Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-19@09:09:51 GMT

پاروکستین؛ موارد مصرف، عوارض جانبی

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۳۶۲۹۵

پاروکستین؛ موارد مصرف، عوارض جانبی

پاروکستین دارویی است که به‌منظور درمان افسردگی، اختلالات تنش‌زای پس از رویداد، ناخوشی (خلقی) پیشاقاعدگی، هراس و وسواس فکری-عملی تجویز می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از drugs.com، پاروکستین یک داروی ضدافسردگی است که به گروه داروهای موسوم به مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین تعلق دارد و برای درمان افسردگی تجویز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دارو همچنین برای درمان اختلالات تنش‌زای پس از رویداد، ناخوشی (خلقی) پیشاقاعدگی، هراس و وسواس فکری-عملی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

با وجودی‌که این دارو به‌منظور برطرف کردن علائم افسردگی است اما از آنجایی که اثربخشی این دارو منجر به کاهش میل جنسی هم می‌شود به‌منظور درمان انزال زودرس نیز مصرف می‌شود.

نکات مهم در مصرف پاروکستین

در صورت مصرف پیموزید یا تیوریدازین نباید از پاروکستین استفاده کرد. در 14 روز قبل یا 14 روز بعد از استفاده از داروهای مهارکننده همچون ایزوکاروباکسیدید، لاینزولید، فنلزین، رساگیلین و ... نباید پاروکستین مصرف شود. بروز هر گونه علائم جدید یا بدتر شدن وضعیت ناشی از مصرف پاروکستین باید به پزشک اطلاع داده شود. در صورت بروز علائمی همچون توهم، سفتی عضلات، حالت تهوع، استفراغ، تشنج و یا افزایش ضربان قلب حتماً باید بیمار تحت نظارت درمانی قرار بگیرد. مصرف داروی ضد افسردگی مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین همچون پاروکستین در دوران بارداری ممکن است باعث مشکلات جدی ریه یا سایر عوارض در کودک شود. پاروکستین برای استفاده توسط افراد جوان‌تر از 18 سال مورد تأیید نیست. نباید مصرف این دارو را به‌طور ناگهانی قطع کرد چون احتمال بروز عوارض جانبی را به‌همراه خواهد داشت. بیمار باید براساس دستور پزشک نسبت به کم کردن دوز دارو اقدام کند.

عوارض جانبی پاروکستین چیست؟

عوارض جانبی شایع مصرف پاروکستین عبارتست از: ضعف، خواب آلودگی، سرگیجه، خستگی، بی‌خوابی، از دست دادن اشتها، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، یبوست، خشکی دهان، ناتوانی جنسی، انزال غیرطبیعی یا مشکل در ارگاسم و ...

منبع اصلی

انتهی پیام/4105

منبع: آنا

کلیدواژه: درمان افسردگی دانستنی های پزشکی عوارض جانبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۳۶۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعرفه های آندوسکوپی و کولونوسکوپی پاسخگوی هزینه‌ها نیست

به گزارش خبرگزاری مهر، کامران باقری لنکرانی، در نامه‌ای به سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت، عنوان داشت: ضمن تشکر از مساعی جنابعالی در ارتقای خدمات سلامت کشور از جمله اصلاح دستورالعمل ارائه خدمات مختلف نظیر کولونوسکوپی، همانگونه که مستحضرید تعرفه‌های پروسیجرها همچون آندوسکوپی و کولونوسکوپی حتی با لحاظ کردن هر دو بخش فنی و حرفه‌ای، در حال حاضر کفاف هزینه‌های نگهداشت و استهلاک این دستگاه‌ها را نمی‌دهد.

در این شرایط، تحمیل هزینه‌های اضافه‌تر به واحدهای ارائه خدمت چه در بخش دولتی و چه خصوصی، برای خدماتی که برای حفظ کیفیت درمان و ایمنی بیماران ضروری هستند و در تعرفه‌های مزبور نه در جز فنی و نه در حرفه‌ای لحاظ نمی‌شوند، باعث فشار مضاعف مالی هم به ارائه کنندگان خدمت و هم بیماران گردیده است.

