Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبر‌گزاری فارس: یک مقام ارشد دولت ترامپ و دو مقام اسبق آمریکایی گفته‌اند که برخی مقامات ارشد دولت ترامپ در جلسه‌ای درباره احتمال انجام اولین آزمایش اتمی بعد از سال 1992 بحث کرده‌اند.

به نوشته روزنامه واشنگتن پست، این اقدام پیامد‌های گسترده‌ای برای روابط آمریکا با دیگران قدرت‌های هسته‌ای خواهد داشت و ایالات متحده با این اقدام، توقف ده‌ها ساله برای چنین اقداماتی را نقض خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع در جریان نشستی با حضور مقامات ارشد دولت ترامپ به نمایندگی نهاد‌های ارشد امنیت ملی آمریکا در پانزدهم ماه مه و بعد از اینکه مقامات دولت وی اتهاماتی را به روسیه و چین مبنی بر اینکه این کشورها آزمایش‌ انفجار‌های اتمی در سطح پایین انجام می‌دهند مطرح شد. این ادعا با وجود شواهد موجود اثبات نشده و هر دو کشور آن را رد کرده‌اند.

یک مقام ارشد دولت ترامپ، که به شرط شناخته نشدن حاضر به گفت‌وگو شده بود، گفت که آمریکا اگر به روسیه و چین نشان دهد که می‌تواند یک «آزمایش سریع» را انجام دهد می‌تواند برای انجام مذاکره مفید باشد و یک مذاکره سه جانبه با چین و روسیه شکل دهد.

مقامات در این جلسه در مورد انجام آزمایش هسته‌ای به توافق نرسیدند، اما یکی از مقامات دولت ترامپ گفت که بحث‌ در مورد این موضوع همچنان در جریان خواهد بود. یک مقام دیگر که از این جلسه مطلع بود گفت سرانجام تصمیم بر این شد که اقدامات دیگری به غیر از آزمایش انفجار اتمی برای پاسخ به تهدیدات از روسیه و چین در نظر گرفته شود.

شورای امنیت ملی ایالات متحده آمریکا در این باره از اظهارنظر خودداری کرده است.

بر اساس گفته دو تن از مقامات آگاه در این نشست، در جریان این جلسه، درباره این موضوع اختلاف نظر‌های جدی وجود داشت به خصوص از سوی اداره امنیت ملی هسته‌ای آمریکا که با این ایده مخالف بود. این اداره فدرال که تأمین امنیت ذخایر سلاح‌های هسته‌ای ملی در آمریکا را بر عهده دارد درباره مخالفت خود با این اقدام اظهار‌نظری نکرد.

ایالات متحده آمریکا از سپتامبر 1992 تا کنون آزمایش انفجار هسته‌ای انجام نداده‌ است. طرفداران منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای نیز هشدار داده‌اند که انجام این کار می‌تواند پیامد‌های بی‌ثبات کننده‌ای داشته باشد. «داریل کیمبال»، مدیر اجرایی انجمن کنترل سلاح آمریکا در این باره گفت: «این (اقدام) دیگر کشور‌هایی که به سلاح هسته‌ای مجهز هستند را ترغیب به انجام چنین کاری خواهد کرد و این آغازی برای رقابت بی‌سابقه‌ بر سر سلاح هسته‌ای خواهد بود.»

باراک اوباما در دوره ریاست‌جمهوری خود از قانونی کردن پیمان منع جامع آزمایش هسته‌ای حمایت کرد اما هدف مشخصی نداشت؛ دولت ترامپ به طور کل گفته که به دنبال تأیید یا به رسمیت شناختن این پیمان در مواضع هسته‌ای سال 2018 خود نیست.

برخی قدرت‌های هسته‌ای همچنان از قوانین منع‌کننده آزمایش هسته‌ای در این پیمان پیروی می‌کنند اما آمریکا در ماه‌های اخیر بر اساس شواهدی گفته که روسیه و چین استاندارد «عملکرد صفر» را نقض کرده‌اند. عملکرد صفر به آزمایشات هسته‌ای اطلاق می‌شود که در آن هیچ انفجاری که با کلاهک هسته‌ای محترق شود، وجود ندارد. اما این دو کشور این اتهام را رد کرده‌اند.

بحث در مورد آزمایش انفجار هسته‌ای در حالی مطرح شده است که دولت ترامپ خود را برای ترک معاهده آسمان‌های باز آماده می‌کند.

معاهده آسمان‌های باز توافقنامه‌ای بین ۳۵ کشور جهان در خصوص اجازه پرواز هواپیماهای جاسوسی و تجسسی بر فراز مناطق کشورهای عضو این معاهده است.

روسیه و آمریکا جزو اولین کشورهایی بودند که این معاهده را تصویب کردند؛ معاهده‌ای که در سال ۱۹۹۲ امضا شد و از اول ژانویه ۲۰۰۲ اجرایی شد.

پایه اصلی باقی مانده در چارچوب مذاکرات کنترل تسلیحات بین آمریکا و روسیه، پیمان «استارت جدید» است، که محدودیت‌هایی را بر جایگاه‌های استراتژیک هسته‌ای این دو کشور اعمال می‌کند.

