Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسینعلی سلطانی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: همه ساله احتمال شیوع و شرایط ایجاد تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو از طریق "کنه ناقل" این بیماری در استان وجود دارد.

وی، با بیان اینکه دامپزشکی استان به دلیل کمبود اعتبارات توان انجام سمپاشی به این منظور را ندارد، افزود: متاسفانه کمبود اعتبارات و افزایش هزینه‌ها انجام امور این چنینی را برای دامپزشکی، سال به سال محدودتر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه این اداره کل در بحث آموزش، نظارت و توصیه دامداران را همراهی می‌کند، بیان کرد: در شرایط کنونی هزینه سمپاشی ضد کنه که یکی از اهداف آن پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو است با خود دامدار است.

سلطانی احتمال شیوع این بیماری را در شهرستان‌هایی با آب و هوای گرم‌تر را بیشتر دانست و تصریح کرد: فصل فعالیت کنه‌ها و شیوع تب کریمه کنگو به طور تقریبی از اواسط اردیبهشت و در برخی شهرستان‌ها مثل لردگان از اوایل اردیبهشت شروع می‌شود.

وی ادامه داد: مبارزه و پیشگیری از شیوع کنه در دام با هدف پیشگیری از بیماری‌های دامی که بر اثر کنه منتقل می‌شوند و در کنار این از شیوع تب کریمه کنگو هم پیشگیری می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد:  این بیماری به عنوان یک بیماری مشترک بین انسان و دام در خود دام هیچ علامت و خطری ندارد اما دام ناقل و آلوده به کنه می‌تواند بیماری را به انسان منتقل کند.

سلطانی با تاکید بر اینکه برای اطمینان از سلامت گوشت به دلیل بیماری تب کریمه کنگو به طور حتم باید به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری و سپس مصرف شود، خاطرنشان کرد: گوشت دامی که در کشتارگاه‌های استان کشتار می‌شود چون زیر نظر دامپزشکی است حتما به مدت ۲۴ ساعت در سردخانه نگهداری می‌شود و قبل از این مدت به هیچ گوشتی اجازه توزیع داده نمی‌شود اما مردم اگر خودشان کشتار دام انجام دادند حتما باید گوشت را به مدت ۲۴ ساعت و جگر را به مدت ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری و سپس با اطمینان مصرف کنند.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری با داشتن حدود ۲ میلیون و۷۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین عشایری، سنتی روستایی و صنعتی یکی از قطب‌های مهم دامپروری کشور محسوب می‌شود.

برچسب‌ها چهارمحال وبختیاری تب کریمه کنگو سازمان دامپزشکی کشور بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: چهارمحال وبختیاری تب کریمه کنگو سازمان دامپزشکی کشور بهداشت و سلامت چهارمحال وبختیاری تب کریمه کنگو سازمان دامپزشکی کشور بهداشت و سلامت چهارمحال و بختیاری تب کریمه کنگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۶۲۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با آفات سن در هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی چهارمحال و بختیاری

فرشید شبانی با اشاره به آغاز مبارزه با آفات سن در مزارع چهارمحال و بختیاری، اظهار داشت: مبارزه با این آفت در مرحله سن مادر در مزارع استان تا اواخر اردیبهشت‌ماه ادامه دارد.

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود مبارزه با آفت سن در مرحله پوره در مزارع غلات استان تا اول تیرماه ادامه یابد، بنابراین اگر برای مبارزه با این آفت اقدامی انجام نشود، مزارع گندم و جو استان از نظر کمی و کیفی خسارت خواهند دید.

شبانی پوک شدن خوشه و چروکیده شدن دانه را از جمله اثرات آفت سن در مزارع بیان و اضافه کرد: گندم‌های سن زده خاصیت نانوایی خود را از دست خواهند داد.

بیشتر بخوانید

آغاز عملیات سمپاشی گل‌های فصلی در شهرکرد

وی گفت: امسال با توجه به شرایط جوی و بارش‌های مکرر، جمعیت سن کمتر شده است، زیرا بارش‌ها اجازه فعالیت را به سن نمی‌دهند، امسال نگرانی زیادی در مورد سن مادر وجود ندارد و نگرانی‌ها در کشور از حیث بیماری زنگ زرد گندم است.

شبانی بیان داشت: چهارمحال و بختیاری درگیری کمتری نسبت به سایر استان‌ها در بیماری زنگ زرد دارد که تاکنون در حد لکه‌ای و در حد ۱۰ هکتار از مزارع گندم دیم یعنی رقم سردابی و برخی ارقام محلی کشت شده گزارش آلودگی صورت گرفته است، یعنی شهرستان‌های لردگان، خانمیرزا، فلارد، منطقه بازفت شهرستان کوهرنگ به صورت بسیار محدود درگیر شده‌اند و مبارزه علیه بیماری زنگ زرد انجام شده است.

وی ادامه داد: بیماری زنگ زرد موجب کاهش فتوسنتز و کاهش عملکرد گندم می‌شود، به طوری‌که اگر برگ پرچم آلوده شود حداقل ۴۰ درصد میزان خسارت وارده خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان/ یک نفر فوت شد
  • تصادف منجر به فوت در چهارمحال و بختیاری
  • مبارزه با آفات سن در هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی چهارمحال و بختیاری
  • هشدار دامپزشکی گناباد در خصوص شیوع بیماری تب مالت
  • برگزاری کلاس آموزشی راههای انتقال و پیشگیری ازبیماری‌های مشترک انسان و دام دردامپزشکی نیشابور
  • ارسال پیامک‌های پیشگیرانه دادگستری برای ۱۲۴ هزار نفر از مردم چهارمحال و بختیاری
  • افتتاح بیمارستان دامپزشکی در شهرستان اردل
  • هشدار دامپزشکی تربت حیدریه در خصوص خطر شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو
  • واکسیناسیون ۱۰ هزارقطعه طیور روستایی علیه بیماری نیوکاسل در نائین