Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-25@05:10:42 GMT

گنج جنگ را هنوز پیدا نکرده‌ایم

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۵۷۰۷۲

گنج جنگ را هنوز پیدا نکرده‌ایم

اگر سال‌های سال هم درباره دفاع مقدس بنویسیم، هنوز نتوانسته‌ایم گنج دفاع مقدس را پیدا کنیم، چه برسد بخواهیم حقش را ادا کنیم، البته کارهایی در این زمینه انجام شده، اما هنوز جای کار دارد.

کتاب «کوچ لبخند» دارای بیش از یکصد و بیست خاطره از شهید «علی قمی کردی» است که افرادی نظیر «حسین فاضلی دوست»، «غلامرضا علاماتی»، «هوشنگ بزرگی»، «احمد قمی»، «حمید عسگری»، «مجید ایافت»، «اکبر سلیمانی» و مادر شهید به روایت  خاطراتی از این شهید بزرگوار پرداخته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کتاب، اثر حسین قرایی است که از سوی نشر امینان منتشر شده و اکنون به چاپ ششم رسیده است. حسین قرایی، متولد ۱۳۶۲ و دارای مدرک دکترای زبان و ادبیات فارسی است. دبیر رسمی آموزش و پرورش با ۱۴ سال سابقه، مشاور مدیر کل آموزش و پرورش شهرستان های تهران ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۷، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان های ورامین، قرچک و پیشوا ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۰، دبیر جلسات شب شعر و معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه صداوسیما، سوابق آموزشی، فرهنگی و ادبی این نویسنده است. «حسین قرایی» همچنین زندگی و نویسندگی خالق کتاب‌های «وقتی مهتاب گم شد» و «آب هرگز نمی‌میرد» را به رشته تحریر درآورده و کتاب «حوالی روشن صدا» و «از مشهد تا ژوهانسبورگ» از جمله آثار این نویسنده است. در ادامه گفت‌وگو با نویسنده کتاب «کوچ لبخند» را می‌خوانید.

موضوع داستان شما در کتاب «کوچ لبخند» چیست؟ این داستان واقعی و مستند است؟

این کتاب خاطرات جمع‌آوری شده راجع به علی قمی و خاطرات مستند از زندگی ایشان است. شهید قمی با توجه به جایگاه مهم که در تیپ ویژه شهدا داشته و قائم مقام شهید محمود کاوه بوده برای من جذاب بود و باعث شد این سوژه را پیگیری کنم و یک کتاب تقریباً 200 صفحه‌ای درباره این شهید تدوین کردم که شامل خاطرات مربوط به این شهید از کودکی تا لحظه شهادت از قول همسر، مادر و صاحب کار تا دوستان شهید در کردستان و جبهه غرب کشور را شامل می‌شود. در آخر کتاب هم آلبوم تصاویر از کودکی تا لحظه شهادت ایشان در 8 صفحه منتشر شده است.

مهمترین درسی که می‌توانیم از زندگینامه شهید قمی و دیگر رزمندگان دوران دفاع مقدس برای تدبیر جامعه امروز و مشکلاتی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم بگیریم، چیست؟

تدوین یک کتاب راجع به شخصیت و اندیشه شهیدی والامقام که مثل یک انسان عادی در این جامعه زندگی می‌کرده، می‌تواند اسوه و الگویی برای جوانان باشد. این شهید فردی بوده که سال‌های کودکی خود را در پیشوا گذرانده و در مدرسه شیخ جنید پیشوا تحصیل کرده و مثل بسیاری از انسان‌های عادی زندگی کرده است. بعد از اینکه نفس قدسی امام خمینی(ره) به ایشان می‌خورد، فرمان امام را لبیک می‌گوید و راهی جبهه می‌شود و پیامش همین استواری و ایستادگی در راه اسلام و قرآن است.

