Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا خباز در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره این‌که امروز بیماری کرونا به گفته مسئولان در مرحله مهار قرار دارد و ما پس از این روزها، پساکرونا را پیش رو خواهیم داشت؛و اینکه تصمیم‌گیران و مسئولان باید کشور را در این روزها چگونه اداره کنند تا علاوه بر جبران خسارت‌هایی که این بیماری به وجود آورده است نقشه راه آینده ترسیم شود، گفت: ما قبل از حضور کرونا خود به خود در کشورمان از بُعد اقتصادی مشکلات حادی داشتیم؛ تورم و رکود دو معضلی است که برای هر اقتصادی خطرناک است، که چندین سال است ما در کشور پیش روی خودمان مشاهده می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: اگر یک کشور به تنهایی فقط تورم داشته باشد راه علاجش آسان‌تر و یا اگر تنها با رکود مواجه شود می‌داند چه کاری باید انجام دهد؛ اما هنگامی که با  «رکود تورمی» رو به رو است حل مشکلات برایش بسیار سخت و پیچیده خواهد شد.

وی با بیان این‌که رابطه بین تورم و رکود بسیار پیچده است، اظهار کرد: هنگامی که اقتصاددانان دارو برای رکود می‌نویسند بر تورم اثر منفی دارد و زمانی که برای تورم می‌نویسند روی رکود اثر منفی دارد، حال شما تصور کنید اقتصادی این دو مشکل را باهم داشته باشد.

خباز افزود: کرونا در همه دنیا به ویژه در کشور ما شرایط اقتصادی را با مشکلات زیادی رو به رو کرده است، البته در سایر کشورهای دنیا مشکلات مانند ما نیست زیرا تحریم نداشتند. تحریم غیرانسانی و ظالمانه باعث شده است که ارتباطات اقتصادی‌مان تقریبا با همه دنیا به جز بعضی از همسایگان و کشورها قطع شود که همین امر ضربات بدی را به اقتصاد کشور وارد کرد.

وی با اشاره به این‌که شیوع بیماری کرونا در کنار معضلات و مشکلاتش محسناتی مانند باور به خودکفایی داشته است، گفت: سال گذشته سیل‌هایی در کشور به راه افتاد و خساراتی را وارد کرد که من معتقدم برای ما منافعی به همراه داشت اما متاسفانه انسان‌ها نیمه خالی لیوان را مشاهده می‌کنند و آن نیمه‌ای که آب دارد را نمی‌بینند.

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: آن‌چه که مسلم است چه در زمان کرونا و چه بعد از آن دولتمان دستش از کمک‌رسانی مالی بالا خالی است؛ یعنی ما نباید انتظار داشته باشیم که مانند بعضی از کشورها که به مردم‌شان گفتند در خانه بنشیند به شما کمک مالی می‌کنیم، رفتار کند؛ زیرا کشورهایی که چنین اقداماتی را انجام می‌دهند اقتصادشان در وضعیت مطلوبی قرار دارد.

وی با اشاره به این‌که اقدامات خوبی در زمان شیوع بیماری کرونا شکل گرفت یکی از آن‌ها فعال کردن بورس بود، بیان کرد: ما چه بخواهیم و چه نخواهیم باید بدانیم یکی از راه‌های اصلی مهار تورم کشور وجود نقدینگی در دست بخش خصوصی است. در حال حاضر بیش از دو هزار هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور وجود دارد و این امر خودش یک سیل ویرانگر است که دولت باید برای آن راه علاجی پیدا می‌کرد.

این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نقدینگی در بخش خصوصی هر روز یک الم شنگه‌ای برای کشور به وجود می‌آورد؛ یک روز به سمت ارز می‌رود، روز دیگر به سمت طلا، فردا به بازار خودرو تمایل پیدا می‌کند و ساعتی دیگر به سمت مسکن در چنین شرایطی هنر دولت باید این باشد که این سیل بنیان‌کن را در پشت سد نگهداری کند؛ چرا که اگر وارد شهر شود، همه بناها را تخریب خواهد کرد و برایش مهم نیست جایی که خراب می‌کند مسجد است یا کاخ؛ همه را خراب می‌کند و همه را از بین می‌برد.

