Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-25@08:30:50 GMT

مردم سریال‌های رمضان ۹۹ را چطور دیدند؟

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۴۸۱۹۹

مردم سریال‌های رمضان ۹۹ را چطور دیدند؟

ایران اکونومیست-ماه رمضان رو به پایان است و تولیدات مناسبتی تلویزیون دیگر هر چه در چنته داشتند را رو کرده‌اند و به نظر نمی‌رسد در این روزهای آخر برگ برنده‌ی رو نشده‌ای را برای مخاطبانشان پنهان کرده‌ب اشند.

ساز ناسازگاری مردم با سریال‌ها از همان روزهای اول کوک شد. «سرباز» هادی مقدم‌دوست اولین سریالی بود که دقایقی پس از افطار مهمان خانه روزه‌داران کرونا زده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«سرباز» آن‌قدر کند و حوصله سر بر پیش رفت که بیشتر به رمان‌های طولانی و کلیشه‌ای شبیه بود که داستان یک رابطه احساسی دو نفره را بارها و بارها مرور کرده و کش می‌دهند. این روند در قسمت‌های بعدی هم ادامه داشت و در همان هفته نخست «سرباز» میدان را برای رقبایش خالی گذاشت.

یکی از بدشانسی‌هایی هم که گریبان‌گیر «سرباز» شد این بود که سریال «متهم گریخت» رضا عطاران که ۱۵ سال از نخستین پخش آن می‌گذرد، با فاصله حدودا نیم ساعت قبل از «سرباز» از شبکه‌ای دیگر پخش شد و به نظر می‌رسید در حالی که تقریبا بیشتر مردم، اغلب صحنه‌ها و دیالوگ‌های «متهم گریخت» را از حفظ شده‌اند، اما باز هم مخاطب این سریال از «سرباز» بیشتر است!

«بچه مهندس ۳» ساخته علی غفاری با پیشینه‌ی نسبتا خوبی که در دو فصل قبل کسب کرده بود، مخاطبان خودش را به همراه داشت اما تغییر محتوا و خط داستانی سریال به وضوح حس می‌شد.

«زیر خاکی» جلیل سامان تنها برگ برنده تلویزیون در شب‌های ماه مبارک رمضان بود. جلیل سامان پیش از این تجربه ساخت سریال‌هایی با محتوای سیاسی ـ انقلابی همچون «پروانه» را در کارنامه داشت و این بار او سریالی با محتوای سیاسی ـ انقلابی با ژانر طنز برای شبکه یک سیما ساخت. هرچند که «زیرخاکی» به هیچ وجه اقبال سریال‌های طنز سال‌های گذشته تلویزیون را نداشت اما شاید در کنار رقبایی ضعیف بیشتر از بقیه به چشم آمد.

طنز اپیزودیک «پدر پسری» هم که آنتن شبکه ۵ سیما را اشغال کرده بود، آن‌طور که بایسته و شایسته یک طنز اپیزودیک است دیده نشد.

«مثل ماه»، «دعوت»، «عقیق»، «زندگی پس از زندگی» و ... دیگر برنامه‌های تولیدی صداوسیما برای ماه رمضان بودند.

هرچند که آمارها و نظرسنجی‌های صورت گرفته تقریبا تکلیف همه برنامه را تاکنون روشن کرده است، اما خبرنگار ایسنا با تعدادی از مخاطبان در شهرهای مختلف کشور گفت‌وگویی داشته و نظرشان را درباره عملکرد تلویزیون در ماه رمضان جویا شده است.

این گفت‌وگوها را در زیر می‌خوانید:

یک دختر دانشجو از استان البرز درباره سریال‌های در حال پخش تلویزیون در ماه رمضان می‌گوید: سریال‌های ماه رمضان خیلی جذاب نبودند و تقریبا هر سال سریال‌ها بی‌معنی‌تر و معمولی‌تر می‌شوند. در سریال‌های جدید می‌توان خیلی زود آخر داستان را حدس زد؛ به همین دلیل حس هیجان یا کنجکاوی از مخاطب گرفته می‌شود. از میان سریال‌های ماه رمضان به نظر من فقط کمی سریال‌های «زیرخاکی» و «پدر پسری» خوب بودند؛ آن هم به این‌ خاطر که طنز بودند.

