Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، نشریه وال استریت ژورنال در مطلبی نوشت: مذاکره کننده جدید دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در امور کنترل تسلیحات، در آینده نزدیک با طرف روسی دیدار خواهد کرد. طی این مذاکرات، مسکو و واشنگتن در مورد پیشنهاد آمریکا برای توافق جامع درباره محدود کردن تعداد کلاهک‌های هسته‌ای روسیه، چین و آمریکا بحث خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین، برای نخستین بار، دولت ترامپ اعلام کرده است که آماده گفتگو برای جایگزینی پیمان استارت ۳ است که زرادخانه‌های هسته‌ای روسیه و آمریکا را محدود می‌کند. استارت ۳ در فوریه ۲۰۲۱ منقضی می‌شود.

این اقدام دولت ترامپ بر خلاف تصمیم واشنگتن مبنی بر عقب نشینی از پیمان آسمان‌های باز که برای کاهش احتمال جنگ بین روسیه و غرب طراحی شده بود، است.

مارشال بیلینگزلی که ماه گذشته به عنوان نماینده ارشد ترامپ در امور کنترل تسلیحات انتخاب شد، مذاکرات با سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه را آغاز خواهد کرد. هر دو دیپلمات در حال حاضر، مشغول برنامه ریزی این جلسه هستند.

پیشنهاد جدید آمریکا به نظر می‌رسد بسیار جاه طلبانه‌تر از استارت ۳ است به این دلیل که واشنگتن قصد دارد چین را در مذاکرات درگیر کند. به گفته مقامات آمریکایی، چنین توافق جامعی لازم است، زیرا زرادخانه‌های هسته‌ای چین و روسیه در آینده رشد خواهند کرد.

با این حال، منتقدین این توافق نامه می‌گویند که چنین توافقی می‌تواند یک کار غیرممکن برای واشنگتن باشد. شکست این توافق می‌تواند به بن بست در مذاکرات منجر شود، که به نوبه خود معماری فعلی معاهدات کنترل سلاح‌های هسته‌ای را تضعیف می‌کند؛ معاهداتی که دارای شکاف‌های بسیاری هستند.

چین که دارای زرادخانه هسته‌ای بسیار کوچکتر از آمریکا و روسیه است، بار‌ها گفته است که به توافق هسته‌ای سه جانبه تن نخواهد داد.

با این وجود، بیلینگزلی به طرف روسی گفت که آن‌ها باید به واشنگتن کمک کنند تا پکن را به پای مذاکرات اتمی در خصوص محدود کردن کلاهک‌های هسته‌ای بکشاند. مقامات آمریکایی می‌گویند آمریکا قصد دارد به انگیزه‌های اقتصادی و دیپلماتیک متوسل شود تا چین را در جدول این مذاکرات قرار دهد.

این مقام ارشد دولت ترامپ همچنین گفته است این توافق آسان نخواهد بود.

طرف آمریکایی پیشنهاد می‌کند که توافق نامه جدید، برخلاف استارت ۳، برای کلاهک‌های هسته‌ای، از جمله آن‌هایی که در زرادخانه‌ها ذخیره می‌شوند یا روی موشک‌های برد کوتاه نصب شده اند، اعمال می‌شود؛ بنابراین، آمریکا می‌تواند زرادخانه تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی روسیه را محدود نگه دارد که به گفته مقامات آمریکایی همچنان در حال رشد است. به گفته برخی کارشناسان، همین توافق درخصوص کلاهک‌های اتمی چین نیز که عمدتا در زرادخانه‌ها هستند اعمال می‌شود. در عین حال، آمریکا می‌خواهد روسیه به قولی که میخائیل گورباچف، رهبر اتحاد جماهیر شوروی سابق در خصوص موشک‌های حامل کلاهک هسته‌ای داده بود، عمل کند.

