Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور بیان کرد: با توجه به نقش واسطه‌های اسیدهای چرب امگا۳ در تضعیف ویروس آنفلوانزا، هپاتیت و کاهش التهاب در بیماران مبتلا به کرونا، مصرف امگا۳ در بین بیماران پس از بهبود، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

به گزارش ایسنا، جلال‌الدین میرزای رزاز با بیان این مطلب گفت: به بیماران بهبود یافته از کرونا توصیه می‌شود دو بار در هفته ماهی چرب(قزل آلا) و روزانه دو عدد گردو در صبحانه مصرف کنند و افراد از روغن های حاوی اسید امگا ۳ همچون زیتون و کانولا استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با توجه به مشکلات عصبی و روانی، سن بیماران مبتلا به کرونا و اثرات امگا ۳، افراد باید روزانه ۵۰۰-۲۵۰ میلی گرم امگا۳ از طریق رژیم غذایی و یا در صورت عدم دسترسی از طریق غذا، مکمل دریافت کنند.

رئیس انجمن تغذیه ایران تصریح کرد: با توجه به اینکه تا مدتی پس از بهبود از بیماری کروناویروس، نقص در عملکرد کبد گزارش شده است، بنابراین باید توصیه به مکمل یاری امگا۳ با احتیاط صورت پذیرد و در صورت مکمل یاری آنزیم‌های کبدی چک شود. البته در صورت مصرف مکمل به تداخل امگا۳ با ویتامین E، زنجبیل، جینسینگ و داروها دقت شود.

میرزای رزاز در ادامه به مصرف زینک(روی) برای کروناویروس اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه روی می‌تواند مانع از تکثیر کروناویروس و کاهش عفونت دستگاه تنفسی تحتانی و عوارض ناشی از اسهال( در ۳۰ درصد افراد) شود، توصیه به مصرف روی، از منابع غذایی و در حد ۸ تا ۱۱ mg به طور روزانه مصرف کنند.

وی بیان کرد: کودک مبتلا به کرونا با علایم اسهال پس از بهبود، باید به مدت ۱۴-۱۰ روز، مکمل روی در حد ۲۰ میلی گرم در روز دریافت کنند.

این استاد دانشگاه اظهار کرد: سطوح روی در بیماران مبتلا به کرونا با هیپوآلبونیمی کاهش یافته نشان داده می‌شود و ممکن است کاذب باشد. در سالمندان که اشتهای کافی ندارند می‌توان مکمل یاری کوتاه مدتی را در حد DRI و یا دوز ۲۵-۲۰ میلی گرم انجام داد.

میرزای رزاز در خصوص توصیه‌های بهداشت موادغذایی گفت: برای داشتن تغذیه صحیح و متعادل باید به بهداشت موادغذایی توجه کرد. رعایت بهداشت موادغذایی بخصوص در زمان شیوع بیماری و بحران‌ها حائز اهمیت است. موادغذایی در هر مرحله از تولید تا مصرف در منزل ممکن است آلوده به مواد شیمیایی و یا میکروارگانیسم ها شوند.

وی افزود: در شرایط شیوع بیماری‌ها باید راه‌های انتقال عوامل بیماری‌زا شناسایی و با رعایت بهداشت در همه مراحل خرید، آوردن در منزل، جاسازی در یخچال، کمد یا انبار موادغذایی(مواد خشک)، و مصرف آن، به جلوگیری از انتقال ویروس توجه داشته باشیم. در شرایط فعلی و با توجه به مدت زمان زنده ماندن ویروس کووید ۱۹ در سطوح مختلف، پارچه، اجسام فلزی و… و از آنجایی که موادغذایی را از فروشگاه‌های مختلف تهیه می‌کنیم، باید نکات لازم را رعایت کنیم.

بنا بر اعلام روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، میرزای رزاز در پایان بیان کرد: پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های منتقله از طریق غذا(کرونا ویروس) شامل نحوه خرید موادغذایی، آماده سازی و نگهداری موادغذایی در منزل و مصرف آن است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کروناویروس مبتلا به کرونا میرزای رزاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۶۴۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند باور رایج و غلط درباره ویتامین‌ها

آفتاب‌‌نیوز :

از اوایل دهه ۱۹۰۰بیماری‌هایی ناشی از کمبود ویتامین رویت نشده است؛ بنابراین این روز‌ها بعید است که کسی به طور جدی کمبود ویتامین یا به اصطلاح فقر ویتامین داشته باشد و نیاز به مصرف قرص‌های ویتامین پیدا کند. جالب است بدانید اغلب غذا‌های بسته بندی شده، غنی از ویتامین هستند. ماریان نویهوزر، دکتر پیشگیری از سرطان در مرکز تحقیقات سرطان فرد هاچینسون در سیاتل، می‌گوید: «مولتی ویتامین‌ها شاید دو نوع ویتامین را تعمین کنند، ولی گیاهان صد‌ها ترکیب و ویتامین مفید دیگر علاوه بر آن دو نوع را دارا هستند.» دقت کنید، قرص‌هایی که با عنوان مولتی ویتامین مصرف می‌کنید به علت شیمیایی بودن به بدن آسیب نیز می‌رسانند.

۱. مولتی ویتامین جایگزینی برای کمبود رژیم غذایی نیست: داده‌ها نشان می‌دهد که مولتی ویتامین از بیماری‌هایی مانند سرطان، بیماری‌های قلبی و سکته مغزی جلوگیری نمی‌کنند و آن‌ها را به تعویق نمی‌اندازند. دکتر نویهوزر می‌گوید: «حتی زنانی که رژیم غذایی ضعیفی دارند، مصرف مولتی ویتامین اثری بر سلامت آن‌ها نداشته است.»