 پرداختن به فلسفه جنگ و پرداختن به عمق و حقایق جنگ اهمیت ویژه‌ای دارد. به نظر شما آیا حق مطلب درباره جنگ و دفاع مقدس ادا شده؟

اگر سال‌های سال هم درباره دفاع مقدس بنویسیم، هنوز نتوانسته‌ایم گنج دفاع مقدس را پیدا کنیم، چه برسد بخواهیم حقش را ادا کنیم. گنج جنگ را هنوز پیدا نکرده‌ایم، البته کارهایی در این زمینه انجام شده تا بتوانیم چهره شهدا و اندیشه آنها را به جامعه معرفی کنیم اما هنوز خیلی جای کار دارد. رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره بر مهم بودن ادبیات دفاع مقدس تأکید داشته و دارند؛ بر روی کتاب‌های «من زنده‌ام»، «دا» و برخی کتاب‌های «گلعلی بابایی» تقریظ نوشته‌اند. یعنی اینکه من رهبر جامعه اسلامی این کتاب‌ها را مهم می‌دانم، پس شما هم به عنوان مدیر فرهنگی این کتاب‌ها را مهم بدانید.

در حال حاضر اثری در این زمینه در دست نگارش دارید؟

در حال حاضر کتابی برای گلعلی بابایی می‌نویسم و در آنجا به صورت کامل به این موضوع پرداخته شده است که چرا گلعلی ژانر سرگذشت‌نامه را دنبال می‌کند. بابایی مستند می‌نویسد و کسی را هم سانسور نمی‌کند. شما در کتاب‌های بابایی مطلبی بدون سند پیدا نمی‌کنید. در پاورقی کتاب‌ها به صورت دقیق مستندات را آورده است. ما در حوزه لشکرنویسی و یگان‌نویسی کسی مانند بابایی و بهزاد نداریم. گلعلی بابایی جنگ را درست روایت می‌کند و دفاع مقدس را پاکیزه می‌نویسد. نوشتن در باب شهدا بسیار سخت است. خانواده‌ها رصد می‌کنند و باید مطالب با ظرافت و دقت کامل نگاشته شود.

کتاب «کوچ لبخند» زندگینامه و خاطرات شهید «علی قمی کردی»، اثر حسین قرایی در 176 صفحه با شمارگان 1000 نسخه از سوی نشر امینان منتشر شده است.

ایبنا/

مولف کتاب «کوچ لبخند»: گنج جنگ را هنوز پیدا نکرده‌ایم

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: حسین قرایی دفاع مقدس کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۵۷۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش "شن‌ها مامور خدا بودند" در تهران برگزار می‌شود

به گزارش گروه ایثار و حماسه خبرگزاری صداوسیما ؛ در آستانه ۵ اردیبهشت، سالروز شکست حمله نظامی آمریکا در صحرای طبس ، همایشی با عنوان "شن‌ها مامور خدا بودند" فردا سه شنبه ۴ اردیبهشت از ساعت ۹ الی ۱۱ صبح در سالن همایش‌های بین المللی موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار می‌شود.

موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در بزرگراه شهید حقانی تهران، انتهای خیابان سرو، روبروی پارک طالقانی واقع است.

دیگر خبرها

  • گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی شهدا است
  • برای شناخت شهدا باید سرگذشت پژوهی کنیم
  • گیلان، مهد شهیدان و سرداران دفاع مقدس است
  • مهلت ارسال آثار برای جشنواره ملی فانوس تا ۱۵ خرداد
  • تشییع و خاکسپاری پیکر مطهر ۶ شهید گمنام در پایتخت
  • همایش «شن‌ها مامور خدا بودند» برگزار شد
  • شهید زاهدی از عناصر تأثیرگذار در دفاع مقدس و بعد از آن بود
  • کتابخانه ویژه دفاع مقدس در مازندران دایر می شود
  • ۶٨ گلزار شهید چهارمحال و بختیاری در انتظار ساماندهی
  • همایش "شن‌ها مامور خدا بودند" در تهران برگزار می‌شود