Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس حوزه انرژی صادرات بنزین ایران به ونزوئلا در شرایط تحریم را یک معامله برد- برد دانست و از آن به عنوان شروعی برای تحولات جدید در آینده حوزه انرژی یاد کرد.

«نرسی قربان»، کارشناس مسائل حوزه انرژی، در گفت و گو با خبرنگار برنا درباره پیامدهای به مقصد رسیدن نفتکش‌های اعزام شده از سوی ایران به ونزوئلا خاطر نشان کرد: ایران با مازاد تولید سوخت مواجه است؛ چرا که به دلیل تحریم‌ها نمی‌تواند مانند قبل صادرات داشته‌ باشد، همچنین نمی‌تواند بنزین مازاد را بیش از این ذخیره کند و باید به فروش برساند، ونزوئلا هم در تولید و تامین نیاز داخلی خود دچار مشکل است به همین دلیل این اتفاق  منافع زیادی برای هر دو کشور دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تحلیلگر اقتصاد انرژی بیان کرد: ونزوئلا خود یک کشور بزرگ صادر کننده نفت است و پالایشگاه‌های بزرگی هم دارد اما بخاطر تحریم‌های آمریکا، نمی‌تواند در حال حاضر از این پالایشگاه‌ها بهره‌برداری کند.

او افزود: خوشبختانه در ایران تحریم‌ها مانع تولید نشده و فعالیت پالایشگاه‌ها را مختل نکرده است بنابراین برای تامین مصرف داخل خود، هیچ مشکلی ندارد بلکه برای صادرات و انتقال پول حاصل از آن با موانعی مواجه شده است؛ پس صادرات بنزین به ونزوئلا اگرچه مسائلی مانند بعد مسافت و هزینه‌های حمل و نقل دارد اما یک بازی برد-برد است.

این کارشناس حوزه انرژی توضیح داد: در حال حاضر به خاطر شیوع ویروس کرونا مصرف بنزین در کشور بسیار کاهش یافته است، از سوی دیگر پالایشگاه ستاره خلیج فارس مقدار زیادی بنزین تولید می‌کند و برای تولید بنزین باید میعانات گازی مصرف شود. حال اگر بنزین تولید نشود، برداشت میعانات گازی نیز دچار مشکل می‌شود و این مساله می‌تواند، تولید از ذخایر گازی را تا حدودی مختل کند. 

او ادامه داد: این در حالی است که ما بیشتر از مصرف کشور بنزین داریم و  باید این مقدار بنزین را صادر می‌کردیم.

قربان با اشاره به اینکه ایران و ونزوئلا هر دو تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارند، گفت: یکی از مزیت‌های کشورهای تحریم شده این است که دیگر ترس و نگرانی بابت معامله با کشورهای تحریم شده مثل ایران ندارند.

او تاکید کرد: کشورهای زیادی از جمله کوبا و روسیه در این شرایط هستند که البته روسیه خود کشوری صادر کننده در این زمینه است اما تعداد کشورهایی که در خط خاکستری تحریم‌ها قرار دارند، کم نیست و ممکن است برای معامله با ایران پا پیش بگذارند. در حقیقت این اتفاق می‌تواند شروعی برای تحولات جدید در بازار انرژی باشد.

قربان در خصوص روش تهاتر برای فروش نفت و فرآورده‌های نفتی نیز بیان کرد: ما قبلا هم روش تهاتر نفت را با کشورهایی مثل هند و چین داشتیم و برای صادرات نفت با کشورهایی که تحریم هستند هیچ مشکلی نداریم حتی می‌توانیم پول نقد یا طلا و ... جابجا کنیم.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: صادرات نفت نرسی قربان تحریم های آمریکا علیه ایران صادرات انرژی نفتکش های ایرانی در ونزوئلا حوزه انرژی تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۶۹۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ونزوئلا استفاده از ارز دیجیتال را در تجارت نفت افزایش می‌دهد

ونزوئلا با بازگشت تحریم‌های نفتی روند استفاده از ارزهای دیجیتال در تجارت نفتی را افزایش می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری رویترز از هیوستون و کاراکاس، سه منبع مطلع از طرح استفاده احتمالی ونزوئلا از ارزهای دیجیتال در تجارت نفت اعلام کردند: به‌دنبال احتمال بازگشت تحریم@های آمریکا علیه کاراکاس، شرکت ملی نفت ونزوئلا (پدوسا) در نظر دارد استفاده از ارز دیجیتال را در صادرات نفت خام و سوخت افزایش دهد.

وزارت خزانه داری ایالات متحده هفته گذشته به مشتریان و شریکان پدوسا تا ۳۱ ماه مه ۲۰۲۴ مهلت داد تا معاملات نفتی خود با ونزوئلا را به‌دلیل متعهد نبودن کاراکاس به تعهدهای انتخاباتی، متوقف کنند.

این اقدام افزایش تولید و صادرات نفت ونزوئلا را دچار مشکل می‌کند زیرا شرکت‌های خارجی باید منتظر مجوزهای جداگانه ایالات‌متحده برای تجارت نفتی با ونزوئلا باشند.

پدوسا از سال گذشته میلادی در تجارت نفتی خود به‌تدریج به استفاده از ارز دیجیتال «تتر» که ارزش آن با دلار آمریکا مرتبط است، روی آورد. 

منابع مطلع اعلام کردند که ونزوئلا با بازگشت تحریم‌های نفتی به این روند شتاب می‌بخشد، اقدامی که از ریسک مسدود شدن درآمدهای فروش در حساب‌های بانک‌های خارجی به‌دلیل فشارهای واشینگتن می‌کاهد.

پدرو تله‌چیا، وزیر نفت ونزوئلا، هفته گذشته به رویترز گفته بود: بر اساس آنچه در قراردادها آمده است، از ارزهای مختلفی استفاده می‌کنیم.

صادرات نفت ونزوئلا در دوران تله‌چیا افزایش یافته است و با مجوزهای ایالات‌متحده برای فروش، صادرات نفت این کشور عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در ماه مارس به ۹۰۰ هزار بشکه در روز رسید که بالاترین سطح در چهار سال اخیر به شمار می‌آید.

دیگر خبرها

  • عملیات «وعده صادق» منشاء تحولات مهم در نظام بین الملل
  • رهبر انقلاب: تحریم‌ها ملت ایران را از پا در نمی‌آورد / امنیت شغلی اطمینان کارگر به آینده شغلی خود است / هدایت اعتبارات بانکی به سمت تولید ضروری است
  • ونزوئلا استفاده از ارز دیجیتال را در تجارت نفت افزایش می‌دهد
  • مادورو: آمریکا به توافقنامه امضا شده احترام نمی‌گذارد
  • تأکید قاطع «مادورو» بر مخالفت با قیمومیت آمریکا و تحریم‌های جدید
  • سهم ۱۷ درصدی تهران از صادرات کشور/ ۲۰۰ واحد راکد احیا شد
  • توافق آمریکا برای خرید نفت ایران / بازار انرژی شگفت زده شد!
  • تحریم‌های آمریکا تحریم شد/ روند افزایشی تولید نفت خام در ۱۴۰۲
  • ایران در مسیر بی اثرسازی تحریم‌ها درحال حرکت است
  • اروپا ایران را در پی حمله به اسرائیل تحریم می کند؟ | اقدام اتحادیه اروپا علیه تولید و صادرات پهپادها و موشکی‌های ایرانی