۲. ویتامین سی با سرما خوردگی مبارزه نمی‌کند: در دهه ۱۹۷۰ لینوس پائولینگ برنده جایزه نوبل شد؛ زیرا ایده‌ی اهمیت ویتامین سی بر ممانعت از سرماخوردگی را مطرح کرد. امروزه داروخانه‌ها پر از قرص و شربت حاوی ویتامین سی هستند. در سال ۲۰۱۳ محققان با استناد بر نتایج مجموعه مطالعاتی که به چند دهه پیش برمی‌گردد و بر بیش از ۱۱٬۰۰۰ نفر را انجام شده بود، ثابت کردند که ویتامین سی هیچ اثری بر سرما خوردگی ندارد به جز در میان دوندگان ماراتن، اسکی بازان و سربازان در تمرینات زیردریایی. مواد مغذی ممکن است به شما در بهبود سرماخوردگی کمک کند؛ اما فقط مصرف ویتامین سی هیچ کمکی نمی‌کند.

۳. قرص‌های ویتامین از بیماری‌های قلبی جلوگیری نمی‌کنند: محققان امیدوار بودند ویتامین‌های آنتی اکسیدانی مانند سی،‌ای و بتاکاروتن بتوانند با ساخت پلاک شریان موجب کاهش گرفتگی عروق قلبی شوند؛ اما بر خلاف تصور، ویتامین‌های بی در این مورد بهتر عمل کردند. فولات، B ۶ و B ۱۲ به شکستن هموسیستئین اسید آمینه و سطح بالایی از هوموسیستئین که منجر به بیماری قلبی می‌شوندف کمک بسیاری کردند. ویتامین‌ای نیز ما را نا امید کرد، تجزیه و تحلیل هفت کارآزمایی بر ویتامین‌ای به این نتیجه رسید که خطر سکته مغزی یا مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی را کاهش نمی‌دهد.

۴. مصرف ویتامین‌ها مانع سرطان نمی‌شود: محققان اثبات کردند که مولکول‌های ناپایداری به نام رادیکال‌های آزاد می‌توانند به DNA سلول‌ها آسیب برسانند و خطر ابتلا به سرطان را بالا ببرند. آن‌ها همچنین می‌دانند که آنتی اکسیدان‌ها می‌توانند رادیکال‌های آزاد را تثبیت کنند و از نظر تئوری، خطر آن‌ها را کمتر کنند. مطالعاتی که در مجله موسسه ملی سرطان منتشر شده است که به طور تصادفی ۵۴۴۲ زن انتخاب شدند و قبول کردند که طی ۷ سال گروه ویتامین B را مرتب مصرف کنند. در طول بیش از هفت سال، تمام زنان نرخ مشابه (مردم عادی) مرگ و میر سرطان‌ها را تجربه کردند.

۵. ویتامین می‌تواند به بدن آسیب برساند: حتی یک دارو که برای درمان بیماری است هم در صورتی که بدن به آن نیازی نداشته باشد، به سلامتی ما آسیب می‌رساند. چرا فکر می‌کنیم ویتامین‌ها نمی‌توانند موجب آسیب رساندن به بدن شوند؟ دمتریوس آلبانز، اپیدمیولوژیست تغذیه‌ای در موسسه ملی سرطان می‌گوید: شروع یک مطالعه بر قرص بتا کاروتن آغاز شده بود. به منظور این که آیا آنتی اکسیدان می‌تواند از سرطان ریه جلوگیری کند یا نه، اما در این راستا محققان به نتایج عجیب سرطان ریه و مرگ و میر در میان افراد سیگاری (مذکر) رسیدند. نتایج از این قرار بود؛ مردان سیگاریی که مکمل ویتامین‌ها را مصرف می‌کردند، بیشتر از افرادی که این مکمل‌ها را مصرف نمی‌کردند به سرطان مبتلا شدند.

۶. باور درست: زنان باردار باید از مکمل‌های ویتامینی استفاده کنند: مادرانی که مقادیر کافی ویتامین بی را دریافت می‌کنند احتمال نقص نخاع در کودک خود را کاهش می‌دهند. از آنجا که نخاع خیلی زود به وجود می‌آید، خانم‌ها باید قبل از اقدام به بارداری از گروه‌های ویتامین بی استفاده کنند. این گروه ویتامین‌ها را می‌توانید از راه تغذیه از گیاهان نیز به دست آورید. گروه ویتامین‌های بی به جذب اسید فولیک (آهن) در بدن کمک بسیاری می‌کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • چند باور رایج و غلط درباره ویتامین‌ها
  • ورود داروهای مخدر و آرام‌بخش های بنزودیازپین به عربستان ممنوع است/لزوم تزریق واکسن مننژیت+فیلم
  • ورود داروهای مخدر و آرامبخش های بنزودیازپین به عربستان ممنوع است/لزوم تزریق واکسن مننژیت+فیلم
  • توزیع ۲۰۰ تن آرد تشویقی بین خبازی‌های استان کرمانشاه
  • (ویدیو) حمله با چاقو به کشیش کلیسای آشوری
  • کدام ویتامین باعث کاهش خطر ابتلا به نقرس میشود؟
  • توصیه‌هایی برای پیشگیری از بیماری‌های شایع در فصل بهار/ از آلرژی فصلی تا ابتلا به آنفلوآنزا و کرونا
  • اوضاع آرام فروشگاه های زنجیره ای موادغذایی شهر کرمان
  • سه دلیلی که نشان می‌دهد در معرض ابتلا به بیماری کبدی هستید
  • آزادکاران سال جاری عملکرد بهتری داشتند