Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-23@14:33:29 GMT

تاثیر کرونا بر مدیریت شهری

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۶۸۱۲۸

تاثیر کرونا بر مدیریت شهری

کرونا و مقاومت جانانه وزارت بهداشت برای لغو هر چند موقت طرح ترافیک باعث شده فرصتی مجدد برای لغو دائمی این مسئله و حل اساسی مشکل ترافیک از طریق تمرکز زدایی و جابجایی بازار و ادارات پر تردد ایجاد کرده است.

«للحق

جناب آقای دکتر پیروز_حناچی

جناب آقای مهندس محسن هاشمی رفسنجانی

باسلام و شادباش عید_فطر

همانگونه که مستحضرید، بحران بیماری کرونا در سطح ایران و جهان علی‌رغم همه مشکلات و فجایع انسانی و اقتصادی فرصتی جهانی برای تامل در ابعاد توسعه و حکمروایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در واقع کوئید19 باعث شده بسیاری از رویه‌های اجتماعی، فرهنگی و حتی قضائی و سیاسی مورد بازبینی قرار گرفته و رویه‌‌ها در همه ابعاد مورد درنگ قرار گیرد.

کروناویروس، زندان‌ها را خلوت‌تر کرده، ادارات را به خدمات الکترونیک مجبور نموده و به تنهایی در مقابل رشد مشاغل کاذب ایستاده است.

یکی از معدود محاسن این فاجعه البته برای مردم تهران ، حذف معضل مهم و بزرگی بنام طرحترافیک در سه ماهه اخیر بود‌.

کرونا نشان داد که مجموعه شهرداری تهران در چند دهه اخیر به بهانه‌ی هوای پاک جامعه شهری تهران را با چه هزینه‌هایی روبرو کرده است؟

یعنی با اجرای طرحی که بارها ثابت شده، هیچ تاثیری در  آلودگی هوا ندارد و ایجاد درآمد محدودی برای شهرداری، باعث ایجاد ضررهای عمده برای شهر شده است.

زیست در  محدوده طرح ترافیک به هر کسی نشان می‌دهد چگونه از بین بردن امکان زیست شهروندان در این قسمت از شهر باعث شده محله‌های قدیمی و با جوهری مانند بازارتهران ، پامنار ، ناصرخسرو ، خیام و دردار ، امامزاده یحیی و ده ها منطقه‌ی قدیمی تهران به تدریج خالی از سکنه شده و بسیاری از خانه‌های آن  به اماکن فساد و اعتیاد و انبارهای غیرقانونی مواد قابل انفجار تبدیل گردد.

مدارس و حوزه‌های علمیه این نواحی تعطیل شدند و ده‌ها مسجد و موقوفه برای همیشه از بین رفتند.

همه اینها البته به خاطر این بود که مسئولین شهرداری در چند دهه اخیر نمی‌خواستند بهای سیاسی و... جابجایی #بازار_تهران به مکانی مناسب و امن را بدهند و به وزارتخانه‌ها ابلاغ کنند که از مناطق ۱۲ و ۱۱ و ۶ و ۷ ... خارج شوند.

شهرداری اگر از درآمد اندک می‌گذشت می‌توانست اقتصاد صد لایه و تو در توی دلال بازی بازار را در چارچوب یک بازار کاملا نوین(مشابه کاری که درباره بازار آهن و میوه و تره‌بار انجام شد)  سازماندهی و از محل ایجاد شفافیت،چندین برابر درآمد را نصیب خود و دولت نماید.

کرونا و مقاومت جانانه وزارت بهداشت برای لغو هر چند موقت  طرح ترافیک باعث شده فرصتی مجدد برای لغو دائمی این مسئله و حل اساسی مشکل ترافیک  از طریق تمرکز زدایی و جابجایی بازار و ادارات پر تردد ایجاد کرده است.

کار ساده‌ای نیست اما اگر آن را بپذیرید جزو ماندگارترین مدیریت شهری تاریخ تهران خواهید ماند.


*محمد صادق دهنادی،رئیس فرهنگسرای خاتم (ص)

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: طرح ترافیک کرونا باعث شده برای لغو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۶۸۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ورود مدیریت شهری به مسائل زیست‌محیطی برای جلوگیری از ایجاد بحران‌ها

مشاور و دستیار شهردار اصفهان در امور شهرسازی و معماری گفت: با توجه به مشکلات متعدد زیست‌محیطی که کلان‌شهرهایی همچون اصفهان را تهدید می‌کند ورود مدیریت شهری برای جلوگیری از ایجاد بحران‌هایی که زندگی مردمان را تهدید می‌کند، امری ضروری و حائز اهمیت است.

وحید مهدویان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: از سال ۱۹۶۹ میلادی و به‌دنبال جنبش‌های دانش‌آموزی ضد جنگ و با این باور که انرژی زمین به دلیل آلودگی آب و هوا در معرض خطر است، روز دوم اردیبهشت هر سال (۲۲ آوریل)، روز جهانی زمین پاک نام‌گذاری شده است.

وی افزود: از جمله اهداف روز جهانی زمین پاک، افزایش آگاهی در مورد محیط زیست، انجام فعالیت‌های مثبت و اعتراضات در کمال آرامش و صلح است؛ این روز به مردم آموزش می‌دهد که نتیجه رفتار آن‌ها می‌تواند تأثیراتی بر اکوسیستم و زندگی خودشان روی زمین داشته باشد.

