Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا -
بیماری سیاه سرفه چیست
سیاه سرفه (pertussis) یک عفونت باکتریایی است که به بینی و گلو شما وارد می شود.این بیماری به راحتی گسترش می یابد ، اما واکسن هایی مانند DTaP و Tdap می توانند به جلوگیری از بروز آن در کودکان و بزرگسالان کمک کنند.
سیاه سرفه چیست؟
سیاه سرفه یک عفونت بسیار مسری دستگاه تنفسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بسیاری از افراد ، این بیماری با سرفه شدید بروز می کند و به دنبال آن تنفس شدید با صدای بلند شنیده می شود.
قبل از کشف واکسن ، سیاه سرفه یک بیماری کودکی محسوب می شد. در حال حاضر سیاه سرفه در درجه اول کودکانی را تحت تأثیر قرار می دهد که دوره کامل واکسیناسیون نشده و نوجوانان و بزرگسالانی که ایمنی آنها ضعیف شده است را درگیر می کند.
مرگ و میر ناشی از سیاه سرفه نادر است اما بیشتر در نوزادان مشاهده می شود. به همین دلیل برای خانم های باردار و سایر افرادی که ارتباط نزدیکی با یک نوزاد دارند - بسیار مهم است که در برابر سیاه سرفه واکسینه شوند.
علائم بیماری سیاه سرفه
علائم سیاه سرفه :
هنگامی که به سیاه سرفه مبتلا می شوید ، حدود هفت تا 10 روز طول می کشد تا علائم و نشانه های آن ظاهر شود ، اگرچه بعضی اوقات می تواند طولانی تر شود. آنها معمولاً در ابتدا خفیف و شبیه به سرماخوردگی هستند:
• آبریزش بینی
• گرفتگی بینی
• چشمهای قرمز و آبکی
• تب
• سرفه
بعد از یک یا دو هفته ، علائم و نشانه ها بدتر می شوند. مخاط ضخیم در مجاری هوایی شما جمع می شود و باعث سرفه غیرقابل کنترل می شود. حملات شدید و طولانی مدت سرفه ممکن است:
• استفراغ را تحریک کنید
• منجر به قرمز یا آبی شدن صورت
• باعث خستگی شدید می شود
با این حال ، بسیاری از مردم ویژگی مشخصی را ایجاد نمی کنند. گاهی اوقات ، سرفه مداوم و بریده بریده تنها نشانه ای از این است که یک فرد بزرگسال یا بزرگسال مبتلا به سیاه سرفه می کند.
ممکن است نوزادان به هیچ وجه سرفه نکنند. درعوض ، ممکن است برای نفس کشیدن تلاش کنند ، یا حتی ممکن است موقتا تنفس آنها متوقف شود.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنید:
اگر سرفه های شما باعث می شود شما یا فرزندتان دچار موارد زیر شوید به پزشک مراجعه کنید:
• استفراغ
• پوست قرمز یا آبی روشن
• به نظر می رسد برای نفس کشیدن تلاش می کنید
• با صدای بلند نفس می کشید
سیاه سرفه از طریق قطرات در هوا منتقل می شود
علل بروز سیاه سرفه :
سیاه سرفه ناشی از نوعی باکتری به نام Bordetella pertussis است. وقتی فرد آلوده سرفه می کند یا عطسه می کند ، قطرات ریز جوانه ای در هوا پاشیده می شوند و به ریه های هر کسی که در آن نزدیکی باشد وارد می شود.
عوامل خطر :
واکسن سیاه سرفه که شما در کودکی دریافت می کنید سرانجام از بین می رود. این بیشتر نوجوانان و بزرگسالان را در معرض ابتلا به عفونت در هنگام شیوع بیماری قرار می دهد.
نوزادانی که سن آنها کمتر از 12 ماه است که واکسینه نشده اند یا مجموعه کامل واکسنهای توصیه شده را دریافت نکرده اند ، بیشترین خطر عوارض شدید و مرگ را دارند.
عوارض سیاه سرفه:
نوجوانان و بزرگسالان معمولاً بدون هیچ مشکلی از سیاه سرفه بهبود می یابند. در صورت بروز عوارض ، آنها به عنوان عوارض جانبی سیاه سرفه، مانند:
فتق شکمی
پارگی رگ های خونی در پوست یا سفیدی چشم شما
نوزادان :
در شیرخواران (به ویژه در سن زیر 6 ماه ) عوارض ناشی از سیاه سرفه ، شدیدتر است و ممکن است شامل موارد زیر باشد:
ذات الریه
تنفس آهسته یا توقف تنفس
کم آب شدن بدن یا کاهش وزن به دلیل مشکلات تغذیه ای
تشنج
ضربه مغزی
از آنجا که نوزادان و کودکان نوپا بیشترین خطر عوارض ناشی از سیاه سرفه را دارند ، احتمالاً در بیمارستان نیاز به درمان دارند. این عوارض می تواند برای نوزادانی که سن آنها کمتر از 6 ماه است ، خطرناک باشد.
چگونگی پیشگیری از بیماری سیاه سرفه
راههای پیشگیری از سیاه سرفه:
