Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@12:33:49 GMT

زورآزمایی ریسک‌های اقتصادی در بازار طلای سیاه

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۴۸۱۶۷

زورآزمایی ریسک‌های اقتصادی در بازار طلای سیاه

بازار نفت هفته گذشته را با نیم نگاهی به کاهش عرضه از سوی کشورهای اوپک پلاس آغاز کرد. موضوعی که توانست قیمت‌ها را تا حد زیادی بهبود بخشد و دوباره به کانال ۳۰ دلاری وارد کند.

در کنار آن، اقتصادهای بزرگ و کوچک در گوشه و کنار دنیا، اعلام کردند که محدودیت‌های قرنطینه به تدریج کم خواهد شد. این موضوع امید به افزایش تقاضا برای نفت را افزایش داد تا قیمت‌ها بیش از پیش تقویت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، در اواخر هفته، با بالاگرفتن تنش بین آمریکا و چین بازارهای مختلف واکنش منفی نشان دادند.

تنش بین اقتصاد اول و دوم جهان از آنجا شدت گرفت که دولت چین اعلام کرد در حفاظت از دو ناحیه ماکائو و هنگ کنگ در مقابل تجریه، دخالت خارجی و تغییر دولت محلی با شورش و تظاهرات جدی است.

در مقابل رییس جمهوری آمریکا با اعلام ناخشنودی از این قانون گفت که با قدرت به این موضوع واکنش نشان خواهد داد و ۲ سناتور آمریکایی نیز در حال تدوین تحریم افرادی هستند که این قانون را اجرا کنند.

با توجه به این تنش لفظی، سرمایه‌گذاران از بازارهای سرمایه و نفت به سمت دارایی‌هایی با ریسک کمتر مانند طلا حرکت کردند که این موضوع قیمت نفت را در روز جمعه با کاهش همراه کرد.

از سوی دیگر، چین با ۳ ماه تاخیر نشستی را برگزار کرد که انتظار می‌رفت در آن چشم‌انداز رشد اقتصادی این کشور برای سال ۲۰۲۰ اعلام شود. اما این جلسه بدون اعلام عددی برای اقتصاد چین به کار خود پایان داد و همین موضوع نگرانی‌ها را مبنی بر تقاضای بزرگ‌ترین واردکننده نفت جهان افزایش داده است.

با توجه به این عوامل اما قدرت ریسک‌های تقویت‌کننده در بازار طلای سیاه بیش از عوامل کاهش‌دهنده بود تا آنجا که نفت برنت در جریان معاملات هفته گذشته با رشدی ۸ درصدی از ۳۲ دلار و ۵۰ سنت به ۳۵ دلار و ۱۳ سنت افزایش پیدا کرد.

نفت شاخص آمریکا نیز ۱۳ درصد گران شد و  از ۲۹ دلار و ۶۵ سنت به ۳۳ دلار و ۵۶ سنت رسید.

علاوه بر این موارد، ذخیره ۱.۲ میلیارد بشکه‌ای نفت خام در دنیا موضوعی است که می‌تواند ماه‌ها قیمت نفت را تحت تاثیر خود داشته باشد.

برچسب‌ها قیمت نفت ماکائو اوپک هنگ کنگ ایالات متحده آمریکا نفت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قیمت نفت ماکائو اوپک هنگ کنگ ایالات متحده آمریکا نفت قیمت نفت ماکائو اوپک هنگ کنگ ایالات متحده آمریکا نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۴۸۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق آمریکا برای خرید نفت ایران / بازار انرژی شگفت زده شد!

چین را باید بزرگ ترین خریدار نفت ایران دانست که البته بزرگ ترین وارد کننده نفت جهان نیز نام دارد و روزانه حجم بالایی از طلای سیاه جهان را خریداری می کند.

کارشناس انرژی گفت: مساله خرید نفت ایران توسط چین موضوعی تثبیت شده است که ظاهراً توافق کلی بین چین و آمریکا نیز در این باره وجود دارد.

به گزارش مهر، محسن قمصری کارشناس انرژی با اشاره به اینکه ممکن است اوپک ظرفیت تولید خود را افزایش دهد تا بازار نفت آرام شود و قیمت کاهش یابد گفت: تلاش بر این است که اوپک ظرفیت فروش خود را افزایش دهد و در حد محدود مشکلی را به وجود نمی آورد و قابل انجام است.

