Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-19@19:41:38 GMT

تأثیر ویروس کرونا بر عملکرد جنسی مردان

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۴۷۴۰۳

تأثیر ویروس کرونا بر عملکرد جنسی مردان

متخصص اورولوژی و فلوشیپ پیوند کلیه، عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری درباره آثار ابتلا به کووید-۱۹ بر سیستم تناسلی مردان توضیح داد.  به گزارش گروه اجتماعی خبرگزار دانشجو، به نقل از روابط عمومی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا، سعید آراسته، متخصص اورولوژی و فلوشیپ پیوند کلیه، عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا درباره آثار ابتلا به کووید-۱۹ بر سیستم تناسلی مردان گفت: اگرچه عمده مطالعات انجام‌شده بر عوارض این ویروس، بر میزان و چگونگی آسیب به اندام‌های حیاتی، به‌ویژه ریه متمرکز بوده است، اما مطالعات محدود اولیه نشان‌دهنده این احتمال است که ابتلا به ویروس کرونا می‌تواند باعث درگیری سلول‌های هورمون‌ساز و اسپرم‌ساز بیضه‌ها شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این متخصص اورولوژی با اشاره به ضرورت گذشت زمان و مطالعات بیشتر و گسترده‌تر درباره عوارض ابتلا به بیماری کووید-۱۹، افزود: با توجه به نوظهور و ناشناخته بودن ویروس کرونا هنوز نمی‌توان با قطعیت درباره عوارض بلندمدت این ویروس صحبت کرد و مطالعات اندک فعلی بروز عوارض جدی در عملکرد جنسی را نشان نمی‌دهند. اما از آنجا که گیرنده‌هایی که ویروس از آن‌ها برای ورود به سلول استفاده می‌کند، در سطح سلول‌های سازنده هورمون جنسی مردانه، یعنی تستوسترون نیز وجود دارند، این احتمال مطرح شده که ممکن است ابتلا به این ویروس عوارض ماندگاری بر عملکرد جنسی و تناسلی مردان داشته باشد.   عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا با اشاره به مطالعات انجام‌شده درباره ویروس‌های هم‌خانواده کرونا، مانند سارس گفت: یکی از عوارض ابتلا به این ویروس‌ها تب شدید است. افزایش دمای بدن می‌تواند باعث آسیب به سلول‌های هورمون‌ساز و اسپرم‌ساز بیضه‌ها شود، اما این آسیب معمولاً ماندگار نیست و طی چند ماه برطرف می‌شود. اما اگر ابتلا به این ویروس‌ها باعث ایجاد التهاب در بیضه شود، آثار مخرب آن طولانی‌مدت خواهد بود. البته، باید دوباره یادآوری کنم که این فرضیات حاصل تعمیم مطالعات انجام‌شده درباره ویروس‌های مشابه است و هنوز درباره عوارض بلندمدت این ویروس مطالعات جامع و گسترده انجام نشده است.   آراسته با اشاره به عوارض روانی شیوع کرونا افزود: اپیدمی و سپس پاندمی کرونا و انتشار خبر‌های مربوط به بیماری کووید-۱۹ موجب بروز ترس و اضطراب در افراد شده است. استرس و فشار عصبی نیز می‌تواند باعث اختلال در عملکرد جنسی شوند. بنابراین، باید به این جنبه از شیوع بیماری نیز توجه کرد. استرس و اضطراب ناشی از اخبار بد، ترس از ابتلای خود و خانواده به این ویروس، تغییر در الگوی زندگی و روابط معمول و نگرانی از آینده عوامل استرس‌زایی هستند که می‌توانند باعث کاهش میل جنسی و اختلال در عملکرد جنسی شوند.   عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا در پایان بر اهمیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی تأکید کرد و گفت: بسیار مهم است که همه ما اصول بهداشتی مربوط به جلوگیری از انتقال ویروس کرونا، مانند شسشتوی دقیق و منظم دست‌ها، حفظ فاصله اجتماعی و خودداری از تردد‌ها و گردهم‌آیی‌های غیرضروری را رعایت کنیم. بازگشت به کار و شروع مجدد فعالیت واحد‌های تجاری و خدماتی نباید باعث بی‌توجهی ما به این موازین بهداشتی شود، زیرا خطر ابتلا به این ویروس همچنان به‌صورت جدی وجود دارد.   بنابراین، بیش از هر چیز، باید با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به خودمان کمک کنیم که از ابتلا به این ویروس و عوارض احتمالی آن در امان بمانیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس کووید19 عملکرد جنسی مرکز درمان ناباروری ابن سینا ابتلا به این ویروس عملکرد جنسی ویروس کرونا کووید ۱۹ ویروس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۴۷۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت واکسنی که می تواند با هر گونه ویروسی مبارزه کند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، به گفته محققان، این واکسن‌های جدید ویروس‌ها را با استفاده از پاسخی متفاوت به عفونت نسبت به آنچه که توسط واکسن‌های فعلی ایجاد می‌شود، هدف قرار می‌دهند.

