Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تسنیم، افزایش بی‌سابقه چند روز اخیر مبتلایان ویروس کرونا در جنوب استان کرمان و به تبع آن در شهرستان جیرفت نگرانی مردم و مسئولان را در پی داشته به گونه‌ای که سخنگوی وزارت بهداشت وضعیت این منطقه را بحرانی اعلام کرده است.

به نظر می‌رسد این وضعیت حاصل غفلت مردم و مسئولان است مردمی که به رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی مقید نیستند و هنوز هم ویروس کرونا را جدی نگرفته‌اند و مسئولان هم نیز با عدم نظارت خود بر بازار و برگزاری مراسمات زمینه نادیده گرفتن پروتکل‌های بهداشتی را فراهم کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باوجود تأکید مرتب نهادهای بهداشتی مبنی بر رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاه از ماسک و دستکش در محیط‌های عمومی هنوز خیلی‌ها توجهی به این مساله ندارند و تمهیدات پیشگیرانه را نادیده می‌گیرند.

این بی‌توجهی در جنوب استان کرمان به ویژه در شهرستان جیرفت موجب سیر صعودی آمار مبتلایان به ویروس کرونا شده است به‌گونه‌ای که آمار اعلامی چند روز اخیر دو یا سه برابر آمارهای گذشته است.

شلوغی بازار بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی، حضور در دورهمی‌ها و حتی مراسمات ختم و جشن‌های عقد و نامزدی و تولد آمار مبتلایان در این منطقه را روزانه افزایش داده که به نسبت جمعیت آماری این منطقه بسیار نگران‌کننده است.

رعایت نکردن دستورالعمل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی توسط برخی شهروندان را می‌توان نادیده گرفتن حقوق اجتماعی دیگر شهروندان مقید به رعایت پروتکل‌های بهداشتی دانست و ضرورت دارد در این شرایط مردم در حد نیاز و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی تردد داشته باشند.

در بازدید میدانی که از سطح شهر جیرفت انجام دادیم متوجه شدیم که فروشنده و خریدار هیچکدام مقید به رعایت فاصله اجتماعی نیستند و بر این شیوه نیز نظارتی نیست و می‌طلبد مسئولان امر با جدیت بیشتر به این مهم رسیدگی کنند.

البته تا حدودی خود مردم نیز مقصر هستند چرا که تا خودشان عزمی به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی نداشته باشند کسی نمی‌تواند آنها را مجبور به رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک کند.

رضوان مهنی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با انتقاد از وضع موجود گفت: مردم اصلا دستورالعمل‌‌های موجود را رعایت نمی‌کنند و مسئولان هم نسبت به این وضعیت بی توجه بوده و نظارتی بر بازار ندارند.

وی افزود: دیشب به داروخانه مراجعه کردم کارکنان داروخانه پروتکل‌های بهداشتی را اصلا رعایت نمی‌کردند کارت تمام مردم مشتریان را گرفته و بدون هیچ‌گونه موارد بهداشتی کارت می‌کشیدند.

زهرا مشایخی شهروند دیگری در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: مغازه‌دارها حتی ماسک هم نمی‌زنند و راحت با مشتری ارتباط می‌گیرند گویی که کرونا را جدی نگرفته‌اند. خیابان‌ها مملو از جمعیت شده و انگار عید نوروز است و راهی وجود ندارد که حتی بتوان تردد کرد.

محمد سعیدی شهروند دیگری افزود: دیشب همسایه ما جشن عقد داشتند این‌قدر شلوغ بود که تردد در منزل ما هم به مشکل خورد چه کسی باید جوابگو باشد.

وی عنوان کرد: اگر حتی یک نفر مورد مثبت در این جمع باشد چندین نفر را گرفتار می‌کند و چه کسی می‌داند که فردا خانواده من هم گرفتار نشوند.

ابوذر عطاپوروزیری فرماندار شهرستان جیرفت نیز در گفت‌وگو با تسنیم گفت: مردم در بحث فاصله اجتماعی رعایت نمی‌کنند در حالی‌که باید احتیاط کنند چرا که ویروس کرونا شوخی بردار نیست.