به گفته این کارشناس انرژی نظر بر همین است که به صورت محدود عرضه را افزایش دهند و بازار را کنترل کنند و مشتریان نفت به دنبال این هستند که قیمت نفت افزایش پیدا نکند و هماهنگی‌هایی وجود دارد که افزایش قیمت اتفاق نیفتد.

این کارشناس انرژی در ادامه با اشاره به اینکه تحریم‌های جدید نفتی که آمریکا در از آنها صحبت می‌کند هم اکنون نیز وجود دارد، خاطر نشان کرد: هم اکنون تقریباً هیچ پالایشگاه خارجی نفت ایران را خریداری نمی‌کند و تنها چین مشتری نفت ایران است.

وی ادامه داد: چین هم با توجه به روابطی که با ایران دارد و مصالح ملی که دارند به نظر نمی‌رسد نفت ایران را کنار بگذارد؛ زیرا نفت خوب و مناسبی دریافت می‌کنند.

این کارشناس انرژی با اشاره به اخبار منتشر شده مبنی بر تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران خاطر نشان کرد: این خبرها بیشتر جنگ رسانه‌ای هستند تا بتوانند بازار را متشنج کنند و مساله خرید نفت ایران توسط چین موضوعی تثبیت شده است که ظاهراً توافق کلی بین چین و آمریکا نیز وجود دارد.

صادرات نفت ایران به بالاترین حد خود در ۶سال‌اخیر رسیده و به‌رغم تحریم‌های یک‌جانبه غرب، به اقتصاد این کشور برابر با ۳۵‌میلیارد دلار در سال‌رونق بخشیده است.

بر اساس گزارش شرکت داده ورتکسا، تهران در سه ماه اول سال‌جاری میلادی، به‌طور متوسط یک‌میلیون و ۵۶۰ هزار بشکه نفت در روز فروخته که تقریبا تمامی آن توسط چین خریداری‌شده‌است.این میزان، بالاترین سطح فروش نفت ایران از سال ۲۰۱۹ است.

موفقیت ایران در صادرات نفت‌خام، بیانگر یکی از دلایل اصلی است که ایالات‌متحده و اتحادیه اروپا به‌دنبال افزایش فشار بر تهران پس از حمله تنبیهی موشکی و پهپادی این کشور به اسرائیل هستند. واشنگتن و اتحادیه اروپا با هدف منصرف‌کردن اسرائیل از تشدید درگیری با تهران یا انتقام‌جویی نظامی، در حال تدارک تحریم‌های جدید علیه جمهوری‌اسلامی هستند.

در هر حال، صادرات نفت ایران پس از ۶ سال ‌به دوران موسوم به برجام رسیده یا به آن بسیار نزدیک شده‌است. نکته مهم آنکه آمارهای صادرات رسمی نفت‌خام ایران با یک فاز ‌تاخیر اعلام می‌شود، بنابراین از هم‌اکنون انتظار داریم آمارهای رسمی جذابی مخابره شود اما باید یک نکته را نیز در این‌خصوص مدنظر قرار داد، نوسان قیمت جهانی نفت‌خام در بحبوحه تنش‌های خاورمیانه از افت نرخ شدید در روزهای اخیر حکایت دارد تا جایی‌که برنت کف ۹۰ دلاری را از دست داد و تا لحظه تنظیم این گزارش، با نزدیک به یک‌درصد سقوط روزانه به نزدیکی ۸۶ دلار در هر بشکه رسید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • فرصت طلایی «مشارکت مردم» در توسعه طلای سیاه
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی
  • قیمت طلا سقوط کرد
  • توافق آمریکا برای خرید نفت ایران / بازار انرژی شگفت زده شد!
  • قیمت نفت نزولی شد
  • قیمت طلای جهانی دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • زایش ۴ درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار
  • توافق آمریکا و چین برای خرید نفت از ایران
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
  • واکنش سریع بانک مرکزی به یک خبر دلاری/ گوشت ۲۸۵ هزارتومانی در راه است/ کاهش قیمت طلا و سکه و خودرو در بازار