Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-19@18:36:24 GMT

تیروئید و ۹ نشانه پنهان بروز مشکل در آن

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۶۹۱۹۳

تیروئید و ۹ نشانه پنهان بروز مشکل در آن

به گزارش افکارنیوز،

تیروئید غده‌ای پروانه‌ای شکل و کوچک است که در گلوی انسان قرار دارد، اما وظایف مهمی را بر عهده داشته و باید توجه ویژه‌ای به آن داشته باشید.

اخبار اجتماعی - وظیفه اصلی تیروئید کنترل سوخت و ساز بدن یا متابولیسم است که به توانایی بدن برای تجزیه غذا و تبدیل آن به انرژی گفته می‌شود. برای انجام این کار، تیروئید دو هورمون مختلف به نام‌های T۳ و T۴ را ترشح می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک غده تیروئید پرکار (پرکاری تیروئید) می‌تواند موجب گرم شدن بیش از حد بدن، تعریق بیشتر و کاهش وزن شود. همچنین، این شرایط می‌تواند موجب تسریع ضربان قلب شود.

از سوی دیگر، یک غده تیروئید کم کار (کم کاری تیروئید) آثاری برعکس به همراه داشته و فرد ممکن است با احساس سرما، افزایش وزن و ضربان قلب آهسته‌تر مواجه شود.

پرکاری تیروئید می‌تواند به گواتر نیز منجر شود که به بزرگ شدن غده تیروئید گفته می‌شود و این شرایط می‌تواند بر ساختار‌های دیگر فشار وارد کرده و تنفس و بلع را دشوار سازد.

اما نشانه‌های کمتر مشهودی نیز وجود دارند که می‌توانند به بروز مشکل در غده تیروئید اشاره داشته باشند.

نشانه‌های احتمالی بیماری تیروئید

مه مغزی. زمانی که تیروئید کم کار جریان عادی هورمون‌ها را به مغز ارسال نمی‌کند، ممکن است دشواری در تمرکز را تجربه کنید. حتی ممکن است در یادآوری موارد ساده نیز با دشواری مواجه شوید.

تغییرات خلقی. افسردگی اغلب نخستین نشانه از یک مشکل تیروئید است. این شرایط اغلب با کم کاری تیروئید پیوند خورده است، در شرایطی که اضطراب بیشتر با پرکاری تیروئید مرتبط است.

پف صورت. اگر صورت شما متورم و پف‌دار به نظر می‌رسد، این می‌تواند به واسطه احتباس مایع اضافه در بدن در نتیجه عملکرد نادرست غده تیروئید باشد. معمولا تورم و پف در پلک چشم ها، لب‌ها و زبان مشهود است.

تاری دید. گاهی اوقات مایع اضافه در بافت‌های اطراف چشم‌ها انباشته شده و می‌تواند عضلاتی که چشم‌ها را کنترل می‌کنند، بزرگ‌تر سازد. در نتیجه، شما ممکن است با تاری دید و دشواری در فوکوس مواجه شوید.

سندرم تونل کارپال. انباشت مایع در دست‌ها نیز می‌تواند رخ دهد. زمانی که تونل بافت نرم اطراف مچ دست به واسطه مایع بیش از حد متورم می‌شود، بر اعصابی که از این تونل عبور می‌کنند، فشار وارد می‌کند. این شرایط می‌تواند موجب بی حسی، گزگز و ضعف شود که از نشانه‌های سندرم تونل کارپال هستند.

کاهش میل جنسی. سوخت و ساز بدن شما اندامی‌هایی که هورمون‌های جنسی تولید می‌کنند را کنترل می‌کند. زمانی که تیروئید کم کار است، سوخت و ساز نیز افت می‌کند و تولید هورمون‌های جنسی و در نتیجه آن میلی جنسی شما نیز می‌تواند کاهش یابد.

ریزش مو. این شرایط معمولا تنها در موارد شدید و مداوم اختلالات تیروئید دیده می‌شود. اما در صورت مشاهده هر گونه تغییر در ضخامت مو یا ریزش بیشتر مو، یک اختلال تیروئید ممکن است دلیل بروز این شرای باشد.

فشار خون بالا. هم پرکاری و هم کاری تیروئید می‌توانند به پرفشاری خون منجر شوند، اما بنابر دلایل مختلف. کم کاری تیروئید می‌تواند موجب کاهش انعطاف پذیری رگ‌های خونی شده و قلب برای ارسال خون به سراسر بدن مجبور شود سخت‌تر کار کند. پرکاری تیروئید می‌تواند موجب ایجاد نیرویی شود که ضربان قلب را تسریع کرده و فشار خون را افزایش دهد.

مشکلات اجابت مزاج. عملکرد پایین تیروئید می‌تواند موجب یبوست یا حرکات مکرر روده شود. مدفوع شل و آبکی نیز یک نشانه احتمالی است.

چگونگی محافظت از غده تیروئید

سیگار نکشید. دود سیگار حاوی سموم مختلفی بوده و ممکن است بر غده تیروئید تاثیرگذار باشد. به طور خاص، تیوسیانات موجب اختلال در جذب ید می‌شود که به نوبه خود می‌تواند تولید هورمون‌های تیروئید را مسدود کند.

