Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@10:02:32 GMT

تعلل ترکیه در ترمیم خط لوله صادرات گاز ایران

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۶۴۷۲۰

تعلل ترکیه در ترمیم خط لوله صادرات گاز ایران

به گزارش خبرگزاری مهر، بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت در مصاحبه با رادیو با اشاره به برنامه‌های وزارت نفت برای جهش تولید گفت: ما در وزارت نفت برنامه‌های وسیعی را در سه حوزه برای ایجاد جهش تولید در نظر گرفته‌ایم. اولین حوزه مربوط به تولید از میادین مشترک نفتی غرب کارون و اتمام پروژه بخش دریایی میدان گازی پارس جنوبی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا هفته گذشته فاز ۱۱ پارس جنوبی با موفقیت شروع به کار کرد.

وی ادامه داد: در حوزه پتروشیمی نیز برنامه‌های وزارت نفت برای جهش دوم این صنعت تا آخر امسال به نتیجه خواهد رسید. پیش‌بینی ما این است که در سال ۱۴۰۰ سال میزان تولید محصولات پتروشیمی کشور به رقم سالانه ۱۰۰ میلیون تن ارزش ۲۵ میلیارد دلار خواهیم رسید. همچنین برای اتمام پایانه جاسک، طرح‌های گازرسانی روستایی و بهینه‌سازی مصرف گاز و مصرف سوخت خودروها نیز برنامه‌های وسیعی در نظر داریم.

زنگنه در ادامه با اشاره به ضرورت رهایی از خام‌فروشی میعانات گازی گفت: برنامه وزارت نفت این است که با ساخت پالایشگاه میعانات گازی دیگر ظرفیتی برای صادرات این محصول به صورت خام وجود نداشته باشد و میعانات گازی کشور عمدتاً در پالایشگاه ستاره خلیج فارس و پالایشگاه سیراف تبدیل به فرآورده شود.

طرح سیراف به صروت پتروپالایش پیاده‌سازی می‌شود

وزیر نفت گفت: البته طرح سیراف باید به صورت پتروپالایش پیاده‌سازی شود؛ زیرا پالایشگاه سیراف، سوخت تولید نمی‌کند بلکه نفتا تولید می‌کند و این نفتا باید دوباره خوراک واحدهای پتروشیمی شود.

وی افزود: تولید حداکثری میعانات گازی از پارس جنوبی و سایر میادین به حدود ۱ میلیون بشکه در روز می‌رسد. با اجرای فاز مجازی چهارم ستاره خلیج فارس، میزان خوراک این واحد به روزانه ۴۸۰ هزار بشکه خواهد رسید و امیدواریم با اجرایی شدن طرح سیراف تمامی آن یک میلیون بشکه میعانات گازی توسط پالایشگاه‌ها به مصرف برسد.

زنگنه اظهار داشت: تقاضاهای زیادی برای احداث پالایشگاه در سیراف وجود دارد و به دلیل خوراک این طرح بخش‌های خصوصی برای اخذ مجوز ساخت با هم رقابت دارند. طرح سیراف یک طرح کاملاً اقتصادی است که با کمترین هزینه برای سرمایه‌گذاران قابل احداث و بهره‌برداری است.

وزیر نفت گفت: برای احداث سایر پالایشگاه‌های کشور، به ازای هر بشکه ۳۰ هزار دلار سرمایه‌گذاری نیاز است اما این عدد برای تولید بنزین در طرح سیراف حدود ۸ هزار دلار است. همچنین اگر به جای بنزین در این طرح نفتا تولید شود که هزینه سرمایه‌گذاری به ازای هر بشکه به ۵ هزار دلار کاهش می‌یابد.

وی اشاره کرد: پالایشگاه تهران تمایلی برای حضور در طرح سیراف نداشت و در نتیجه ما هم به دنبال روش دیگری برای سرمایه‌گذاری در این طرح هستیم؛ زیرا قرار بود احداث یک پالایشگاه ۱۲۰ هزار بشکه‌ای در طرح سیراف بر عهده پالایشگاه تهران باشد که این پالایشگاه نپذیرفت.

