Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم ایلام در مجلس یازدهم در یادداشتی با عنوان «موازنه بحران» به بررسی موضوع صادرات نفت ایران به ونزوئلا پرداخت.

به گزارش ایسنا، سارا فلاحی در این یادداشت نوشت:

«حرکت غیرمترقبه ۵ نفتکش ایرانی حامل فرآورده‌های نفتی به سمت ونزوئلا به شکل رسمی،با پرچم ایران و بدون اسکورت و در کوران تحریم‌های آمریکا دنیا را با شوک عجیبی مواجه کرده است و همه در حالی منتظر تقابل جدی ایران و آمریکا هستند که ظاهرا اولین نفتکش ایرانی وارد آب‌های ونزوئلا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما چرا ایران در چنین شرایطی چنین ریسکی را پذیرفته است؟

به نظر می‌رسد ایران در یک موازنه بحران دست به چنین حرکتی زده است.اگر ایران با بحران ناشی از تحریم‌ها و ویروس کرونا مواجه است و این بحران‌ها باعث شده است تا در فشار اقتصادی قرار بگیرد آمریکا نیز از یک طرف با بحران کرونا مواجه است و از طرف دیگر ترامپ با کاهش محبوبیت جدی و قرار گرفتن بر لبه پرتگاه شکست در انتخابات ۲۰۲۰ قرار دارد.کرونا چنان در آمریکا همه گیر شده است که برخی معتقدند ممکن است آمریکا به مرکز این اپیدمی تبدیل شود. ده برابر شدن درخواست استفاده از تسهیلات بیکاری در طول یک هفته در آمریکا و تعطیل شدن کارخانه‌ها و موسسات اقتصادی مختلف در این کشور باعث شده است تا صاحبنظران اثرات این بحران را مخرب‌تر از،بحران اقتصادی ۲۰۰۸ بدانند.

از طرف دیگر همان قدر که نفتکش‌های ایرانی می‌توانند در تیررس ناوگان‌های نظامی آمریکا در آب‌های دریای کارائیب باشند به همان اندازه نیروهای آمریکایی نیز در تیررس توان نظامی و استراتژیک ایران در خلیج فارس قرار دارند، البته ایران با دارا بودن بزرگترین ساحل خلیج فارس،در اختیار داشتن تنگه هرمز و سایر مناطق استراتژیک خلیج فارس شرایط بهینه‌تری نسبت به آمریکا در آب‌های ونزوئلا داراست.

نکته حائز اهمیت دیگر این است که نزدیکی فصل انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا فرصت ریسک تقابل با ایران را از  ترامپ گرفته است و ترامپ دیگر فرصت رفتارهای ماجراجویانه و تکانشی را ندارد چون رئیس جمهور آمریکا می‌داند قطعا تقابل نظامی با ایران نمی‌تواند حامل پیروزی او در انتخابات باشد لذا آمریکا در صورت تقابل با ایران با یک بحران جدی‌تر مواجه خواهد شد به همین خاطر تقابل با ایران همان قدر که می‌تواند برای ایران حامل بحران باشد به همان اندازه نیز می‌تواند آمریکا را با بحران مواجه سازد.

 لذا ایران با علم به این مهم و در اوج تحریم‌ها به شکل رسمی و با پرچم خود نفتکش‌هایش را به سمت آب‌های ونزوئلا گسیل داشته است. موفقیت ایران در این کار هم می‌تواند بخشی از مشکلات اقتصادی ایران و ونزوئلا را مدیریت کند و هم آمریکا را با بحران هژمونی مواجه سازد.از طرف دیگر این موفقیت می‌تواند هم رژیم بین‌المللی تحریم‌ها را بر هم بزند و هم نظم جهانی مورد نظر آمریکا را به چالش بکشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روابط ایران ونزوئلا تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۶۱۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازی با گزینه «تحریم نفتی»/ آمریکا در تقابل با ایران روی چه گزینه‌هایی مانور می‌دهد؟

گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، بعد از آنکه «ژانت یلن» وزیر خزانه‌داری آمریکا در حاشیه نشست بهاری مشترک «صندوق بین‌المللی پول» و «بانک جهانی» در واشینگتن، دورنمایی از تحریم‌های آتی علیه جمهوری اسلامی ایران ارائه کرد، گمانه‌زنی رسانه‌ها از «بعید بودن تحریم نفتی» به «محتمل بودن» آن تغییر پیدا کرده است.

