Web Analytics Made Easy - Statcounter

ترکیب هوش مصنوعی و رایانش کوانتومی می‌تواند بسیاری از پیشرفت‌های مورد انتظار در دنیای فناوری را فعال کند.

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، کاربران اینترنت در سراسر جهان، هر روز 2.5 اگزابایت داده تولید می‌کنند؛ این معادل 250هزار کتابخانهٔ ملی کنگرهٔ آمریکا یا محتوای 5 میلیون لپ تاپ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزانه در هر دقیقه 3.2 میلیارد کاربر جهانی اینترنت با اشتراک‌گذاری 9هزار و 772 مطلب در برنامه پینترست، 347هزار و 222 توئیت در برنامه توئیتر و 4.2 میلیون لایک در فیس‌بوک همچنان به بانک‌های داده، اطلاعات اضافه می‌کنند. علاوه بر این بسیاری داده‌های دیگر با گرفتن عکس و فیلم، ذخیره اسناد، افتتاح حساب در شبکه‌های اجتماعی و موارد دیگر به وجود می‌آیند.

به گفته کارشناسان قدرت رایانه‌های سنتی در حد پردازش داده‌ها بوده و جالب اینکه تولید داده‌ها روز به روز در حال رشد است.

این موارد به‌سادگی دلالت می‌کنند که ما برای پردازش داده‌ها در مقیاس گسترده، نیازمند محاسبات زیادی هستیم. چاره این کار، استفاده از پیشرفته‌ترین فناوری‌ها یعنی رایانش کوانتومی (Quantum Computing) و هوش مصنوعی است.

رایانهٔ کوانتومی ماشینی است که از پدیده‌ها و قوانین مکانیک کوانتوم برای انجام محاسباتش استفاده می‌کند. رایانه‌های کوانتومی با رایانه‌های فعلی تفاوت اساسی داشته و سرعت حیرت‌انگیزی دارند. همچنین می‌توانند از خواص و قوانین فیزیک کوانتوم برای ذخیره‌سازی و انجام عملیات روی داده‌ها استفاده کنند.

یک تحقیق توسط Research and Markets نشان می‌دهد که محاسبات کوانتومی و هوش مصنوعی با یکدیگر بسیار هم افزا هستند، زیرا محاسبات کوانتومی در حل مسئله به هوش مصنوعی سرعت می‌بخشد، و هوش مصنوعی یک ساختار یادگیری خودکار را برای محاسبات کوانتومی فراهم می‌کند. انتظار می‌رود که این ترکیب مزایای بسیاری از جمله کشف سریع‌تر پارامتر، تنظیم و حتی تنظیمات احتمالی الگوریتم را تسریع بخشد. این فراتر از واقعیت نیست که هوش مصنوعی ممکن است در مقطعی بر محدودیت‌های سخت‌افزاری محور محاسبات کوانتومی غلبه کند، و این امکان را به سیستم‌عامل‌ها بدهد تا به ماشین‌هایی با اهداف کمتر تبدیل شوند.

علاوه بر این، محققان ایتالیایی نشان داده‌اند که امکان انتقال یک بیت کوانتومی (یا qubit) در آنچه که می‌تواند یک وضعیت دنیای واقعی نامیده شود، وجود دارد. آن‌ها این کار را توسط هوش مصنوعی انجام دادند. پدیده انتقال qubit چیز جدیدی نیست، اما این کار که به سرپرستی Enrico Prati از انستیتوی فوتونیک و نانوتکنولوژی در میلان انجام شده، اولین باری است که در شرایطی انجام می‌شود که سیستم از شرایط ایدئال منحرف شده باشد. علاوه بر این، این اولین بار است که یک کلاس از الگوریتم‌های یادگیری ماشین موسوم به یادگیری تقویت عمیق برای یک مسئله محاسبات کوانتومی اعمال شده است.

محققان روسی از انستیتوی فیزیک و فناوری مسکو، انستیتوی فیزیک و فناوری ولیف و دانشگاه ملی تحقیقاتی، فناوری اطلاعات، مکانیک و اپتیک سن‌پترزبورگ، یک شبکه عصبی ایجاد کرده‌اند که با تجزیه و تحلیل ساختار آن دریافتند که می‌توانند رفتار یک سیستم کوانتومی را پیش‌بینی کنند. شبکه عصبی به‌طور مستقل راه‌حل‌هایی را پیدا می‌کند که با اثبات مزیت کوانتومی سازگار باشد. این به محققان در ساخت رایانه‌های کوانتومی جدید و مؤثر کمک می‌کند. وقتی در مورد پیشرفت‌های هوش مصنوعی صحبت می‌کنیم، تنها چیزی که می‌توانیم بدست آوریم این است که هوش مصنوعی پیشرفته است اما به اندازه هوش انسانی خوب نیست.