با این حال، کارشناسان می‌گویند کنترل تعداد کلاهک‌های غیرفعال کار بسیار سخت‌تر از شمارش موشک‌های بزرگ، بمب افکن‌ها و زیردریایی‌هایی است که حامل سلاح‌های هسته‌ای هستند. واشنگتن در تلاش است تا تبادل گسترده‌ای از داده‌ها در آزمایش‌های موشکی انجام دهد و بازرسی از تأسیسات هسته‌ای را سرعت بخشد.

طبق برنامه آمریکا، زرادخانه‌های انگلیس و فرانسه مشمول این توافق نمی‌شوند، به همین دلیل مخالفت مقامات روسی را به دنبال داشته است.

همانطور که وال استریت ژورنال خاطرنشان می‌کند، مذاکرات برای چنین توافق بزرگی، یک روند طولانی مدت است. اصلی‌ترین مانع برای انعقاد توافق جدید این است که مشارکت چین در روند مذاکره بسیار دشوار خواهد بود. طبق داده‌های موجود، چین تقریباً ۳۲۰ کلاهک هسته‌ای در زرادخانه‌های خود دارد در حالی که ۱۷۵۰ سلاح هسته‌ای آمریکا در آمادگی جنگی به سر می‌برند. همچنین، واشنگتن ۳۸۰۰ کلاهک را در زرادخانه‌های خود دارد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: زرادخانه هسته ای کلاهک هسته ای روابط روسیه و آمریکا زرادخانه ها هسته ای استارت ۳

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۵۸۱۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار درباره تهدید حمله به مراکز هسته‌ای در خاورمیانه

معاون وزیر خارجه روسیه با تاکید بر اینکه تهدید حمله به تاسیسات هسته‌ای در خاورمیانه اقدامی بسیار خطرناک است، گفت: اگر آمریکا موشک‌های میان‌برد خود را در جایی مستقر کند، مسکو از تعلیق توافقنامه ممنوعیت استقرار این نوع موشک‌های صرف‌نظر خواهد کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد که تهدید به حمله به تاسیسات هسته‌ای در منطقه خاورمیانه منجر به کاهش آستانه مجاز در این زمینه می‌شود. به گفته وی، حمایت طولانی مدت ایالات متحده اسرائیل را به اتخاذ مواضع «بیش از حد سخت گیرانه» در قبال ایران و سایر کشورها سوق داده است.

معاون وزیر امور خارجه افزود: ضمن اینکه، اخیراً روندی دوباره شروع به ظهور کرده است که از تأسیسات هسته‌ای و فعالیت‌های هسته‌ای به‌عنوان «یک ابزار، اگر نه برای رویارویی مستقیم نظامی، بلکه برای جنگ اطلاعاتی روانی» استفاده می‌شود. این راهی بسیار خطرناک است زیرا در واقع منجر به پایین آمدن آستانه قابل قبول در این زمینه خواهد شد.

ریابکوف یادآور شد که، بحث احتمال حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران و  البته حملات روزانه نیروهای اوکراینی به نیروگاه اتمی زاپاروژیه نشان می‌دهد که در کشورهایی که خود را پشت سر آمریکا پنهان می‌کنند، سهل انگاری امنیتی، نظامی و سیاسی در حال شکوفایی است. و این وضعیت باید پایان یابد.

روز گذشته، میخائیل اولیانوف، نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ‌های بین المللی در وین، گفته بود که آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) تصمیم گرفته تا به طور موقت کارشناسان خود را از تاسیسات هسته‌ای ایران به دلیل اوضاع متشنج در منطقه خاورمیانه خارج کند. 

شرط روسیه برای صرف‌نظر کردن از تعلیق ممنوعیت استقرار موشک‌های میان‌برد و کوتاه‌تر   

معاون وزیر امور خارجه روسیه همچنین به خبرنگاران گفت که اگر آمریکا چنین موشک‌های میان‌برد و کوتاه‌تر  را در هر نقطه از جهان مستقر کند، طرف روسی از تعلیق توافقنامه مربوط به استقرار موشک‌های میان‌برد و کوتاه‌تر (پیمان INF ) در خاک خود صرف نظر می‌کند.