مشاور و دستیار شهردار اصفهان در امور شهرسازی و معماری ادامه داد: با توجه به مشکلات متعدد زیست‌محیطی که کلان‌شهرهایی همچون اصفهان را تهدید می‌کند، ورود مدیریت شهری برای جلوگیری از ایجاد بحران‌هایی که زندگی شهروندان را تهدید می‌کند، امری ضروری و حائز اهمیت است.

مهدویان با اشاره به اقدامات شهرداری اصفهان با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط طی سال‌های اخیر گفت: عقد تفاهم‌نامه همکاری بین شهرداری اصفهان و بنیاد جهانی انرژی با حضور وانگانگ نویمن رئیس بنیاد و کریستین مویر دبیرکل شهرهای پایدار جهان در اردیبهشت ۱۴۰۱، تدوین بسته تشویقی از ساختمان‌ها و فضاهای شهری سازگار با محیط زیست با همکاری معاونت محیط زیست و خدمات شهری در سال ۱۴۰۱ و دریافت مصوبه از شورای اسلامی شهر، برگزاری نشست تخصصی با عنوان «الگوی پیشنهادی ارزیابی ساختمان‌های پایدار در ایران» در مرداد ۱۴۰۱ با ارائه بهروز محمدکاری و برگزاری نشست تخصصی با عنوان (خانه هوشمند انسان طبیعت و شهرسازی)، با ارائه جمشید پرویزیان، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان و حامد ترکش، عضو اسبق هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان در آذر ۱۴۰۱، از جمله این اقدامات است.

وی ادامه داد: برگزاری نشست تخصصی با عنوان اثر نو پدیدها و کلان‌روندها بر کلان‌شهرهای هوشمند پایدار در مرداد ۱۴۰۲ با سخنرانی ساسان پور دانشیار دانشگاه خوارزمی، تشکیل دبیرخانه ساختمان پایدار در معاونت شهرسازی و معماری و با همکاری معاونت خدمات شهری و محیط زیست، سازمان نظام مهندسی ساختمان، دانشگاه‌ها و سایر مراجع ذی‌ربط از تیر ۱۴۰۱، برگزاری نشست تخصصی با عنوان «اعلان فراخوان ارزیابی و شناسایی ساختمان پایدار در شهر اصفهان» در مهر ۱۴۰۲ با سخنرانی محمد بهاروند رئیس دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان و بهروز محمدکاری رئیس بخش انرژی و نور مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و طاهری اصل عضو هیئت رئیسه نظام مهندسی کشور، فراخوان ارزیابی و شناسایی ساختمان پایدار در شهر اصفهان توسط دبیرخانه ساختمان پایدار معاونت شهرسازی و معماری و ارزیابی ساختمان‌های شرکت‌کننده در فراخوان توسط مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی، همکاری در برگزاری اولین همایش ملی پایداری در محیط‌های انسان‌ساخت در پانزدهم و شانزدهم آذرماه ۱۴۰۲ و تقدیر از سه ساختمان برتر که شاخص‌های ساختمان پایدار و سبز را رعایت کرده‌اند، دریافت مصوبه شورای اسلامی شهر اصفهان در رابطه با آئین‌نامه اجرایی حمایت از ساختمان‌ها و فضاهای شهری سازگار با محیط زیست در بیست‌وششم اسفند ۱۴۰۲، اضافه کردن شاخص تعداد پروانه‌های صادره سازگار با محیط زیست در شاخص‌های ارزیابی برنامه راهبردی شهرداری اصفهان و ابلاغ آئین‌نامه و دستورالعمل اجرایی ساختمان‌های پایدار به مناطق شهرداری و سایر مراجع ذی‌ربط از جمله سایر اقدامات است.

مشاور و دستیار شهردار اصفهان در امور شهرسازی و معماری تصریح کرد: امیدوارم با توجه به ایجاد بسترهای مورد نیاز به‌ویژه بسته تشویقی حمایت مالی از ساختمان‌های سازگار با محیط زیست یا همان ساختمان سبز در شهر اصفهان، سال جاری شاهد اتفاقات اجرایی قابل توجه در حوزه ساخت‌وساز شهری، ارتقای فرهنگ شهروندی در این زمینه و کاهش مخاطرات زیست‌محیطی در شهر باشیم.

کد خبر 746497

دیگر خبرها

  • رویداد ویژه ایمنی و حمل و نقل در پایتخت
  • بی‌توجهی مدیریت شهری گذشته به گرامیداشت آیین‌های مذهبی
  • نبود آموزش‌های شهروندی در حوزه فرهنگی و اجتماعی/ فعالیت‌های پردوام و فاخر محدود است
  • آغاز رویداد «ایمنی حمل و نقل» در پایتخت از امروز
  • لزوم ورود مدیریت شهری به مسائل زیست‌محیطی برای جلوگیری از ایجاد بحران‌ها
  • طرح رصد باید تبدیل به گفتمان نیرو‌های انقلاب در مدیریت شهری شود/ انجام یک پروژه کوچک به خواست مردم به اندازه یک کلان پروژه تاثیر گذار است
  • مدیریت‌ شهری از ظرفیت رسانه برای معرفی «پنجاه‌بدر» استفاده کند
  • دارایی‌های مختلف شهرداری بورسی می‌شوند
  • ترافیک سنگین در ۳ محور برون شهری کشور
  • آغاز نخستین رویداد خلاقیت و نوآوری مشهد