Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-19@08:11:10 GMT

فلسطین، فدک امروز

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۵۲۵۵۰

فلسطین، فدک امروز

عضو هیئت علمی مؤسسه حکمت و فلسفه ایران طی یادداشتی نوشت بیش از آنکه خاک و تعداد مردم فلسطین اهمیت داشته باشد، آرمان این سرزمین است که برای ما ارزش دارد. ۰۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۴۴ فرهنگی دین ، قرآن و اندیشه نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، فدک نام منطقه‌ای حاصل‌خیز و نزدیک منطقه‌ی خیبر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این زمین نخست از آنِ یهودیان بود و سرانجام در سال هفتم هجری قمری، یهودیان خیبر برای جبران خیانت خویش، آن را به پیامبر اکرم (ص) واگذار کردند و حضرت رسول آن را به حضرت زهراء سلام‌الله علیها به عنوان حق اقرباء بخشید.

سید بن طاووس در کتاب کشف المحجة می‌نویسد: درآمد سالیانه‌ی فدک 24 هزار دینار و بنابر روایتی 70 هزار دینار بوده است. به‌هر روی، فدک تنها تِکه‌ای زمین نبوده است، بلکه نماد تشیع بر روی زمین و محور تقویت اقتصادی آن است و خلفای اموی و عباسی نیز به این مسئله آگاه بودند.

 در تاریخ آمده که روزی هارون‌الرشید عباسی به امام موسی‌بن‌جعفر (ع) پیشنهاد کرد فدک را پس بگیرد. حضرت نخست نپذیرفت و چون پافشاری فراوان خلیفه‌ی عباسی را مشاهده کرد، فرمود من فدک را با گستره‌ی جغرافیایی که خود تعیین می‌کنم، پس می‌گیرم. هارون پرسید حدود فدک کجاست؟ و امام پاسخ داد که اگر من مرزش را به تو بگویم هرگز آن را باز پس نمی‌دهی. هارون امام را سوگند داد که لب به سخن بگشاید و حضرت فرمود: مرز نخستش عدن (یمن) است؛ چهره‌ی خلیفه در هم رفت. کرانه‌ی دومش سمرقند (ازبکستان) است؛ رنگ از رخ هارون پرید. مرز سومش آفریقاست؛ چهره‌ی خلیفه سیاه شد. کرانه‌ی چهارمش نیز سیف البحر(دریای خزر و سواحلش در شمال ایران) است؛ هارون هنگامی‌ که سخن امام را شنید گفت دیگر برای ما چیزی باقی نماند، پس بیا جای من بنشین! حضرت کاظم فرمود: من گفتم اگر مرز آن را تعیین کنم فدک را نخواهی داد!

مسئله‌ی فلسطین در زمان ما همانندِ تاریخچه‌ی فدک است. امروز اصرار رهبر معظم انقلاب بر عدم انحصار موضوع بر فلسطین، به خاطر همان اندیشه‌ای است که در زمان امام کاظم (ع) مطالبه‌ی فدک را منحصر به قطعه زمینی در زمانه‌ی رسول‌الله (ص) نمی‌کند. همان خط یهودی-صهیونیستی که فلسطین را به اشغال خود درآورده است، مردم مسلمان یمن را به چالش کشیده و امت مسلمان کشمیر را به یغما کشانده و منشأ اختلاف داخلی در سوریه شده و داعش را در آنجا ایجاد کرده است.

در واقع، بیش از آن‌که خاک و تعداد مردم فلسطین اهمیت داشته باشد، آرمان این سرزمین است که برای ما ارزش دارد و نابود کردن اندیشه‌ی صهیونیسم که خود را به ناروا ملت برگزیده‌ی خدا می‌داند، نابود کردن خط اشغالگری و سلطه بر جامعه‌ی انسانی و اسلامی است.

*حجت الاسلام دکتر سید احمد غفاری قره‌باغی، عضو هیئت علمی مؤسسه حکمت و فلسفه ایران

جبهه مردمی برای آزادی فلسطین: آیت‌الله خامنه‌ای «نقشه راه» برای آزادسازی فلسطین را ترسیم کرد

انتهای‌پیام/

R1390/P/S4,37/CT1 واژه های کاربردی مرتبط بیت المقدس اخبار "فلسطین"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بیت المقدس اخبار فلسطین بیت المقدس اخبار فلسطین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۵۲۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جز امام (ره) و رهبری کسی در ابتدای انقلاب حامی ارتش نبود

به گزارش خبرگزاری مهر، امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران به مناسبت ۲۹ فروردین و روز ارتش در گفت‌وگویی با پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله‌العظمی سیدعلی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) به بررسی عملکرد ارتش در سال‌های بعد از انقلاب و تفاوت‌های بنیادین آن با ارتش پیش از انقلاب پرداخت.

فرمانده کل ارتش با تاکید بر اینکه جز حضرت امام (ره) و رهبر انقلاب، کسی در ابتدای انقلاب حامی ارتش نبود، گفت: شاید کسی تصور نمی‌کرد ارتشی که در دوران پهلوی اول بنیان گذاشته شد و در دوران پهلوی دوم به نماد اصلی طاغوت و ژاندارم منافع غرب در خاورمیانه تبدیل شده بود، بعد از سرنگونی طاغوت بلافاصله با انقلابِ برآمده از دل مردم، اعلام وفاداری کرده و در ادامه به بازوی قدرتمندی برای حفظ و حراست از منافع ملت ایران و انقلاب اسلامی تبدیل شود. ارتشی که حالا بنا بر فرمایش حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در جبهه‌های مقاومت هم ایفای نقش می‌کند.

کد خبر 6081836 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • پیش نشست پنجمین کنگره جهانی حضرت امام رضا(ع) برگزار شد
  • حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع)، مصادیق بارز کرامت
  • جز امام (ره) و رهبری کسی در ابتدای انقلاب حامی ارتش نبود
  • جز حضرت امام(ره) و رهبر انقلاب کسی در ابتدای انقلاب حامی ارتش نبود
  • ارتش مایه مباهات و سربلندی ملت ایران است
  • تخریب بقیع؛ اهانت به آیات الهی
  • امانت را به صاحبش بازگرداندم
  • انتقال فرهنگ اهل بیت (ع) در بازسازی عتبات عالیات
  • اهدای مدال طلای بانوی ورزشکار به موزه آستان قدس رضوی
  • امروز ارتش در عرصه های دفاعی- امنیتی به نماد خودکفایی و خودباوری تبدیل شده است