او درباره برنامه‌های گفت‌وگو محور دم افطار نیز عنوان می‌کند: درباره‌ی برنامه‌های ماه رمضان‌ هم باید بگویم برنامه «دعوت» که از شبکه یک سیما پخش می‌شود خیلی زیباست. می‌توانم به جرأت بگویم واقعا به اندازه‌ی برنامه «ماه عسل» قوی است و داستان‌های جالبی روایت می‌شود. «دعوت» واقعا در ساعات دم افطار مخاطب را سرگرم‌ می‌کند.

یک معلم از خراسان جنوبی در پاسخ به این سوال که تولیدات مناسبتی تلویزیون برای ماه رمضان را چگونه ارزیابی می‌کند؟ می‌گوید: سریال «بچه مهندس ۳» به نظرم سریال خوبی است و به یکی از مسائل مهم کشور می پردازد. اما در این سریال دلیل مهاجرت نخبگان، فقط عشق و رفاقت عنوان شده و به دلایل مهم‌تر که عمده‌اش مشکلات اقتصادی است، نپرداخته است. باید روی این مسائل بیشتر تاکید می‌کرد. به صورت کلی سال‌های گذشته که هر شبکه سریالی با ژانری خاص داشت مثلا کانال سه طنز و کانال دو موضوعات معنوی و مناسب ماه رمضان را پوشش می‌داد، خیلی بهتر بود.

دختر نوجوان کرجی معتقد است که برنامه‌ها و سریال‌های ماه رمضان امسال مانند سال‌های گذشته جذاب نبودند. او می‌گوید: سریال «بچه مهندس» را می‌بینیم که خوب است. در واقع نسبت به بقیه بهتر است اما در کل سریال‌های امسال زیاد جذاب نبودند. ‌از میان برنامه‌های دم افطار هم «دعوت» را می‌بینیم که بد نیست ولی زیاد هم جالب نیست و به «ماه عسل» نمی رسد.

یک دختر جوان از جیرفت با بیان اینکه فقط سریال «بچه مهندس» را آن هم به واسطه شناخت از فصل‌های گذشته دنبال می‌کند، می‌گوید: «بچه مهندس» سریال خوبی است و من از آن راضی هستم، فقط زمان پخشش مناسب نیست. بقیه سریال‌ها و برنامه‌ها را ندیده‌ام.

یک دانشجوی تهرانی سریال «سرباز» را بسیار خسته‌کننده و ملال‌آور توصیف کرده و در مقابل درباره سریال «زیرخاکی» می‌گوید: «زیرخاکی» را دیدم خیلی خوب بود. بسیار خنده‌دار و سرگرم‌کننده بود. بازی هنرپیشه‌ها در این سریال عالی بود.

در این میان کارمند جوانی می‌گوید: من ترجیح می‌دهم سریال «متهم گریخت» و «میوه ممنوعه» که چندین سال پیش پخش شده‌اند و تکراری هستند را از شبکه آی‌فیلم دنبال کنم تا اینکه بیننده سریال‌های جدید تلویزیون باشم. سریال «سرباز» را فقط چند روز اول دنبال کردم. قصه‌اش اصلا جذاب و سرگرم‌کننده نبود برای همین بقیه قسمت‌ها را دنبال نکردم. سریال «زیرخاکی» را گاهی نگاه می‌کنم از هیچی بهتر است و سریال «بچه مهندس» هم به نظرم نسبت به دو فصل گذشته ضعیف شده است.

او درباره برنامه‌های تلویزیونی نیز می‌گوید: فقط برنامه «دعوت» را گاهی با خانواده تماشا می‌کنیم. موضوعاتش نسبتا جذاب، سرگرم‌کننده و آموزنده هستند.

