Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل آمریکا گفت: اقدام موفقیت آمیز جمهوری اسلامی در ارسال محموله نفتی به ونزوئلا نشان داد که اگر ایران اعتماد به نفس خود را حفظ کرده و به دنبال توافقات برد برد واقعی باشد نه برد برد خیالی قطعا می تواند موفقیت های جدی کند. ۰۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۴ سیاسی سیاست ایران نظرات - اخبار سیاسی -

فواد ایزدی استاد دانشگاه و کارشناس مسائل آمریکا در گفت وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به ورود موفقیت آمیز اولین نفتکش ایرانی به آبهای ونزوئلا گفت: این اتفاق در وهله اول تحقیر آمریکا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمریکایی ها چند هفته ای است که به انحای مختلف ایران را تهدید کرده اند و حتی متوسل به تهدیدهای نظامی  شده اند تا شاید بتوانند ایران را از ارسال محموله بنزین به ونزوئلا منصرف کنند ولی با ورود موفقیت آمیز اولین نفتکش ایرانی در واقع سخن معروف حضرت امام (ره) که فرمودند آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند، رنگ و بوی عینی به خود گرفت.

وی افزود: از سوی دیگر این اقدام موفقیت آمیز جمهوری اسلامی نشان داد که اگر ایران اعتماد به نفس خود را حفظ کند و به دنبال توافقات برد-برد واقعی باشد نه برد-برد خیالی، قطعا می تواند موفقیت های جدی را کسب کند. 

ونزوئلا: رسیدن نفتکش‌های ایرانی نقطه عطفی برای حاکمیت و استقلال استابراز بی‌اطلاعی پنتاگون از احتمال ایجاد مزاحمت برای نفتکش‌های ایرانی

این کارشناس مسائل آمریکا تصریح کرد: نکته بعدی این است که عده ای همواره در این سالها نقدی نادرست را به سیاست خارجی کشور وارد می کردند مبنی بر اینکه سیاست خارجی ما هزینه ساز است. این عده بر این باورند که اگر رابطه ایران با اروپا و آمریکا بهتر باشد، ایران می تواند از منافع اقتصادی و سیاسی این رابطه خوب بهره مند شود و در همین راستا جمله معروفی نیز در محافل حامی چنین ایده ای وجود دارد که می گویند آمریکا یک گاو شیرده است که ما هم اکنون به شاخ آن چسبیده ایم در حالی که باید به سینه او بچسبیم و از مواهب ارتباط با  او منتفع شویم.

**تمام هزینه های محموله نفتی پیش از ارسال از سوی ونزوئلا پرداخت شده است

ایزدی ادامه داد: در حالی که واقع امر این است که امروز مشخص شده که سیاست خارجی مستقل نه تنها برای کشور استقلال ایجاد می کند بلکه می تواند برای کشور منافع اقتصادی نیز به همراه داشته باشد. در شرایطی که کشور تحت تحریم های حداکثری آمریکا در فروش نفت و فرآورده های نفتی با مشکل روبرو شده، ما خریداران آماده و دست به نقدی چون ونزوئلا داریم که حتی پیش از ورود نفتکش های ایرانی به خاکش، تمامی هزینه های ارسال آن را پرداخت کرده است. 

 موفقیت ایران در ارسال محموله نفتی به ونزوئلا و ناتوانی آمریکا در برابر این اقدام ، این نقد جدی را به دولت آقای روحانی وارد می کند که چرا در این 7 سال رابطه خوب ایران با کشورهای آمریکای لاتین بویژه ونزوئلا را که می توانست ظرفیت خوبی برای سیاست خارجی کشور باشد، از سر لجبازی با دولت سابق پیگیری نکرد. 

 

 

وی خاطرنشان کرد:  اینکه گفته می شود با بهبود روابط با کشورهای اروپایی و آمریکا مشکلات اقتصادی کشور  برطرف می شود، در شرایطی صدق می کند که تمایل برای بهبود رابطه یک طرفه نباشد. در حالی که ما در این سالها شاهد بودیم که چه دولت فعلی  و چه دولت های پیش از او به انحای مختلف تمایل خود را برای برقراری رابطه با آمریکا ابراز کرده بودند. اما مسئله این است که طرف مقابل بوده که تمایلی به برقراری رابطه با ایران نداشته و با جمهوری اسلامی تنها با زبان تحریم و فشار سخن گفته است. از این جهت نه تنها در بعد سیاسی بلکه در بعد اقتصادی نیز اتخاذ سیاست مستقل می تواند منافع کشور را تامین کند. 