وی ادامه داد: پس دولت برای این‌که این سیل نقدینگی شهرمان را خراب نکند باید برایش راه چاره‌ای پیدا کند و آن بستن یک سد محکم است، بعد از آن که سد را ساختیم می‌توانیم راه آب‌هایی برای بخش‌های مختلف اقتصادی به وجود بیاوریم که آن زمان این سیل بیان‌کن تبدیل به یک نعمت بزرگ الهی برای همه می‌شود.

خبار با بیان این‌که دولت‌ها باید در گذشته اقداماتی را  انجام می‌دانند، گفت: هنوز هم دیر نشده است،‌ معتقدم کار خوبی که دولت انجام داده این است که نقدینگی بخش خصوصی به وسیله فروش سهام در اختیار مردم قرارداده شده است که چند ویژگی دارد، خاصیت اولش آن است که نقدینگی از دست بخش خصوصی جمع می‌شود و هنگامی که این اتفاق می‌افتد آن سدی که از سیل جلوگیری می‌کرد را احداث کردیم. دوم آنکه این پول و درآمد را دولت نباید خرج ‌هزینه‌های جاری کشور کند زیرا اگر این کار را انجام دهد در آینده نه چندان دور کشور دچار مشکلاتی که امروز با آن دست به گریبان هستیم دوباره رو به رو خواهد شد.

وی با تاکید بر این‌که فعال کردن بورس امتیازات خوبی دارد، گفت: درست است که مردم سهام خریدند تا سرمایه‌ای که دارند را افزایش دهند اما در حقیقت به دولت و به چرخش واحدهای تولیدی و کارخانجات کمک کرده‌اند.

خباز ادامه داد: در مجلس هشتم در کمیسیون اقتصادی برای بورس صندوق‌هایی را تصویب کردیم که ظرفیت بسیار قوی دارد که می‌تواند  در اختیار دولت قرار گیرد این صندوق‌ها را می‌توان فعال کرد تا کسانی که برای واحدهای تولیدی‌شان نیاز به پول دارند دیگر سراغ بانک‌ها نروند تا آن گرفتاری‌های معمول دامن‌شان را نگیرد. 

وی با اشاره به وضعیت بازار کشورمان گفت: با کمال تاسف باید عرض کنم کشور از نظر کنترل بازار رها شده است. مجلس باید لایحه جداسازی وزارت صنایع را از بازرگانی تصویب می‌کرد تا وزارت بارزگانی بتواند بازار را کنترل کند.

این نماینده ادوار مجلس تاکید کرد: هیچ جای دنیا بازار تا این حد رها شده نیست که هر کسی هر قیمتی که بخواهد روی مایحتاج مردم بگذارد. شما مشاهده می‌کنید قیمت اجناس بسیار ساده که نیاز مردم است، مانند حبوبات از قبل از عید تا امروز چندین برابر شده است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره این‌که راه نظارت بر بازار چیست، گفت: چاره کار استفاده از خود مردم است، در همین جریان کرونا، اگر واقعا کمک ‌ای مردمی نبود خود به خود بسیاری از کارها روی زمین مانده بود. ما بارها این موضوع را گفتیم و گوشزد کردیم که از ظرفیت‌های جامعه برای حل مشکلات استفاده شود، اما گوش شنوایی نبوده است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که امروز در  شرایط شیوع بیماری کرونا جریان‌هایی از وضعیت کشور برای تسویه حساب‌های سیاسی استفاده می‌کنند این کار چه ضرری به مردم می‌رساند، بیان کرد: این رفتارها همان بلاهای لاعلاجی است که در کشور وجود دارد، شاید عده‌ای بگویند در کشورهای دیگر این رفتارها مشاهده می‌شود، مثل کشور آمریکا که دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان از این دست رفتارها را دارد، اما در کشور ما افرادی دست به این کارها می‌زنند که ادعای خیلی بالایی دارند.

