Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-20@06:17:59 GMT

پروبانتلین؛ موارد مصرف، عوارض جانبی

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۴۳۸۳۹

پروبانتلین؛ موارد مصرف، عوارض جانبی

‍‍‍‍‍‍

پروبانتلین دارویی است که با کاهش ترشح اسید معده به درمان زخم معده کمک می‌کند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از webmd، پروبانتلین دارویی است که با کاهش ترشح اسید معده به درمان زخم معده کمک می‌کند.

این دارو که به‌صورت خوراکی مصرف می‌شود معمولاً 30 دقیقه قبل از هر وعده غذایی و یا هنگام خواب تجویز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته مهم در مصرف پروبانتلین این است که این دارو تنها در صورتی‌که به‌صورت مرتب مورد استفاده قرار گیرد بیشترین اثربخشی را خواهد داشت.

نکات مهم در مصرف پروبانتلین

پروبانتلین به‌دلیل بروز خشکی دهان در بلند مدت احتمال بروز پوسیدگی دندان‌ها را افزایش می‌دهد. این دارو در افراد سالخورده می‌تواند منجر به اختلال حافظه، آشفتگی یا خواب‌آلودگی شود. احتمال بروز افزايش حرارت بدن در مصرف اين دارو در مناطق گرمسير و يا در صورت فعاليت شديد بدن وجود دارد.

عوارض جانبی پروبانتلین چیست؟

خشکی دهان، کاهش تعرق، سرگیجه، خواب آلودگی، تاری دید، تهوع، استفراغ، یبوست، تپش ضربان قلب، تکرر ادرار از عوارض جانبی شایع این دارو است که در صورت مشاهده هر یک از این علائم پزشک معالج می‌بایست نسبت به آن مطلع شود.

تداخلات دارویی پروبانتلین چیست؟

مصرف همزمان این دارو با داروهای ضداسهال میزان جذب پروبانتلین را کاهش می‌دهد. مصرف همزمان اين دارو با داروهای ضددرد مخدر منجر به افزايش خطر يبوست شديد و یا فلج روده‌ها می‌شود. مصرف همزمان اين دارو با آنتی‌هیستامین‌ها باعث تشدید عملکرد پروبانتلین شده و احتمال بروز عوارض جانبی ناشی از این دارو را افزایش می‌دهد.

منبع اصلی

انتهای پیام/ 4105

منبع: آنا

کلیدواژه: درمان زخم معده دانستنی های پزشکی عوارض جانبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۴۳۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوراکی‌هایی که نباید هرگز با آب مخلوط شوند

آیا می‌دانستید که آب، هرچند مایه‌ی حیات است، می‌تواند در برخی موارد به سیستم گوارشی آسیب برساند؟ در حقیقت، برخی غذاها هستند که نباید همزمان با مصرف آب خورده شوند.

این مقاله شما را با پنج ماده غذایی آشنا می‌کند که ترکیب آن‌ها با آب می‌تواند به گوارش شما آسیب برساند و سوء هاضمه ایجاد کند. ما به شما خواهیم گفت که چرا باید از نوشیدن آب همراه با این غذاها خودداری کنید و چگونه این عادت می‌تواند به سلامتی شما ضرر برساند.

مصرف موز و تاثیر آن بر هضم

به گزارش فرطب، موز منبع غنی از فیبر محلول است که می‌تواند در صورت مصرف با مقدار زیادی آب، باعث رقیق شدن شیره معده و کاهش سرعت هضم غذا شود. بهترین روش مصرف موز، خوردن آن به تنهایی یا همراه با غذاهایی است که بافت و طعم آن را تکمیل می‌کنند.

تاثیر مصرف مرکبات با آب

مرکبات نظیر پرتقال، گریپ‌فروت، و لیمو طبیعتاً حاوی مقدار زیادی آب هستند. مصرف این میوه‌ها همراه با آب زیاد می‌تواند به ناراحتی معده یا احساس سیری زودرس منجر شود. بنابراین، توصیه می‌شود که مرکبات را به اندازه متعادل مصرف کرده و بین خوردن آن‌ها و نوشیدن آب فاصله بیندازید.

مصرف ماست و نوشیدن آب

ماست به عنوان یک محصول لبنی، حاوی پروبیوتیک‌های مفید برای سلامت روده است. نوشیدن آب فوراً بعد از خوردن ماست می‌تواند میزان اثربخشی پروبیوتیک‌ها را کاهش دهد. اگر پس از خوردن ماست نیاز به نوشیدن آب داشتید، فقط یک جرعه بنوشید یا به جای آن ماست طعم‌دار را انتخاب کنید.

تاثیر مصرف آب با غذاهای تند

غذاهای تند مانند فلفل چیلی یا سس‌های تند می‌توانند هنگامی که با مقدار زیادی آب ترکیب شوند، مشکلاتی را برای سیستم گوارشی ایجاد کنند. آب می‌تواند حرارت را پخش کرده و احساس سوزش را تشدید کند. در این مواقع، مصرف محصولات لبنی مانند شیر یا ماست می‌تواند به خنک کردن دهان کمک کند.

نکاتی برای مصرف برنج و آب

مصرف زیاد آب همراه با برنج می‌تواند اسیدهای معده را رقیق کرده و فرایند هضم را دچار اختلال کند. خوردن یک لیوان آب قبل یا بعد از مصرف برنج توصیه می‌شود، اما در حین خوردن غذا باید از نوشیدن آب زیاد خودداری کرد. پیشنهاد می‌شود کمی صبر کنید تا برنج به خوبی هضم شود، سپس به نوشیدن آب بپردازید.

جمع بندی

هنگام خوردن موز، مرکبات، ماست، غذاهای تند، و برنج توجه به نحوه مصرف آب اهمیت دارد. مصرف آب زیاد در همراهی با بعضی غذاها ممکن است هضم را کند کند یا به ناراحتی معده منجر شود. برای جلوگیری از این مشکلات، توصیه می‌شود بین خوردن غذا و نوشیدن آب فاصله ایجاد کنید و میزان مصرف آب را با توجه به نوع غذا تنظیم نمایید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • خوراکی‌هایی که نباید هرگز با آب مخلوط شوند
  • با مصرف چای زنجبیل و بابونه اسید معده را متعادل کنید
  • کدام مراکز مجاز به ارائه خدمات زالودرمانی هستند
  • مراکز مجاز به ارائه خدمات زالودرمانی
  • ۲۵ درصد تخفیف پرداخت عوارض شهرداری قم تا پایان تیرماه
  • مرگ در کمین مصرف کنندگان دارو‌های تقلبی و قاچاق
  • کدام داروها را می توان بدون نسخه خرید؟ | زمانی که باید مصرف داروهای OTC را قطع کنید
  • شمشیر دو لبه‌ای به نام کورتون | پاسخ به همه سؤالات و نگرانی‌ها درباره چگونگی مصرف داروهای ضدالتهابی
  • قرص‌های لاغری غیرمجاز، تهدید جدی برای سلامت جامعه 
  • بهترین راهکار برای کاهش وزن