**اقدام موفیت آمیز ایران موجب شکست حربه تحریم خواهد شد

این کارشناس مسائل بین الملل گفت: نکته دیگر این است  اقدام موفقیت آمیز اخیر ایران  موجب می شود که دیگر کشورها نیز به نحوه سیاست ورزی جمهوری اسلامی  و حتی ونزوئلا و موفقیت این سیاست در قبال آمریکا نگاه  کنند و این مسئله به مرور موجب شکست  حربه تحریم از سوی آمریکا خواهد شد.  

ایزدی تاکید کرد: البته موفقیت ایران در ارسال محموله نفتی به ونزوئلا و ناتوانی آمریکا در برابر این اقدام، این نقد جدی را به دولت آقای روحانی وارد می کند که چرا در این 7 سال رابطه خوب ایران با کشورهای آمریکای لاتین بویژه ونزوئلا را که می توانست ظرفیت خوبی برای سیاست خارجی کشور باشد، از سر لجبازی با دولت سابق پیگیری نکرد. 

وی با بیان اینکه  تحریم چندباره برخی مسئولان کشور به دلایل مختلف، نشان از بی اثر شدن تحریم های آمریکا دارد سیاست فشار حداکثری در آمریکا امروز در خود آمریکا تحت فشار است چراکه در عمل آمریکا را به هیچ یک از اهداف خود از جمله گرفتن امتیازهای بیشتر از جمهوری اسلامی و در نهایت سرنگونی نظام محقق نشد و امروز نیز سیاست مداران این کشور شاهد این هستند که تحریم ها علیه ایران با ارسال محموله نفتی به شکل رسمی زیر پا گذاشته می شود و این کشور نیز هیچ غلطی نمی تواند بکند.

*آمریکا قادر به تداوم سیاست فشار حداکثری در قبال ایران نیست

این کارشناس مسائل آمریکا ادامه داد:  سیاست فشار حداکثری در قبال ایران در داخل آمریکا نیز مورد هجمه جدی قرار گرفته و با توجه به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، اگر دموکرات ها پیروز انتخابات شوند چاره ای جز تغییر سیاست فشار حداکثری ندارند و حتی در صورت پیروزی مجدد ترامپ نیز تداوم این سیاست علیه ایرانبه دلیل عدم رسیدن به نتایج مورد نظر، توجیهی ندارد. 

*مسئولان مراقب باشند با اظهارنظراتشان آدرس غلط به آمریکا ندهند

ایزدی در عین حال تاکید کرد: البته مقامات کشورمان باید در این روزها نهایت دقت را در اظهارنظرات خود داشته باشند و سیاست فشار حداکثری در قبال ایران را با بیان برخی اظهارات نادرست درباره مذاکره تداوم نبخشند. چرا که ابراز تمایل ایران برای نشستن پای میز مذاکره این آدرس غلط را به دولتمردان آمریکا می دهد که سیاست فشار حداکثری علیه ایران جواب داده است. 

انتهای پیام/

R1455/P/S1,1412/CT1 واژه های کاربردی مرتبط ونزوئلا تحریم های ایران

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ونزوئلا تحریم های ایران ونزوئلا تحریم های ایران سیاست فشار حداکثری کارشناس مسائل آمریکا ارسال محموله نفتی جمهوری اسلامی موفقیت آمیز سیاست خارجی برد برد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۵۸۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسکو: جنگ ترکیبی با روسیه به قیمت تحقیر آمریکا تمام می‌شود

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، روسیه امروز یکشنبه اعلام کرد که بسته ۶۰.۸۴ میلیارد دلاری کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین حاکی از آن است که واشینگتن هرچه عمیق‌تر در آتش جنگ ترکیبی (هیبریدی) با روسیه می‌دمد- نبردی که به باور مسکو همانند جنگ‌های ویتنام و افغانستان، به شدیدترین شکل ممکن با تحقیر ایالات متحده به اتمام خواهد رسید.

از زمان بحران موشکی کوبا در سال ۱۹۶۲، حمله روسیه به اوکراین که نقطه آغاز آن سال ۲۰۲۲ بود، بدترین بحران حاکم بر روابط مسکو و بلوک غرب تلقی می‌شود.

به‌رغم مخالفت جمهوری‌خواهان دوآتشه، طیف میانه‌رو حزب جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا با دموکرات‌ها متحد شدند تا به این ترتیب، بسته کمک ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین، اسرائیل و تایوان با عبور از سد کنگره به میز «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا راه پیدا کند.

