Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-24@03:10:00 GMT

کشاورزان خود خارج از الگو کاشته‌اند

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۵۳۱۱۵

کشاورزان خود خارج از الگو کاشته‌اند

مدیرکل دفتر محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: افزایش تولید پیاز خارج از برنامه و عدم رعایت الگوی کشت بویژه در منطقه جنوب استان کرمان عامل اصلی افت قیمت پیاز است اما با این حال هیچگونه دفن محصول در کشور صورت نگرفته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی حسین اصغری درباره این ادعا که به دلیل افزایش تولید محصول پیاز برخی مناطق کشور دفن می شود اظهار کرد: دولت به منظور حمایت از بخش کشاورزی، هر ساله در مواقعی که با افزایش تولید محصول و کاهش قیمت به کمتر از نرخ خرید تضمینی محصولی روبرو می شود از طریق سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران برای خرید ورود پیدا می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی اظهار داشت: در 10 سال گذشته به خصوص سالهای 89، 90 و 94 با توجه به مازاد تولید، خرید تضمینی انجام شده است.

مدیرکل دفتر محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: امسال در منطقه جنوب استان کرمان برنامه کشت رعایت نشده و به طور تقریبی سطح زیرکشت آن منطقه دو برابر برنامه ابلاغی بوده که در نهایت موجب افت قیمت این محصول شده است.

وی با بیان اینکه میانگین قیمت تمام شده هر کیلوگرم پیاز برای تولیدکنندگان در کشور نزدیک 700 تومان است، گفت: اکنون حداقل قیمت هر کیلوگرم پیاز درشت سر مزرعه که متقاضی کمتری دارد با قیمتی بین  800 تا 900 تومان  خریداری می‌شود که حداقل 200 تومان برای تولیدکنندگان سود دارد.

اصغری افزود: در حالی که پیازهای سایز متوسط و کوچک با نرخی بالاتر از یک هزار و 500 تومان در مزارع خریداری می‌شود.

اصغری متوسط سطح زیرکشت سالیانه پیاز را حدود 55 هزار هکتار با تولید حدود دو میلیون و 500 هزار تن محصول برآورد کرد و اظهار داشت: در سال زراعی گذشته (98 - 97) دو میلیون و 700 هزارتن پیاز در کشور تولید شده است.

وی ادامه داد: برنامه تولید برای سال زراعی جاری ( 99- 98) دو میلیون و 600 هزارتن به استان‌ها ابلاغ شده است.

مدیرکل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: اکنون استان‌های مهم تولیدکننده اصفهان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، خراسان رضوی، جنوب کرمان، هرمزگان و زنجان است.

اصغری اظهار داشت: پیاز تولیدی منطقه جنوب کرمان سال گذشته 416 هزارتن بود که امسال به بیش از 550 هزارتن افزایش یافته است.

وی متوسط صادرات پنجساله محصول پیاز را  261 هزار و 400  تن به ارزش 83 میلیون دلار برشمرد و افزود: سال 97 صادرات پیاز نزدیک 342 هزار تن به ارزش 124.8 میلیون دلار، سال 98 حدود  395 هزار تن به ارزش 108 میلیون دلار بود که نشان می‌دهد جهش قابل توجهی در امر صادرات صورت گرفته است.

منبع: دانا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۵۳۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۱۱ هزار تن محصول کشاورزی در شهرستان دشتی تولید شده است

رضا کشاورز روز یکشنبه در جلسه کارگروه اشتغال شهرستان دشتی اظهار داشت: ضرورت دارد در سال جاری که بنام جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده است دستگاه‌های اجرایی و بانک‌های شهرستان حمایت‌های لازم را از طرح‌هایی که ضمن رونق تولید زمینه افزایش اشتغال را نیز فراهم می‌کنند صورت دهند.

وی افزود: ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان بومی شهرستان دشتی و بهبود فضای کسب و کار مورد توجه و تاکید قرار دارد و بویژه برای رونق تولید از تمام توان و ظرفیت موجود بهره ببریم.

معاون برنامه ریزی فرماندار دشتی با اشاره به جایگاه دشتی در حوزه کشاورزی خاطر نشان کرد: در بخش کشاورزی سطح زیر کشت محصولات زراعی شهرستان دشتی، ۵۵ هزار هکتار است که ۲۲ درصد سطح زیر کشت اراضی کشاورزی استان بوشهر را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه شهرستان دشتی رتبه دوم استان بوشهر در سطح زیر کشت محصولات کشاورزی را به خود اختصاص داده است گفت: در یکسال اخیر ۲۱۱ هزار تن محصول کشاورزی در دشتی تولید شد که ۲۳ درصد کل محصولات استان بوشهر و رتبه سوم استان بوشهر دارد.

کشاورز ادامه داد: همچنین شهرستان دشتی در بخش تولید مواد معدنی نیز رتبه نخست با ظرفیت ۸.۷ میلیون تن در سال معادل ۳۰ درصد محصولات مواد معدنی استان بوشهر را دارد.

وی از فعالیت ۴۱ واحد معدنی در شهرستان دشتی خبر داد و بیان کرد: در حوزه کشاورزی، صنعت و گردشگری این شهرستان از ظرفیت‌های مهمی برخوردار است.

باشگاه خبرنگاران جوان بوشهر بوشهر

دیگر خبرها

  • مازندران رتبه دوم کشور در سطح زیر کشت توت‌فرنگی
  • اقلید ، قطب تولید پیاز استان فارس
  • ۱۷ هزار تن توت فرنگی در مازندران تولید می‌شود
  • آفت واردات بر بار برنج مازندران
  • چالش تولید زعفران در سرزمین طلای سرخ
  • کشت ۱۵۰ هکتار کلزا در جلگه رخ تربت حیدریه
  • پیش‌بینی تولید ۶۰۰ هزار تن گندم در استان اردبیل
  • قیمت پیاز در میادین میوه و تره بار کاهش یافت
  • طرح الگو کشت به طور جدی دنبال شود/ نگاه دولت به کشاورز ویژه باشد
  • ۲۱۱ هزار تن محصول کشاورزی در شهرستان دشتی تولید شده است