روز گذشته، پیش از رسانه‌ای شدن اظهارات یلن، «رویترز» با استناد به نظر تحلیلگران نوشته بود: اگرچه جمهوری‌خواهان کنگره به دنبال مسدود کردن مسیر صادرات نفت به‌عنوان شریان اقتصادی ایران هستند، دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور دموکرات آمریکا، نه‌تنها اراده‌ای برای اعمال محدودیت‌های جدید ندارد، بلکه محدودیت‌های موجود را هم به دلایلی چون تأثیر آن بر رابطه با چین به‌عنوان اصلی‌ترین خریدار نفت ایران یا افزایش بی‌رویه بهای بنزین اعمال نخواهد کرد.

اما اکنون در واکنش به حمله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی علیه مواضع نظامی اسرائیل (عملیات وعده صادق)، یلن با زدن برچسب «تروریسم» به تهران، مدعی است که همه گزینه‌ها برای «ایجاد اختلال در تأمین مالی ایران» روی میز قرار دارد.

وزیر خزانه‌داری آمریکا در ادامه گفت که این وزاتخانه و وزارت امور خارجه ایالات متحده پیشتر اقداماتی برای مهار رفتار به‌زعم او «بی‌ثبات کننده» جمهوری اسلامی از طریق کاهش توانایی تهران در صادرات نفت انجام داده‌اند.

او افزود: «بدیهی است که ایران همچنان به صادرات نفت خود ادامه می‌دهد اما ممکن است به‌زودی اقدامات بیشتری در این زمینه انجام دهیم.»

هم‌زمان، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید مدعی شده که تحریم‌های جدید واشینگتن شامل برنامه موشکی و پهپادی ایران هم می‌شود و شرکت‌هایی را که با سپاه و وزارت دفاع ایران در ارتباط هستند را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

او همچنین گفت که متحدان و شرکای واشینگتن نیز به‌نوبه خود تحریم‌هایی را اعمال خواهند کرد.

از سوی دیگر، سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از یک منبع آگاه مدعی شد: «طرحی برای اعمال تحریم‌های بیشتر به‌عنوان جایگزینی برای گزینه نظامی علیه ایران مطرح شده است.»

به نظر می‌رسد که کشورهای غربی با هدف ترغیب اسرائیل به پرهیز از تشدید تنش‌های منطقه‌ای، می‌خواهند تمرکز دیپلماتیک و تبلیغاتی خود را روی تحریم بگذارند.

این در حالی است که تحریم‌ها علیه ایران تحت عنوان برچسب‌های مختلف رنگ و بوی تکرار گرفته و عملاً قدرت بازدارندگی خود را از دست داده است.

انتهای پیام/

مریم خرمائی

دیگر خبرها

  • وضع دوباره تحریم‌های آمریکا علیه نفت ونزوئلا
  • پیامدهای تقابل نظامی اسرائیل و ایران
  • آمریکا معافیت ونزوئلا از تحریم‌های نفت و گاز را تمدید نخواهد کرد
  • بازی با گزینه «تحریم نفتی»/ آمریکا در تقابل با ایران روی چه گزینه‌هایی مانور می‌دهد؟
  • استقرار کروزهای ضد کشتی ایران نزدیک خاک آمریکا
  • کروزهای ضد کشتی ایران در فاصله کم از خاک آمریکا
  • تقابل سپاهان بحران‌زده با ذوب‌آهن احیا شده
  • اسرائیل به ایران حمله کند جنگ جهانی سوم به راه می‌افتد
  • رئیس جمهور ونزوئلا: تل آویو حمله کند جنگ جهانی سوم به راه می‌افتد
  • تل آویو حمله کند جنگ جهانی سوم به راه می افتد