علاوه بر این، مدل‌های یادگیری عمیق هوش مصنوعی در پیش‌بینی رفتار انسان زیاد خوب عمل نکرده اند چه رسد به تقلید از آن. کامپیوترها صرف‌نظر از سرعت، تمایل دارند به‌صورت خطی فکر کنند، ولی انسان‌ها این‌گونه نیستند.
این فقط درباره تفاوت‌های بدنی بین پردازنده‌ها و مغز انسان نیست؛ این واقعیت است که مغز به‌طور موازی مقدار زیادی از اطلاعات را پردازش می‌کند، و کامپیوترهای کلاسیک نمی‌توانند این سطح عظیم موازی را تحمل کنند.

اما، همان‌طور که توسط نشریه Datamation عنوان شده، كامپيوترهای كوانتومی آن طور که در اطلاعات به نظر می‌رسند، به‌طور انبوه موازی نیستند. و به گفته دانشمندان دانشگاه علم و فناوری چین، این ممکن است کامپیوترهای کوانتومی را قادر سازد پیوند مورد نیاز برای تقلید و پیش‌بینی دقیق انسانی را ایجاد کنند.

اکنون در ایالات‌متحده، فقط شرکت IBM رهبری در هر دو حوزه هوش مصنوعی و محاسبات کوانتومی دارد که نشان‌دهنده حرکت درست این شرکت است. IBM معتقد است كه آن‌ها در بازه زمانی 2025 دارای یک كامپیوتر كوانتومی فعال خواهند بود، و این نشان می‌دهد كه آن‌ها قبل از سال 2030 نیز می‌توانند سیستمی داشته باشند كه با محاسبات كوانتومی بتوانند یك هوش مصنوعی انسانی دقیق ایجاد کنند.

انتهای پیام/4112/

منبع: آنا

کلیدواژه: تکنولوژی هوش مصنوعی فناوری رایانش کوانتومی داده محاسبات کوانتومی هوش مصنوعی داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۶۸۸۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نور مصنوعی رشد گیاه در ایران از راه رسید

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، زمانی، مدیرعامل شرکت پرتو رشد نوین ویژن با برند تجاری ایران گرولایت گفت: این شرکت دانش بنیان، اولین تولید کننده لنز در کشور، اولین تولید کننده سبدهای هیدروپونیک، اولین تولید کننده بسترهای کشت طبقاتی هیدروپونیک، اولین سازنده پلنت فکتوری یا کارخانه گیاهسازی و اولین و تنها متخصص ساخت نورهای رشد گیاه مصنوعی در کشور است که در دو مورد اخیر اولین تولید کننده در منطقه هم محسوب می شود.

وی خاطرنشان کرد: سال‌ها پیش، متوجه یک نیاز بزرگ در بخش کشاورزی کشور شدیم و آن فناوری تکنولوژی جایگزینی نورهای مصنوعی به جای نور خورشید است. این تکنولوژی، در تمام دنیا با سرعت بالایی در حال گسترش بود اما در کشور ما توجه زیادی به این موضوع نمی‌شد. بنابراین با تشکیل گروهی از نخبگان و دانشجویان برتر رشته‌های فیزیک، علوم کشاورزی، باغبانی و الکترونیک تصمیم گرفتیم تا گروه تحقیقاتی را تشکیل بدیم و این فناوری را در کشورمان بومی‌سازی کنیم.

زمانی ادامه داد: از سال ۹۱ تا سال ۹۵ این گروه تحقیقاتی به کار خود ادامه‌داد و پس از رسیدن به یافته‌های علمی و آزمایش‌های اولیه در زمینه تاثیر نور بر عملکرد فتوسنتز گیاه در تیمارهای مختلف، تاسیس شرکت پرتو رشد نوین ویژن را در دستور کار خود قرار دادیم و در نتیجه آن توانستیم در زمینه تولید نورهای رشد گیاه و کشاورزی عمودی با استفاده از نورهای مصنوعی در کشورهای حوزه خلیج فارس اولین باشیم و در حال حاضر سایر تولید کنندگان در کشورهای صاحب فناوری و صنعت، اطلاعات خود را با ما به اشتراک می‌گذارند.

وی تصریح کرد: در تکنولوژی نورهای مصنوعی برای تامین نیاز فتوسنتز گیاه نانومترهایی از خورشید که عملکرد مثبت و بیشتری در ایجاد عمل فتوسنتز بر روی گیاه دارند از طیف خورشید فیلتر شده و به وسیله تکنولوژی ال ای دی و وابسته به نوع واریته گیاه کنار یکدیگر قرار می‌گیرند تا نیاز گیاه را برطرف کنند.

