌وگو را بدانیم. 

 این روانشناس به یکی از بحران های خانواده های ایرانی اشاره کرد و گفت: بحران خانواده های ایرانی «آرزوهای از دست رفته والدین» است که می خواهند فرزندان آنها را دنبال کنند و حتی همسرانشان با ملاک های آنها زندگی کنند. تفکر سنتی که ما داریم این است که راه یکی است و آنچه من می دانم درست است. یک مقدار باید ذهن را باز کرد و اجازه بدهیم که آدم ها مسیر فردی و شکوفایی خودشان را داشته باشند.
والدین باید استعداد فرزند را بشناسند و اجازه بدهند به جای «کنترل گری» و «تسلط روی زندگی»، اضطراب را بپذیریم و کنترل را برداریم و اجازه بدهیم خانواده با وجودی که هر کدام مسیر خود را می روند، در کنار هم باشند. 

وی افزود: همه خانواده به «تراپی» احتیاج دارند. یک پدر و مادر شاد، خانواده شاد می سازند. یعنی هم باید فردی و هم به عنوان یک پدر و مادر و زوج سالم و هم به عنوان خانواده که تربیت مناسبی برای فرزند داشته باشید تا فرزند شما بتواند آدمی شاد و خوشحال رشد کند و مسئولیت پذیر باشد. تراپی در هر جنبه فردی، زوجی و خانواده خیلی مهم است و می تواند در تمام ابعاد (درآمد خانواده، سلامت فیزیکی و روان خانواده و ازدواج و شغل و آینده فرزند) تأثیرگذار باشد. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دو بیماری‌ای که بیشتر مردم ایران را تهدید می‌کند
  • شایع‌ترین نشانه‌های وسواس
  • ردپای ژنتیک در اختلال وسواس
  • قرص‌های لاغری غیرمجاز، تهدید جدی برای سلامت جامعه 
  • چرا دچار وسواس می شویم/ بارزترین نشانه‌های وسواس
  • آبله مرغان، بیماری شایع اولین فصل سال است
  • علائم و عوارض بیماری کاوازاکی (فیلم)
  • «ناآگاهی» بزرگ‌ترین تهدید سلامت روان
  • «ناآگاهی» بزرگترین تهدید سلامت روان است
  • وسواس؛ بیماری سمج اما درمان‌پذیر