یک پسر جوان که سرباز و دانش‌آموخته رشته علوم ارتباطات اجتماعی است، با انتقاد از سریال «سرباز» می‌گوید: وقتی پای تلویزیون می‌نشینم و نظاره‌گر سریال «سرباز» هستم، احساس می‌کنم که این فیلم از چند جهت کاملا غیرواقعی و مصنوعی تهیه و تولید شده است. اغلب جوانان ایران به دلیل اجباری بودن خدمت، لباس سربازی را به تن کرده‌اند و آگاهند که در شرایط خدمت و به طور ویژه دوران آموزشی چه جو دشوار و سختی حاکم است.
هنگامی که با هم‌خدمتی‌هایم به نقد و بررسی این فیلم می‌پردازیم اغلب از عبارت‌هایی برای توصیف آن استفاده می‌کنند که مفهومش این می‌شود: «ما مجبور نیستیم که وقت خود را با نگاه کردن به چنین سریالی که هم به سربازان و هم به قشر تحصیلکرده جامعه دروغ می‌گوید تلف کنیم.» و بیشترشان برنامه‌های جایگزین از قبیل گوش کردن به اخبار یا شبکه‌های دیگر و ماهواره را پیشنهاد می‌کنند.

یک شهروند قمی با بیان اینکه برنامه‌های دم افطار همگی شبیه برنامه «ماه عسل» هستند و هیچکدام‌ را نمی‌بیند درباره سریال‌ها می‌گوید: «بچه مهندس» را می‌بینم و به نظرم موضوعش خوب است. «زیر خاکی» را هم گاهی دنبال می‌کنم اما «سرباز» خیلی خسته‌کننده است و دیگر دنبالش نمی‌کنم.

یک مخاطب دیگر از گلستان می‌گوید: زیاد تلویزیون تماشا نمی‌کنم اما از میان سریال‌های رمضانی «زیرخاکی» به نظرم خوب است و بازیگران خوبی هم دارد. «سرباز» هم بازیگران خوبی دارد که خوب هم‌بازی می‌کنند اما داستان و ماجرای جذابی ندارد.

یک خانم خانه‌دار تهرانی هم معتقد است: به طور کلی برنامه‌های امسال نسبت به سال گذشته از جهاتی کمی بهتر بودند اما انتظار می‌رود خیلی بهتر از این باشند. او می‌گوید: من فقط از سریال «بچه مهندس» خوشم آمد. بدآموزی سریال «سرباز» زیاد است و زن و شوهر داستان دائم در حال مشاجره و قهر هستند. برنامه سحر «ماه من» را خیلی دوست داشتم و دنبال کردم.

ایسنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ماه رمضان برنامه ها بچه مهندس سریال ها دم افطار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۴۸۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه تشکیل سازمان گردشگری روی میز شورای شهر تهران

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، امین‌ توکلی‌زاده معاون امور فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران در دویست و سی‌امین جلسه شورای شهر تهران در قالب ارائه گزارش از سوی این معاونت در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان اظهار کرد: در این ایام، پویش‌های متعددی از جمله تهران دوست‌داشتنی، روزه‌اولی‌ها، لشگر قدس، عید بندگی، افطاری ساده، ماه مهربانی و ... انجام شد که مورد استقبال شهروندان تهرانی قرار گرفت.

وی افزود: در طی این دوره از مدیریت شهری ویژه برنامه‌های نوروز با استقبال خانواده‌ها قرار گرفته به طوریکه در سال اول اجرای برنامه‌ها از ایوان شمس کلید خورد و در سال دوم آغاز برنامه‌ها از میدان ولیعصر بود و در سال جاری نیز آغاز برنامه‌های نوروز از میدان هفت تیر تا پارک لاله اجرا شد.

توکلی‌زاده با اشاره به اینکه یکی از توفیقات این دوره از مدیریت شهری شاد کردن خانواده‌ها در ایام نوروز بوده است افزود: ما توانستیم به ایده‌ها و طرح‌های جدید و نو و برگرفته از جبهه انقلاب، تاثیر بسیاری را در نشاط‌آفرینی داشته باشیم و در این ایام کارناوال‌های شادی در سطح شهر تهران راه‌اندازی شده است.

وی ادامه داد: در طی ایام نوروز و رمضان همکاران ما در مدیریت شهری به صورت ویژه پای کار بودند تا بتوانند محیطی شاد و مناسبی را برای شهروندان تهرانی برقرار کنند.