شرایط غده تیروئید را بررسی کنید. همانند یک معاینه پستان، خودمعاینه غده تیروئید می‌تواند به شناسایی مشکلات بالقوه و به اشتراک گذاشتن سریع‌تر آن‌ها با پزشک کمک کند.

با پزشک خود درباره مصرف مکمل سلنیم صحبت کنید. تیروئید دارای بیشترین تراکم سلنیم در بدن است. میزان بسیار کم سلنیم با کم کاری تیورئید و دشواری در تولید هورمون‌های تیروئید مرتبط است.

به سطوح پرکلرات‌ها توجه داشته باشید. پرکلرات‌ها نمک‌هایی بی بو و بی رنگ هستند که در آب حل می‌شوند و می‌توانند منابع آب را آلوده سازند. سطوح بالای پرکلرات‌ها می‌تواند تیروئید را از جذب ید باز دارد که برای ارائه عملکرد درست خود به آن نیاز دارد. اگر به منابع آب خوب و تصفیه شده دسترسی ندارید، آزمایش آلودگی آب به پرکلرات‌ها ایده خوبی است.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: کاهش وزن گواتر تیروئید سلامت سوخت و ساز سوخت و ساز بدن مو تیروئید تیروئید می تواند کاری تیروئید پرکاری تیروئید تواند موجب غده تیروئید هورمون ها کم کاری کم کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۶۹۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش احتمال بروز پوکی استخوان و بیماری‌های قلبی با مصرف نوشابه

مصرف نوشابه‌های گازدار خطر بروز دیابت نوع دوم، پوکی استخوان و بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، نوشابه‌های گازدار حاوی مقدار زیادی قند، افزودنی‌های مصنوعی و شربت ذرت با فروکتوز بالا است، بنابراین مشکلاتی برای سلامتی به همراه خواهند داشت؛ یکی از ثابت‌شده‌ترین اثرات نوشابه بر سلامتی، افزایش وزن و چاقی است، مصرف منظم نوشیدنی‌های شیرین می‌تواند منجر به دریافت کالری بیش از حد و در نتیجه افزایش وزن و چاقی شود، چاقی نیز به نوبه خود با مشکلاتی مانند دیابت نوع دوم، بیماری‌های قلبی عروقی و بعضی سرطان‌ها در ارتباط است، در ادامه به بررسی دیگر تأثیرات نوشابه بر سلامتی بدن می‌پردازیم:

دیابت نوع دوم

مصرف بیش از حد نوشابه خطر ابتلاء به بیماری دیابت نوع دوم را افزایش می‌دهد، قند بالای موجود در آن باعث افزایش سطح گلوکز خون می‌شود و بر توانایی بدن برای تولید و استفاده مؤثر از انسولین فشار وارد می‌کند، این اتفاق با گذشت زمان منجر به مقاومت به انسولین می‌شود، وضعیتی که سلول‌های بدن کمتر به انسولین پاسخ می‌دهند؛ مقاومت به انسولین یک عامل کلیدی در ایجاد دیابت نوع دوم است.

پوکی استخوان

از آنجایی که نوشابه‌های گازدار حاوی اسید فسفریک هستند، بر سلامت استخوان تأثیر منفی می‌گذارند، اسید فسفریک مانع جذب کلسیم می‌شود، بنابراین تراکم استخوان کاهش پیدا می‌کند و خطر ابتلاء به پوکی استخوان بیشتر می‌شود؛ مصرف بیش از حد نوشابه ممکن است باعث ضعیف شدن استخوان‌ها و افزایش خطر شکستگی شود.

بیماری‌های قلبی

ارتباط بین مصرف نوشابه و بیماری‌های قلبی عروقی به خوبی ثابت شده است، مصرف زیاد قندهای اضافه شده، به ویژه به شکل نوشیدنی‌های شیرین، با افزایش خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی مرتبط است؛ قند بیش از حد می‌تواند باعث افزایش فشار خون، التهاب و چربی ناسالم شود که همگی عوامل خطر مشکلات قلبی عروقی از جمله حملات قلبی و سکته مغزی هستند.

کد خبر 743946

دیگر خبرها

  • عفونت گوش در کودکان (فیلم)
  • روایت رسانه‌های اسرائیلی از پنهان‌کاری ارتش صهیونیستی درباره موفقیت‌های عملیات «وعده صادق»
  • اگر مدام خسته هستید، این مورد را چک کنید
  • (عکس) موشک پنهان‌کار روسیه دوباره وارد میدان شد
  • غذا‌های مناسب برای پرکاری تیروئید
  • بازتعریف یارانه بنزین به فرد جهت بهینه کردن مصرف بنزین، کاهش هدررفت و مقابله با قاچاق
  • نگرانی از بروز کم آبی در ۳ استان کشور
  • افزایش احتمال بروز پوکی استخوان و بیماری‌های قلبی با مصرف نوشابه
  • ۵ خاصیت شگفت‌انگیز سیر برای تیروئید (کم‌کار و پرکار)
  • شگفت‌انگیزترین «دوربین‌های جاسوسی» تاریخ؛ از پاکت سیگار تا رادیو! (+عکس)