Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از چالش‌های اصلی در حوزه‌های پژوهشی نبود اعتماد بین مدیران ارشد و پژوهشگران در حوزه‌های مختلف مدیریتی است.جان کلام این بی‌اعتمادی در این جمله نمایان است که مدیران، پژوهش‌ها را نامنطبق بر حوزه عمل و اجرا می‌دانند و در کفه ترازو عمل و اجرا عمدتاً جانب عمل را می‌گیرند اما نکته مهمی که در این نسبت همواره نادیده گرفته می‌شود ناکارآیی عمل بدون نظر و اندیشه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرانی که با مشارکت ندادن پژوهشگران در فرایندهای تصمیم‌گیری و تخصیص ندادن بودجه و منابع کافی به آن از عمق استراتژیک تصمیم‌گیری می‌کاهند علاوه بر تعمیق بی‌اعتمادی، حوزه‌های اجرایی را با نوعی ناکارآمدی و تصمیم‌گیری‌های مبتنی بر آزمون و خطا بنا می‌کنند که در نهایت آسیب‌ها و ضعف‌های آن در زندگی مردم و ناکارآمدی بوروکراسی مشهود خواهد بود. 
در مدیریت شهری هم موارد مذکور وجود دارد و متکی نبودن مدیریت شهر به پژوهش‌ها و فعالیت‌ها منجر به تصمیم‌گیری مدیران بر مبنای شواهدشان می‌شود. به‌عنوان نمونه، برای عملیات اجرایی پروژه پل و تونل صدر مبلغ هنگفتی هزینه شده اما اثرات این پروژه در کاهش ترافیک شهر نامشخص است. یا اینکه در دوره‌های قبل تصمیم گرفته شد بدون جانمایی مناسب و منطبق با مبلمان شهری، شهروندان هر ساعتی از شبانه‌روز که بتوانند زباله‌های خود را در محل‌های مشخصی قرار دهند. این تصمیم هم مانند موارد دیگری که مبتنی بر پژوهش نبوده باعث ایجاد مشکلات زیادی، هم برای شهروندان و هم در تصویر سیمای شهر شده است. 
در همین روزهای اخیر غافلگیری شهرداری تهران درخصوص بارش برف که هم در زمان آقای قالیباف، هم دوران آقای نجفی و هم در عصر آقای حناچی رخ داده مشخص می‌کند که نبود بررسی‌های علمی و پژوهش‌محور ریشه و علت غافلگیری و استیصال مدیریت شهری بوده‌اند. به رغم چنین مواردی باز هم شاهدیم که تصمیمات نه با مشارکت حلقه‌های فکری و پژوهشی قابل اعتماد، بلکه در محفل‌هایی اتخاذ می‌شود که عموماً روبنا و نه زیربنای شهری برای آنها اهمیت دارد و پروژه نه برای رفاه عمومی و تسهیل جریان مدیریت شهر بلکه صرفاً بر مبنای این اعتقاد که بایدکاری کرد استوار شده است. در این رویکرد کارنامه و رقابت مدیران با پیشینیان پررنگ و مهم جلوه می‌کند. 
اساساً اگر در حوزه‌های شهری پژوهش‌های جدی و قابل اعتماد قبل از انجام و اجرای پروژه‌ها صورت بگیرد و با واکاوی و کنکاش در ابعاد مختلف آن تبعات و بازخوردهای اجتماعی، زیست‌محیطی و ترافیکی آن ارزیابی شود علاوه بر کاهش هزینه‌های تمام شده طرح‌ها شاهد تراکم و انباشت خطاها و ضعف‌ها هم نخواهیم بود؛ زیرا آوار این خطاها در نهایت مدیران شهری را به نقطه و جایگاهی سوق می‌دهد که هر گروه مدیران و تصمیم‌گیران با نوعی فرار به جلو، مشکلات هر دوره و عصری را ماَترک و میراث مدیران قبلی می‌دانند و البته بدیهی است که تداوم این رویه و بی‌اعتنا بودن مدیران به پژوهشگران نه تنها گرهی از مشکلات و بحران‌ها نمی‌گشاید، بلکه اتفاقاً بر دامنه و عمق بحران‌ها در میان مدت و بلندمدت می‌افزاید. 

منبع:ویژه نامه شهرپژوه

کد خبر 513754 برچسب‌ها مجله شهر پژوه پژوهش ترافیک - شهری شهرداری شورای شهر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: پژوهش ترافیک شهری شهرداری شورای شهر تصمیم گیری مدیریت شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۴۵۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند تصمیم‌گیری در شهرداری اصفهان مطلوب نیست/ لزوم تقویت دیپلماسی فرا شهری و بین دستگاهی

سخنگو و عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: به نظر می‌رسد در شهرداری دچار بحران تصمیم‌گیری هستیم، تصمیمات کُند گرفته می‌شود یا اساساً گرفته نمی‌شود و به موازات آن دچار ضعف در دیپلماسی بین دستگاهی و بین استانی و ملی نیز هستیم که امیدواریم تا دیر نشده نسبت به رفع این اشکالات اقدام شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی صالحی امروز _یکشنبه دوم اردیبهشت_ در یکصدوبیست‌ونهمین جلسه علنی شورا در تذکری اظهار کرد: احتمالاً رژیم کودک‌کش باز هم دچار اشتباه محاسباتی شد و انتخاب اصفهان به‌عنوان نمایش کودکانه با کوادکوپترهای پیتزابر را در شهری اجرا کرد که مردمانش پیشتازان ایثار و شهادت هستند و امیدواریم پس از این اتفاق و واکنش مردم اصفهان، همچنین موفقیت عملیات «وعده صادق» همه دنیا به نظم نوین جهانی سلام کند، نظمی که در آن جمهوری اسلامی بیش از پیش به‌عنوان یک ابرقدرت تعیین کننده است، چراکه از بیست‌وششم فروردین دنیا نگاه احترام‌آمیز بیشتری به ایران و مردم این کشور خواهد داشت.