به گفته او، در نتیجه این امر در هر فضایی و به دور از نور خورشید می توانیم به راحتی گیاهان را پرورش دهیم که نمونه آن در ایستگاه فضایی ناسا نیز وجود دارد و طی آن، برای تامین غذای مسافران این فضاپیماها از تکنولوژی نورهای مصنوعی برای تولید محصول در فضا استفاده می‌شود.

زمانی همچنین تصریح کرد: مطمئناً بزرگ‌ترین مزیت این فناوری موضوع کاهش مصرف آب است که امری حیاتی برای کشورمان محسوب می شود. در واقع با توجه به تحقیقات علمی صورت گرفته در این فناوری با حذف گرمای خورشید و سایر عوامل طبیعی و استفاده از فناوری کشت هیدروپونیک توانسته‌ایم مصرف آب را تا ۱۵۰ برابر کاهش دهیم که این عددی شگفت انگیز است برای کشوری که در تامین نیاز آب شیرین خود مشکل دارد.

زمانی با بیان اینکه این تکنولوژی بدون شک آینده نجات بشریت از گرسنگی است، افزود: باید توجه داشت که فناوری استفاده از نور مصنوعی گلخانه‌ها هر روز به سطح جدیدی از خود می‌رسد و تحقیقاتی که از ۱۰۰ سال پیش شروع شده است هر روز به روز رسانی می‌شود.

مدیر عامل شرکت ایران گرولایت همچنین تصریح‌کرد: این شرکت موفق شده‌است چندین کارخانه گیاهی را در کشور راه‌اندازی کند، در زمینه تولید نورهای مکمل گلخانه برای گلخانه‌های سنتی با افزایش طول روز در فصول پاییز و زمستان بیش از ۴۰ درصد بهره‌وری این گلخانه‌ها را افزایش داده‌است و این برای تولید محصولات کشاورزی امری شگفت انگیز است.

وی ادامه داد: شرکت پرتو رشد نوین به عنوان تنها تولید کننده و اولین تولید کننده نورهای تخصصی رشد گیاهان در ایران هر روز در حال توسعه و آموزش کشاورزان جهت آشنایی با این تکنولوژی است که موجب بالا بردن بهره‌وری گلخانه‌هایشان می شود.

زمانی اظهار داشت: این شرکت توانسته است در اکثر دانشکده‌های کشاورزی و موسسات تحقیقاتی و علمی حوزه علوم باغبانی، فضایی را توسط این تکنولوژی تجهیز کرده و به صورت رایگان در اختیار دانشجویان مقطع دکتری و کارشناسی ارشد این رشته قرار دهد.

به گفته او، با آموزش کشاورزان و گلخانه داران هر روز نیاز کشور به استفاده از این تکنولوژی برای افزایش بهره‌وری بیشتر خواهد شد. شرکت پرتو رشد نوین هم سعی کرده است تا هر روز گام بلندتری را در مسیر تولید و تامین تمام قطعات مورد نیاز خود در کشور بردارد و با همکاری با سایر شرکت‌های دانش بنیان از خروج ارز برای بومی‌سازی و استفاده از این تکنولوژی اقدام کنیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به انعقاد قراردادهایی که با خارج از کشور از جمله کشورهای حوزه خلیج فارس داشته ایم امیدواریم که بتوانیم این فناوری را بیشتر گسترش دهیم و با توجه به قیمت رقابتی محصولات ایران گرولایت با کشورهایی مانند کشور چین می کوشیم تا این بازارها را از آن خود کنیم.

کد خبر 6078814 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۴ غوغا می‌کند
  • نور مصنوعی رشد گیاه در ایران از راه رسید
  • ۶ کشوری که از فناوری فضایی برای توسعه دنیای دیجیتال استفاده می‌کنند
  • مرکز ملی آفرینش فناوری‌های کوانتومی راه‌اندازی می‌شود
  • راه‌اندازی «مرکز ملی آفرینش فناوری‌های کوانتومی» در آینده نزدیک
  • تسریع توسعه بازی‌سازی با هوش مصنوعی / پیشرفت صنعت بازی سازی در ایران مستلزم حمایت دست‌اندرکاران آموزشی و پژوهشی
  • رایانه‌های کوانتومی از رمزگذاری سبقت می‌گیرند
  • کامپیوترهای کوانتومی از رمزگذاری سبقت می‌گیرند
  • برنامه‌های دیوان محاسبات به پیشرفت استان بوشهر کمک می‌کند
  • مقررات هوش مصنوعی با تناقضات بسیاری مواجه‌اند