Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر خارجه ترکیه مدعی شد که حضور این کشور در لیبی موجب برداشته شدن گام‌های اساسی به سوی آتش‌بس شده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «مولود چاووش اغلو» وزیر خارجه ترکیه مدعی شد که حضور این کشور در لیبی موجب تغییر موازنه قوا و ممانعت از شکل‌گیری یک جنگ داخلی تمام عیار شده است.

به نوشته خبرگزاری آناتولی، او به یک شبکه محلی در آنتالیا گفت که همگی به تغییر موازنه قوا در لیبی با ورود ترکیه به این کشور اذعان دارند؛ وگرنه در صورت عدم ورود ترکیه، جنگ در لیبی به خیابان‌ها کشیده می‌شود و این برای مردم این کشور یک فاجعه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر خارجه ترکیه همچنین مدعی شد که اگر امروز سخن از آتش‌بس وجود دارد، به لطف حضور ترکیه در لیبی است.

چاووش اوغلو تنها راه‌حل لیبی را گفت‌و‌گو و راه‌حل سیاسی دانست و گفت که «خلیفه حفتر» باید این موضوع را درک کند.

سخنان چاووش اوغلو، پس از آن گفته می‌شود که «خلیفه حفتر» فرمانده نیروهای شرق لیبی موسوم به «ارتش ملی لیبی» شب گذشته با انتشار یک فایل صوتی، ترکیه را اشغالگر و غارتگر منابع لیبی دانست و از تمامی نیروهای خود خواست تا در راستای بیرون راندن ترکیه تلاش کنند. (جزئیات بیشتر)

ژنرال حفتر پیش از این نیز در ۱۵ فروردین سال گذشته طی پیام صوتی از نیروهایش خواست، شهر طرابلس را که محل استقرار دولت وفاق است، اشغال کنند. به رغم کمک‌های برخی کشورهای عربی مانند امارات، عربستان و مصر او نتوانست طرابلس را به کنترل خود درآورد.

ترکیه طی شش ماه گذشته چند توافق‌نامه امنیتی و اقتصادی از جمله اکتشاف نفت  در دریای مدیترانه با دولت «وفاق ملی لیبی» امضا کرده و با موافقت پارلمان، نیروهای مسلح و تروریستی مورد حمایت خود در سوریه را به طرابلس فرستاده تا از دولت مذکور حمایت کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ترکیه لیبی موازنه قوا خلیفه حفتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۵۸۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس با حضور ایران در مسکو

نشست معاونان وزیران امور خارجه و نمایندگان ویژه کشورهای عضو گروه اقتصادهای نوظهور موسوم به بریکس پنجشنبه با دستور کار بررسی تحولات خاورمیانه و شمال آفریقا آغاز به کار کرد.

به گزارش مشرق، هیات جمهوری اسلامی ایران به ریاست دکتر علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه در این نشست حضور دارد.

روسیه که ریاست دوره‌ای گروه بریکس را در سال جاری میلادی (۲۰۲۴) برعهده دارد، میزبان این اجلاس است.

این نشست با سخنان میخائیل بوگدانف نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه در امور کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا و معاون وزیر امور خارجه این کشور آغاز به کار کرد. در ادامه این نشست،‌ نماینده سازمان ملل متحد به ارائه گزارشی از آخرین وضعیت غزه و بحران انسانی در فلسطین و نیز حملات به کارکنان سازمان ملل پرداخت.

قرار است معاون وزیر امور خارجه کشورمان نیز در این نشست، مواضع جمهوری اسلامی ایران را درباره تحولات خاورمیانه در شرایط تداوم کشتار مردم بیگناه فلسطین از سوی رژیم اشغالگر قدس و تجاوزهای اخیر این رژیم به کشورهای منطقه از جمله به کنسولگری سفارت کشورمان در دمشق مطرح کند.

باقری قبل از حضور در این نشست با بوگدانف معاون وزیر امور خارجه روسیه درباره مسائل مورد نظر گفت و گو کرد. کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، معاون وزیر امور خارجه را در این نشست همراهی می‌کند.

این نشست، نخستین نشست بررسی تحولات خاورمیانه بریکس با حضور اعضای جدید این گروه است. علاوه بر روسیه، چین، هند، برزیل و آفریقای جنوبی، نمایندگان چهار کشور از پنج عضو جدید گروه شامل جمهوری اسلامی ایران، مصر،‌اتیوپی و امارات متحده عربی در این نشست حضور یافته‌اند. نماینده عربستان سعودی دیگر عضو جدید گروه بریکس همانند دیگر نشست‌های این گروه از ابتدای سال ۲۰۲۴ در این نشست حضور ندارد.

دیگر خبرها

  • بازخوانی سفر اردوغان به عراق/ اهداف ژئوپلیتیکی ترکیه به بهانه مناسبات ژئواکونومیک
  • حضور بلینکن در چین هم‌زمان با تصویب بسته کمک نظامی به تایوان از سوی واشنگتن
  • بررسی تحولات خاورمیانه و شمال‌آفریقا با حضور اعضای بریکس در مسکو
  • آغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس با حضور ایران در مسکو
  • ترکیه: آمریکا درباره حقوق بشر به استاندارد‌های دوگانه مبتلاست
  • سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در بحبوحه اختلافات عمیق
  • حضور هیأت بلندپایه کوالالامپور در کابل
  • ازسرگیری صادرات نفت کردستان
  • گام اساسی دولت سیزدهم در عرصه دیپلماسی اقتصادی
  • مراسم معارفه استاندار جدید مازندران با حضور وزیر کشور