تعلل ترکیه در ترمیم خط لوله صادرات گاز ایران

زنگنه درباره آخرین وضعیت صادرات گاز به ترکیه گفت: به دلیل انفجاری که در اوایل سال در خط لوله صادرات گاز ایران به ترکیه اتفاق افتاد؛ صادرات گاز ما به این کشور قطع شد و اگر چه ترمیم این خط لوله بیشتر از چند روز طول نمی‌کشد اما هنوز طرف ترک این خط لوله را ترمیم نکرده است.

وزیر نفت در ادامه با اشاره به پیشنهاد ایران برای ترمیم این خط لوله اظهار داشت: بنده نمی‌دانم به چه دلیلی این ترمیم به تأخیر افتاده است و حتی ما اعلام آمادگی کردیم که حاضر هستیم این خط لوله را برای آنها ترمیم کنیم ولی ترک‌ها از این پیشنهاد استقبال نکردند.

وی همچنین گفت: برنامه‌ای برای صادرات گاز از طریق خط لوله بصره به سمت بندر لاذقیه در سوریه وجود نداشته و همه مسائلی که پیرامون این قضیه مطرح می‌شود در حد ایده است. ما قرارداد ما برای صادرات گاز ایران به بصره از طریق این خط لوله منعقد شده است اما به هر حال برای صادرات گاز به سوریه نیز مشکلی نداریم.

زنگنه در مورد پیش بینی خود از قیمت نفت گفت: هیچ کسی نمی‌تواند قیمت نفت را پیش بینی کند. قیمت نفت تابع عرضه و تقاضا هست و الان وضعیت طرف تقاضا بسیار مبهم است زیرا معلوم نیست اقتصاد جهان چه زمانی فعال می‌شود. بزرگترین اقتصادهای دنیا رشدشان منفی است و این باعث می‌شود تقاضا برای فرآورده‌های نفتی و به تبع آن نفت خام کم شود.

وی افزود: الان مهمترین موضوع این است که اقتصاد جهان چه زمانی بازیابی می‌شود و باید ببینیم تقاضا چه زمانی به روند طبیعی خودش بازمی گردد.

تدوین سند تأمین سوخت بخش حمل و نقل تا سال ۱۴۲۰

زنگنه با اشاره به تدوین سند تأمین انرژی بخش حمل‌ونقل توضیح داد: وزارت نفت سندی را برای تأمین سوخت بخش حمل و نقل تا سال ۱۴۲۰ تدوین کرده است که از این سند میزان تقاضا برای فرآورده‌های پالایشی مشخص می‌شود تا اگر لازم است اقداماتی برای احداث پالایشگاه و برنامه‌ریزی در این حوزه انجام شود.

وزیر نفت افزود: در حال حاضر پیگیر هستیم تا درباره این سند هماهنگی‌های بین ارکان دولت انجام شود. برای تهیه این سند با خودروسازها، وزارت راه و شهرسازی، سازمان برنامه و بودجه و وزارت کشور هماهنگی‌های صورت گرفته است تا این سند در شورای عالی انرژی و دولت تصویب شود.

وی تاکید کرد: امیدواریم در سال‌های آینده این سند برای استانداردهای ساخت خودرو و بهینه‌سازی خودروها به خصوص گازسوز کردن آنها مورد استفاده قرار گیرد زیرا این سند به طور دقیق میزان مصرف انواع سوخت‌ها را در سناریوهای مختلف در نظر گرفته است و برای رسیدن به آنها زمان‌بندی‌ها و برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده است.

زنگنه با اشاره به مراحل اجرای قانون حمایت از صنایع پایین‌دستی صنعت نفت با استفاده از سرمایه‌های مردمی گفت: بعد از تصویب و ابلاغ آئین‌نامه ساخت پالایشگاه زمان‌بندی‌ها برای اجرای این طرح اعلام شد و هم‌اکنون در مرحله اجرا هستیم. در زمان‌بندی اولیه قرار بود که متقاضیان ساخت پالایشگاه تا آخر اردیبهشت‌ماه مطالعات فنی و اقتصادی خود را در اختیار وزارت نفت قرار دهند.