دولت ترامپ اصرار داشته که علاوه بر روسیه، توافقنامه‌ای را با چین انجام دهد، اما پکن درخواست‌ برای چنین مذاکره‌ای را رد کرده است. یک مقام آمریکایی گفته که آزمایش هسته‌ای می‌تواند به چین فشار آورد که به یک توافقنامه با آمریکا و روسیه تن دهد، اما برخی طرفداران منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای می‌گویند چنین اقدامی (آزمایش انفجار هسته‌ای) خطرناک خواهد بود.

منبع: فردا

کلیدواژه: دولت ترامپ بمب اتمی واشنگتن پست ارشد دولت ترامپ آزمایش هسته ای آزمایش انفجار روسیه و چین هسته ای یک مقام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۴۹۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم

به گزارش قدس آنلاین، "رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی مدعی شد که غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران و نبود دسترسی بازرسان بین‌المللی به تاسیسات اتمی آن، به نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن دامن می‌زند.

با این وجود، گروسی گفت که نسبت به حفظ گفت‌وگوها در این باره متعهد است.

خبرگزاری آلمانی دویچه وله گزارش داد که گروسی در گفت‌وگویی با این خبرگزاری مدعی شد ایران "چند هفته، نه چند ماه" با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد.

او افزود: اما به معنای این نیست که ایران سلاح اتمی دارد یا در این بازه در اختیار خواهد داشت.

مدیرکل آژانس توضیح داد، در حالی که غنی‌سازی اورانیوم در سطح نظامی نگران‌کننده است، نمی‌توان بر اساس این نتیجه گرفت که ایران در حال حاضر یک سلاح اتمی دارد.

گروسی گفت که اهداف ایران در این زمینه مشخص نیست و تنها می‌توان درباره آن گمانه‌زنی کرد.

ابراز نگرانی مدیرکل آژانس در حالی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود که ایران یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای(برجام)در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های بازگردانی‌شده واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی در کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا، اعلام کرد که در پنج گام تعیین‌شده و طبق بند ۳۶ برجام از انجام دادن برخی تعهدات داوطلبانه خود در توافق فاصله می‌گیرد.

محدود کردن امکانات نظارتی آژانس در تاسیسات ایران نیز اقدام متقابل تهران در واکنش به قطعنامه تنبیهی آمریکا و شرکای اروپایی برجام در دو سال گذشته انجام شد. اما مذاکرات میان ایران و آژانس برای حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده ادامه دارد و ایران تا کنون به تعهدات خود در بیانیه‌های مشترک با آژانس عمل کرده است.
اگرچه، مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورت بازگشت تمامی طرفین توافق به اجرای تعهدات خود، اقدامات انجام‌شده را به حالت اولیه بازمی‌گرداند.

در این میان، مذاکرات میان ایران و طرفین اصلی برجام به منظور احیای این توافق که در مارس ۲۰۲۱ آغاز شد، به بن‌بست رسیده است. ایران طی توافق هسته‌ای متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود کند.
دویچه وله در ادامه نوشت که گروسی مدعی شد، آژانس از سطح دسترسی مورد نیازش در ایران برخوردار نیست که گمانه‌زنی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن را تشدید می‌کند.

او همچنین به حل‌وفصل نشدن مسئله برخی یافته‌های آژانس، از جمله ذرات اورانیوم در محل‌های پیش‌بینی‌نشده اشاره کرده و گفت که این موضوع به تردیدها درباره شفافیت ایران دامن می‌زند.

گروسی گفت: این موضوع محور اصلی گفت‌وگویی بوده است که تلاش کرده‌ام با ایران برقرار کنم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه، با اشاره به افزایش تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی در پی اقدامات متجاوزانه این رژیم و پاسخ قاطعانه ایران، هرگونه ایده حمله به تاسیسات هسته‌ای را محکوم کرد.

او بیان کرد:حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است.

گروسی همچنین درباره تهدید حملات هسته‌ای نیز گفت: به نظرم عادی‌سازی صحبت کردن از تسلیحات اتمی، استفاده از تسلیحات اتمی، کسب تسلیحات اتمی واقعا اسفناک است.

او همچنین گفت که آژانس همواره از گفت‌وگوها میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند.

مدیرکل آژانس همچنین درباره مذاکرات میان ایران و آژانس گفت: آنچه واقعا به آن تمایل دارم، مذاکرات میان ما، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران است، چون چیزهای زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل است که قصد داریم به زودی به ایران سفر کنیم.

او گفت که پیامش به ایران این است که باید بیشتر با آژانس همکاری کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کره شمالی: تحریم‌های آمریکا به حلقه‌ای بر گردن واشنگتن تبدیل شده است
  • آمریکا: برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم
  • تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
  • پایان ماجراجویی آمریکا در آفریقا
  • مقام روسی: آمریکا جنگ را انتخاب کرده است
  • نیویورک‌تایمز: جنگ اوکراین برای ارتش آمریکا حکم رگه طلا را دارد
  • اولیانوف: سفر گروسی به روسیه در حال برنامه ریزی است 
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ترامپ اوکراین را بخشی از روسیه می‌داند
  • مقام اوکراینی: ایرانی‌‌ها از ما درس بگیرند و اشتباه‌مان را تکرار نکنند!