Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-25@01:55:21 GMT

۲۵۰ هزار سکه طلا نفقه یک بانوی ایرانی

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۴۳۷۶۵

۲۵۰ هزار سکه طلا نفقه یک بانوی ایرانی

صراط:

تاج‌محل، بنایی در شهر آگرا، واقع در هندوستان، یکی از مشهورترین بنا‌های تاریخی جهان محسوب می‌شود و برخی، آن را به عنوان یکی از عجایب هفت‌گانه جهان معرفی می‌کنند. تاج‌محل، مکان دفن «شاه‌جهان»، پنجمین امپراتور گورکانی هند و همسر وی، ارجمندبانوست.

به گزارش خراسان این مکان سالانه میلیون‌ها گردشگر را به سوی خود جلب می‌کند، اما کمتر کسی درباره هویت ایرانی بانوی مدفون در این مکان و ثروت هنگفتی که همسرش به وی بخشیده بود، حرف می‌زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارجمندبانو یا «ممتاز محل»، نوه پسری میرزا غیاث‌بیگ، از درباریان شاه تهماسب‌یکم صفوی است که در دوران اکبر، سومین پادشاه گورکانی هند، به این کشور فرستاده و در دهلی ماندگار شد. گورکانیان هند که تباری مغولی داشتند، نمی‌توانستند به بومیان هندی زیاد اعتماد کنند؛ برای همین، این سیاستمدار توانمند ایرانی را به خدمت گرفتند و او در هند به مشاغل حساس حکومتی رسید.

ارجمند بانو، به شدت مورد علاقه همسرش بود و این علاقه تا آن‌جا پیش رفت که شاه‌جهان او را به عنوان ملکه نخست دربار خود برگزید و ده‌ها لقب دهان پُرکُن به او داد. تمام محل زندگی او در قلعه «خاص محل»، جایی در آگرا، از طلا پوشیده شده‌بود و افزون بر این، شاه‌جهان، نفقه‌ای معادل سه میلیون سکه طلا، به صورت سالانه به وی پرداخت می‌کرد که این نفقه، به هیچ وجه با نفقه‌ای که به دیگر زنان دربار تعلق می‌گرفت، قابل قیاس نبود.

بر این اساس، ارجمندبانو ماهانه ۲۵۰ هزار سکه طلا به عنوان نفقه از همسرش می‌گرفت! مبلغی که در روزگار ما اصلاً در ذهن و فکر نمی‌گنجد. این بانوی ایرانی‌تبار، سرانجام در سال ۱۶۳۱ میلادی (۱۰۱۰ خورشیدی)، هنگام وضع حمل درگذشت و در آرامگاه پرشکوه تاج محل، مدفون شد. شاه‌جهان وصیت کرد که پس از مرگ، او را در کنار همسر محبوبش دفن کنند و این اتفاق نیز، در سال ۱۶۵۸ میلادی (۱۰۳۷ خورشیدی) به وقوع پیوست.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: صراط شاه جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۴۳۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توان فنی - مهندسی ایران در جهان شناخته شده است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، "رانیل دیکره مسینکه" رئیس جمهور کشور سریلانکا در مراسم افتتاح پروژه چند منظوره اومااویا در جنوب شرق کشور سریلانکا که با حضور رئیس جمهور ایران و وزیر نیرو برگزار شد، ضمن قدردانی از دولت ایران و شرکت‌های مهندسی ایرانی به منظور اجرای این پروژه عظیم فنی – مهندسی صنعت آب و برق، گفت: دشواری‌ها و چالش‌های بسیاری در مسیر پیشبرد و عملیاتی کردن این پروژه عظیم در سریلانکا وجود داشت اما به همت مهندسان ایرانی با وجود همه این محدودیت‌ها، در نهایت پروژه بزرگ و چند منظوره اومااویا نهایی و به مرحله اجرا رسید.

وی در ادامه به تمدن کهن و باستانی دو کشور ایران و سریلانکا اشاره کرد و افزود: خوشبختانه امروز شاهد قرار گرفتن دو کشور دارای تمدن کهن و سیستم‌های آبیاری باستانی به منظور همکاری در زمینه اجرای پروژه‌های مهندسی شده انتقال آب و تولید برق هستیم.

رئیس جمهور کشور سریلانکا یادآور شد: پیشبرد طرح‌های صنعت آب به منظور بهره‌برداری از منابع آبی موجود به نفع مردم ساکن در این منطقه خواهد بود و خوشبختانه در کنار اجرای پروژه بزرگ انتقال آب و نیز تولید و توزیع برق توسط متخصصان ایرانی، این دانش و تکنولوژی به مردم سرزمین سریلانکا منتقل شد.

به گفته وی، بی تردید بدون همکاری ایران و انتقال توانمندی و تکنولوژی مهندسان ایرانی انجام این پروژه بزرگ و انتقال آب به مناطق دارای بحران و تنش آبی سریلانکا غیرممکن بود.
دیکره مسینکه در ادامه با تاکید بر اینکه مهارت‌ها و تکنولوژی فنی - مهندسی ایران در جهان شناخته شده است، اظهار کرد: ایران نمونه کشوری است که موفق شد تکنولوژی و دانش فنی را در همه حوزه‌ها با خوداتکایی ایجاد کند، ارتقا دهد و پیشرفت‌های چشمگیری را در این مسیر کسب کند.
وی یادآور شد: ایران و سریلانکا به عنوان دو کشور جنوب آسیا در صدد کسب هویت و استقلال خودشان هستند و بی‌تردید اجرای پروژه‌هایی در سایه همکاری‌های مشترک بین دو کشور، رویکرد این کشورها را در تحققق استقلال هویتشان تقویت می‌کند.
رئیس جمهور کشور سریلانکا خاطرنشان کرد: به واسطه اجرای پروژه بزرگ و چند منظور اومااویا، ایران توانست با بهره‌مندی از ظرفیت و توان متخصصان خود، از طریق سدسازی آب را به منطقه خشک انتقال دهد که با نعمات فراوانی برای آیندگان نیز همراه خواهد شد.

کد خبر 6087676 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • آمریکا برای این سه «هکر ایرانی» ۱۰ میلیون دلار پاداش تعیین کرد
  • (ویدئو) واکنش دیدنی آقای بازیگر وقتی اسم همسرش را می‌شنود
  • توان فنی - مهندسی ایران در جهان شناخته شده است
  • افزایش همکاری‌های ایران و سریلانکا با افتتاح پروژه اومایا
  • اشک‌های شیرین امیرعلی نبویان برای همسرش
  • شما ایرانی‌ها پادشاه جهان اسلام و شیر خاورمیانه هستید + فیلم
  • خلاصه بازی لاتزیو ۲ - ۱ یوونتوس؛ بانوی پیر به فینال رفت + ویدئو
  • (ویدئو) دو ایرانی بهترین تبلیغ تاریخ تویوتا را در دبی ساختند!
  • (ویدئو) نوجوان ایرانی که دل ایلان ماسک را برد؛ یاسین شفیعی کیست؟!
  • اولین گام سقوط روشنفکری