در واکنش به این اقدام، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: به نظر می‌آید که آمریکا می‌خواهد اوکراین تا نفر آخر بجنگد.

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین نیز با اشاره به بلاعوض نبودن کمک‌های واشینگتن، هشدار داد که این اقدام «آمریکا را بیش از پیش ثروتمند و اوکراین را ورشکسته‌تر خواهد کرد».

اما «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین در واکنش به این کمک، ضمن قدردانی از هر دو حزب کنگره آمریکا، از «مایک جانسون» سخنگوی مجلس نمایندگان، قدردانی ویژه کرد و در «ایکس» نوشت که این تصمیم جانسون «تاریخ را در مسیر درست حفظ کرد.»

مخالفان بسته کمکی آمریکا به اوکراین، به‌ویژه جمهوری‌خواهان راست‌گرا، عقیده دارند که ایالات متحده باید روی مشکلات داخلی تمرکز کرده و به امنیت مرز‌ها و بدهی این کشور بپردازد.

همچنین مجلس نمایندگان آمریکا در اقدامی که تا حدودی شکاف‌های موجود میان نمایندگانش در زمینه حمایت قاطع از اسرائیل را نمایان کرد، ۲۶ میلیارد دلار را برای کمک به اسرائیل (شامل ۹.۱ میلیارد دلار جهت امور بشردوستانه) در نظر گرفته است.

در حالی که کمک به اوکراین نتوانست حمایت اکثریت را در میان جمهوری‌خواهان به دست آورد، این گروهی از دموکرات‌های مترقی بودند که با دادن رأی منفی به لایحه کمک به اسرائیل، خواستار پایان یافتن جنگ غزه و جان باختن غیرنظامیان شدند.

با این حال، بایدن با اشاره به اقدام نظامی جمهوری اسلامی علیه رژیم صهیونیستی، در بیانیه‌ای مدعی شد: «از آنجا که اسرائیل با حملات بی‌سابقه‌ای از سوی ایران، و اوکراین با بمباران مداوم روسیه مواجه است، این اقدام (تصویب کمک) با قید فوریت شدید انجام شد.»

بسته آمریکا شامل ۱۷ میلیارد دلار کمک نظامی به اسرائیل و حدود ۹‬ میلیارد دلار کمک بشردوستانه به غزه و سایر مناطق جنگ‌زده است.

بنابر گزارش روزنامه «تایمز اسرائیل»، از این ۱۷ میلیارد دلار، حدود ۵، ۲ میلیارد دلار صرف تکمیل و توسعه سیستم دفاع موشکی اسرائیل خواهد شد. ۳‬, ۵ میلیارد دلار صرف خرید سیستم‌های تسلیحاتی پیشرفته می‌شود. ۱ میلیارد دلار برای افزایش تولید تسلیحات، ۴‬, ۴‬ میلیارد دلار برای سایر تجهیزات دفاعی و خدمات ارائه‌شده به اسرائیل و حدود ۲، ۴‬ میلیارد دلار نیز در عملیات ایالات متحده در غزه هزینه خواهد شد.

انتهای پیام/

مریم خرمائی

دیگر خبرها

  • وزیر کشور: اجرای حجاب یک دستور قانونی است/ بانوانی که در این زمینه دچار اهمال و غفلت باشند با تذکر باید به آن احترام گذارند؛ اگر توجه نکنند طبق قانون ورود می‌شود/ فراجا با ورود افراد آموزش دیده اقدام به اجرای طرح نور کرده است
  • مادورو: آمریکا به توافقنامه امضا شده احترام نمی‌گذارد
  • تأکید قاطع «مادورو» بر مخالفت با قیمومیت آمریکا و تحریم‌های جدید
  • ورود ماشین‌ های ایرانی به آذربایجان محدود شد/​ مرزهای مسافری هنوز بسته است
  • استقبال سفیر ایران از ورود اولین عمره‌گزاران ایرانی به مدینه
  • ورود اولین گروه عمره‌گزار ایرانی به مدینه منوره
  • چرا بایدن از نتانیاهو دغدغه بیشتری نسبت به اسرائیل دارد؟
  • دولت رئیسی متوجه ظرفیت ظریف نیست
  • مسکو: جنگ ترکیبی با روسیه به قیمت تحقیر آمریکا تمام می‌شود
  • راهکار ۶ بندی برای حل مسئله ارز/ گفتگو با حسین صمصامی