Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-19@22:31:44 GMT

هنری مبتنی بر تحقیق و پژوهش

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۴۶۶۵۵

هنری مبتنی بر تحقیق و پژوهش

 هفته گذشته نمایشگاه مجازی با عنوان «جلوه امیرالمؤمنین(ع)» در آثار نقاشی پشت شیشه توسط اداره‌کل میراث فرهنگی تهران و موزه نقاشی برگزار شد.

قدس آنلاین: کلاس آموزشی این هنر به صورت آنلاین و مجازی برعهده مهرنوش بشارت، دانش‌آموخته از دانشگاه فرانسه در رشته هنرهای تجسمی بود.

بشارت به مدت ۳۸ سال در عرصه هنرهای تجسمی و نقاشی پشت شیشه فعالیت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بانوی هنرمند در گفت‌وگو با خبرنگار ما یکی از ویژگی‌های مهم نقاشی پشت شیشه را تلفیق این هنر با مضامین مذهبی می‌داند. وی می‌گوید: نقاشی پشت شیشه همواره با هنر اسلامی مرتبط بوده، در قدیم هنرمندان با بهره‌گیری از روایات و داستان‌های ائمه‌اطهار(ع) آثار بسیاری از نقاشی پشت شیشه خلق کرده‌اند.

بشارت با بیان اینکه نقاشی پشت شیشه، هنری موفق در انتقال فرهنگ ایرانی اسلامی به جهان است، معتقد است: این هنر را شاید بتوان با طرح‌هایی که جدیدتر هستند تلفیق کرد، اما به طور کلی نباید از اصول و اسلوب نقاشی پشت شیشه عبور کرد، چون نقاشی پشت شیشه به دلیل اسلوب و ویژگی‌های خاصی که دارد نمی‌تواند با مدرنیزه پیش برود.

این هنرمند در خصوص آموزهای آکادمیک «نقاشی پشت شیشه» می‌گوید: این هنر در هیچ دانشگاهی تدریس نمی‌شود، چون ردیف و رشته مخصوص به خود را ندارد، البته شاید در برخی از کارگاه‌های هنری دانشگاه‌ها، دانشجویان به واسطه علاقه‌مندی خود کمی به نقاشی پشت شیشه توجه کرده و بخواهند این هنر را دنبال کنند، اما چون نقاشی پشت شیشه، هنری سخت و نیازمند استمرار و تلاش است، معمولاً کمتر مورد توجه هنرجویان قرار می‌گیرد. 

هنری مبتنی بر پژوهش

بشارت بر مسئله تحقیق این هنر تأکید می‌کند و می‌گوید: هنرمندی که وارد این عرصه می‌شود باید برای شروع و ادامه فعالیت‌های هنری‌اش تحقیق‌های زیادی انجام دهد. وی ضمن اشاره به تاریخچه این هنر، بیان می‌کند: نقاشی پشت شیشه در زمان صفویه از طریق و نیز از ایتالیا به بنادر جنوبی ایران (بندرعباس) وارد شد و در زمان قاجار به اوج شکوفایی خود رسید. این هنر در کشورهای غربی، سبک و سیاقش با سبک و سیاق و طرح‌ها در ایران متفاوت است، آنجا بیشتر سبک مدرن و دیگر سبک‌ها کار می‌شود و آن جذابیتی که در هنر پشت شیشه در ایران وجود دارد، در غرب نیست.

به گفته بشارت، تم‌هایی که در نقاشی‌ پشت شیشه کار می‌شود عمدتاً حماسی‌، گل و مرغ‌، آیات‌، خط نقاشی‌، پرتره‌، شبیه‌کشی‌ و کار بر آینه است.

وی در خصوص نمایشگاه‌هایی که تاکنون داشته است، توضیح می‌دهد: مجموعه‌ای از نقاشی‌های پشت شیشه با موضوع جلال‌الدین محمد بلخی «مولانا» را در موزه ملک با کمک هنرجویان این رشته برگزار کردیم که برای نخستین بار این کار انجام می‌شد. در نمایشگاه بعدی حدود ۱۲ هنرجو ۲۵ اثر با الهام از هفت‌خوان رستم در کتاب شاهنامه را در مدت ۱۸ تا ۲۴ ماه خلق کردند، آن‌ها نخستین تیمی هستند که براساس چاپ سنگی به شکل ترام و پیکسل کار کردند. شاگردانم روی تصاویر «شاهنامه» چاپ سنگی میرزا علی قلی خویی که اصل این کتاب در کتابخانه موزه ملک وجود دارد، آثار خود را خلق کردند. کار بسیار سختی بود، اما سعی شد تا براساس رنگ‌های دوران قاجار نقاشی‌های پشت شیشه شکل بگیرند و پردازش‌ها به همان حالت اولیه انجام شد، بنابراین اعضای گروه هیچ دخل و تصرف دیگری در کارهایشان نداشتند، به همین دلیل این کارها در نوع خودش شاهکار محسوب می‌شود.

