Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-19@16:12:43 GMT

پلاسمای سرد چیست و چه کاربردهایی دارد؟

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۴۶۰۹۰

پلاسمای سرد چیست و چه کاربردهایی دارد؟

پلاسمای سرد، یک روش نوین برای ضد عفونی محیط است و بدون آسیب وارد کردن به بافت‌های انسانی، میکروب‌ها را از بین می‌برد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، دنیای اطراف ما توسط پلاسما احاطه شده‎است، زیرا پلاسما جزئی از جهان معمول است. در زندگی روزمره، پلاسما به شکل شفق‌هایی زیبا (شفق قطبی) و نورپردازی در آسمان وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه ‎بر ‎این، هنگام خروج از جو سیاره، با پلاسما در خورشید، ستاره‎ها و بادهای خورشیدی (جریانی از ذرات یونی یا پلاسمای انرژی‎دار) روبرو می‎شویم. تقریباً ۹۹ درصد از کل مواد شناخته‌شده در جهان در حالت پلاسما هستند و سه حالت معمول ماده (جامد، مایع و گاز) تنها یک درصد را شامل می‌شود. در ادامه شما را با پلاسمای سرد و کاربردهای آن آشنا می‌کنیم:

پلاسمای سرد چیست و چه کاربردهایی دارد؟

پلاسمای غیرحرارتی یا پلاسمای سرد، پلاسمایی است که در تعادل ترمودینامیکی قرار ندارد، زیرا دمای الکترون بسیار گرم‌تر از دمای انواع سنگین مانند یون‌ها و نوترون‌ها است. در زیست پزشکی، از پلاسمای سرد برای درمان دندان‌درد، پوست و ضد عفونی دستگاه‌های پزشکی استفاده می‌شود. در علم مواد، پلاسمای سرد برای اصلاح و تغییر سطح مواد (تولید تراشه رایانه) به کار می‌رود.

در صنایع غذایی، پلاسمای سرد کاربردهایی در فرآیند بسته‌بندی و تولید مواد غذایی دارد. در علوم محیطی نیز از آن برای تصفیه آب و هوا استفاده می‌شود. ظرفیت حرارتی پایین پلاسمای سرد، تنوع کاربردهای آن و هزینه تولید آن، باعث افزایش علاقه دانشمندان به استفاده از این فناوری شده است؛ محققان همواره از کاربردهای جدید علم پلاسما شگفت‌زده می‎شوند.

پلاسمای سرد چگونه ایجاد می‌شود؟

دانشمندان با ارسال الکترون‌های فوق سریع از طریق گازهایی مانند هلیوم و هوا، پلاسمای سرد ایجاد می‌کنند؛ این الکترون‎ها با انرژی زیادی به اتم‌ها و مولکول‌ها برخورد کرده و با از بین‌بردن بیرونی‎ترین الکترون‎های اتم‎ها و مولکول‌های موجود در گاز، ترکیبی غلیظ از الکترون‌های آزاد و یون‌های آزاد را ایجاد می‌کنند.

از بین بردن میکروب ها با پلاسمای سرد

پلاسمای سرد با آسیب‎رساندن به DNA میکروبی و ساختارهای سطحی و در عین‌حال، بدون آسیب به بافت‌های انسانی، میکروب‌ها را از بین می‌برد. موضوع مهم‌تر اینکه پلاسما قادر است میکروب‌های در حال رشد در بیوفیلم‌ها یا زیست‌لایه‌های موجود در زخم‎ها را از بین ببرد؛ اگرچه بیوفیلم‎های متراکم‌تر، مقاومت بیشتری را در برابر درمان نشان می‎دهد.

کد خبر 424614

منبع: ایمنا

کلیدواژه: پلاسما درمانی ضدعفونی دستگاه های ضدعفونی کننده ضد میکروب ویروس کرونا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق پلاسمای سرد الکترون ها میکروب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۴۶۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فوت ۹۱ نفر در اثر سوءمصرف مواد مخدر

مدیرکل پزشکی قانونی مازندران، گفت: در سال ۱۴۰۲ آمار تلفات سوءمصرف مواد و داروهای مخدر و محرک در استان جان ۹۱ را گرفت که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۰ درصد افزایش داشت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری به نقل از روابط عمومی اداره کل پزشکی قانونی استان مازندران، علی عباسی،  اظهار داشت: در سال 1402 از کل تلفات اعتیاد 73 نفر مرد و مابقی زن هستند.

وی تصریح کرد: بر اساس آمار ارسالی از مراکز استان در این مدت شهرستان‌های ساری با 17، قائمشهر با 11 و نور با 8 فوتی بیشترین و شهرستان بابل با یک فوتی کمترین آمار مرگ بر اثر سوءمصرف مواد را داشتند.

عضو شورای قضایی استان مازندران خاطرنشان کرد: قطعا حساسیت منطقی خانواده به رفتار فرزندان و حتی حساسیت نسبت به تغییر رفتار همسر و همچنین برخورد درست با این افراد در صورت گرایش آنان به مواد مخدر، آگاه شدن از گرایش جوانان به مواد مخدر و آگاهی از علائم و نشانه های اولیه و انجام مشاوره‌های درست از طرف خانواده می‌تواند از گرفتار شدن جوانان در دام اعتیاد و به تباهی کشاندن افراد و مرگ جلوگیری کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مواد غذایی‌ای که به کاهش التهاب معده کمک می‌کنند
  • کشف ۱۹۰ کیلوگرم تریاک در فسا
  • اهدا ۱۵۰ بسته مواد غذایی به بیماران خاص و هموفیلی درنیشابور
  • پیشگیری از مسمومیت غذایی
  • دستگیری ۱۸ قاچاقچی مواد مخدر در کهگیلویه و بویراحمد
  • این میوه کمبود‌های بدن را جبران می‌کند
  • فوت ۹۱ نفر در اثر سوءمصرف مواد مخدر
  • کشف و معدوم سازی مواد غذایی فاسد
  • نمایشگاه کشفیات پلیس مبارزه با مواد مخدر
  • خطر سرطان برای کسانی‌که ته دیگ دوست دارند