وی با اشاره به اینکه آمار این منطقه بسیار بالا رفته است، اظهار داشت: آمار بالا دانشگاه علوم پزشکی جیرفت بخاطر غربالگری دائم مأموران بهداشت است و تعداد زیادی از افراد شناسایی شده هیچ علائمی ندارند و فقط بخاطر ارتباط با افراد کرونا مثبت از آنها آزمایش گرفته شده و این مهم باعث بالا رفتن آمار این منطقه شده است.

فرماندار شهرستان جیرفت بیان کرد: بیش از 90 درصد افراد مثبت اعلام شده به‌صورت سرپابی در منزل قرنطینه می‌شوند تا این ویروس به سایر افراد سرایت نکنند.

وی با بیان اینکه غربالگری موارد مشکوک و شناسایی بیماران مبتلا به کووید 19 در جیرفت در نزدیکان مبتلایان به ویروس کرونا انجام شده است گفت: تلاش ما بر این است که بیماران در مراحل اولیه ابتلا شناسایی کنیم قبل از آنکه بیماری آنها حاد شود. 

عطاپوروزیری با اشاره به تعطیلات چند روز اخیر و سفر به مناطق سردسیری گفت: نظارت بر بازار در مناطق سردسیری زیاد شده و به‌خاطر تعطیلات امکان دارد در این مناطق شلوغ شیوع ویروس را داشته باشیم.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار ما در مورد نارضایتی مردم از داروخانه‌ها به‌خاطر رعایت نکردن موارد بهداشتی گفت: به‌شدت این موضوع را پیگیری کرده و تذکر می‌دهیم.

فرماندار شهرستان جیرفت با اشاره به آمار بالای ابتلای کارمندان دولت به ویروس کرونا در این منطقه بیان کرد: طبق آمار اعلام شده کارکنان دولت آمار چشمگیری در موارد مثبت اعلام شده دارند و به‌خاطر همین شنبه این هفته تعطیل شده و آخر هفته نیز تمامی ادارات با یک سوم نیرو دایر می‌باشند.

اصغر مکارم رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت نیز در گفت‌وگو با تسنیم با بیان اینکه در حال حاضر وجود موارد مثبت سرپایی در آمار روزانه آخرین وضعیت بیماری کرونا نشان از پویایی سیستم بهداشت و درمان در بیماریابی دارد افزود: بیماریابی و شناسایی بیماران تشدید شده و در حال حاضر بیماریابی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در مقایسه با قبل 2 برابر افزایش داشته است.

وی تصریح کرد: این موضوع نشان دهنده این است که بیماران در مراحل ابتدایی و قبل از تشدید بیماری تشخیص داده می‌شوند و این تشخیص زود و به هنگام مانع سرایت بیماری به دیگران می‌شود.

مکارم افزود: بیمارانی داریم که اگر مراقبت نشوند، احتمال دارد این بیماری منجر به مرگ آنها شود در واقع با بیماریابی جلوی راه انتقال و شدت بیماری در مبتلایان را می‌گیریم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بیماری کرونا بومی است و انتقال به صورت محلی صورت می‌گیرد، افزود: مردم باید مراقبت بیشتری نسبت به گذشته داشته باشند چرا که کرونا در کمین است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت یکی از دلایل افزایش آمار قرار گرفتن در فصل گرما و استفاده مردم از دستگاه‌های خنک کننده دانست و گفت: چرا که در این محیط‌ها چرخش هوا وجود ندارد و این امر سبب انتقال بیشتر بیماری می‌شود.

وی تصریح کرد: بیشتر موارد مثبت ابتلا به ویروس کرونا در منطقه به صورت خانوادگی است و این بدان معناست که با ابتلای فرد در یک خانواده تمام اعضای خانواده به دلیل حضور در محیط مشترک مثبت می‌شوند و حتی اگر تست یک نفر در خانواده بیمار منفی شود به احتمال زیاد مبتلا شده که باید نکات بهداشتی برای جلوگیری از انتقال بیماری به دیگران را رعایت کند.

