Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@06:53:08 GMT

زالی: مرگ ناشی از کرونا در تهران ۱۵ درصد کاهش یافت

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۳۵۱۰۵

زالی: مرگ ناشی از کرونا در تهران ۱۵ درصد کاهش یافت

به گزارش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دکتر «علیرضا زالی» درباره وضعیت بیماری کرونا در تهران اظهار کرد: در ۲۴ ساعت گذشته  ۱۵۰ بیمار مبتلا به کرونا در بخش های عادی و ۶۸ نفر در بخش مراقبت های ویژه بستری مراکز بهداشتی و درمانی بستری شده اند.

وی تعداد بیماران کرونایی که در ۲۴ ساعت گذشته از بیمارستان های استان مرخص شده اند را ۲۶۲ نفر عنوان کرد و افزود: میزان مرگ و میر نیز تقریبا حدود ۱۵ درصد نیز نسبت به ۲۴ ساعت گذشته کاهش داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران در ادامه افزود: در میزان مراجعات به مجموعه های بهداشتی با کاهش ۲۲ درصدی و در مجموعه مراجعات درمانی با کاهش ۲۹ درصدی مواجه شدیم.

زالی ادامه داد: به نظر می رسد توجه به عواملی که روزهای گذشته نیز به آن تاکید کرده ام، یعنی بالا بودن میزان رعایت پروتکل های بهداشت فردی و جلوگیری خانواده ها از حضور افراد پرمخاطره در سطح شهر، در حفظ شرایط موجود و روند رو به کاهش بیماری بسیار مهم است.

وی تاکید کرد: رعایت پروتکل ها و شیوه نامه های بهداشتی به ویژه در حوزه مشاغل و کسب و کار ضروری است همچنین افرادی که در زمره گروه های پرخطر قرار می گیرند علاوه بر رعایت پروتکل ها باید از تردد غیرضروری در سطح شهر خودداری کنند، زیرا نسبت به سایر افراد میزان بالاتری از خطر آنان را در معرض بستری شدن در بیمارستان قرار می دهد.

زالی یادآور شد: برخی از علائم جدید مانند علائم گوارشی، کاهش اشتها، از بین رفتن حس چشایی، اختلال در حس بویایی، سردردهای شدید، دردهای کمری همراه با تب و دردهای عضلانی و احساس کسالت عمومی را هم باید در کنار علائم تنفسی به تابلوی بالینی علائم  بیماری اضافه کنیم.

وی تاکید کرد: در کنار علائم تنفسی که علائم شایع و بارز این بیماری هستند، برخی علائم گوارشی به ویژه اسهال های آبکی متناوب همراه با تب های خفیف نیز می تواند ظن بالینی تیم بالینی را نسبت به کرونا برانگیخته کند.

اعلام آمادگی کامل بیمارستان های استان برای استمرار درمان بیماران غیرکرونایی

زالی یادآور شد: با توجه به شرایط کرونا در بیمارستان های تهران از شروع اسفندماه تا کنون، طبیعتا برخی از بیماران مزمن مانند بیماران دیابتی، بیماران سرطانی و بیمارانی که در حوزه بیماری های خاص نیاز به خدمات درمانی داشته اند، به خاطر خطر مواجه شدن با بیماری به بیمارستان ها مراجعه نکرده اند.

وی ادامه داد: خوشبختانه با توجه به رعایت شیوه نامه های بهداشتی و تفکیک شرایط برای بستری و پذیرش بیماران کرونایی و غیرکرونایی می توان اعلام کرد که بسیاری از بیمارستان ها در حال حاضر با اجرای شیوه نامه های بهداشتی آمادگی لازم را برای پذیرایی از بیماران مزمن به ویژه بیماران سرطانی و بیماران خاص دارند.

زالی تاکید کرد: بیمارانی که تاکنون درمانشان به دلایلی ابتر مانده برای اینکه دچار مشکل مضاعف نشوند تدریجا به مراکز بهداشتی مورد نظر مراجعه کنند.

وی یادآور شد: طبیعتا همکاران ما در بیمارستان های تهران آمادگی لازم را برای پذیرایی از این بیماران دارند تا با رعایت شیوه نامه های بهداشتی با حداقل خطرات مترتب به استمرار درمان آن ها کمک کنند.

برچسب‌ها ویروس کرونا دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی پروندهٔ خبری تعطیلات عید فطر و نگرانی از شیوع کرونا ماه مبارک رمضان؛ روزگار کرونایی کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها هراس جهانی از ویروس کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ویروس کرونا دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی شیوه نامه های بهداشتی بیمارستان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۳۵۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتفاقاتی که بعد از زیاده‌روی در مصرف هندوانه در بدن شما می‌افتد

آفتاب‌‌نیوز :

خوردن بیش از حد هندوانه می‌تواند مشکلات زیادی ایجاد کند، از ضعف عضلانی گرفته تا ضربان قلب نامنظم.

