Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-18@03:34:20 GMT

زوال عقل از اواخر ۴۰‌سالگی شروع می‌شود

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۶۶۵۶۳

فرادید نوشت: «محققان دریافته‌اند که یک رژیم غذاییِ کم‌کربوهیدارت ممکن است از زوال و آسیب مغزیِ ناشی از افزایشِ سن پیشگیری و حتی این فرایند را معکوس کند. بعد از بررسیِ اسکن‌های مغزی، محققان دریافتند تخریبِ گذرگاه‌های مغزی از اواخر دهه ۴۰ در فرد شروع می‌شود که بسیار زودتر از زمانی است که پیش از این تخمین‌زده شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروفسور لیلیان آر. موجیکا-پاردوی، استادِ بخشِ مهندسیِ زیست‌پزشکی در دانشگاهِ استونی بروک در نیویورک، می‌گوید: «تغییراتِ مرتبط با افزایشِ سن که در سلول‌های عصبی رخ می‌دهند، ورای انتظارِ ما می‌توانند در سنین پایین‌تر و در اواخر دهه چهارم زندگی در فرد بروز کنند. با این حال، این مطالعه همچنین نشان می‌دهد که مصرفِ رژیم‌هایی غذایی که در آن کمترین میزان از کربوهیدرات‌های ساده مصرف می‌شود می‌تواند از این روند پیشگیری و حتی آن را معکوس کند.»

محققان برای آن که سازوکارِ اثرگذاریِ رژیمِ غذایی بر افزایشِ سنِ مغز را بهتر درک کنند، روی افرادِ جوانی تمرکز کردند که مغزشان هیچ نشانه‌ای از پیر شدن را نشان نمی‌داد. این زمانی است که پیشگیری بیشترین اثر را دارد.

آنها با استفاده از اسکنِ مغزیِ ۱۰۰۰ نفر که بین سنینِ ۱۸ تا ۸۸ سال بودند، دریافتند که شدتِ آسیب به گذرگاه‌های مغزی بستگی به این دارد که فرد انرژی خود را از چه طریقی به دست آورد. آنها دریافتند که گلوکز ثباتِ شبکه‌های مغز را کاهش می‌دهد، در حالی که کِتون‌ها - که توسطِ کبد در رژیم‌های غذایی کم‌کربوهیدارت تولید می‌شوند - شبکه‌های مغز را باثبات‌تر می‌کنند.

پروفسور موجیکا-پاردوی توضیح داد: «یافته‌های ما در این پژوهش هم خبر خوب محسوب می‌شود و هم خبر بد. «خبر بد از این لحاظ که ما متوجه شدیم نخستین نشانه‌های پیری مغز در اواخر دهه چهارم زندگی در فرد شروع می‌شود که بسیار زودهنگام‌تر از زمانی است که پیش از این تصور می‌کردیم.

اما خبر خوب این است که ما ممکن است بتوانیم با یک رژیمِ غذاییِ مؤثر از پیریِ زودرسِ مغز پیشگیری یا حتی روندِ آن را معکوس کنیم ... و این رژیم شاملِ جایگزین کردنِ کتون با گلوکز به عنوانِ منبعِ سوختِ سلول‌های عصبی است.

ما فکر می‌کنیم که مغزِ افراد با افزایش سن توانایی خود را برای سوخت‌و‌سازِ مؤثرِ گلوکز از دست می‌دهد و این اتفاق باعث می‌شود که سلول‌های عصبی آهسته‌آهسته دچار قحطی و شبکه‌های مغزی دچارِ ناپایداری شوند. مشاهده این روند ما را بر آن داشت به این مسئله بپردازیم که آیا اگر یک منبعِ سوختِ مؤثرتر در شکلِ کِتون‌ها - که با کاهشِ مصرفِ کربوهیدرات یا نوشیدنِ مکمل‌های حاویِ کِتون حاصل می‌شود - در اختیارِ مغز بگذاریم، انرژیِ بیشتری نصیبِ مغز می‌شود یا خیر. ما به این نتیجه رسیدیم که حتی در افرادِ جوان‌تر نیز این انرژیِ افزوده می‌تواند به پایدارتر شدنِ شبکه‌های مغزی بینجامد.»

رژیمِ کتوژنیک چربی و پروتینِ بالا و کربوهیدراتِ پایین دارد و بدن را وامی‌دارد که در قیاس با زمانی که رژیمِ کربوهیدرات غالب است، چربی‌ها را با سرعتِ بالاتری بسوزاند. این رژیم در بدوِ امر برای درمانِ برخی از اشکالِ صرع در کودکان استفاده می‌شد اما اکنون دانشمندان باور دارند که این رژیم ظرفیتِ کمک کردن به درمانِ سایرِ اختلالاتِ زیست-عصبی مانند بیماریِ پارکینسون و آلزایمر را نیز دارد.