این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این گروه‌های سیاسی بر خلاف ادعاهای عجیبی که دارند رفتارهای همسو با دشمنان انجام می‌دهند، این گروه می‌دانند دولت در اقتصاد تلاش خودش را انجام داد، اما عهدشکنی آمریکا و خروجش از برجام بسیاری از گرفتاری‌ها را برای ما درست کرد با این حال برخی، اقداماتی را انجام می‌دهند که آب در آسیاب دشمن ریختن است.

وی ادامه داد: معتقدم همه گرفتاری‌ها برای ما از سوی ایالات متحده نیست تعدادی از آن‌ها در اثر سومدیریت خودمان است؛ آمریکا عربده‌کشی می‌کند بعد عده‌ای از  آقایان با او هم‌صدایی و هم‌نوایی میکنند این بسیار برای کسی که ادعای انقلابی‌گری میکند، ناپسند است.

این فعال سیاسی ادامه داد: دولت در رکود اقتصادی است از سوی دیگر کرونا زجرش می‌دهد این آقایان به جای اینکه کمک کنند چوب لای چرخش می‌گذارند و از آلان که هنوز مجلس تشکیل نشده است، خواب استیضاح رئیس‌جمهور را می‌بینند.

وی تاکید کرد: این رفتارها  بسیار بد است، کشور را متززل می‌کند، این کارها نه اخلاقی است و نه انسانی، امروز که زمان تسویه حساب سیاسی نیست، امروز زمان کمک است؛ این رفتارها بسیار بد است، باید گفت بسیار  بد است عده‌ای خواسته یا ناخواسته آب به آسیاب دشمن می‌ریزند و کشور را به اغتشاش می‌کشانند که به وحدت و انسجام ملی ما آسیب می‌زند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: استیضاح دارو رئیس جمهور بیماری کرونا بخش خصوصی عده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۶۳۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید

به گزارش خبرآنلاین محمدمهاجری در روزنامه اعتماد نوشت:آقای ذوالنور به افول جایگاه مجلس اشاره کرده و به عنوان نمونه، دخالت‌های بیرونی در قانونگذاری را برشمرده است. با اینکه طبق قانون اساسی، قانونگذاری منحصرا در اختیار مجلس قرار دارد، اما سال‌های زیادی است که نهادهایی همچون شورای انقلاب فرهنگی، شورای عالی فضای مجازی و... دستورالعمل‌هایی را ابلاغ می‌کنند که در حکم قوانین لازم‌الاجراست. آقای ذوالنور نخستین چهره سیاسی نیست که چنین انتقادی را بیان می‌کند. پیش از او نمایندگان دوره‌های قبل مجلس - به خصوص آقای علی مطهری - بارها این موضوع را گفته‌اند، اما دوستان اصولگرا همچون جناب ذوالنور حاضر به پشتیبانی از این ایده نشدند.

جای این پرسش جدی وجود دارد که چرا چنین جراتی وجود دارد که جایگاه مجلس نادیده گرفته شود و شعار در راس امور بودن آن عملیاتی نشود؟بگذارید از همین انتخابات اخیر مجلس در اسفند 1402 شروع کنیم. متاسفانه فرآیندی که از ماه‌ها قبل آغاز شد و مجلس یازدهم هم با اصلاح قانون انتخابات به آن کمک کرد، شرایطی را به وجود آورد که مجلس دوازدهم از هم‌اکنون با شائبه ناکارآمدی مواجه شود.