ضرورت حضور عکاسان حرفه‌ای

این هنرمند در خصوص برگزاری کلاس آموزشی مجازی و آنلاین نقاشی پشت شیشه با عنوان «جلوه امیرالمؤمنین(ع)» که هفته گذشته برگزار شد، توضیح داد: استقبال خوبی از سوی هنرجویان و علاقه‌مندان صورت گرفت، اما آموزش این هنر نیازمند جلسات حضوری است، زیرا لازم است هنرجویان نحوه استفاده از رنگ یا میزان بهره‌گیری از آن در آثار را به صورت حضوری تماشا کرده و بعد در کارهای خود تجربه کنند.

بشارت به زیرساخت‌های لازم در نمایشگاه‌های مجازی  اشاره می‌کند و می‌گوید: وجود یک تیم تخصصی و حرفه‌ای برای گرفتن عکس برای به نمایش گذاشتن آثار در نمایشگاه‌ها و گالری‌ها ضروری است، همچنین استفاده از نرم‌افزارها یا تکنیک‌های چند بعدی نیز برای بازدیدهای مجازی از نمایشگاه می‌تواند به عنوان زیرساخت مهم در این عرصه محسوب شود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: هنرهای تجسمی پژوهش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۴۶۶۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورای تحقیق جذب هیات علمی تشکیل می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، محمد خلج امیرحسینی، رییس مرکز جذب اعضای هیات علمی نامه ای را درباره مصوبات جدید جذب هیات علمی به روسای هیات های اجرایی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی اعلام کرد:

جزئیات این مصوبات و نامه مربوط به آن به شرح زیر آمده است:

مصوبه جلسه۸۹۴ شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص اصلاحیه بندهای ۴ و ۵ آیین نامه تشکیل هیأت عالی جذب؛ بر اساس این مصوبه، تبدیل وضعیت اعضاء هیأت علمی از پیمانی به رسمی آزمایشی و از رسمی آزمایشی به رسمی قطعی منوط به احراز صلاحیت عمومی و کسب درصد معینی از جـداول امتیازات لازم برای ارتقاء به مرتبه دانشـیاری یا ارتقاء از یک مرتبه به مرتبه بالاتر است.

جداول امتیازات کما فی السابق بر اساس مصوبات جلسات ۱۹۶ و۲۶۳ هیات عالی جذب است. مگر آنکه هیأت امنای هر موسسه اقدام به تغییر آنها کند.

مصـوبه جلسه ۴۷۶ مـورخ۱۴۰۲.۱۲.۱۶ هیـات مرکزی جـذب درخصـوص تشـکیل شورای تحقیق؛ به منظور تـدقیق و تسـریع هرچه بیشتر در امر تحقیقـات و نیز رفع شـائبه هـای محتمل در مورد برخی پرونده ها، شورای تحقیق در دانشـگاه هـای دارای دفتر تحقیق تشـکیل می شود.

این شورا شامل پنج نفر متشـکل از دو نفر عضو هیأت علمی به نمایندگی از بسـیج اساتید دانشگاه، دو نفر عضو هیـأت علمی به نماینـدگی از دفتر نهـاد مقام معظم رهبری دانشـگاه و مسـئول دفتر تحقیق بعنوان دبیرشورا است.

جلسات شورا باحـداقل چهار نفر رسـمیت داشـته و مصوبات آن با نظر اکـثریت حاضـر در جلسـه معتـبر است.

وظـائف شـورا عبارتنـد از تصـمیم گیری نهـایی در مـورد پرونده هایی که منجر به عدم احرازصلاحیت می شـود و نیز همفکری و ارائه طریق جهت بهبودهرچه بیشتر روند انجام امر تحقیقات پرونده های جذب و تبدیل وضعیت اعضای هیأت علمی.

مصوبه جلسه۳۳۲ هیات عالی جذب درخصوص افزایش سن متقاضـیان ریاست موسسات غیردولتی-غیرانتفاعی (به پیوست).

کد خبر 6080059

دیگر خبرها

  • مهارت شگفت‌انگیز جانی دپ در نقاشی (فیلم)
  • کرمانشاه میزبان نمایشگاه و کارگاه خیابانی نقاشی «وعده صادق»
  • (ویدیو) مهارت شگفت‌انگیز جانی دپ در کشیدن نقاشی
  • زنگ نقاشی در دل مزارع گندم
  • کدام کشور با هوش مصنوعی بر خاورمیانه تسلط خواهد یافت؟
  • محک میزبان «سرزمین جدید»
  • تصویری از نقاشی زیبای هادی چوپان روی دیوار + عکس
  • تصویری از نقاشی زیبای هادی چوپان روی دیوار
  • شورای تحقیق جذب هیات علمی تشکیل می‌شود
  • نقاشی زیبا از هادی چوپان در یک باشگاه ورزشی