دکتر کتی استابز، از تحقیقاتِ آلزایمرِ انگلستان، می‌گوید این تحقیق «بسیار جالب است» اما به پژوهش‌های بیشتری در این زمینه نیاز است. او می‌گوید: «رژیمِ کِتوژنیک خطراتِ خودش را نیز دارد. نشان داده شده که مصرفِ مقادیرِ بالای چربی به همراهِ مصرفِ کمِ میوه و سبزیجات، سلامتِ قلبِ افراد را به خطر می‌اندازد و عوارضِ جانبیِ خطرناک دارد. همچنین، بی‌شمار تحقیقات نشان می‌دهند که بهترین رژیم غذایی برای مغز و قلب، رژیمِ غذاییِ مدیترانه‌ای است که شاملِ مصرفِ مقادیرِ بالای غلاِت سبوس‌دار است؛ بنابراین برای پذیرش این که رژیمِ کتوژنیک جایگزین مناسبی برای رژیمِ مدیترانه‌ایست به پژوهش‌های بیشتری نیاز است.»

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: شبکه های مغز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۶۶۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند ماده غذایی مفید برای تسکین درد مزمن

در ادامه به این می‌پردازیم که چگونه یک رژیم غذایی ضد التهابی می تواند متحد قدرتمندی در مبارزه با دردهای مداوم باشد.

التهاب، پاسخ سیستم ایمنی بدن شما به آسیب است که باعث تحریک گلبول‌های سفید و پروتئین‌ها می‌شود تا از شما در برابر مهاجمان خارجی محافظت کند و آسیب را ترمیم کند. هنگامی که التهاب به دلیل اختلالات خود ایمنی، جراحات، استرس یا شرایطی مانند چاقی، مزمن می شود می تواند به طور مداوم مسیرهای درد را فعال کند.

تحقیقات نشان می دهد که کاهش نشانگرهای التهابی می تواند شدت درد مزمن را کاهش دهد.

رژیم غذایی برای کاهش التهاب

برخی از رژیم‌های غذایی ممکن است به کاهش التهاب کمک کند که در ادامه به نقل از «وب ام دی» به چند نکته در این زمینه خواهیم پرداخت.

آنتی اکسیدان ها را فراموش نکنید. این ترکیبات در میوه ها، سبزیجات، چای، ادویه جات و مکمل هایی مانند کورکومین یافت می شوند. آن ها به خنثی کردن رادیکال های آزاد آسیب رسان به سلول کمک می کنند.

مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ را افزایش دهید. این مواد در ماهی های چرب، گردو و کتان یافت می‌شوند.

کربوهیدرات های تصفیه شده، قندها و چربی های اشباع شده را کاهش دهید. اینها می توانند قند خون را بالا برده و التهاب را افزایش دهند.

گوشت فرآوری شده و گوشت قرمز را نیز محدود کنید. اینها حاوی چربی های اشباع التهابی هستند.

هیدراته بمانید. روزانه ۲ تا ۳ لیتر آب مصرف کنید.

الکل نخورید. الکل می تواند پاسخ های التهابی را تحریک و تشدید کند.

انواع میوه و سبزیجات مصرف کنید.

همچنین کمبود برخی مواد مغذی می تواند درد شما را افزایش دهد. کمبود برخی ویتامین ها و مواد معدنی می تواند باعث شود که التهاب شما کنترل نشود.

- ویتامین D: این ویتامین برای سلامت استخوان و عضلات شما ضروری است. سطوح پایین ویتامین D با درد اسکلتی عضلانی مرتبط است.

- منیزیم: منیزیم برای ساخت بیش از ۳۰۰ نوع آنزیم مورد نیاز است. کمبود منیزیم با میگرن، اسپاسم عضلانی و فیبرومیالژیا مرتبط است.

- ویتامین های گروه B: اینها به سلامت و عملکرد اعصاب شما کمک می کنند. کمبود این ویتامین ها با درد عصبی و نوروپاتی مرتبط است.

- ویتامین C: این آنتی اکسیدان قوی با رادیکال های آزاد مبارزه می کند.

با دنبال کردن یک رژیم غذایی ضد التهابی، رفع کمبودهای تغذیه ای و مصرف مکمل های هدفمند، ممکن است بتوانید التهاب خود را به طور طبیعی کاهش دهید و به طور بالقوه از درد مزمن خلاص شوید.

با پزشک یا متخصص تغذیه خود همکاری کنید تا یک رژیم غذایی مناسب برای مبارزه با درد برای خود انتخاب کنید. غذا خوردن می تواند به یک لذت واقعی تبدیل شود تا اینکه یک منبع نگرانی و ناراحتی باشد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ویژگی رژیم غذایی سالم چیست؟
  • نتایج تحقیقات ؛ غذایی پرچرب و چاقی به پیری مغز سرعت می بخشد
  • چند ماده غذایی مفید برای تسکین درد مزمن
  • حذف قند از رژیم غذایی چه عوارضی دارد؟‌
  • چاقی و رژیم غذایی پرچرب پیری مغز را تسریع می کند
  • راهکارهای علمی و درست برای کاهش وزن
  • راهکار‌های تخصصی برای مدیریت وزن
  • راهکارهای تخصصی برای مدیریت وزن
  • جایگاه میوه و سبزیجات در رژیم‌های غذایی
  • چهار دلیل که مانع از کاهش وزن می‌شود