بهترین راه برای جلوگیری از سیاه سرفه،واکسن سیاه سرفه است که پزشکان اغلب به همراه واکسن دیگر دیفتری و کزاز ارائه می دهند. پزشکان توصیه می کنند واکسیناسیون را در دوران نوزادی شروع کنند.
واکسن شامل یک سری از پنج تزریق است که به طور معمول به کودکان در این سنین تزریق می شود:
2 ماه
4 ماه
6 ماه
15 تا 18 ماه
4 تا 6 سال
عوارض جانبی واکسن :
عوارض جانبی واکسن معمولاً خفیف است و ممکن است شامل تب ، لنگ زدن ، سردرد ، خستگی یا درد در محل تزریق باشد.
دوزهای تقویت کننده :
نوجوانان : از آنجا که مصونیت از واکسن تا 11 سالگی از بین می رود ، پزشکان توصیه می کنند که در آن سن یک دوز تقویت کننده برای محافظت در برابر سیاه سرفه ، دیفتری و کزاز انجام شود.
بزرگسالان: برخی از انواع واکسن کزاز و دیفتری هر 10 سال شامل محافظت در برابر سیاه سرفه می شوند. این واکسن همچنین خطر ابتلا به سرخک شما را به نوزادان کاهش می دهد.
زنان حامله: هم اکنون کارشناسان بهداشت توصیه می کنند که زنان باردار واکسن سرپسی را بین هفته های 27 تا 36 حاملگی دریافت کنند. این همچنین ممکن است در طی چند ماه اول زندگی از کودک محافظت کند.
تشخیص سیاه سرفه :
تشخیص سیاه سرفه در مراحل اولیه آن می تواند مشکل باشد زیرا علائم و نشانه ها مشابه سایر بیماریهای تنفسی شایع مانند سرماخوردگی ، آنفولانزا یا برونشیت است.
بعضی اوقات ، پزشکان می توانند با سؤال از علائم و گوش دادن به سرفه ،سیاه سرفه را تشخیص دهند. آزمایش های پزشکی ممکن است برای تأیید تشخیص نیاز باشد. این آزمایشات ممکن است شامل موارد زیر باشد:
کشت بینی یا حلق و آزمایش: پزشک شما نمونه ای از خلط را از بینی یا گلو می گیرد. سپس نمونه برای اثبات وجود باکتریهای سیاه سرفه بررسی می شود.
آزمایش خون : برای بررسی تعداد گلبولهای سفید خون ، ممکن است یک نمونه خون گرفته شود و به آزمایشگاه فرستاده شود ، زیرا گلبولهای سفید خون به بدن در مبارزه با عفونت ها ، مانند سیاه سرفه کمک می کند. تعداد گلبولهای سفید خون بالا به طور معمول حاکی از وجود عفونت یا التهاب است. این یک آزمایش عمومی است و مخصوص سیاه سرفه نیست.
عکسبرداری از قفسه سینه: پزشک شما ممکن است برای بررسی وجود التهاب یا مایع در ریه ها ، پرتونگاری را انجام دهد ، که ممکن است در صورت وجود پنومونی باعث سرفه و سرفه های دیگر و سایر عفونت های تنفسی شود.
درمان سیاه سرفه
راههای درمان سیاه سرفه :
نوزادان به طور معمول برای معالجه در بیمارستان بستری می شوند زیرا سیاه سرفه برای آن گروه سنی خطرناک تر است. اگر کودک شما نمی تواند مایعات یا مواد غذایی را مصرف کند ، مایعات داخل وریدی ممکن است لازم باشد. همچنین کودک شما برای جلوگیری از شیوع عفونت از دیگران جدا خواهد شد.
درمان کودکان بزرگتر و بزرگسالان معمولاً در خانه قابل کنترل است.
داروهای درمان سیاه سرفه :
آنتی بیوتیک ها باکتری های ایجاد کننده سیاه سرفه را از بین می برد و به بهبودی سریع کمک می کند. به اعضای خانواده در معرض بیماری ممکن است آنتی بیوتیک های پیشگیرانه داده شود.
سبک زندگی و داروهای خانگی :
نکات زیر در مورد افرادی که به دلیل سیاه سرفه در خانه درمان می شوند ، کاربرد دارد:
• استراحت فراوان کنید: یک اتاق خواب خنک ، ساکت و تاریک ممکن است به شما در آرامش و استراحت بهتر کمک کند.
• به مقدار زیاد مایعات بنوشید: آب ، آب میوه و سوپ ها گزینه های خوبی هستند. در کودکان ، به ویژه ، مراقب علائم کمبود آب بدن مانند لب های خشک ، گریه بدون اشک و ادرار مکرر باشید.
• وعده های غذایی کمتری بخورید: برای جلوگیری از استفراغ بعد از سرفه ، وعده های غذایی کوچکتر و بیشتر را جایگزین غذاهای زیاد کنید.
• هوا را تمیز کنید: خانه خود را از تحریک کننده هایی که می تواند باعث ایجاد سرفه مانند دود تنباکو و دود ناشی از شومینه شود ، پاک کنید.
• جلوگیری از انتقال: هنگام سرفه دهان خود را بپوشانید و اغلب دستان خود را بشویید. اگر حتماً در اطراف دیگران هستید ، ماسک بزنید.
گردآوری:بخش سلامت بیتوته


منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بیماری سیاه سرفه درمان سیاه سرفه سیاه سرفه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۵۵۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت بهداشت ضرورتی برای تزریق واکسن گارداسیل نمی بیند

حسین فرشیدی درخصوص تزریق واکسن «گارداسیل»، وضعیت شیوع بیماری HPV درکشور و اهمیت واکسیناسیون علیه آن، اظهار کرد: عملکرد ما باید بر اساس اسناد و مدارک باشد؛ به طور مثال یک کشور در اروپا ادعا می‌کند که سالیانه در جمعیت کشورش افرادی دچار سرطان مشخصی هستند؛ بنابراین برای این کشور، واکسیناسیون برای پیشگیری از این نوع سرطان، صرفه اقتصادی دارد. بنابراین در فعالیت‌ها باید تحلیل هزینه داشته باشیم؛ به این ترتیب برای واکسیناسیون با واکسن گارداسیل نیز باید اسناد و مدارک داشته باشیم.  

وی ادامه داد: به‌طور مثال ما اگر واکسن‌های پنوموکوک و روتاویروس را وارد برنامه واکسیناسیون کشوری می‌کنیم، مشخص است که واکسن پنوموکوک سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری می‌کند و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری در کودکان جلوگیری خواهد کرد و این بسیار رقم زیادی است.

فرشیدی افزود: معاونت پژوهشی و پژوهشگاه‌های وزارت بهداشت در رابطه با واکسن گارداسیل نیز از سال گذشته در حال انجام تحقیقات مورد لزوم هستند و اگر نتایج تحقیقات، لزوم ورود آن به برنامه واکسیناسیون ملی را مشخص کند، وارد برنامه واکسیناسیون کشوری خواهیم کرد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر تولید و تزریق این واکسن از طریق وزارت بهداشت انجام نمی‌شود، اظهار کرد: در خارج از وزارت بهداشت شرکت‌هایی هستند که واکسن گارداسیل را تامین می‌کنند و بسیاری از افراد نیز که تمایل به تزریق آن دارند، خریداری می‌کنند؛ اما این کار از طریق وزارت بهداشت انجام نمی‌شود.

وی در خصوص ضرورت استفاده از این واکسن گفت: افراد دارای رفتار پرخطر و جوامع غربی و اروپایی به دلیل روابط خارج از عرف و شرع و خطر بالای انتقال این بیماری، این واکسن را تزریق می‌کنند. اما در کشور ما با توجه به شرایط موجود لزومی ندارد که تمامی افراد جامعه را ملزم به تزریق این واکسن کنیم و اگر ما ذره‌ای به این اطمینان برسیم که برای سلامت مردم تزریق واکسن گارداسیل نیاز است حتما این کار انجام خواهد شد.

فرشیدی در پایان خاطرنشان کرد: پژوهشگاه مربوطه این وعده را داده است که در بازه زمانی شش ماهه اطلاعات لازم را ارائه دهند و اگر نتیجه پژوهش‌ها این باشد که باید تزریق این واکسن انجام شود و به نفع مردم است، حتما انجام خواهد شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • این روغن ناجی دیابتی ها، قندخون را بطور کامل شفا میدهد
  • درباره سندرم درس (DRESS) / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟
  • سندرم درس (DRESS) چیست؟ / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟
  • بخش عمد‌ه‌ای از سرماخوردگی‌ها کروناست
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • واکسیناسیون همگانی گارداسیل انجام می‌شود؟ | مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون واکسن اچ‌پی‌وی
  • وزارت بهداشت ضرورتی برای تزریق واکسن گارداسیل نمی بیند
  • افراد مبتلا به آب‌سیاه نقاشی‌های معروف را چه شکلی می‌بینند؟ (+عکس)
  • رایج‌ترین علائم ام اس را بشناسید
  • واکسن سرطان همراه با ایمونوتراپی تومورهای کبد را کوچک می کند