از جمله خدمات ضروری که در کنار پروسیجرها ارائه می‌شود می‌توان به مواردی همچون پالس اکسی متری، رگ گیری، تزریق سرم و دارو، بررسی وضعیت بیمار، مشاوره قبل و بعد از پروسیجر و…، اشاره نمود.

از طرف دیگر برخی از تجهیزات مصرفی آندوسکوپی و کولونوسکوپی که غیر سرمایه‌ای و یکبار مصرف هستند و بعضاً تهیه آنها برای بیماران امکان پذیر نیست و لزوماً توسط مراکز درمانی، بیمارستان، کلینیک و یا توسط پزشکان در مطب شخصی تهیه می‌شوند که از مهم‌ترین این موارد می‌توان به لوازم مصرفی همچون پنس بیوپسی، سوزن اسکلروتراپی، هموکلیپس، اسنیر، تهیه وسایل ضد عفونی، دهانی، کیت اپرئاز لباس بیمار، داروهای لازم سدیشن و…، نام برد که در حال حاضر با چالش تقبل هزینه توسط بیمه‌ها در برخی از استان‌ها روبرو شده است. حتی برخی از خدمات که دارای تعرفه هستند بعضاً توسط سازمان‌های بیمه گر در صورتحساب‌های ارسالی مورد پذیرش قرار نمی‌گیرند و باعث تضییع حقوق بیماران و ارائه کنندگان خدمت می‌شود که به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

۱- ویزیت بیمار قبل و بعد از پروسیجر و مشاوره پزشکی

۲- کد ۹۶۰۱۸۰ اکسیژن تراپی با نازال یا ماسک

۳- کد ۹۶۰۰۱۰ پایش و ارزیابی مثل فشار گرفتن. کنترل علائم حیاتی و پالس اکسی متری

۴- کد ۹۶۰۱۵۵ برای رگ گرفتن

۵- کد ۹۶۰۱۷۰ برای تزریق هر داروی وریدی

۶- لیست وسایل مصرفی یکبار مصرف ویژه هر بیمار

با توجه به موارد فوق، از جنابعالی درخواست می‌شود ضمن اعلام این موارد به معاونین درمان دانشگاه علوم پزشکی، بیمه‌های پایه و تکمیلی، تاکید گردد که موارد اعلامی مازاد بر تعرفه اندوسکوپی و کلونوسکوپی بوده و در صورت ارائه خدمت و تهیه وسایل مزبور با درج در صورتحساب بیماران، قابل پرداخت از طرف بیمه‌ها هستند.

امید است با تاکید و پیگیری جنابعالی، وضعیت ناهماهنگ فعلی که در برخی از استان‌ها باعث برخورد بین بیماران، بیمه‌ها و ارائه کنندگان خدمت گردیده است و بر کیفیت خدمات و ایمنی آنها تأثیر گذار بوده، به سرعت حل شود.

کد خبر 6082366 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • تعرفه های آندوسکوپی و کولونوسکوپی پاسخگوی هزینه‌ها نیست
  • دلایل افزایش وزن که از آن بی خبر هستید
  • مرگ در کمین مصرف کنندگان دارو‌های تقلبی و قاچاق
  • موارد مصرف مالیات باید برای مردم تبیین شود
  • کدام داروها را می توان بدون نسخه خرید؟ | زمانی که باید مصرف داروهای OTC را قطع کنید
  • افسردگی شدید میان اعضای یک خانواده منتقل می‌شود
  • شمشیر دو لبه‌ای به نام کورتون | پاسخ به همه سؤالات و نگرانی‌ها درباره چگونگی مصرف داروهای ضدالتهابی
  • بهترین راهکار برای کاهش وزن
  • درمان افسردگی با ایمپلنتی به اندازه یک نخود
  • درمان افسردگی مقاوم به دارو با ایمپلنتی به اندازه نخود