مکارم با تاکید بر اینکه مردم باید مراقب رفتارهای خود باشند، افزود: وقتی تست یک نفر مثبت شد افراد مرتبط با این بیمار چه آزمایش آنها مثبت شود یا خیر، باید در ارتباط‌های خود با دیگران نکات بهداشتی را رعایت کرده و حداقل 2 هفته در قرنطینه باشند و امیدوارم از این بحران به‌زودی عبور کنیم و مردم در صحت و سلامت به زندگی خود ادامه دهند.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی جیرفت فاصله گذاری اجتماعی پروتکل های بهداشتی ویروس کرونا ویروس کرونا شهرستان جیرفت گفت وگو رعایت فاصله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۶۳۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد کوبا از گزارش ۲۰۲۳ آمریکا درباره حقوق بشر کشورها

به گزارش قدس آنلاین، برونو رودریگس وزیر امور خارجه کوبا در صفحه کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: وزیر امور خارجه ایالات متحده (آنتونی بلینکن) نه نگران حقوق بشر است و نه نگران حقوق بشر مردم کوبا که آن‌ها را با اقدامات خفه‌کننده و محاصره شدید نقض می‌کند؛ (او) نگران حقوق بشر مردم قتل عام شده‌ی فلسطین نیز نیست.

رودریگس افزود: (بلینکن) نگران حقوق تولیدکنندگان سلاح و اهداف سلطه و غارت آن‌ها است.

وزارت امور خارجه آمریکا در تازه ترین گزارش سالانه خود موسوم به «حقوق بشر کشورها» با تکرار اتهام‌های قبلی خود، از موارد ادعایی نقض حقوق بشر در کوبا، روسیه، بلاروس، نیکاراگوئه و ونزوئلا، برمه، سودان، چین، سوریه، افغانستان، اوگاندا و ایران انتقاد کرد.

یوهانا تابلادا معاون مدیر کل اداره ایالات متحده در وزارت خارجه کوبا نیز در مورد این گزارش گفت: بی‌صداقتی در گزارش یکجانبه دولت ایالات متحده زمانی که وضعیت حقوق بشر در کوبا را برای توجیه جنگ اقتصادی، سیاسی و ارتباطی خود مخدوش می کند، ظالمانه است.

وی در انتقاد از سیاست واشنگتن افزود: آن‌ها روزانه میلیون‌ها دلار برای جلوگیری از افشای حقیقت هزینه می‌کنند.

کوبا همواره درخواست خود مبنی بر پایان تحریم اقتصادی، تجاری و مالی که از سال ۱۹۶۲ از سوی آمریکا تحمیل شده است را تکرار کرده است؛ تحریم‌هایی که از نگاه هاوانا، نقض آشکار حقوق بشر مردم این جزیره توصیف می‌شود.

به گفته مقام‌های کوبایی، در گزارش ارائه شده به مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۳، خسارت‌های انباشته شده طی بیش از شش دهه اعمال سیاست تحریم واشنگتن به بیش از ۱۵۹ میلیارد دلار می‌رسد.

گزارش‌های سالانه حقوق بشری وزارت خارجه آمریکا در حالی است که این کشور، کارنامه سیاه و تاریکی در عدم رعایت حقوق بشر گروه‌های رنگین پوست و بومی خود، نقش داشتن در کودتاها و تجاوز به حاکمیت و استقلال کشورها دارد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • انتقاد کوبا از گزارش ۲۰۲۳ آمریکا درباره حقوق بشر کشورها
  • رعایت توصیه‌های بهداشتی، ضامن تولید واحدهای مرغداری است
  • بیماری سالک در دامغان کنترل شد
  • تغییر سبک زندگی یکی از مهمترین عوامل کاهش موالید در کشور 
  • افزایش مبتلایان به سرطان در بلخ
  • واکسیناسیون ‌۸۷۵ هزار قطعه طیور بومی در سیستان و بلوچستان
  • سپاه پاسداران در عرصه سلامت گره‌گشا است/ دوران شیوع کرونا جلوه‌ای از خدمت‌رسانی به مردم
  • سپاه پاسداران در عرصه سلامت گره‌گشا است / دوران کرونا جلوه‌ای از خدمت‌رسانی به مردم
  • سپاه پاسداران؛ از سربلندی در آزمون کرونا تا امداد به سیل‌زدگان