وزیر نفت اظهار داشت: البته مهلت تحویل مطالعات فنی و اقتصادی توسط متقاضیان به دلیل شیوع کرونا کمی به عقب افتاد و متقاضیان تا ۱۵ خردادماه برای ارسال مطالعات خود به وزارت نفت فرصت دارند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: از ۱۵ خرداد به مدت یک ماه وزارت نفت پیشنهادهای ارسال شده را بررسی می‌کند و طرح‌های نهایی را انتخاب می‌کند. در حال حاضر ظرفیت مجموع درخواست‌ها در حدود ۷.۵ میلیون بشکه است و ما از بین این درخواست‌ها، طرح‌های برتر را انتخاب می‌کنیم.

کد خبر 4933724

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان برنامه و بودجه بیژن نامدار زنگنه سیراف ترکیه ویروس کرونا وزارت صنعت معدن و تجارت قیمت نفت بورس قیمت دلار حسین مدرس خیابانی وزارت جهاد کشاورزی سهام عدالت تولید نفت بانک مرکزی ایران قیمت سکه بهار آزادی مرکز مدیریت راه های کشور صادرات غیرنفتی ایالات متحده آمریکا صادرات گاز ایران میعانات گازی برای صادرات خط لوله وزارت نفت طرح سیراف وزیر نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۶۴۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه بی بازگشت پاکستان در تکمیل خط لوله گاز | سفر رئیسی صادرات انرژی ایران را تسهیل می کند؟

همشهری آنلاین - گروه سیاسی: اکسپرس تریبون تنها روزنامه بین‌المللی پاکستان که به زبان انگلیسی منتشر می‌شود در گزارشی درباره سفر سیدابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور به پاکستان از امنیت مرزها و خط لوله گاز ایران و پاکستان به‌عنوان دو موضوع مهم مدنظر ایران برای طرح در نشست‌های مشترک نام برد.

در بخش‌هایی از این گزارش آمده است:

خط لوله گاز برای آصف‌علی زرداری رئیس‌جمهور پاکستان موضوع گفت‌وگوی ناخوشایندی است، اما با توجه به اینکه زندگی و معیشت بیش از ۲۴۰ میلیون پاکستانی به این سوخت گره خورده است، یافتن راه‌حل برای حاکمان از اهمیت بالایی برخوردار است.

در سال ۲۰۲۱ تخمین زده شد که ایران نزدیک به هزار و ۲۰۳ تریلیون فوت مکعب گاز طبیعی دارد که پس از روسیه دومین منبع گاز طبیعی است.

پروژه گاز ایران و پاکستان در جریان مذاکرات دو کشور در سوم خرداد ۱۳۸۸ میان روسای جمهور به امضا رسید. تامین گاز به میزان ۷۵۰ تا یک میلیارد فوت معکب در روز برای مدت ۲۵ سال در این پروژه پیش‌بینی شده بود و قرار بود از میدان گازی پارس در ایران به مرز پاکستان در نزدیکی گوادر تحویل شود.

این پروژه با طول خط لوله هزار و ۱۵۰ کیلومتر در داخل ایران و ۷۸۱ کیلومتر در داخل پاکستان قرار بود توسط هر کشور در خاک خودش احداث شود.

یک سال بعد، در سال ۲۰۱۴، وزیر نفت وقت پاکستان، شاهد خاقان عباسی، به دولت ایران گفت که به دلیل تحریم‌ها علیه ایران، بانک‌ها و پیمانکاران حاضر به ادامه پروژه در سمت پاکستان نیستند.

ده سال بعد، پاکستان دوباره با ایده ساخت خط لوله بازی می‌کند و در فوریه سال جاری، دولت موقت پاکستان ساخت اولین بخش لوله‌گذاری به فاصله ۸۰ کیلومتری از مرز ایران تا گوادر در بلوچستان پاکستان را تصویب کرد.

دونالد لو، دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در آسیای جنوبی و مرکزی، بلافاصله پاکستان را به خاطر برنامه‌هایش برای واردات گاز از ایران محکوم کرد، زیرا پاکستان را در معرض تحریم های آمریکا قرار می دهد.

خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان در اوایل ماه جاری به رسانه‌ها گفت: «اگر همسایه‌ای به ما گاز با نرخ رقابتی می‌دهد، پس حق ما خرید آن است».

چین، یونان، ایتالیا، کره جنوبی، ژاپن، ترکیه، عراق و تایوان در گذشته از سوی آمریکا برای واردات نفت از ایران معافیت‌هایی دریافت کرده بودند اما این معافیت‌ها از آوریل ۲۰۱۹ به بعد تمدید نشدند که منجر به کاهش قابل توجه صادرات نفت ایران شد. با این حال، چین به واردات نفت خام ایران ادامه داده و به صراحت اعلام کرده است که حاضر به تبعیت از تحریم‌های آمریکا علیه ایران نیست.

این سوال مطرح است که اگر ایران دوباره از برنامه خارج شود، شاید پاکستان بتواند به آسیای مرکزی برای تامین گاز طبیعی نگاه کند، که ایالات متحده نباید مخالفتی با آن داشته باشد.

سال گذشته، اسلام‌آباد و عشق آباد یک طرح اجرایی مشترک برای احیای پروژه خط لوله گاز ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و هند امضا کردند که هدف آن صادرات ۳۳ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی در سال از طریق یک خط لوله پیشنهادی به طول هزار و ۸۰۰ کیلومتر از ترکمنستان است.

سولری گفت: خط لوله تاپی (TAPI) تا زمانی که افغانستان و هند وارد عمل نشوند، فعال نخواهد شد و صادقانه بگویم در آشفتگی ژئوپلیتیک کنونی که در آن قرار داریم، این اتفاق به این زودی‌ها رخ نخواهد داد.

با چالش تضمین عرضه ثابت گاز با قیمت مقرون به صرفه، تهدیدهای احتمالی تحریم‌ها و مجازات‌های مرتبط با ایران، سولری یادآوری کرد که تعهد پاکستان برای تغییر ۶۰درصد انرژی‌ها به انرژی تجدیدپذیر تا سال۲۰۳۰ تنها شش سال زمان دارد.

زکریا پیشنهاد کرد: «می‌توانیم در خانه‌ها مانند کاتماندو (پایتخت نپال)، به جای استفاده از گاز طبیعی برای گرم کردن آب از انرژی خورشیدی استفاده کنیم و وقتی هوا ابری بود، از پشتیبانی انرژی الکتریکی برای گرم کردن آب بهره ببریم و به جای گسترش شبکه گاز به شهرهای کوچکتر با هزینه بالا، یارانه گاز را به ال پی جی (گاز نفت مایع) تخصیص داد تا سوخت پاک‌تری برای خانه‌ها با قیمت مقرون به صرفه فراهم شود.»

سولری گفت: پاکستان باید به دنبال سرمایه‌گذاری در منابع انرژی تجدیدپذیر باشد» اما اشاره کرد که ممکن است از نظر تجاری تامین این انرژی متناسب با نیازهای کشور مقرون به صرفه نباشد.

کد خبر 846463 برچسب‌ها گاز - صادرات ایران و پاکستان گاز سید ابراهیم رئیسی

دیگر خبرها

  • گاز ایران به چین هم می‌رسد؟
  • درخواست اوپک از عراق برای ازسرگیری صادرات نفت اقلیم کردستان
  • پایان یک توقف طولانی؛ گاز ایران در مسیر پاکستان
  • صادرات گاز به پاکستان از سرگرفته می شود؟ | مذاکره وزرای نفت ایران و پاکستان
  • وزیر نفت: پاکستان خواهان بهره‌برداری از خط لوله گازی آی‌پی است
  • پاکستان خواهان بهره‌برداری از خط لوله گازی آی‌پی است
  • طلسم صادرات گاز به پاکستان شکسته خواهد شد؟​
  • راه بی بازگشت پاکستان در تکمیل خط لوله گاز | سفر رئیسی صادرات انرژی ایران را تسهیل می کند؟
  • عملیات ترمیم خط لوله انتقال آب از زاینده رود به کاشان
  • طلسم صادرات گاز به پاکستان شکسته خواهد شد؟