سرگئی ریابکوف، این موضوع را در رابطه با آغاز رزمایش سالاکنیب-24 (Salaknib 24) با حضور نظامیان آمریکایی و فیلیپینی در شمال فیلیپین در حال برگزاری است، مطرح کرد. در طول این مانورها، ایالات متحده برای اولین بار یک سامانه موشکی میان برد MRC از کلاس  (Mid-Range Capability) را مستقر کرد.

این دیپلمات بلندپایه روس افزود: «ما بیش از یک بار گفته‌ایم که ظهور تسلیحات میان‌برد و کوتاه‌تر آمریکایی در هر منطقه‌ای از جهان به معنای کنار گذاشتن تعلیق توافقنامه مربوط به این تسلیحات توسط روسیه خواهد بود». وی یادآور شد که هر تصمیمی در مورد سرنوشت تعلیق مشارکت روسیه در  پیمان INF توسط ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه اتخاذ می شود. 

ریابکوف ادامه داد: بر این اساس، هر تصمیمی در این زمینه در بالاترین سطح ما اتخاذ می‌شود، اما آمریکایی‌ها به خوبی می‌دانند که دوره ثبات نسبی در این زمینه برای آنها به پایان خواهد رسید، اما ظاهراً آنها مسیر دیگری را در پیش گرفته‌اند.

در این رابطه، آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن  نیز بامداد امروز اعلام کرد که ایالات متحده سلاح‌های بی‌ثبات‌کننده‌ای  که قبلاً بر اساس توافقنامه مربوط به عدم استقرار نیروهای هسته‌ای میان‌برد ممنوع شده بود، را برای استقرار در منطقه آسیا و اقیانوسیه از سایه بیرون آورده است.

آنتونوف گفت: «نمایش علنی پنتاگون از توانایی‌های خود برای استقرار سریع تسلیحات موشکی که قبلاً بر اساس پیمان INF ممنوع شده بود در منطقه آسیا و اقیانوسیه نگرانی عمیقی را ایجاد می‌کند. در اصل، آمریکایی‌ها یک کلاس کامل از سلاح‌های بی‌ثبات‌کننده خود ا از سایه بیرون آورده اند تا برتری نظامی خود را بر دشمنان خود نشان دهند.»

سفیر روسیه چنین اقداماتی را ضربه‌ای قدرتمند به ثبات استراتژیک خواند و افزود: «استقرار موشک‌های میان‌برد پنتاگون یک «روز سیاه» برای امنیت بین‌المللی محسوب می‌شود.»

امکان از سرگیری مذاکرات روسیه و آمریکا در زمینه ثبات راهبردیتحولات اوکراین|روسیه و آمریکا در آستانه درگیری نظامیریابکوف: آمریکا بدون بودجه یا با بودجه به اوکراین کمک خواهد داد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هشدار درباره تهدید حمله به مراکز هسته‌ای در خاورمیانه
  • استقرار موشک‌های آمریکا در فیلیپین، تهدیدی برای امنیت جهانی است
  • روسیه: استقرار موشک‌های آمریکا در فیلیپین، تهدیدی برای امنیت جهانی است
  • ادعای رسانه آمریکایی: روسیه قصد دارد آمریکا را ضعیف کند
  • حماس: آمریکا مذاکرات را به بن‌بست کشانده است
  • قطر: مذاکرات آتش‌بس غزه در مرحله حساسی است
  • مقام حماس: آمریکا مذاکرات آتش‌بس را به بن‌بست می‌کشاند
  • واشنگتن‌تایمز: حمله ایران به اسرائیل، شکست سیاست بایدن را نشان داد
  • افشاگری وال استریت ژورنال از موضع امارات و عربستان در جریان حمله ایران به اراضی اشغالی
  • افشاگری وال استریت ژورنال از موضع امارات و عربستان در جریان حمله ایران به اسرائیل