این نتیجه در یک مطالعه موردی روی سه بیمار مبتلا به CKD آزمایش شد. این افراد پس از خوردن مقادیر زیاد هندوانه به شدت بیمار شدند؛ اما چرا آن‌ها به مراقبت پزشکی نیاز پیدا کردند؟

پاسخ در این است که هندوانه فقط آب نیست. این میوه آبدار سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است که بیشترین آن‌ها پتاسیم است. یک برش هندوانه (تقریباً ۲۸۶ گرم) حاوی ۳۲۰ میلی‌گرم پتاسیم است؛ حدود ۱۲ درصد مقدار توصیه‌شده‌ی روزانه برای زنان و حدود ۹ درصد برای مردان؛ بنابراین برای یک فرد سالم، هندوانه منبع فراوان و خوشمزه پتاسیم است که با توجه به نقش‌های متعدد آن در بدن مفید است. اعصاب ما از پتاسیم برای کمک به انتقال سیگنال‌ها، از جمله سیگنال‌هایی که سبب انقباض عضلانی می‌شوند، حفظ سطوح طبیعی مایع خارج از سلول‌ها و کنترل فشار خون استفاده می‌کند.

در شرایط عادی، پتاسیم اضافی که در این فرآیند‌ها استفاده نمی‌شود توسط کلیه‌ها و از راه ادرار از بدن خارج می‌شود. با این حال، کلیه‌های افراد مبتلا به CKD در فیلتر کردن پتاسیم چندان کارآمد نیستند.

برای سه بیمار مذکور در مطالعه موردی، خوردن بیش از حد هندوانه غنی از پتاسیم منجر به هایپرکالمی شدید آن‌ها شد؛ وضعیتی که در آن پتاسیم زیادی در خون وجود دارد.

بیماران بین ۶.۶ تا ۷.۴ میلی‌مول در لیتر پتاسیم در خون خود داشتند، در حالی که محدوده طبیعی بین ۳.۵ تا ۵.۰ میلی‌مول در لیتر است. هر سه آن‌ها به مدت سه هفته تا دو ماه، هر روز مقادیر زیادی هندوانه به صورت میوه یا آب میوه مصرف کرده بودند.

بیماران توسط متخصصان ویزیت شدند، اما هایپرکالمی همیشه علائم واضح ندارد، همانطور که در مورد یکی از این سه بیمار اینطور بود. با این حال، می‌تواند علائم بسیار جدی هم داشته باشد.

برای مثال، دو بیمار دیگر دچار مشکلات قلبی شدند که به پتاسیم اضافی نسبت داده شد. یکی از آن‌ها ضربان قلبش کندتر از حد طبیعی شده بود و دومی از ایمپلنت دفیبریلاتور که برای بازگرداندن ریتم منظم قلب طراحی شده بود، شوک دریافت کرد.

علائم دیگر می‌تواند شامل ضعف عضلانی، احساس سوزن سوزن شدن، حالت تهوع و در موارد ناگهانی یا شدید، تنگی نفس و درد قفسه سینه شود.

خوشبختانه، هایپرکالمی با وجود خطرناک بودن، قابل‌درمان است. در مورد بیماران مورد مطالعه، درمان فوری آن‌ها دارو بود، اما به همه آن‌ها توصیه شد مصرف هندوانه خود را کاهش دهند. پیگیری چند ماه بعد نشان داد هر سه به این توصیه عمل کردند و در نتیجه سطح پتاسیم آن‌ها به حالت عادی بازگشته بود.

نویسندگان این مطالعه موردی امیدوارند با این تحقیق توانسته باشند خطرات کمتر شناخته‌شده‌ی زیاده‌روی در مصرف هندوانه را برای افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیه روشن کنند.

«هندوانه یک میوه تابستانی محبوب است. اگرچه موز، سیب زمینی و گوجه فرنگی به دلیل ایجاد هایپرکالمی بدنام هستند، اما خطر ابتلا به هایپرکالمی پس از مصرف بیش از حد هندوانه معمولاً نادیده گرفته می‌شود.»

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • افتتاح همزمان چند پروژه بهداشتی در شهرستان فیروزکوه
  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است
  • کاهش فواصل بهداشتی واحد‌های دامی از ۳۰ تا ۱۰۰ درصد
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور
  • حـذف کودکان مهاجر از سلامت
  • هوش مصنوعی به زودی امکان درمان در خانه را فراهم خواهد کرد
  • رعایت توصیه‌های بهداشتی، ضامن تولید واحدهای مرغداری است
  • اتفاقاتی که بعد از زیاده‌روی در مصرف هندوانه در بدن شما می‌افتد
  • بیمارستان شهید جلیل یاسوج آبروی استان است/ کاهش اعزام بیمار