وی ضمن قدردانی از همکاران ستاد خدمات سفر شهر اصفهان و تلاش‌های صورت گرفته در ایام نوروز گفت: تصمیم‌های انتصاباتی شهردار که به آن از جانب مردم و همکاران شهرداری اشکالات متعدد وارد شده است، در این مقطع از دوره خدمتی زیاد و بدون راهبرد بود که با سوالات بسیاری نیز همراه شده است، بنابراین از شهردار انتظار داریم که برای اقناع راهبرد خود در تصمیمات اخیر حداقل برای کارکنان مدیریت شهری اقدام کند.

سخنگو و عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: در خلال این تصمیمات در بعضی جابه‌جایی‌ها، برخلاف رویه‌های قبلی جایگاه‌هایی برای برخی افراد از قبل رزرو شده بود، اما افرادی همچنان بلاتکلیف هستند و برای برخی همکاران که دوره خدمتشان پایان پیدا کرد جایگاه جدیدی تعیین نشده است؛ در این راستا شائبه‌هایی در خصوص فشارها و تصمیمات سیاسی و گروهی در انتخاب افراد مطرح می‌شود و امیدواریم مشی اخلاقی شهردار اجازه ندهد که این روند ادامه پیدا کند.

صالحی با اشاره به بی‌نظمی شهرداری در تعامل با شورا گفت: در جلسات علنی و تلفیق و کمیسیون‌ها شاهد نظم و حضور فعال و به موقع نمایندگان شهرداری نیستیم، از سال گذشته نیز شاهد نظرات متناقض آن‌ها در بررسی لوایح هستیم که انرژی و وقت مدیریت شهری را تلف می‌کند.

وی اظهار کرد: به نظر می‌رسد در شهرداری دچار بحران تصمیم‌گیری هستیم، تصمیمات کُند گرفته می‌شود یا اساساً گرفته نمی‌شود و به موازات آن دچار ضعف در دیپلماسی بین دستگاهی و بین استانی و ملی نیز هستیم که امیدواریم تا دیر نشده نسبت به رفع این اشکالات اقدام شود.

سخنگو و عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: البته این تذکرها به معنای نادیده گرفتن تلاش‌ها و اقدامات نیست، همان‌طور که در سازمان عمران بیش از ۵۰ درصد بیشتر از بودجه مصوب عملکرد داشتیم، یعنی به ازای ۸۰۰ میلیارد تومان حدود ۱,۲۰۰ میلیارد تومان عملکرد انجام شده است، همچنین در ایام اخیر چند پهنه تفریحی به شهر اضافه شده و بهار ۱۴۰۳ میزبانی خوبی از شهروندان داشتیم.

وی با اشاره به دبیرخانه شورا تصریح کرد: شورای اسلامی شهر که در منتخب مردم است در محاصره تبلیغاتی است و اگر وظیفه‌ای روی دوش خود به جهت جهاد تبیین می‌دانیم، باید تدبیر کنیم تا از اتلاف بیت‌المال جلوگیری شود.

صالحی گفت: در دو سه هفته ابتدای سال کمیته‌های نظارتی در بعضی مناطق به بهانه نبود مراجعه تعطیل شده است؛ این بی‌تدبیری در مدیریت است و مراجعه گام دوم نظارت در کمیته‌ها است و در این راستا کمیته‌ها باید به اصل وظایف خود که نظارت است بازگردند.

کد خبر 746562

دیگر خبرها

  • فوری: قرارداد طارمی و اینتر نهایی شد
  • نیاز ایران به تصمیم گیری های استراتژیک و سرنوشت ساز در سیاست خارجی
  • یک هتل کوهستان در منطقه ۲ تهران ساخته می شود | راه نجات بوستان های جنگلی تهران از نظر یکی از مدیران شهری
  • در راستای تامین منافع شهروندان در کنار شهردار خواهیم بود
  • توسعه فناوری‌های حوزه صنایع معدنی با حمایت از پژوهشگران 
  • روند تصمیم‌گیری در شهرداری اصفهان مطلوب نیست/ لزوم تقویت دیپلماسی فرا شهری و بین دستگاهی
  • تعریف پنج برنامه راهبردی در زمینه امنیت غذایی
  • چالش دنباله‌ دار تعطیلی پنجشنبه یا شنبه | مرکز پژوهش‌ ها: فعلا دست نگه دارید
  • پروژه دوربرگردان غیرهم‌سطح شهید دانشگر سمنان افتتاح شد
  • ملاک اولویت‌بندی پروژه‌های شهری آسایش و رفاه روزانه مردم باشد