معاون امور فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران به برقراری شهر رمضان، شهر شهدا، دهکده‌های ورزشی و جام جهانی اشاره کرد و گفت: در تمامی این طرح‌ها شاهد همراهی مخاطبین بودیم. همچنین در ایام نوروز و رمضان شاهد برپایی کنسرت‌ها و موسیقی ها در پهنه‌های مختلف شهر تهران بودیم.

توکلی‌زاده به برپایی شهر شهدا اشاره کرد و گفت: همزمان با کنگره 24 شهید تهران شهر شهدا در فرهنگسرای خاوران در منطقه 15 آغاز به کار کرد و توانست مورد استقبال شهروندان قرار بگیرد و نزدیک به دو ماه در مجموعه فرهنگسرای خاوران شهر شهدا فعال بود.

وی ادامه داد: برپایی ویژه برنامه‌ها در برج میلاد، بوستان مشاهیر، اراضی عباس‌آباد و همچنین بهشت زهرا اجرا و مورد استقبال قرار گرفت. همچنین در قالب شهر رمضان 15 برنامه اجرا شد.

معاون امور فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به بازدید 500 هزار نفر از شهروندان از برنامه‌های شهر رمضان گفت: همزمان با ایام ماه مبارک رمضان نیز برپایی سفره افطاری ساده با مشارکت شهرداری تهران و خیرین برپا شد که مورد استقبال شهروندان قرار گرفت که 5 میلیون نفر از آن بازدید کردند.

توکلی‌زاده اضافه کرد‌: در حوزه ورزش نیز اقدامات ویژه‌ای در قالب دهکده‌های تفریحی و ورزشی در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان دایر شد.

وی با اشاره به برپایی بازارچه‌ها و گذر گردشگری برای حضور شهروندان در ایام ماه مبارک رمضان و نوروز گفت: بر اساس آمار امسال در ایام نوروز دو میلیون گردشگر از اراضی عباس آباد بازدید کردند که این یک رکورد محسوب می‌شود. حضور شهروندان در شب‌های احیا در بهشت زهرا نیز از مواردی است که در ماه مبارک رمضان شاهد بودیم و در شب‌های احیا نزدیک به 500 هزار نفر در بهشت زهرا حضور پیدا می‌کردند.

معاون امور فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران گفت: طراحی و اجرای برنامه‌ها در 16 بوستان در کنار مجموعه‌های اصلی از دیگر برنامه‌هایی بود که در سطح مناطق عملیاتی و اجرا شد.

توکلی‌زاده گفت: از دیگر برنامه‌های انجام شده در ایام ماه مبارک رمضان و نوروز می‌توان به ویژه برنامه جشن عید فطر اشاره کرد. در سنوات گذشته ما هیچ برنامه‌ای در عید فطر نداشتیم که برنامه های امسال پس از نماز عید فطر مورد استقبال شهروندان قرار گرفت.

وی در پایان از ارائه لایحه تشکیل سازمان گردشگری شهرداری تهران خبر داد و گفت: این لایحه تقدیم شورا شده و انشاءالله پس از طی روند آن شاهد تشکیل این سازمان باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۵ بوستان مهم تهران پذیرای ویژه تهرانی‌ها بود
  • تجلیل از فعالان و عوامل برگزار کننده محفل قرآنی در ایلام
  • حقوق واقعی کارگران دیده شود
  • جشنواره شهر رمضان برای برنامه‌های دیگر پایتخت الگو است
  • طرح بازرسان و ناظران افتخاری اجرا می‌شود
  • لایحه تشکیل سازمان گردشگری روی میز شورای شهر تهران
  • نشست هماهنگی برنامه‌های دهه کرامت با حضور مسوولان ملی برگزار شد
  • تقدیر از عوامل برنامه‌های قرآنی ماه رمضان
  • نشست هماهنگی برنامه‌های دهه کرامت با حضور مسئولان ملی در قم
  • ۱۲ هزار خادم در قم در ماه مبارک رمضان به زائران و روزه‌داران خدمت کردند