واکسن جدید به جای آموزش به سیستم ایمنی برای ایجاد آنتی بادی برای مبارزه با یک ویروس خاص، در عوض به بدن یاد می‌دهد که پروتئین‌های RNA سیگنال‌دهنده کوچکی ایجاد کند که انتشار ویروسی مضر را متوقف می‌کند.

محققان استدلال می‌کنند که این رویکرد جدید می‌تواند توسعه واکسن فعلی را متحول کند، که در آن متخصصان واکسن‌هایی را بر اساس پیش بینی‌هایی ایجاد می‌کنند که کدام گونه‌های آنفلوانزا و کووید احتمالاً عفونی ترین هستند.

در عوض، این واکسن‌های تقویت‌کننده RNA باید در برابر همه سویه‌های یک ویروس خاص مؤثر باشند.

«رونگ های»، محقق ارشد و ویروس شناس دانشگاه کالیفرنیا، گفت: «آنچه که می‌خواهم در مورد این استراتژی واکسن تأکید کنم این است که این واکسن به طور گسترده برای هر تعدادی از ویروس‌ها قابل استفاده است، به طور گسترده در برابر هر نوع ویروس مؤثر است و برای طیف گسترده‌ای از مردم بی خطر است.»

های در بیانیه خبری دانشگاه افزود: «این روش می‌تواند واکسنی جهانی باشد که ما به دنبال آن بوده ایم.»

به طور سنتی، واکسن‌ها از ویروس مرده یا زنده اما تغییر یافته برای تحریک پاسخ ایمنی بدن استفاده می‌کنند. این پاسخ ایمنی به بدن می‌آموزد که چگونه میکروب را بشناسد و آنتی بادی‌هایی تولید کند که به طور خاص آن میکروب را هدف قرار داده و از بین ببرد.

به گفته محققان، واکسن جدید همچنین از یک نسخه زنده و اصلاح‌شده ویروس استفاده می‌کند، اما متکی به پاسخ ایمنی سنتی بدن که باعث ایجاد آنتی‌بادی‌ها می‌شود، نیست.

در عوض، این واکسن‌ها به بدن یاد می‌دهند که با استفاده از پروتئین‌های سیگنال‌دهنده RNA هدف، در تکثیر ویروسی دخالت کند.

محققان گزارش می‌دهند که یکی از این واکسن‌هایی که برای ویروس موشی به نام Nodamura ساخته شد، موش‌های آزمایشگاهی را حداقل به مدت ۹۰ روز از دوزهای کشنده ویروس محافظت می‌کند. ۹ روز عمر موش تقریباً معادل یک سال انسان است.

کد خبر 6081573

دیگر خبرها

  • نمایش «واپسین نفس» به جشنواره سراسری تئاتر ایثار راه یافت
  • همه‌چیز در مورد یک ویروس بهاری؛ بیشتر مراقب کودکان خود باشید
  • از کجا بفهمیم زگیل تناسلی داریم و چگونه باید آن را درمان کنیم ؟
  • پیگیری مطالبات جامعه آزمایشگاهیان کشور
  • ساخت واکسنی که می تواند با هر گونه ویروسی مبارزه کند
  • عامل چاقی مردان و زنان یکسان است؟
  • عامل چاقی مردان و زنان که احتمالا نمی‌دانید
  • افزایش نرخ بیکاری در انگلیس به رقمی بی سابقه
  • نکته جالب درباره عامل چاقی مردان و زنان که احتمالا نمی‌دانید
  • ارتش ۸ شهید مدافع حرم را تقدیم انقلاب کرده‌ است