بخش بزرگی از نمایندگان مجلس یازدهم که شاید آقای ذوالنور هم جزو آنها باشد مدتی قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری سیزدهم از آقای رییسی دعوت کردند وارد میدان رقابت ریاست‌جمهوری شود. این اقدام اگر در قالب یک فعالیت تعریف شده حزبی صورت می‌گرفت کاملا قابل دفاع بود، زیرا وقتی یک حزب سیاسی از کاندیدایی حمایت می‌کند مسوولیت اقدام خود را هم می‌پذیرد. اما اقدام فردی نمایندگان مجلس یازدهم معنای اقدام حزبی نداشت، بلکه نمایندگان استقلال خود را به حراج گذاشتند و عملا چک سفید امضا به رییس دولت دادند و به همین دلیل همه نمایندگانی که آن نامه را امضا کردند، باید در برابر ناکارآمدی دولت سیزدهم پاسخگو باشند. انتخابات مجلس دوازدهم متاسفانه با مشارکت کم صورت گرفت و آرای نمایندگان نیز بسیار پایین بود و از جمله در تهران، نفر اول کمی بیش از 500هزار رای (معادل5درصد رای واجدان شرایط شرکت در انتخابات) کسب کرد.در اکثر حوزه‌های انتخابیه نیز افراد منتخب کمی بیش از 20درصد آرا را به خود اختصاص داده‌اند.

حتما آقای ذوالنور توجه دارند که هر چه پایگاه مردمی مجلس (و البته ریاست‌جمهوری) ضعیف‌تر باشد، نهادهای دیگر حاکمیت تلاش می‌کنند نقش آن را در مقدرات کشور کمرنگ کنند. مجلس دوازدهم علاوه بر ضعف پیش گفته، به مدد شورای محترم نگهبان از چهره‌های خاصی برخوردار شده که برخی از آنها به تنهایی قادر به نابودی حیثیت کل مجلس ‌هستند.

جای شکرش باقی است که یکی از این افراد با تذکر رهبر معظم انقلاب، دست‌کم تا اطلاع ثانوی از تنش‌زایی و پرخاشجویی فاصله گرفت، اما باید منتظر ماند و با آغاز مجلس جدید، فصل تازه‌ای از هنرنمایی این گروه را به تماشا نشست. دقیقا آنچه را آقای ذوالنور از بابت پایین آمدن شأن مجلس نگرانش است، همان چیزی است که خود او حتی اگر در ایجادش موثر نبوده، در برابر آن سکوت تاییدآمیز داشته است.

با این همه اگر بخواهیم خوشبینانه به آسیب‌شناسی نماینده محترم قم بنگریم و فرض کنیم که او با این نگاه به دنبال اصلاح مجلس است، گریزی نیست جز اینکه امیدوار باشیم همین مجلس ضعیف کم رای، نقایص خود را با عملکرد مثبت جبران کند. حساب‌کشی جدی و دقیق از دولت، نظارت بر عملکرد دستگاه‌های اجرایی و برخورد بدون رودربایستی با وزرای ضعیف و شخص رییس‌جمهور و نیز آتش نزدن قراردادهای بین‌المللی (که حتما جناب ذوالنور آن را به یاد دارد!) می‌تواند کفاره‌ای برای جبران اشتباهات گذشته باشد. امید که آقای ذوالنور - که از الان در قامت کاندیدای ریاست مجلس- سخن می‌گوید، حتی اگر به چنین منصبی هم نرسید، در رفع آسیبی که آن را فهم کرده است، برآید. 21302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899334

دیگر خبرها

  • موسوی: سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا راهبردی بود
  • پیام سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی
  • کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید
  • رئیس‌جمهور: سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی داشت
  • رئیس جمهور پایتخت سریلانکا را به مقصد تهران ترک کرد
  • رئیسی پایتخت سریلانکا را به مقصد تهران ترک کرد
  • رئیسی عازم تهران شد
  • اجرای قانون مالیات بر سوداگری در مهار نرخ ارز،مسکن،خودرو و طلا موثر است/مصوبه مجلس به رونق بورس کمک می کند
  • ملایر ظرفیت خوبی برای رونق اقتصادی غرب کشور دارد
  • مازنی:برخوردهای خشن در خیابان‌ها با زنان براساس کدام منبع رخ می‌دهد؟ /قیمت دلار چند برابر سال ۱۴۰۰ شده اما صدایی از دولتمردان در نمی آید